Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Ultrazvuk kukova i zdravstveno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Ultrazvuk kukova i zdravstveno

Kad sam prije mjesec dana vodila malu prvi puta na ultrazvuk kukova doktorica je rekla da zdravstveno osiguranje ne pokriva ultrazvuk kukova i da to košta sto dvadeset kuna!

Jučer sam je vodila na drugi ultrazvuk i kad sam sestri htjela platit,rekla je da se to ne plaća! :? Zbunjena sam skroz!?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hm... kod nas se plaća ako ideš kod privatnog ortopeda koji ima i ultrazvuk, a ako ideš u bolnicu ne plaća se. I to svi znaju. Ali koliko shvaćam ti si išla kod jedne te iste doktorice? Možda ona nešto mulja? Ne znam gdje bi mogla provjeriti. Ako si prvi put platila, jesi li dobila račun?

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam kod svoje pedijatrice svaki put platila UZV kukova..
    Nekih 200 kuna, čini mi se

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo što pomikaki kaže: jesi li je vodila u privatnika ili u bolnicu?
    u bolnici se ne plaća pregled.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vodila sam je u ambulantu kod njezine pedijatrice koja tu ne radi privatno,pa kako nisam znala da se plaća nisam ni ponjela dosta para,a tamo nema u blizini bankomat,pa mi je bilo nezgodno sa malom odat kaže doktorica da platim drugi put i to kod nje,a ne kod sestre.

Kako je jučer bila gužva,i doktorica je bila sva u strci,zaboravih ja njoj opet platit,pa tko se vratim sestri i kažem da sam zaboravila platit, a ona kaže da se to ne plaća i još je bila začuđena. Meni je i bilo malo neugodno i više neznam što da mislim!Ako zdravstveno ne pokriva ultrazvuk kukova,zar to sestra ne bi znala?! :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Monita prvotno napisa
    Vodila sam je u ambulantu kod njezine pedijatrice koja tu ne radi privatno.......
    ......kaže doktorica da platim drugi put i to kod nje,a ne kod sestre.

......a ona kaže da se to ne plaća i još je bila začuđena.....
    meni ovo smrdi: ne zna liva što joj radi desna.
    a da doktorica ne radi malo u fušu pa dodatna zarada i nije na odmet.
    malo mi je čudna njena opaska: plati meni, a ne sestri koja pri tom još i ostane začuđena tvojom gorljivom željom za plaćanjem :?

malo ću se ubacit na tvoj topic i pitat:
    ako dite ima odabranog pedijatra i zdravstveno, a u trenutku ditetove bolesti nisi u svom gradu i ne možeš do svog pedijatra nego odeš u drugom gradu kod drugog pedijatra, plaća li se taj pregled?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kako to da pedijaar radi uzv kukova?! zar to ne bi trebao raditi ortoped ili...??? :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nemam pojima,mi smo manji gradić pa nemamo ortopeda nego moramo u veći grad do njega! pedijatrica mi je rekla da šalje ortopedu samo ako nešto nije u redu!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj Monita prvotno napisa
    Vodila sam je u ambulantu kod njezine pedijatrice koja tu ne radi privatno.......
    ......kaže doktorica da platim drugi put i to kod nje,a ne kod sestre.

......a ona kaže da se to ne plaća i još je bila začuđena.....
    meni ovo smrdi: ne zna liva što joj radi desna.
    a da doktorica ne radi malo u fušu pa dodatna zarada i nije na odmet.
    malo mi je čudna njena opaska: plati meni, a ne sestri koja pri tom još i ostane začuđena tvojom gorljivom željom za plaćanjem :?
    definitivno mi to smrdi :/ pa uvijek kad nešto plaćam kod doktora sestra uzme lovu i daje priznanicu...

ako dite ima odabranog pedijatra i zdravstveno, a u trenutku ditetove bolesti nisi u svom gradu i ne možeš do svog pedijatra nego odeš u drugom gradu kod drugog pedijatra, plaća li se taj pregled?
    mislim da da, ako nisi u svom mjestu boravka možeš jedino na hitnu ako ne želiš platiti pregled.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo išli u drugi grad kod pedijatra i rekli da smo u gostima, nismo ništa platili, dr. normalno pregledala dijete kao da je njen pacijent i dala joj lijek.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj -tajana- prvotno napisa
    Mi smo išli u drugi grad kod pedijatra i rekli da smo u gostima, nismo ništa platili, dr. normalno pregledala dijete kao da je njen pacijent i dala joj lijek.
    zanimalo me jer sam L. vodila (ima već i vrimena od toga) kod pedijatrice u drugom gradu i platila pregled 100kn. recept za lijek sam dobila normalno jer ima zdravstveno.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ovo me podsjeća na UZV kod ginekologa koji ga naplati 100 kn, ne dobiješ nikakav račun i plaćaš direktno doktoru. A ako odeš u bolnicu ne platiš ni lipe.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Malo sam se raspitala kod žena koje idu kod istog pedijatra i da,doktorica želi zaraditi nešto sa strane.Prvo raspita sve o tebi i onda ti razačuna,nekad manje nekad više ovisi o primanjima. Čak je jednoj ženi rekla,eto ako imaš...

Sada mi je sve jasno,hvala svima na odgovorima!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

UŽAS

A da je prijaviš?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

definitivno NE!
    mi smo po tri mjeseca na moru i normalno pohodimo lokalnu dr. opće prakse
    za sve: kašljanje(astma), začepljene uši, osipe razne
    i mi veliki i mali
    dovoljna je zdr. knjižica

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa
    Ovo me podsjeća na UZV kod ginekologa koji ga naplati 100 kn, ne dobiješ nikakav račun i plaćaš direktno doktoru. A ako odeš u bolnicu ne platiš ni lipe.
    ja kod ginekologa nikad ne plaćam UZV, koliko se sjećam. Ma sigurno ne. Da sam platila 100 kn svaki put sjećala bih se. S tim da ne idem kod privatnika nego na socijalno. Ali znam da što god sam plaćala uvijek sam platila sestri i dobila priznanicu, čak i za 10 - 15 kn.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nama je pedijatrica dala uputnicu i s njom smo isli u bolnicu i tamo nismo nista platili. Ne mogu vjerovati da ti je naplatila!!! :?

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

E ljudi moji, ovo još nisam čula, za ovakvo tezgarenje sa strane kod pedijatra!!! treba je prijaviti Min. zdravstva i promijenti dr.

mi dobili uputnicu za bolnicu, ali išli privatno jer mi frendica pričala kako se sa svojom malom napatila u bolnici
    platili 300 kn, dr. u kvartu, bili doma za 20 min

nekad se za komod isplati!

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Još nešto, narvno, dobili smo račun, koji namjeravam priložiti uz poreznu prijavu, mislim da bi mi to mogli zaračunati

radim u zdravstvu, mr. ph., i zvoni mi da klinci ništa ne bi trebali plaćati ako to pokriva socijalno (osim doplate za neke lijekove,crveni reccepti) tipa pregleda u bolnicama i pedijatara u primarnoj praksi

a UZV kukova pokriva socijalno!

mi smo uredno dobili uputnicu za ortopeda u bolnici, ali naš je izbor bio ići privatno i platiti

isto i za UZV glave i pregled neuropedijatra, išli privatno i platili, jer bi u bolnici dugo čekali, 1-2 mj.
    fizijatri i na neurorazvojne vježbe idemo u bolnicu i nikad nismo ništa platili

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pravi je Anđeo prvotno napisa
    zvoni mi da klinci ništa ne bi trebali plaćati ako to pokriva socijalno (osim doplate za neke lijekove,crveni reccepti) tipa pregleda u bolnicama i pedijatara u primarnoj praksi

to je i nama naša pedica rekla. Do 18 su oni svega oslobođeni.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Pravi je Anđeo prvotno napisa
    Još nešto, narvno, dobili smo račun, koji namjeravam priložiti uz poreznu prijavu, mislim da bi mi to mogli zaračunati

radim u zdravstvu, mr. ph., i zvoni mi da klinci ništa ne bi trebali plaćati ako to pokriva socijalno (osim doplate za neke lijekove,crveni reccepti) tipa pregleda u bolnicama i pedijatara u primarnoj praksi

mi smo uredno dobili uputnicu za ortopeda u bolnici, ali naš je izbor bio ići privatno i platiti

isto i za UZV glave i pregled neuropedijatra, išli privatno i platili, jer bi u bolnici dugo čekali, 1-2 mj.
    fizijatri i na neurorazvojne vježbe idemo u bolnicu i nikad nismo ništa platili
    sociajlo pokriva i to ti je besplatno. ako hoćeš ići privatno onda naravno i plačaš. možeš dobiti povrat novca od hzzo ako dokažeš da bi redovnim putem trebala čekati na red duže od mjesec dana...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U gradu imamo dva pedijatra koji rade u ambulanti,jedan od ta dva je ta doktorica, pa predpostavljam da si dopušta više nego što bi trebalo. A predpostavljam i to da ljudi nemaju previše izbora,pa šute. Doktorica vjerovatno misli da novopečene mame nemaju pojima o tome što se i koliko plaća,pa si daje oduška. Ispočetka mi se činila veoma prijatna i draga,a kad tamo Nije meni do novaca,samo ne volim kad mi netko laže u facu: Zdravstveno ne pokriva ultrazvuk kukova!

Na drugom pregledu je rekla da su kukovi u redu, a nakon dva tjedna kad sam malu dovela na mjesečni pregled htjela ih je opet gledati. Kad sam rekla da smo ih gledali prije dva tjedna i da su ok,rekla je da mi onda neće biti teško opet doći za dva tjedna jer ona želi biti sigurna da je sve u redu. Je li potreban taj treći ultrazvuk ako je prije sve ok, djetetu od četiri i pol mjeseci ili ona želi izvući novac od mene (jer joj nijednom nisam platila). Tko je sad tu lud? Morat ćemo mijenjat....

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

promjeni je, i otiđi kod drugog jer kod ove ne možeš biti ni sigurna je li ti rekla istinu ili te navlači da ti digne pare. Kad sam ja išla na ultrazvukove, od kad dobiješ nalaz da su kukovi ok ne trebaš na daljnje kontrole! A tu doktoricu zbilja prijavi. Dok svi šute i dalje će pljačkati. Zbilja je bezobrazna.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mi smo privatno platili, ali to smo i htjeli da ne bismo čekali red i gužve u bolnici jer je taman nekako to bilo u vrijeme kad je lovro došao iz bolnice sa rebra i da opet ne idemo po bolnicama ovo je bilo brže. za iduće snimanje ćemo najvjerojatnije isto, iako se premišljam da odemo u bolnicu, čisto zbog drugog mišljenja.
    i da, besplatno je, ako se išta plaća ja tražim račune (inače, za lovru dosad nitko ništa nije tražio a bili smo i na moru kod doktora, vadili krv...)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

katastrofa... čista pljačka...
    naravno da zdrastveno pokriva UZV kukova....

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: Ultrazvuk kukova i zdravstveno

cista pljacka, Hzzo pokriva snimanje kukova.. Mi smo isli privatno, jer smo to htijeli, i platili smo 300kn (u Petrinjskoj). Na srecu sve je bilo uredu i doc je bio odlican..

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam baš dobro shvatila, to pedijatri rade UZV kukova? Ili ortopedi?

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    ortopedi

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa
    ja plaćam kod svog ginekologa uzv 100 kn i dobijem račun, a plaćam ga zato jer nije njegov nego od doma zdravlja. svaki puta ponudi uputnicu za bolnicu, ali ja više volim da ga on napravi.

monita ta vaša pedijatrica je prevršila svaku mjeru, to treba prijaviti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pam prvotno napisa
    Citiraj Cubana prvotno napisa
    ortopedi
    Znam tko bi trebao raditi.
    Zato mi ovo nije jasno:
    Ja sam kod svoje pedijatrice svaki put platila UZV kukova..
    Nekih 200 kuna, čini mi se

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mis mo na UZV kukova vodili E s 1,5 mjeseci i sve je bilo ok, zatim sa 6 mjeseci da se vide jezgre okoštavanja i sve je bilo super, i dr. (privatnik) rekao da dođemo još kad stabilno prohoda, cca. 2 godine

nisam sigurna koliko puta ih zovu na UZV u bolnici, privatnik si možda hoće napraviti posla, ali meni je ok da je pedantan

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nije pedantan nego muze novce. Mi nismo išli na uz kukova jer nam je doktor pri otpustu iz bolnice rekao da je sve ok. Oni tad naprave prehled (rukama savijaju kukove) i mogu ti reći je li ok ili treba dalje gledati.
    Ako već sa tri dana mogu amenovati kukove, onda ne vidim razloga da dijete od 2 god ide na pregled, a već bio 2 puta i sve b.o.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne bih se složila.
    korisno je odvesti dijete kad prohoda jer se tada vidi način na koji dijete "gazi" i bolje je ispravljati (ako bude potrebe) tada nego u kasnijoj dobi.
    čak mislim da tada ni ne rade UZV kukova, nego samo hod.

da dr. "muze" novac, naručio bi ranije i ne bi u dijagnozu napisao b.o.
    ovako roditeljima prepušta da odluče, a on preporuča.

Pravi je Anđeo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja isto tako mislim, bolje greške ispravljati odmah nego kad je sve gotovo, dr. mi se sviđa, a i ja sam u zdravstvu, pa volim kad su stvari pod kontrolom

neš ti para: 900 kn u 2 god., u tjedan dana više potrošim u konzumu

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam sigurna koliko puta ih zovu na UZV u bolnici
    Ako je sve ok, samo je jedan pregled. Ako nesto nije ok, npr. nama su rekli da jedna casica nije ili zrela ili nesto sl. i narucili nas za 3 mj. ponovo.
    Ako opet ne bude ok, mi cemo se uputiti u zgb po drugo misljenje. Privatniku.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    nisam sigurna koliko puta ih zovu na UZV u bolnici
    Ako je sve ok, samo je jedan pregled. Ako nesto nije ok, npr. nama su rekli da jedna casica nije ili zrela ili nesto sl. i narucili nas za 3 mj. ponovo.
    Ako opet ne bude ok, mi cemo se uputiti u zgb po drugo misljenje. Privatniku.
    Mi smo išli privatno kod ortopeda koji inače radi na Šalati (dr. Đapić) i subspecijalist je za dječju ortopediju. On se bavi samo dječjom ortopedijom i vidi stotine dječjih kukova. Preporučam njega. Bilo mi je blesavo ići kod nekog ortopeda koji se bavi svime i svačime privatno. baš zato što smo imali problem displazije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Nije pedantan nego muze novce. Mi nismo išli na uz kukova jer nam je doktor pri otpustu iz bolnice rekao da je sve ok. Oni tad naprave prehled (rukama savijaju kukove) i mogu ti reći je li ok ili treba dalje gledati.
    Ako već sa tri dana mogu amenovati kukove, onda ne vidim razloga da dijete od 2 god ide na pregled, a već bio 2 puta i sve b.o.
    potpis dakako

s Lukom sam bila na UZV kukova kad je bio 4 mjeseca i budući je sve OK, rekli su mi da nema potrebe više dolaziti uopće

dakle, privatnici samo muzu lovu

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mene baš zanima koliko uopće koštaju ti UZV aparati kad se toliko naplaćuje 2 min. pregleda? :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kod nas u njemackoj taj uzv kukova radi pedijatar s time da ako ima sumnju odmah te salje kod ortopeda
    a kod nas u hrvatskoj kad cujem te price :shock: :shock: jadni ljudi jadna ta dica s tak vim "doktorima":nope

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mozda je situacija ipak drugacija :? .
    - Ako se ide u bolnicu s uputnicom - UZV je besplatan.
    - Ako se ide kod privatnika - UZV se placa.

Pedijatrica ne moze sama sebi napisati uputnicu za UZV pregled. Zato se pregled placa.

Jedino bi to sve skupa trebalo biti transparentnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •