Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Kuca eksperimenata, Ljubljana - super stvar!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Kuca eksperimenata, Ljubljana - super stvar!

Bili smo jucer sa prijateljima u Ljubljani, u kuci eksperimenata (www.h-e.si), super je! :D

Imaju 46 pokusa zanimljivih i velkima i malima, zadrzali smo se tamo skoro 2 sata u ugodnom ambijentu i sa tek jedva kojim drugim covjekom uz nas! Pokusi su uglavnom vezani uz fiziku i kemiju, duhoviti su, sve mogu klinci i sami izvoditi ..
    Sta kazete na mjehure od sapunice vece od metra, lezanje na fakirskoj postelji, test ravnoteze, slusanje vlastite frekvencije, igre sa lopticama u zracnoj struji, kako umnoziti sebe u hiljadu primjeraka (fora sa ogledalima) ...

Kuca se nalazi 10 min od centra Ljubljane, najblizi besplatni parking je isto na 10 min, kuca radi subotom i nedjeljom 11-19h.
    (da imam kakvu lovu na raspolaganju otvorio bih nesto slicno u Zagrebu!)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bi vodila učenike....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja biH vodila učenike.... ne radi mi h dobro

ajde ,tatek plizzzz, nabaci mi par točaka u LJubljani prikladnih za uzrast 2,3, srednje uz ovaj muzej

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    ja biH vodila učenike.... ne radi mi h dobro

ajde ,tatek plizzzz, nabaci mi par točaka u LJubljani prikladnih za uzrast 2,3, srednje uz ovaj muzej
    Moze, ali nema ovaj cas vremena za detalje, za koji dan (podsjeti me ako slucajno zaboravim)!

U "kucu" se moze i radnim danom, ali samo organizirane skupine, skole itd (pitaj ih za detalje).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

išli bi subotom, jer preko tjedna ne mogu zbog nastave....podsjetit ću te pp-om

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja bi! Ja bi!
    :D (Doduše bit će problem klince OŠ uzrasta odvesti preko grane; osobne nemaju, a za putovnice moramo provjeriti; možda angažiramo roditelje...)

btw: web adresa www.h-e.si ne radi

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    I ja bi! Ja bi!
    :D (Doduše bit će problem klince OŠ uzrasta odvesti preko grane; osobne nemaju, a za putovnice moramo provjeriti; možda angažiramo roditelje...)

Meni radi.
    (ili ju barem imam u cash memoriji od jucer)
    Kad slijedis link "obisk" pronadji poglavlje "predjed" (predjelo) i isprintaj si 17 stranica teksta sa kratkim opisom svih 46 ekspoerimenata (podrobniji opis sa znanstvenim objasnjenjem imas u kuci pored svakog eksperimenta).

Sve je na slovenskom, no vjerujem da se uz malo koncentracija sve moze razumjeti iako ne znate jezik. (ja ga nikad nisam ucio no razumijem ga 99% )

Usput, ta ustanova je u privatnom vlasnistvu, postoji vec desetak godina.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hm. ne uspijevam otvoriti i dalje - probat ću sutra na poslu. Što se tiče razumijevanja slovenščine - nema problema 8)
    Moja škola i inače surađuje sa jednom osnovnom školom u ljubljani tako da bi stvarno mogli organizirati jedan izletić tamo i posjetiti muzej :D

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hm. ne uspijevam otvoriti i dalje - probat ću sutra na poslu. Što se tiče razumijevanja slovenščine - nema problema 8)
    Moja škola i inače surađuje sa jednom osnovnom školom u ljubljani tako da bi stvarno mogli organizirati jedan izletić tamo i posjetiti muzej :D
    Nemojte zaboraviti zeljeznicki muzej, zaista se isplati za sve uzraste!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala, tatek, vrlo zanimljivo! to je u samom centru ljubljanu, zar ne, vidim tamo nacrtane nekakve zmajeke na mostu?
    btw, jel dolazite kad na cres tijekom zime?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    hvala, tatek, vrlo zanimljivo! to je u samom centru ljubljanu, zar ne, vidim tamo nacrtane nekakve zmajeke na mostu?
    btw, jel dolazite kad na cres tijekom zime?
    Jest, to je u samom centru Ljubljane!

(BTW, nazocili smo jucerasnjim demonstracijama radnika u potrazi za vecim placama, zaista je bilo impresivno vidjeti 70-tak tisuca ljudi na ulicama ... za ne tako veliku Ljubljanu je to ogroman broj, kao da u Zagrebu bude protest sa 200 000 sudionika ... i sve je proslo u redu i miru koliko smo vidjeli, bili smo uz povorku neko vrijeme)

Da, vrlo je vjerojatno da cemo svratiti do Cresa ove zime, imamo tamo jedan poslic za obaviti, ako bude mogucnosti mozemo se vidjeti!

