Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 69 od 69

Tema: Spavanje u trudnoći - lijevi, desni bok ili na leđima

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    više me brine (i mene i MM) hoće li me beba moći probuditi kad rodim, jer imam bolesno čvrst san... :/
    o da je barem meni tako. ja pak spavam ko zec, moram čak čepiće u ušima imati ako se hoću pošteno naspavati.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad sam 25 tj. T
    spavam i na lijevom i na desnom makar ponekad osijetim da mi je lakše na lijevom
    a zna mi se islo desiti da mi trnu bokovi ili me boli od ležanja ali kad bili boli me i lijevi i desni pa se onda dižem po noći i moram malo prošetati da me prođe
    a što se tiće trtice počne me boliti nakon 15 min. sjedenja i to me boli od početka trudnoće
    a što sam u većoj trudnoći to me bole i koljena - a to je vjerovatno od težine :/

sad tek vidim koliko sam sama sebi komlicirana

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ja zadnje vrijeme moram na ledjima jer me na lijevom boku ili uhvate bh kontrakcije ili me jednostavno pocne bolit cijeli trbuh..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam najcesce na desnom boku, cijela beba mi je nekako smjestena na lijevoj strani tako da kad legnem na lijevi bok ona se buni i tocno imam osjecaj kao da sam legla na nju.
    Na ledjima ne mogu duze od 10 min. jer gubim zrak i osjecam pritisak na okolne organe.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sutra punim 22 tjedna i uglavnom zaspim na trbuhu, ali samo uz jastuk za dojenje. Genijalna stvar je taj jastuk! Ne znam kako bih se namjestila bez njega. Pomaže i kod mijenjanja položaja, s njim mi je ugodnije i na lijevom i na desnom boku, jedino ležanje na leđima izbjegavam. Imala sam par dana bolove u zdjelici i donjem dijelu leđa (i to samo u ranim jutarnjim satima), ali izgleda da me plivanje spasilo :D - više ništa ne boli.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni najviše paše na leđima, iako se ujutro znam probuditi da me bole križa. Kao da se ukočim sva... Na lijevom boku se trudim spavati samo zato što kažu da je to THE bok za spavanje... ne znam... fali mi spavanje na trbuhu, ali to sam odavno prestala... I kad legnem na lijevi, probudim se na leđima...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

otkad znam za sebe, spavam na trbuhu i to je jedini nacin da fino spavam...
    sada, muku mucim s pozama..na ledjima nikako-ukocim se sva, nemrem disat, a ni maloj bas ne pase...bokovi rulaju lijevi pogotovo, stvarno mi pase...al sad vec pred kraj trudnoce mi je koma...
    sve me boli, i nikak da se namjestim, rostiljam po krevetu..i tak po 2-3 sata...
    al kad zaspem, spavam do podneva ko top

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

35 tj.
    spavam najviše na desnom boku, to mi najviše odgovara. ujutro mi već utrnu obje strane.
    na leđima ne mogu spavati, osjećam preveliki pritisak.
    imam problema s nosom tijekom cijele trudnoće i to me najviše muči. svaku noć se začepi.
    noću jednom posjetim i wc.
    i sad u zadnje vrijeme mi počele trnuti ruke, ujutro me šake bole, jedva ih zatvorim.
    inače, spavam s jastukom za dojenje, mislim da me spašava, zaista je prava stvar. (još ću za dojenje kupiti drugi, a ovaj zadržati za sebe...

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

i ja spavam sa jastukom za dojenje. u zadnje vrijeme na stomaku.... našla sam rupu između našeg i dječjeg kreveta-nekako naguram stomak tamo i još + jastuk za dojenje -spavam kao beba

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lijevi bok i malo se odmorim na desnom

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Prije trudnoće, omiljeni položaj za spavanje mi je bio na trbuhu...Ali već odavno sam se morala priviknuti na alternative Sad sam u 33 tjednu i ima već nekoliko tjedana da praaaaaaaavo isprekidano spavam...Što zbog pish-pish svakih sat-dva, što zbog ukočenosti. Čini mi se da svakih 5 minuta moram mijenjati položaj - čas lijevi, čas desni bok, na leđima sve manje - hoću se ugušiti jer je moja ljubičica malo krupnija curica

Čula sam brdo komentara kao "Naspavaj se u trudnoći...." bla bla bla....Mislim da Majka Priroda odrađuje svoje - pomaže nam da se privikavamo na besane noći

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Soleil prvotno napisa
    Prije trudnoće, omiljeni položaj za spavanje mi je bio na trbuhu...Ali već odavno sam se morala priviknuti na alternative Sad sam u 33 tjednu i ima već nekoliko tjedana da praaaaaaaavo isprekidano spavam...Što zbog pish-pish svakih sat-dva, što zbog ukočenosti. Čini mi se da svakih 5 minuta moram mijenjati položaj - čas lijevi, čas desni bok, na leđima sve manje - hoću se ugušiti jer je moja ljubičica malo krupnija curica

Čula sam brdo komentara kao "Naspavaj se u trudnoći...." bla bla bla....Mislim da Majka Priroda odrađuje svoje - pomaže nam da se privikavamo na besane noći
    X na sve, samo što sam ja sad 33+4 i nosim dečka, a ne curicu...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

33. tjedan i iznenađujuće dobro spavam ...
    Buđenja po noći za piš-piš skoro uopće pa nemam, eventualno jednom, baš ako sam dosta pila pred spavanje.
    Jaaaaako me vuče položaj na leđima ali ne mogu dugo tako ostati, kojih 10-15 minuta ... pa onda vrtim ili lijevi ili desni bok.
    Čak mi ne treba niti jastuk za dojenje među nogama, uspijevam nekak naći položaj polubok-polutrbuh i uživam tak dok se mala u trbuhu ne pobuni, onda nađem kaj joj više paše.
    Prije trudnoće sam bila uglavnom lijevobočnospavačica, spavanje samo na trbuhu mi nikad nije odgovaralo.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U prvoj trudnoći sam do zadnjeg dana, kad su me u ranu zoru probudili trudovi, spavala kao beba. Ne znam do kojeg tjedna, ali znam da mi je stomak bio popriličan, sam uspijevala spavati i na stomku (nekako bočna-stomak poza). Sjećam se da se MM brinuo da ću zgnječit bebu a ja sam mu stalno ponavljala da je beba u vodi, a voda je nestlačiva.
    Sada sam u 25 tjednu i još uvijek spavam dobro, u svim položajima.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jel vam problem preokrenuti se tijekom noći iz jednog položaja u drugi?

inace se često vrtim, jednostavno tako spavam, a sad me to totalno razbudi.
    čak me već sad i križa malo bole kod dizanja iz kreveta ili okretanja na drugu stranu.

a još tri mjeseca do poroda...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    jel vam problem preokrenuti se tijekom noći iz jednog položaja u drugi?

MM se SVAKI put probudi kad se ja bager okrecem u krevetu...
    sto znaci svakih 15min je jadan budan....
    tehnika okretanja? aha..s boka na koljena, s koljena na drugi bok...
    onak na ledjima se okretat? no way, pretesko mi je...

p.s.- MM me uvatio da spavam s glavom uronjenom u jastuk, guzica ko mjesec u zraku...
    veli mama, tako sam spavala ko beba

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hihihihi
    ja isto po noći imam problema, iako imam dojam da mi trbuh nije velik kao nekim trudnicama u mojoj fazi.

inače, ja više ne mogu zamisliti da spavam bez jastuka među nogama tj koljenima, jer me inače sve pritišće
    Pa sad si zamisli mene kad se krenem okretati skupa s jastukom koji pridržavam nogama cijelu noć, a bez da se otkrijem, pa još dok se namjestim...
    a nemamo bas king sajz bed.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    hihihihi
    ja isto po noći imam problema, iako imam dojam da mi trbuh nije velik kao nekim trudnicama u mojoj fazi.

inače, ja više ne mogu zamisliti da spavam bez jastuka među nogama tj koljenima, jer me inače sve pritišće
    Pa sad si zamisli mene kad se krenem okretati skupa s jastukom koji pridržavam nogama cijelu noć, a bez da se otkrijem, pa još dok se namjestim...
    a nemamo bas king sajz bed.
    potpuno te razumijem..takoder ajam sa jastucicem medu nogama i okretanje zajedno s njim je SF
    iamo veliki krevet, koji mi se sad cini vrlo malim, k tome jos MM medek u njemu..pfff neam ja mjesta...dok ga ne zguram

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja imam veliki problem nemogu spavat nikako nego sam na trbuhu u 34 tjednu sam dosad sam spavala na trbuhu i zasad je sve ok nemam veliki trbuh pa mogu ali me malo straši dali to može naškodit bebi mislim da nemože šta vi kažete na to

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •