tek sam sada vidjela ovu temu! cirkon je nevjerojatno ispred metal-kermike, i isplati se svake kune!
kod metal - keramike kad brusiš zub ideš malo ispod razine zubnog mesa, tako da kad krunica sjedne nema prosijavanja metala! međutim to djeluje blago iritativno na zubno meso i ono je uvijek na granici upale, tako da malo veći podražaj taj dio zubnog mesa će prvi reagirati!
već i samim načinom četkanja možeš spriječiti upalu! ima ljudi koji nikad ne izreagiraju, a ima i onih kojima je meso od početka lagano upaljeno!
cirkon je bijel i nema potrebe za brušenjem ispod mesa već se ide do mesa i zato nema upale kod njega!
zubno mesa je stalno lijepe ružičaste boje i stvarno izgleda 100% prirodno! kome god sam radila od svojih pacijenata svima zubi izgledaju prekrasno!![]()
razlog zašto je cirkon - krunica tako jako skupa, jer je sam cirkon skup i zato i tvoju stomatologicu to jako puno košta!
kod nas je ipak malo jeftiniji, ali manje mjesto pa je odmah sve jeftinije!
a da li vrijedi - vrijedi! svim mlađim ljudima ga preporučam svakako za prednje zube, samo što kad čovjek čuje cijenu malo se zamisli, pa onda ako još treba srediti 3-4 zuba kad pomnožiš dođe ti da se smrzneš!
ako te još što zanima, slobodno pitaj!![]()