Iako se ne bih slozila s nekim stvarima koje je Fabiola napisala, pogotovo ne nakon suradnje sa primaljama koje rade i razmisljaju po tim pitanjima drugacije, svidja mi se da se netko odlucio ovako i ovdje javiti. Mislim da to moze samo koristiti i rodiljama i samim primaljama koje povratne informacije rodilja mogu itekako koristiti i uklopiti u svoj nacin rada, na zadovoljstvo sviju.
Ne bih sad htjela demantirati neke stvari, cure su to vec uradile. Mogu samo reci da se neke od navedenih praksi uopce vise ne koriste u mnogim evropskim zemljama, trebalo bi uvaziti te cinjenice i vidjeti zasto je to tako. (pocevsi od fekalija kod radjanja, brijanja pa nadalje)
Isto tako mi se ne cini fer reci nekome da ide radjati kao bula u jagode, cak i onda ako je to istina. Prije svega zato sto medicinsko osoblje moze puno toga uraditi na osvjescivanju zena. A da ne govorim koliko toga moze uraditi babica. (meni je taj poziv stvarno vrijedan divljenja)
Ne radi se o tome tko je bajka, a tko nije bajka. Ali, cinjenica je to da jedino i iskljucivo mozemo raditi na sebi i na taj nacin utjecati na okolinu.
Vidim da je Primalja s takvim radom vec pocela, samim tim sto se javlja ovdje meni dovoljno govori.