Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: svakih koliko mora jesti>?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno svakih koliko mora jesti>?

evo curica ima 17 dana i zanima me svakih koliko bi ona trebala jesti...do sad sam pazila da joj ne prođe više od 3 sata, i dojila je...
    sada mi tete oko mene govore da to više nije potrebno, i da je pustim da preko noći odspava ako hoće i 6 sati, da je dovoljno velika... no meni se ipak čini da je to prerano...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

anna, čestitam na rođenju djevojčice

Mi savjetujemo da dijete u početku treba imati 8 - 12 podoja tijekom 24 sata, minimalno.
    Gornja granica ne postoji.
    Ako ti svoju curicu tijekom dana dojiš više od tih preporučenih 8 - 12 puta, ako ima više od 3 - 4 pokakane i 5 - 6 popišanih pelena, ne trebaš je buditi, ako ona to sama ne traži.
    Nemoj razmišljati o "uvođenju" nekoga ritma; neka dijete jede kad god traži i koliko god traži.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a do kada je preporučeno da ima barem 8-12 podoja u toku dana? s koliko mjeseci možemo smanjiti broj obroka?
    za sada ona jede otprilike svaka 3 sata, znači ima barem 8 podoja, plus pokoji više ako trazi...
    sta se pelena tiče, ima ih otprilike toliko..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prvih 6 tjedana svakako bi bilo dobro imati što više podoja: to je otprilike vrijeme u kojemu se uspostavlja dojenje i princip ponude i potražnje (koliko dijete pojede, toliko majka "proizvede").

Ne postoji univerzalan odgovor na pitanje "S koliko mjeseci..." Ima djece koja jedu često, a malo, ima onih koji jedu rijetko, a puno. A ima i onih koji često doje i puno pojedu tijekom svakoga podoja. Kao i one koja nevoljko jedu i više se igraju i maze na dojci...
    Kao i mi odrasli, uostalom.

Samo slušaj svoje dijete i nećeš pogriješiti.

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

da ja slušam svoje dijete ne bi nikada sišlo sa sise
    Baš me to zanima... moja beba nikada neće da prestane sisati ja ga maknem kad zaspe.
    Ne mogu zamisliti das ima beba koje same prestanu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

A da ja slušam svoje dijete moje nikada ne bi bilo na cici osim valjda kada već umire od gladi,a i onda je to samo 5min.O nekakvom maženju i smirivanju nema ni govora,nju cica još više razdraži.Ako se nešto oko nje dogada nema šanse da jede,povuče dva-tri puta i gotovo.I tak cijeli dan,ne mogu se mrdnut od nje jer non-stop traži jesti po malo.A ima već pet mj.A kad se sjetim starije,ta je non-stop mogla biti na cici,kad sam joj god ponudila jela je,tak da se uvijek pošteno najela,mogla sam s njom kud god sam htjela,bila je mirna i po 4 sata.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ni moje ne silazi,trebalo nam je dosta da se uhodamo,a sad je "online non-stop"-mojoj mami kojoj je troje djece bilo školski primjer: dojenje-spavanje,sam nevjerojatna jer ga puštam tako i već sam svašta čula.... međutim nitko nije sretniji od mene jer mi dijete cica i nacicava :D

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moja M. je prvih par mjeseci sisala stalno, bezbroj podoja dnevno. Bilo je ljeto, vruće, a ona je samo tražila ciku. Koliko sam se tada naslušala priča "dijete ti je žedno, daj joj vode"...
    Poslije je nekako sama smanjila broj podoja, ali i sada ima dana kad bi jednostavno cijeli dan cikila, a već je velika cura (16 mjeseci). I ja je pustim, neka gušta dijete

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •