Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: cirkonske krunice/mostovi

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno cirkonske krunice/mostovi

Bila sam prošli tjedan kod stomatologice na redovnoj kontroli i ona reče sve je OK, nema se što za raditi.
    No onda mi je ipak predložila tj dala na razmišljanje da promijenim jednu metal keramičku krunicu, koju već imam, sa cirkonskom. Uglavnom ona smatra da je i ta stara krunica OK, ali da mi materijal od kojeg je izrađena najvjerojatnije na neki način iritira (tj da sam preosjetljiva) zubno meso, pa mi tu zna biti krvavo tj djeluje upaljeno. Stomatologica tvrdi da nema drugog razloga za to krvarenje.
    Ispričala je da su te cirkonske krunice najnovije čudo tehnologije, kompjutorski se izrađuju itd i toplo ih preporučuje. E sad malo sam ostala :shock: :shock: kad sam čula koliko to košta Krunica za jedan zub je otprilike 3500 kuna.

Htjedoh zato, prije nego što se upustim u eventualnu investiciju čuti iskustva forumašica sa cirkonom tj cirkonskim krunicama, mostovima i sl

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

tek sam sada vidjela ovu temu! cirkon je nevjerojatno ispred metal-kermike, i isplati se svake kune!
    kod metal - keramike kad brusiš zub ideš malo ispod razine zubnog mesa, tako da kad krunica sjedne nema prosijavanja metala! međutim to djeluje blago iritativno na zubno meso i ono je uvijek na granici upale, tako da malo veći podražaj taj dio zubnog mesa će prvi reagirati!
    već i samim načinom četkanja možeš spriječiti upalu! ima ljudi koji nikad ne izreagiraju, a ima i onih kojima je meso od početka lagano upaljeno!
    cirkon je bijel i nema potrebe za brušenjem ispod mesa već se ide do mesa i zato nema upale kod njega!
    zubno mesa je stalno lijepe ružičaste boje i stvarno izgleda 100% prirodno! kome god sam radila od svojih pacijenata svima zubi izgledaju prekrasno!
    razlog zašto je cirkon - krunica tako jako skupa, jer je sam cirkon skup i zato i tvoju stomatologicu to jako puno košta!
    kod nas je ipak malo jeftiniji, ali manje mjesto pa je odmah sve jeftinije!
    a da li vrijedi - vrijedi! svim mlađim ljudima ga preporučam svakako za prednje zube, samo što kad čovjek čuje cijenu malo se zamisli, pa onda ako još treba srediti 3-4 zuba kad pomnožiš dođe ti da se smrzneš!
    ako te još što zanima, slobodno pitaj!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

imam cirkon krunicu na gornjoj jedinici i savršena je. skupa, ali se isplati

za peticu i šesticu imam metalnu, cirkon mi je ipak bila malo preskupa

u svakom slučaju - za prednje zube bi mi uvijek bila prvi izbor

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A imate li kakvu sliku takvih zubi, čisto usporedbe radi? Pitam za prijateljicu koja muku muči sa tim stvarima i muči je baš taj neprirodni izgled. Cijena je ogromna ali mislim da bi za jedinice skupljala lovu

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

prije tri godine sam radila jedinice i dvojke i jako sam se dvoumila,
    htjela sam cirkon krunice -al nažalost to bi me uzašlo između 14 000 i 15 000 kn.. pa sam ipak uzala metalne..

i da često imam upale zubnog mesa

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bzara, mogu se malo uvalit na topic da te nešto ptam, vidim da si stomatologinja? Zub bez živca koji potamni-postoji li kakvo riješenje za tu nesretnu boju? Može li se napravit što u vezi toga osim izvaditi zub i staviti novi?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja mislim da sam ja negdje čitala da postoji neka metoda kojom se može izbijeliti samo taj zub.

Al da vidimo šta će bzara reć.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

postoje metode za izbjeljivanje, ali koliko sam ja vidjela još dok sam bila na faksu, učinci baš i nisu bilo neki, e sada od onda naravno tehnologija ide dalje... proizvođači i nas stalno "bombardiraju" s novitetima, međutim sve vam je to strašno skupa oprema pa nije baš svaki puta za isprobavati dok ne dobiješ nekakve povratne pozitivne kritike!
    moje mišljenje, i ja sam uvijek za to da se zub koji je liječen a potamni presvuče krunicom! bit će jači i čvršći jer liječeni zubi nisu nikada čvrsti kao "živi" zubi! vjerojatno će se naći oni koji će biti protiv toga ali ovo je moje mišljenje!
    cirkoni su budućnost i s vremenom će vjerojatno u potpunosti zamijeniti metal-keramiku! kroz par dana ću staviti neke sličice cirkona da vidite kako izgleda!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bzara, hvala ti na pojašnjenjima mislim da ću se odlučiti za cirkonsku krunicu, radi se o samo jednom zubu i to jedinici naime.
    zanima me još ovo:

već i samim načinom četkanja možeš spriječiti upalu! ima ljudi koji nikad ne izreagiraju, a ima i onih kojima je meso od početka lagano upaljeno!
    ja taj zub (i znad zubno meso) četkam do besvijesti (koristim električnu četkicu, ali ne pomaže stalno je krvavo! pomogne jedino kada ispirem usta hexoralom, no to mi brzo dojadi jer mi je ukus hexorala :/

kod metal - keramike kad brusiš zub ideš malo ispod razine zubnog mesa, tako da kad krunica sjedne nema prosijavanja metala! međutim to djeluje blago iritativno na zubno meso i ono je uvijek na granici upale, tako da malo veći podražaj taj dio zubnog mesa će prvi reagirati! cirkon je bijel i nema potrebe za brušenjem ispod mesa već se ide do mesa i zato nema upale kod njega!
    iz ovog što si gore napisala nije mi baš jasno kako mogu staviti cirkonsku krunicu na zub koji je već izbrušen za metalkeramičku? naime ako sam dobro shvatila za metalnu se zub treba više izbrusiti i to je baš razlog zbog kojeg dolazi do upala, odnosno krvarenja. zanima me ako sada stavim na tako izbrušen zub cirkonsku krunicu hoće li i ona iritirati zubno meso? oprosti ako je pitanje glupavo gledano sa stručne strane, ali ne kužim baš...

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

malo je teže kad je već jednom prebrušeno, ali nije nemoguće! meso će se vratiti, jer neće biti iritacije! to nije problem!
    što se tiče četkanja, bitno je da taj dio ne četkaš do besvijesti, već da laganim pokretima, što mekšom četkicom, četkaš od zubnog mesa prema kraju zuba! na taj način se meso ne maltretira! ja taj dio ne bi prala električnom! ona je odlična da me krivo ne shvatiš, ali u ovim okolnostima bolje ne! druga stvar, već sam vjerojatno dosadna, ali ja svim pacijentima preporučam da prvih par tjedana nakon postavljanja krunice masiraju zubno meso gengigelom! on djeluje protupalno i smiri meso! isto tako svima preporučam da ga imaju i na prve znakove upale da ga primjene!
    jako mi je drago da si se odlučila za cirkon. javi kad bude gotovo kako si zadovoljna!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bzara hvala ti puno na pojašnjenjima! nisi nikako dosadna, naprotiv -jako si koristan izvor informacija
    probat ću i s tim gengigelom dok ne zamijenim krunicu

htjela sam te još priupitati u vezi pitanja koje je ranije postavila Trina - može li se taj problem riješiti ljuskicama?

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

može se riješiti i ljuskicama, ali ako imaš avitalan zub mislim da je svakako onda bolje staviti kompletnu krunicu nego samo ljuskicu!
    uvjerena sam da ćeš biti zadovoljna sa cirkonom!
    jesi probala malo ispirati usta sa žalfijom, ona jako dobro djeluje na zubno meso!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kako se danas krecu cijene cirkon za jedan zub?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •