Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dojenje i žeđ djeteta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dojenje i žeđ djeteta

Imam bebu od mjesec i pol i iskljucivo ju dojim. Znam da joj ne treba davati vode itd. ali me zabrinulo sto joj je u zadnja dva dana stalno udubljena fontanela. Odmah neposredno nakon podoja fontanela nije udubljena, ali jako brzo iza toga se udubi. Ja ju onda nahranim, fontalena se izravna, ali se brzo udubi. I tako stalno.
    Ima li jos tko takvih iskustava?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako je bilo i mom malome i to je normalno, pogotovo ako dojis na zahtjev bebin nemas se sta brinuti ( a i vidis po pelenama dal ima nekoliko mokrih dnevno)
    adrianu je cesto i pulsirala. ne brini. cestitam na bebi

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Znam da se smatra da ako se iskljucivo doji, da nije potrebno davati vodu ili dodatnu tekucinu.

No, imam doma 4 knjige o odgoju djeteta i u svima je udubljena fontanela navedena kao ozbiljni znak dehidracije djeteta.

Mislim da bi bilo dobro da se odmah javis pedijatru (tako barem pise u literaturi), posebno s obzirom da toga prije nije bilo, nego zadnja 2 dana, pa vjerojatno upucuje na neki problem.

Nadam se da ce ti se javiti mame sa iskustvom oko tog pitanja, ja samo navodim ono sto sam procitala u knjigama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

udubljena fontanela je samo jedan od znakova dehidracije

ako dijete redovito mokri, ponasa se kao i obicno, koza mu je ruzicasta i zategnuta itd, sigurno nije dehidrirano

a koliko ima pokakanih pelena dnevno?

Početno

A nemojte zanemarit ni činjenicu da beba vjerojatno prolazi i kroz skok u razvoju baš ovih dana, pa nije ni čudo da brže probavi mlijeko i bude opet gladna/žedna... :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure
    Ma mokrih pelena ima koliko hoces. Niti jednog drugog simptoma dehidracije nema. Jedino sto mi je prosli tjedan starija curica dobila rota vorus i zavrsila na infuzijama zbog dehidracije, pa sad imam traumu od dehidriranja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I pokakanih pelena ima bar jedna dnevno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam neko vrijeme opsesivno gledala fontanelu i stalno mi se činila udubljena. onda sam skužila da je ponekad manje, ponekad više udubljena i da je to normalno a ja je zapravo prvi put vidim jer je mišu otpala kosica! :kolut: pa sam si bila smiješna...

mislim da su te ivana i anči dobro savjetovale!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sad dolazi i toplije vrijeme, pa bebi vjerojatno cesce trebaju podoji. Ljeti dok su vrucine iskljucivo dojene bebe obicno imaju milijun kratkih (zbog zedji) i nekoliko dugih (zbog gladi) podoja - ja to iz osobnog iskustva, a i iskustva nekoliko drugih mama.

Znaci, pripazi da dajes kad god beba pozeli i da sisa koliko god ona to hoce i sve ce biti OK kao i do sada.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da se nadovežem na natašu, andrejček je prošlo ljeto po najvećim vrućinama cikio svakih pola sata. samo ti njemu daj kad god zatraži i ne možeš fulati!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I Marinu i Bruni su fontanele bile uvučene, a Marinu je pulsirala i nikakvih problema nije bilo. Čak sam skužila da se Bruni kad ga dignem uvuče fontanela, a kad leži ne. Ako su pelene pune, sigurno nije dehidriran.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •