bzara, hvala ti na pojašnjenjima mislim da ću se odlučiti za cirkonsku krunicu, radi se o samo jednom zubu i to jedinici naime.
zanima me još ovo:
ja taj zub (i znad zubno meso) četkam do besvijesti (koristim električnu četkicu, ali ne pomaže stalno je krvavo! pomogne jedino kada ispirem usta hexoralom, no to mi brzo dojadi jer mi je ukus hexoralaveć i samim načinom četkanja možeš spriječiti upalu! ima ljudi koji nikad ne izreagiraju, a ima i onih kojima je meso od početka lagano upaljeno!:/
iz ovog što si gore napisala nije mi baš jasno kako mogu staviti cirkonsku krunicu na zub koji je već izbrušen za metalkeramičku? naime ako sam dobro shvatila za metalnu se zub treba više izbrusiti i to je baš razlog zbog kojeg dolazi do upala, odnosno krvarenja. zanima me ako sada stavim na tako izbrušen zub cirkonsku krunicu hoće li i ona iritirati zubno meso? oprosti ako je pitanje glupavo gledano sa stručne strane, ali ne kužim baš...kod metal - keramike kad brusiš zub ideš malo ispod razine zubnog mesa, tako da kad krunica sjedne nema prosijavanja metala! međutim to djeluje blago iritativno na zubno meso i ono je uvijek na granici upale, tako da malo veći podražaj taj dio zubnog mesa će prvi reagirati! cirkon je bijel i nema potrebe za brušenjem ispod mesa već se ide do mesa i zato nema upale kod njega!