-
problemi s dojenjem
Dakle, beba mi ima 11 dana. od početka se mučimo s dojenjem. Otežane okolnosti su carski rez, zbog čega mi je kasnije krenulo mlijeko, a beba do tad već napravila ranice od neprestanog povlačenja, a osim toga, bradavice su mi ravne, tj. beba ne zna uhvatiti dojku kako treba. U bolnisi (Sv.Duh) sam se mučila oko svakog podoja, nije prošao nijedan a da nisam morala tražiti pomoć od sestara sa pedijatrije, i one su svaki puta pomogle, ali je sa svakim izbacivanjem bradavice van, opet krenulo mučenje sa njenim prihvaćanjem. Probala sam izvlačiti bradavicu špricom (onim tupim dijelom), izdajalicom, prstima....na kraju su mi sestre sa pedijatrije u bolnici rekle da kupim šeširiće. Mala je sisala na šeširiće još 2-3 dana a onda sam joj jednog dana "uvalila" cicu bez njega i povukla je. Slijedeći put već opet nije išlo. Tada mi je pomogla patronažna kod kuće i sisanje je krenulo. 2 dana sam se radovala sisanju bez šeširića, a onda mi se stvorila ragada koja je jaaaaaaaaaaaaaaaaaaako bolna. Nisam znala da mi je potekla krv dok jedno jutro nije bljucnula poveću količinu krvi, MM i ja se prepali i otišli s njom u bolnicu (Vinogradsku). Zadržali su je na promatranju i zbog toga što inače ima novorođenačku žuticu a što je najgore od svega jer tamo mama nema prilike biti sa bebom osim 2 puta u danu kada je dojenje (ali oni njih tako tamo našopaju umjetnom hranom, ili onim što donesemo izdojeno-a to je kod mene uvijek bila neka mizerija) da je ona meni uvijek samo spavala u to vrijeme podoja. danas je nosimo doma, jer očito je ona krv bila od moje ragade, a i žutica joj se malo smirila i bojim se da ću se opet s njom mučiti s prihvaćanjem bradavice kad joj je davana bočica. Moje pitanje je da li joj smijem davati da siše iz dojke di imam ragadu (pa makar ta ragada i krvarila) i da li je to štetno za bebu-moja krv u njenom želucu...
Inače se izdajam od kako je u bolnici. Onu dojku koja je ok sa (kršitelj koda)ovom izdajalicom, koja mi je super, a onu dojku s ragadom moram ručno jer mi izdajalica povuče krv. Mažem s purelanom, čak sam mazala i s bepanthenom, luftam stalno na zraku....Jučer mi se pojavila bol u dojci s ragadom, ali nema nikakve kvržice, samo me jedan dio (gornj, prem prsnom košu) boli pa sam se uplašila da nije valjda zastoj?????Dok se ručno izdajam, mlijeko ide, ali ili rijetko u jednom mlazu, ili najčešće u kapima. Na tu dojku se mogu izdojiti najviše 30-40ml i to za sat vremena, nakon čega mi već ruke otpadaju....kao i mom mužu. U toj dojci sam imala i kvržicu (ali na donjoj strani dojke) i uspjeli smo je razbiti masiranjem. jedva.
Inače mi je beba imala i jak pelenski osip, ali u ustima nema gljivica, valjda, tako kaže patronažna, pa se nadam da nije soor. Da li ja mogu bez obzira na to što nisam sigurna je li to soor ili nije koristiti taj rojazol ili daktarin gel, ili je to nešto štetno za njen organizam?
Inače imam još jedno pitanje koje nema veze s ragadama: Tih par dana što je malena bila s nama doma primijetili smo da se noću jako grči i uopće se ne čini da spava, iako ne plače (sirota mogu zamisliti kako je boli), i vjerojatno ima grčeve, pa me zanima kako ja mogu utjecati na to da ih ona nema????Preko dana spava ko beba. a patronažna mi je rekla da izbacim sve mliječne proizvode, a me to muči, jer i ona i ja moramo uzimati kalcija, zar ne?
Jučer sam cijelo popdne pokušavala dobiti nekog na SOS telefon, ali se nitko nije javljao. Kada mogu zvati?
Hvala unaprijed na odgovorima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma