-
Unapred se izvinjavam što ću detaljno opisati svoju situaciju:
Možda je ovo OT, možda je za Priče sa poroda... ako jeste, nadam se da može da se prebaci tamo.
Termin je bio 25.02, hospitalizovana sam nedelju dana kasnije, dakle 03.03. Tog dana sam pogledana na UZV i bilo je sve ok, osim posteljice koja je krenula da stari.
Kako je bio vikend, niko me nije dirao, ali pošto porod nije krenuo, odmah u ponedeljka ujutro su me stavili na indukciju.
Kontrakcije su krenule, meni bile vidljive, ali potpuno bezbolne. Ležala sam u krevetu i gledala kako mi se na svakih minut-dva pravi grudva.
Doktorka me je obilazila na svaki sat i kad posle 4 sata nije ništa krenulo, skinuli su me sa boce oksitocina.
Rečeno mi je da će mi to ponoviti za dva dana, pa da sutradan ne jedem ništa (kao što nisam jela ni prethodnog dana iz istog razloga).
Sutradan uveče mi je ispao čep i tokom noći sam osetila blago zatezanje u stomaku i leđima, ali sam uglavnom prespavala. Negde pred zoru me je stislo malo jače, pa me je sestra nakon merenja, pregleda (otvorena 1 cm) i klistira uvela u porođajnu salu gde sam ležala i čekala jutarnju smenu da dođe da bi mi dali indukciju.
Tako je i bilo. Novu bocu sam dobila u 8 ujutro, a da me tad niko nije bio pregledao tako da nisam znala koliko sam otvorena. To je bilo na 41+5
Porodila sam se u 10.25. 3.200 gr, 50 cm. Znači prosečna beba
Za to vreme trudovi su mi bili nenormalno jaki skoro bez pauze. Ja sam ih prodisavala, hvatala me nesvestica i nekoliko puta sam povratila od bola i to jabuku koju sam pojela prethodnog dana!
Ne moram reći da sam dobila i epiziotomiju (koja po rečima babice i nije bila potrebna, ali je načelnik naredio da se sve prvorotke secnu) i naleganje na trbuh.
Mislila sam da to sve tako treba, pa mi tada i nije bilo čudno.
K je rođena malo smežurana, a voda je bila zelenkaste boje (pada mi na pamet da bi to moglo biti i od indukcije). Po proceni lekara, prenesena je 8 dana.
Posteljica je bila zaostala, nije htela da se rodi nakon pola sata od poroda, pa su mi je ručno vadili napolje.
Tek neki dan sam saznala da je za to potrebno i do dva sata.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma