Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: začepljena vena (pri infuziji)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno začepljena vena (pri infuziji)

Javlja mi MM da pretpostavljaju da joj se začepila vena pa zato lijek (intravenozno) ide sporije. Skidali su i ispirali, ali kapa sve sporije.

Nisam ga mogla dobro razumjeti jer šapuće na mobitel...

Zanimaju me vaša iskustva i znanja.

Je li opasno ako se začepi vena (infuzija je priključena na venu na nožici; dijete ima 2.god)?
    Što rade kada se začepi? Kako se otvori?
    Ujedno, pretpostavljam da ponovno bodu i traže neku drugu po tijelu ... ili im je to naznaka da lijek daju na drugačiji način (npr. injekcijom) jer postoji mogućnost da će se to ponoviti i s drugom venom?

Je l to boli? Ima li kakve posljedice?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam za dijete od dvije godine, ali ne bih rekla da je opasno, meni se znala začepiti vena pa bi kanilu jednostavno prebacili na drugo mjesto; jedino što bi mi se znala napraviti kvrga koja je prošla za dan dva. Kanile su jako tanke pa pikanje uopće ne boli. Ne znam što se događa ali želim puno sreće

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svenu je isto stalno prestajalo kapati i sumnjali su na začepljenje. Sva sreća nije bilo, ali u tom slučaju bi ga piknuli na drugo mjesto.
    Nadam se da će sve biti ok i da neće trebati pikati drugdje, pogotovo što su joj i ovo jedva uspjeli.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ispravan postupak promijeniti kanilu a ne otčepiti kanilu a začepiti plućnu arteriju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pikali su na drugo mjesto (ovaj put su uspjeli od trećeg puta na ruci) inače bi trebala dobivati dnevno dvije velike injekcije - ovako je jednom pa je lakše.

Za sada je noga gdje se vena začepila u redu.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

noga je u redu ali pluća sigurno nisu

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Borni se to stalno događalo, nekada bi ga piknuli na drugomjesto (rjeđe), češće bi ubrizgavali nešto pod jačim mlazem koji bi vjerojatno odčepio venicu. To ga je peklo, vikao bi čim bi vidi sestru

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    I Borni se to stalno događalo, nekada bi ga piknuli na drugomjesto (rjeđe), češće bi ubrizgavali nešto pod jačim mlazem koji bi vjerojatno odčepio venicu. To ga je peklo, vikao bi čim bi vidi sestru
    a to što su radili mođe biti kobno po dijete no nema trenutne posljedice već se pokažu kasnije
    Posljednje uređivanje od puntica : 12.10.2012. at 15:45

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da odštopavaju fiziološkom otopinom.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

kada se" vena začepi" nije ustavari začepljena vena već kanila a ako se ona silom otčepi taj čep se preseli u pluća djetetu vrlo opasno po život no simptomi nisu često trenutni već kroz nekolko mjeseci ili godina od iskustva vam govorim

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

posljedice su na duge staze i to strašne ako su ispirali začepljenu kanilu iz iskustva govorim i ne začepi se vena već kanila ako se silom otčepi taj čep ne ostane u veni većotputuje u pluća i začepi arteriju pluća

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •