Ma teško je i reći da se razlikujemo u stavovima, jer teško je imati neki stav kad pričamo o ovim temama. To ti je sve individualno. Kao ruski rulet, netko ga igra deset puta pa super, a netko jednom i ćao.misliteljica prvotno napisa
Pazi studije postoje, dokazano je da na psa ima jako malo alergija, dok ih je na mačku puno više. Dokazano je da mačka na svojoj dlaci može nositi jako opasnu klicu koja može biti opasna za čovjeka. Pas na svojoj dlaci tu klicu ne nosi jer ta klica ne živi na njegovoj dlaci, zašto...duga priča...ph vrijednost njegove kože, bla-bla...
Netko kupi malog hrčka i dobije toxo...
Ja sam cijeli svoj život sa životinjama i kućnim i onim na ulici, uvijek sam dirala pse vani, mačke koje idu po kontejnerimai da ne nabrajam što sve ne, a nikad nisam obolila od neke bolesti.
Ima ljudi što kupe mačku, drže je kući i za par dana osip.
Sve je to cure moje individualno. Teško je išta tvrditi jer nekome se može desiti, a netko da spava s uličnim životinjama neće oboliti.
Ponekad se vrag desi i kad je životinja najbolje održavana.
Zato ja mislim, bez obzira o kojoj se životinji radilo, da samo treba obratiti pozornost na potpunu veterinarsku skrb, da bi se spriječio ikakav rizik od bilo kakvih oboljenja. Ono što je dokazano jest da se mačka mora držati u kući kako bi se vlasnici i oni što žive s njom zaštitili od bolesti, ona je takva životinja i može prenijeti čuda.
Isto tako za psa je potrebno nekoliko cjepiva, redovito čišćenje protiv glista i još neke sitnice, tretiranje krpelja i buha po obvezno i on obično ne može prenijeti ništa što čovjeku može narušiti zdravlje.
Ali poanta svega jest da životinje treba održavati bez obzira da li je trudnica u kući ili malo dijete.
Ja sam svoga i danas kupala, a stomak mi je do zuba, a što ću, mora se. On ide vani, svugdje gazi i njuška i ja to sve izribam kad ga dovedem kući.
Iskreno ću reći da mislim da smo svi zajedno u pravu, jer što god bilo koja od nas rekla ima pravo. Vežu nas i različite životne priče, pa smo i u tom dijelu u pravu.
Realno gledajući - nema pravila.
Svaka prehlada se zadrži na meni, a neki ljudi su bolesni i prehlađeni jednom godišnje.
Svima![]()