Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Začepljena uha kao da sam na Velebitu

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Začepljena uha kao da sam na Velebitu

Već dva jutra imam problem s ušima: naime začepljena su kao kad se penjete na neku veću nadmorsku visinu. I to tako traje , evo danas cijeli dan. Lagano me uz to boli i glava. Tlak sam mjerila i normalan mi je (iako sam na neslanoj dijeti jer mi je kod doktroa uvijek visok). Ne želim paničariti i odmah trčati na hitnu, ali mi opet nije jasno zbog čega mi se to događa. Inače, trudna sam 24 tj. i bebica je aktivna (danas lupa pošteno, :D )

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moguće da si ti sinusi u pitanju ili lagana prehlada od koje su Eustahijeve tube začepljene. Pokušaj žvakati žvaku jer se tako potiče stvaranje sline, a onda i gutanje koje olakšava njihovo odčepljivanje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što znači da je tlak "normalan"? možda imaš neko odstupanje koje si zanemarila?

meni se to događa kad je npr razlika između gornjeg i donjeg veća od uobičajene... recimo - normalan tlak mi je 95/65... tolerantno je 90/60 ili 100/70... ali ako je 100/60 - ja krepavam...

moj tlak nije uobičajeno normalan , no to je tlak s kojim ja funkcioniram normalno. u trudnoći mi je bio 120/80 (s tim sam se dobro osjećala) - a nakon poroda se vratio na staro... kad mi sad prelazi 100 - rušim se...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

to se i meni znalo dešavati, ali usred ljeta tako da nije bilo zbog prehlade. užasno me to živciralo. stalno mi sama sebe glasno čula kad pričam, ma grozno. meni je pomogla čuvarkuća. iscjediš malo iz onog listića zatim malo ugriješ (na tjelesnu temperaturu) i nek ti neko nakapa u uho. i staviš neku vaticu u uho da ne iscuri odmah sve van i držiš tako koliko ti se da. meni je to pomoglo. uho mi se odčepilo i nakon toga mi se dosad još nijednom nije više začepilo. nadam se da će ti pomoći.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ma niš od toga, evo meni se to događa već 2 mjeseca, kombinacija niskog tlaka i povećanja obima krvi u tijelu zbog trudnoće, dakle normalno

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moje iskustvo s čuvarkućom je takvo da sam od nje dobila gljivice, a upala se rasplamsala, uglavnom liječila sam uho više od mjesec dana, katastrofa jer lijekovi koji pomažu upali, nisu dobri za gljivice, tako da je bila skoro pat-pozicija, pa sam morala ići na mazanje uha Plymicolom, a bolilo je užasno...
    Tada mi je doktor, čiji stručnost doista cijenim, rekao da je on na jednom od svojih prvih seminara još dok je bio mlad doktor imao predavanje o tome kako se čuvarkuća nikako ne smije stavljati u uho.

Možda je kod mene samo bio kakav splet okolnosti, no nikad više je ne bih stavila u uho.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Po normalno (normalni tlak) sam mislila na 120/80 tijekom dana.
    Danas mi se vrtjelo u glavi i kad sam mjerila tlakk 110/46. Upss! Lakše mi je kad znam da nisam jedina koja ima ovaj problem. Vjerojatno je to zbog variranja tlaka.
    Hvala cure na odgovorima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •