Cure su super objasnile sve detalje.
Ja bi samo potvrdila ako je prvo dijete normalno dojilo na toj strani sigurno se ne radi o anomaliji dojke koja bi poremetila uspjesno dojenje. Ono sto je tesko izvesti ali je moguce je da nadete polozaj koji ce mu odgovarati. Sve metode koje su cure nabrojale su jako dobre. Ja bi preporucila na toj strani ipak izdajanje do kraja jer ako u toj dojci nema puno mlijeka a uz to beba nema na njoj dobar polozaj onda mu mlijeko ne tece dovoljno brzo i vjerojatno ga destimulira.
Bilo bi zato odlicno povecati prozivodnju i potaknuti refleks poticanja odmah na pocetku podoja. Beba je sad vec dosta velika a ti si iskusna mama pa bi mozda mogla kombinirati neke neobicnije polozaje kod dojenja jedna od njih je nogometna lopta isl. Tako da beba doji u pozi koja joj lici na lijevu dojku ali na desnoj strani isl
Sto se tice vracanja na iskljucivo dojenje, preporucila bi ti isto kao i MMarini prije neki dan a to je vodenje dnevnika gdje ces ustanoviti tocno koliko beba uzima adaptiranog i koliko piski. Kada znas kolike su te kolicine i ako krenes sa izdajanjem te strane koja ne funkcionira mozes postepeno dio adaptiranog zamjeniti izdojenim mlijekom. A onda postepeno najvise 30 ml u 2-3 dana smanjujes unos adaptiranog.
Ja bi ti svejedno preporucila da nazoves 0800 22 77 22, jer je relaktacija dosta osjetljiv postupak a i cure na telefonu ce lakse moci uloviti sve informacije.
Sretno
Inace strasno si me podsjetila na jednu curu koju znam![]()

Odgovori s citatom