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala Tatek, potpuno sam zaboravila na tu kuću eksperimenata, a već danima razmišljam kuda s djecom na terensku nastavu...
    Kod nas je bila vrlo zanimljiva interaktivna izložba u Tehničkom muzeju: "4 fizike" prije par godina, djeca su bila oduševljena.
    Znam da to iziskuje puno posla, ali ne kužim zašto se takve izložbe ne rade češće :? .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za klince koje zanimaju pokusi na PMF-u se 28.11. održava prezentacija pČarolije u kemiji

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Ailish prvotno napisa
    Za klince koje zanimaju pokusi na PMF-u se 28.11. održava prezentacija pČarolije u kemiji
    Hvala!!!

Moze detalji, ako ih znas (sat, mjesto, sto)?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.chem.pmf.hr/ko_frame.php?myinc=ko_onama.php

28. studenog 2007. u 10 sati u dvorani A2 zgrada Kemije, Horvatovac 102a

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja bi! Ja bi!

Problem ti je u tome kaj moraš od ministarstva tražiti dozvolu. Mi smo tražili dva puta (detaljno razradili sve) i nismo dobili. Obrazloženje: imaju vremena ići prek grane . Možeš jedino organozirati da idete kao grupa građana, a to znači da strpaš i roditelje u bus.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, vrlo je vjerojatno da cemo svratiti do Cresa ove zime, imamo tamo jedan poslic za obaviti, ako bude mogucnosti mozemo se vidjeti!
    :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    Problem ti je u tome kaj moraš od ministarstva tražiti dozvolu. Mi smo tražili dva puta (detaljno razradili sve) i nismo dobili. Obrazloženje: imaju vremena ići prek grane . Možeš jedino organozirati da idete kao grupa građana, a to znači da strpaš i roditelje u bus.
    E vidiš, ovo bi mogao biti problem - baš dobro da si napisala! Ima li o odlasku u inozemstvo u pravilniku o ekskurzijama (ili kako se već zove)?!
    Ja sam doduše razmišljala o izletu u ljubljanu s manjim brojem učenika - tako da i pratnja roditelja dolazi u obzir. Ipak mislim da za učenike čiji roditelji nisu u mogućnosti ići u pratnji treba izjava roditelja potpisana kod javnog bilježnika (ili tako nešto)?! A to prilično komplicira stvari...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tatek je zakon, Ailish super.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa
    E vidiš, ovo bi mogao biti problem - baš dobro da si napisala! Ima li o odlasku u inozemstvo u pravilniku o ekskurzijama (ili kako se već zove)?!
    Ja sam doduše razmišljala o izletu u ljubljanu s manjim brojem učenika - tako da i pratnja roditelja dolazi u obzir. Ipak mislim da za učenike čiji roditelji nisu u mogućnosti ići u pratnji treba izjava roditelja potpisana kod javnog bilježnika (ili tako nešto)?! A to prilično komplicira stvari...
    Ma ništa ti od toga nije problem: ni potpisi roditelja, ni bilježnik - sve se to da sklepati, ali problem je što ti ministarstvo treba dati pisanu dozvolu (barem je tak bilo pred 2-3 godine kad smo kolegica i ja zadnji put pokušavale odvesti klince u Klagenfurt u Minimundus). Ispitaj, možda se sad nekaj promijenilo.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo par fotki iz kuce eksperimenata: http://s229.photobucket.com/albums/e...eksperimenata/
    Fotke su malko losije jer osvjetljenje nije bas jako pa sam morao fotkati sa 400 ASA, no kao informacija bi trebalo biti OK.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

još nešto za buduće znanstvenike:

http://www.britishcouncil.org/croati...se-science.htm

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

... i članak o predstavi s pokusima na PMF-u

(ja nisam bila, ali kažu da je bilo super, klinci su mogli i sami mućkati s epruvetama)

Profesori s PMF-a u ulozi Harryja Pottera

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tatek, hvala puno za ovu info, mi danas popodne posli u ljubljanu samo zbog ovog i bilo je mraak 8)
    kako se vec spustila noc kad smo izasli iz hize, bilo je super popet se na ljubljanski grad, prekrasno je kako je obnovljen i skroz ziv

ivar je za ljubljanu rekao: ljubljana, zagreb ista pticja govna, iste zalijepljene zvake po ulici, iste sive kuce s kojih otpada zbuka.

a meni prekrasna

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    a meni prekrasna
    I meni ... kao i dobar dio preostale SLO.
    Lijepo je imati ih u susjedstvu usprkos svim uobicajenim susjedskim kavgama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo danas napokon nakon dugog planiranja bili u Hiši i bilo je stvarno sjajno. Adrian je u nekom trenutku pitao "Smijemo mi mama uopće biti ovdje tako dugo " Ustalnovili su da bi se mogli preseliti u Ljubljanu

Inače originalno smo krenuli zbog Zmajevih dneva na Gradu, koji se odvija još sljedeće nedjelje.

http://www.ljubljanafestival.si/sl/p...ljanskem_gradu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •