Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: porod pod hipnozom

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno porod pod hipnozom

prije nekoliko mjeseci bila je emisija (sanja..?) o hipnozi i sjećam se da je bilo riječi o zahvatima tipa bezbolno vađenje zuba i sl.
    bila je i psihologica koja je rodila u austriji pod hipnozom i oduševljeno je pričala o tome - meni se to čini kao genijalna ideja! porod je ionako jedno transno stanje u kojem je žena jako podložna sugestiji pa je vjerojatno lako uvesti je u hipnozu - i onda proživljavaš cijeli porod, a bez boli... odmah sam pomislila, to hoću idući put!!

jeste čule što o tome, govori li se išta o edukaciji kod nas ili vani, ima li izgleda da se počne primjenjivati u našim rodilištima..?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste čule što o tome, govori li se išta o edukaciji kod nas ili vani, ima li izgleda da se počne primjenjivati u našim rodilištima
    ha haha haa!!

ma ne želim biti zločesta, ali zar stavrno misliš da postoji šansa da se hrvatsko bolničko osoblje u skorije vrijeme educira u tako nečem i onda to još i primjenjuje???

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ne mislim :cer:

zato i pitam da li se uopće pročulo da postoji ta mogućnost, kao takva, čisto teoretski, onako... :kolut, kolut:

ne moraju se ginekolozi školovati, može biti psiholog koji dolazi u bolnicu na honorarnoj bazi.

meni se ideja stvarno sviđa, u potpunosti proživljavaš porod a nisi svjestan boli (tak sam ja to shvatila).

snorki i ostale austrijanke, možda barem vi možete to probati - raspitajte se!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imali/mo (smo) clanicu koja se time bavi(la). :mig: Dugo se nismo cule pa ne znam kakav je status sada.

Početno

Vi to ozbiljno?!?!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

oj..?

Početno

Ma znate kaj, cure...
    Hebes porod koji ne boli!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

heheee
    djelomično se slažem, ako pričamo o porodu uz lijekove - ali ovo me baš zaintrigiralo... ok, stvarno ne mogu reći da me jako boljelo, ali ako sam mogla proći i bez toga a opet sve osjetiti - zašto ne!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da ne spominjemo cure koje su imale stvarno bolne porode ili one koje su se jako bojale boli pa tražile epiduralnu ili čak carski...

Početno

Ma sve je to OK...ako imas jako lose iskustvo prethodnog poroda normalno je da te bude strah iduci put...
    Ali hipnoza... ne znam, meni to zvuci zastrasujuce.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

baš mi je žao da se ne javi netko tko zna više o tome, da ne brljam ovako... ali koliko sam čula sa pola uha, postoje razni stupnjevi hipnoze i ovo bi bilo slično recimo meditativnom stanju, služi opuštanju i blokiranju boli a ne da hopšeš naokolo s tutom na glavi i kokodačeš ili kak to već izgleda u onim glupim emisijama na tv-u. :zgroz:

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nije zastrasujuce, ako se koristi kako treba

gledala sam snimke prirodnih poroda, i u porodu zena jest u svojevrsnoj vrsti transa...

zao mi je sto ajnica nije s nama tu da vam objasni

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mene je vise strah hipnoze, nego poroda ...i tih stanja transa... i uopce nisam bila u stanju transa na porodu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

snorki, da moderatorice ne graknu: imamo problema s forumskom memorijom i smijemo stavljati samo jedan smajlić po postu, ovako:

ja sam baš mislila da će se tebi to svidjeti, a niš onda... u toj emisiji je bila demonstracija hipnoze, princip je da ti jedna osoba govori u jedno uho a druga u drugo i onda se mozak zbuni i isključi (turbolaičko objašnjenje).

pa ne znam, sjećam se da sam pred kraj poroda stvarno bila tek napola svjesna okoline (napominjem: nisam bila van sebe od boli ili nešto slično) i radila sam kaj su mi rekli, tu stavite noge, sad tiskajte... bez puno razmišljanja (a zašto baš sad? a je l' mogu prvo dobiti čašu vode :cer. i ni jedna prisebna žena ne bi dozvolila da joj 5 nepoznatih ljudi zuri među noge... :zgroz: sjećam se da nisam baš bila nešto hepi kad sam digla pogled i vidjela 2 doca i 4 sestre kako zainteresirano promatraju, ali sam ih brzo isključila i nastavila stenjuckati.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da nisi, kad si bila okruzena nepoznatim ljudima, u bolnickoj atmosferi, pod neonskim svjetlima

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja odgovarala snorki

ima negdje ovdje, nema sad kad traziti, poslije cu:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...4&Tekst2ID=177

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo da vam kažem da hipnoza u potpunosti funkcionira zapravo samo kod jako jako jaaaaaako sugestivnih ljudi (a to je jedan jako mali postotak, 3% mislim, ali nisam više sigurna), većina ljudi može se dovesti u neko blago stanje hipnoze, ali nikako ne u onakvo kakvo se vidi u onim emisijama s kokodakanjem i ne znam čim - to mora da je ili sve namješteno, ili prije emisija imaju neka testiranja publike pa izaberu fakat ljude najsklonije sugestijama...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je, zato sam i rekla da je to neki blaži oblik hipnoze (a ne onaj s kokodakanjem :namig

vaki, naki, važno je da vas ne boli! ajde lako za porod, ali tako možete i popraviti zub bez injekcije...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mozete i prestati pusiti

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa to već ima kod nas, a klinika na kojoj se nudi zove se "Naša mala klinika". Prvo ti Šemso ordinira hrkljuš, a odmah potom dobiješ i ostatak tretmana.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidi ga šta se javlja... oš jednu instant hipnozu...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam da li je to bila hipnoza...ali na svom porodu urlala sam ko u transu.....znam da me je bolilo, a opet..nakon poroda sam tvrdila da me niš nije bolilo....????!!???

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamma san, ti si jedna od onih zbog kojih mame na odjelu noću ne mogu spavati :cer:

(barem u zajčevoj, gdje rađaonu i odjel dijeli jedan hodnik)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I u Petrovoj mila....(ja sam rodila tamo....)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    naravno da nisi, kad si bila okruzena nepoznatim ljudima, u bolnickoj atmosferi, pod neonskim svjetlima
    S MM-om i predivnom babicom koja mi se cijelo vrijeme izvinjavala sto vise nije bila samnom. I imala sam zasebnu sobu, kao i svaka druga zena. takav je ovdje princip. A platila sam svega oko 40 Euro.

Mozda su bili dobri zato sto sam ih zasmijavala (hi, hi, hi)Zena koja dobro ne govori njemacki, ali zato zna psovku na svakom jeziku (stid, stid)

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lako ti je tako
    sto ce ti onda hipnoza

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Neznam o tome nista al bih sigurno bila za jedan takav porod sa obzirom da mislim jos 3 puta roditi.
    Mislim da je to bas cool (namig)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •