Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: AS 15-36 koja je NAJsigurnija

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno AS 15-36 koja je NAJsigurnija

Moram reći da unatoč tome što poprilično znam o AS sada kad trebam izabrati još jedne as za mm-ov auto nisam načisto koju.
    Naime klinci imaju 17 kg i voze se u Recaru 9-36 na koji nemam baš nikakvu primjedbu i jako sam zadovoljna.
    Pokušavam nabaviti iz USA as 9-36 s pojasevima u 5 točaka skroz do 36 kg ali to će potrajati (ako uopče uspije) a do tada bi uzela neke as 15-36.
    Dvoumim se između
    Romer kidifix-a ili običnog Romera Kidplus
    MC Rodi XR
    Cybex solutionX

Muči me koja od tih je NAJsigurnija, cijena nije bitna, ni mjesto nabave. Na testovima od 2007 Romer i MC su podjednaki, na ovima od 2008 nisu ih ni stavili a solution x je dobio visoke ocjene, dali je on bolji od prethodne 2 ili ne. solution S se meno osobno sviđa više nego X ali je za nijansu sigurniji X.
    Ne sviđa mi se kad se naslon za glavu podiže što rameni dio ostaje nezaštićen dok kod cybexa taj dio je super zaštićen ali ostaje bubrežnii dio slobodna. (kod solution S ne ostaje)
    Ja bi oklop
    Voljela bi da ima isofix ali me muči što na listi romera nema Ford Fiusion-a a ima Opel Zafira ali ove bi išle za sada u Forda

Koja od ovih bi najbolje ležala u Fordu. Sve ću ja to još isprobati ali zanima me iskustvo vas koji već probali.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam Chicco Key2-3 i prezadovoljna sam

žao mi je što nismo imali novaca za Romericu,
    za njih se kaže da su najsigurnije i još nisam čula da je iko imao ikakvih primjedbi na njih...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo kupili Romer Kidfix, zadovoljni smo i dobro leži u Ford Focusu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je isofix važan

imamo dva kidfixa, jedan u opel zafiri, jedan u toyoti yaris, super sjede u oba auta

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lutonjica koje godište vam je zafira?

Moram danas proučiti Fiusona dali ima isofix, vjerujem da da jer je novi ali ..me muči zašto ga onda nema na listi

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo prije mjesec dana uzeli BC Moby, dobila je dobre ocjene ove godine na ADAX-ovom testu.
    za sada smo zadovoljni.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A gdje ste kupili BC Moby i koliko košta? Ove godine je čini mi se najbolje prošla na ADAC-ovom testu!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj katajina prvotno napisa
    A gdje ste kupili BC Moby i koliko košta? Ove godine je čini mi se najbolje prošla na ADAC-ovom testu!
    u TL, 1 400 kunića.
    a pošto smo mi opsjednuti šarenim, naručili smo Kenzo Rose cvjetnu (jer šefica voli da joj miriše guza )

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mene muči ovo- ima li isofix uopće funkciju u sigurnosti kod ove klase autosjedalica. Znam da se već nešto pisalo o ovome kao da se cure ne bediraju ako nemaju isofix u autu i da ne treba kupovati sjedalicu samo zato jer ima isofix. Do sada sam se dvoumila između Romer kidfixa i MC Rodi XR. Ovdje gdje sam dostupnija mi je MC a i razlika je 500 kuna. Naravno da na sigurnosti ne treba štedjeti. Prosvijetlite me molim vas
    Lory, koliko si čekala Moby da ti naruče?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jel to nema nijedne savjetnice online već 2 dana ili treba veza za pravi odgovor -šalim se naravno ali čekam, čekam nestrpljivo a nitko "od mjerodavnih" ne odgovara ništa konkretno.

Moby je dobio iste ocjene kao i cybex ali nekako meni ne sjeda, neznam zašto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dolphins prvotno napisa
    Lutonjica koje godište vam je zafira?

Moram danas proučiti Fiusona dali ima isofix, vjerujem da da jer je novi ali ..me muči zašto ga onda nema na listi
    zafira je 2007.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vrlo malo, nekih 4-5 dana koliko se sićam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mene muči ovo- ima li isofix uopće funkciju u sigurnosti kod ove klase autosjedalica. Znam da se već nešto pisalo o ovome kao da se cure ne bediraju ako nemaju isofix u autu i da ne treba kupovati sjedalicu samo zato jer ima isofix. Do sada sam se dvoumila između Romer kidfixa i MC Rodi XR. Ovdje gdje sam dostupnija mi je MC a i razlika je 500 kuna. Naravno da na sigurnosti ne treba štedjeti. Prosvijetlite me molim vas
    Evo jedne koja je odabrala sjedalicu bez isofixa da bi ju smjestila na sredinu stražnjeg sjedala (tamo ionako nemam isofix). Uzela sam Romer Kid sjedalicu.
    Kad posjednem dijete u nju i vežem ga pojasom auta, mrda minimalno.
    E sad - u odnosu na sjedalicu s 5 točaka vezanja,naravno da mi se čini da mrda i da bi moglo i čvršće.

Međutim, ova sjedalica ima prvenstveno ulogu korigiranja putanje pojasa automobila, tj. prilagođavanja istih veličini tijela. Zbog toga ISOFIX nema presudnu ulogu u sigurnosti, ali nekima je to bitno.

Sigurno nećeš pogriješiti uzmeš li sjedalicu s ISOFIXom.

Meni je sredina stražnjeg sjedala bila presudna.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala! :D

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

S obzirom da je najveći prigovor na sjedalice bez isofix to što one "mrdaju" po sicu kad djete u njih ulazi izlazi... šta bi bilo kad bi mi te sjedalice nekakvom trakom pričvrstili za sjedalo.(npr preko spoja buster/naslon pa kroz prorez sjedala) time as nebi šetala, ta traka naravno da nije dovoljna da bi osiguravala as ali to nije ni njena poanta jer je pojas auta taj koji ustvari zaustavlja dijete ali mislim da nebi ni smetala. To nebi bila neka nepoderiva traka koja mjenja fizička svojstva ponašanja as nego toliko da drži as bez malog putnika na mjestu.
    U biti istu ulogu imaju ona plastika na MC xp ili sidro na XR, čisto pridržavanje na mjestu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

... šta bi bilo kad bi mi te sjedalice nekakvom trakom pričvrstili za sjedalo.(npr preko spoja buster/naslon pa kroz prorez sjedala) time as nebi šetala, ta traka naravno da nije dovoljna da bi osiguravala as ali to nije ni njena poanta jer je pojas auta taj koji ustvari zaustavlja dijete ali mislim da nebi ni smetala. To nebi bila neka nepoderiva traka koja mjenja fizička svojstva ponašanja as nego toliko da drži as bez malog putnika na mjestu.
    e ovo i mene zanima i o ovome najozbiljnije razmišljam.
    nekako, s nekom dodatnom trakom, učvrstit sidalicu čisto da se ne poteže za Šeficinom guzom kad izlazi iz nje.
    čak sam mm objašnjavala kako bi bilo dobro nabavit neki pojas za vezanje iz nekog auta u i onda na jednu stranu automobilske karoseriju, u portapaku pričvrstit kopču za pojas, a u drugi kraj montirat kučište u koji se rola pojas. i onda tim pojasom dodatno zategnit sidalicu da stoji čvrsto. je li me itko razumio šta bi ja želila

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam skužila šta si mislila a skužio je i mm moju ideju jer je reako da ne brinem da će on to srediti. Naime Ford Fiusion NEMA isofix i ljuta sam ko pas a novi je i ne baš ni jeftin.

Da stvar bude bolja u cijeloh HR ima svega par XR-a u zelenoj boji od kojih nijedna u RI, Romerica nijedna tako da od mog današnjeg isprobavanja nije bilo ništa, ali idem u subotu preko pa ću rješiti nedoumicu kada mi "savjetnice o autosjedalicama" nemaju ništa pametno za reći -baš sam razočarana priznajem.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kidfix imamo i odličan nam je.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kada mi "savjetnice o autosjedalicama" nemaju ništa pametno za reći -baš sam razočarana priznajem.
    U čemu je problem?
    Želiš li da ti velimo da je pametno raditi improvizacije na autosjedalicama? To ne smijemo preporučiti uopće.
    Ako vi želite vezati naslon špagom, samo naprijed, ali ne možeš očekivati da preporučimo nešto što nije navedeno u uputama autosjedalica. A, vjeruj, ni u jednim uputama nećeš naći "ako vam se čini da se naslon sjedalice miče, vežite ga špagom, krpom ili već onime što vam se čini zgodnim".

Pa gore smo napisali iskustva kakva imamo, a improvizacije nisu uputama dozvoljene.

Mislim, stvarno...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvi booster koji sam ja kupila, je key2-3.
    Dok Fran nije bio u njemu vezala bi sjedalicu pojasom-onako kao da je dijete u njemu, pa je to držalo sjedalicu.
    Moj problem sa tom po meni odličnom sjedalicom, je da ona nije dobro sjedala u naš auto ni kad je Fran bio u njoj.
    Zato sam je morala prodati, a kupiti isofix.
    Nikako booster ne bi pričvršćivala nekim špagama.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Naravno da nisam očekivala upute za vezanje bustera "špagom" nego stručniji odgovor koja od navedene 3 AS je po vama najsigurnija ali nisam dobila takav odgovor jer ispada da nijeda od vas nemože dati usporedbu jer ima svoju odabranu i to je to. Mene je zanimao usporedni test iz prakse a ne činjenice sa interneta to mogu i sama pogledati.
    Cybexicu očito nitko nije ni montirao a ove dvije imaju i prednosti i mane to mi je jasno.
    Također me zanimala usporedba cybex s i x tj mišljenje "stručnog" oka o bočnoj zaštiti i prednostima/manama uposredno te dvije -ali vidim da i od toga ništa. Toliko o jedinim "službenim" savjetnicima za AS. I to nije prema tebi osobno Amalthea jer si se bar javila nego tu vas ima cijela četa ali kad treba nešto konkretno onda ništa.

Hvala svima koji ste mi pomogli svojim iskustvima

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja mogu samo reći iz iskustva, da 'dobra' autosjedalica može biti itekako loša ako ne sjeda dobro u auto. mi smo se s jednom silno namučili i nikad je nismo namjestili. sve sjedalice koje si navela imaju dobre ocjene a koju ćeš ti kupiti trebalo bi ovisiti o tome kako ti stoji u autu, dal paše uz sic, mislim dal leži. valjda si skužila šta hoću reći.
    prije nego što je kupiš stvarno bih ti savjetovala da je probaš namjestiti (ali ono skroz) u auto pa da vidiš. bila sam jednom s prijateljicom u slo po autosjedalicu i teta iz babycentra nam je čak 3 sjedalice montirala u auto da vidimo kako leže. u ovom slučaju, razlika je bila ogromna (radilo se o kategoriji 1).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

'dobra' autosjedalica može biti itekako loša ako ne sjeda dobro u auto
    prije nego što je kupiš stvarno bih ti savjetovala da je probaš namjestiti (ali ono skroz) u auto pa da vidiš
    ovo je najvažnije.

sve sjedalice koje imaju atest su dovoljno sigurne.
    postoje razni testovi na kojima mozes vidjeti ocjene AS i na temelju toga SAMA odlučiti

i nitko, pa ni službeni autosjedaličari ti ne mogu reći BAŠ OVA sjedalica je najsigurnija, upravo zbog gore citiranog.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

stručniji odgovor koja od navedene 3 AS je po vama najsigurnija
    Kako odgovor (po pitanju sigurnosti pojedine sjedalice) savjetnica može biti stručniji od službenih rezultata testiranja?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Također me zanimala usporedba cybex s i x tj mišljenje "stručnog" oka o bočnoj zaštiti i prednostima/manama uposredno te dvije -ali vidim da i od toga ništa. Toliko o jedinim "službenim" savjetnicima za AS. I to nije prema tebi osobno Amalthea jer si se bar javila nego tu vas ima cijela četa ali kad treba nešto konkretno onda ništa.

Hvala svima koji ste mi pomogli svojim iskustvima
    jao koji prijateljski ton
    nećeš vjerovati ali mi konkretno ne testiramo sjedalice, mi konkretno nismo organizacija koja ima sredstva za to, niti imamo mogućnosti, niti ovlasti. ADAC i slične organizacije to rade, mi ne. mi ti konkretno možemo dati savijet kako da izabereš sjedalicu i konkretno ti je pomoći montirati.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

savijet
    ispričavam se ali me malo uzrujalo

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

dolphins, daddy ti je uzrojano odgovorio , ali 100% točno.

mi NISMO mjerodavni reći ti koja je AS najsigurnija.

mi isto ljude uputimo na ADACove testove jel oni to i rade, testiraju. mi to ne radimo, a definitivno nemožemo špekulirati koja bočna zaštita bi bolje izdržala određeni napor.

jedino što možemo reći je da se ravnaš po testovima i onda da provjeriš koja AS najbolje sjeda u tvoj auto. - to su već i napisali, jel?

stvar je u tome da booster prilagođava putanju pojasa automobila preko djeteta. pa tako ako booster pleše po zavojima onda se i poremeti ta ispravna putanja pojasa. u tom dijelu isofix svakako ima prednost.

i opet, kao što su već napisali, i najbolje ocijenjen booster ako ti pleše u autu (a to ovisi o sjedalu auta) neće dobro odraditi svoju funkciju.

i sorry, ako ti ne možemo pomoći više. ako ti znaš puno mi ti ne možemo puno više pomoći jel niti mi ne radimo nešto puno više. uz pomoć uputa autosjedalica i ponekih općenitih znanja o fizici sudara i kako se što u sudaru ponaša, pomažemo roditeljima da koriste autosjedalice na ispravan i u uputama opisan način.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

još sam malo razmišljala pa da podijelim sa vama.

za one koji se pitaju bili bilo dobro zavezati sa nečim booster.

ovako, po uputama nije predviđeno pa i nije dobro. recimo i kidfix je booster sa isofixom i mogli su na njega dodati top tether pa nisu. moguće da ima razlog.

npr.

zamislite si situaciju. imate špagom zavezan booster. i dolazi do sudara i tamo gdje je špaga booster se lomi jel nije predviđen za taj napor. ili se lomi nešto ispod toga na nekom najslabijem dijelu. negdje iza leđa djeteta ili vrata. i dijete se na povratku vraća na taj polomljeni dio.

ne znam. možda je tako nešto moguće, možda nije. ali ja nikad ne bih improvizirala sa autosjedalicama jel njima svaki dio ima svoju svrhu. neki dijelovi trebaju biti tvrđi neki mekši.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    još sam malo razmišljala pa da podijelim sa vama.

za one koji se pitaju bili bilo dobro zavezati sa nečim booster.

ovako, po uputama nije predviđeno pa i nije dobro. recimo i kidfix je booster sa isofixom i mogli su na njega dodati top tether pa nisu. moguće da ima razlog.

npr.

zamislite si situaciju. imate špagom zavezan booster. i dolazi do sudara i tamo gdje je špaga booster se lomi jel nije predviđen za taj napor. ili se lomi nešto ispod toga na nekom najslabijem dijelu. negdje iza leđa djeteta ili vrata. i dijete se na povratku vraća na taj polomljeni dio.

ne znam. možda je tako nešto moguće, možda nije. ali ja nikad ne bih improvizirala sa autosjedalicama jel njima svaki dio ima svoju svrhu. neki dijelovi trebaju biti tvrđi neki mekši.
    ma ima to skroz smisla.
    zapravo, meni uopće nije jasno kako se pričvršćuje booster... Moja sestra ima kombiniranu 2-3 i meni je to kad sam vidjela bilo :shock:
    dijete se veže pojasevima a sjedalica ničim???
    ili sam krivo vidjela?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    ili sam krivo vidjela?
    Nisi krivo vidjela.
    Booster nije ničim pričvršćen (osim onih koji imaju isofix).
    Kad je dijete u njemu, pričvršćeni su pojasom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jucer kupila Romer Kidfix. Sjela je u Peugeot 307 kao rukavica na ruku. Moja L se odusevila novom sjedalicom, a kad je jos u njoj i zaspala popodne dok smo se vracale kuci, odahnula sam u vezi s izborom nove sjedalice. Mislim da bih uvijek isla na opciju isofixa.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Upravo to sam tražila da napišete SVOJE mišljenje jer testove na netu znam i ja pročitati. Vaša mišljenja i opaske. Očito vas treba pošpotati da bi se oglasile No hard feeling sli smatrala sam da oni koji se time bave trebaju imati i svoje osobno viđenje stvati i malo savjeta iz prakse.

Da ne duljim, nakraju smo uzeli Cybex solutin x i odlična je. Montirali smo paralelno nju i Romericu i isprobavali, obe sjedaju odličćno u auto ALI Romerica je bolja za mršavce (kao moj Dani) a Cybexica je komotnija i bolja za ove malo jače kao moj drugi blizanac.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •