Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: B-hsg

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno B-hsg

Bok cure,

Zanima me da li mi koja može pomoći,naime ja sam imala spontani prije godinu i pol dana i sada sam opet trudna. Po mojem izraćunu 5 tj.,zapravo od pon ulazim u 6 tj.
    Molim Vas da mi pomognete,izvadila sam betu i pokazala mi je 2900 ul/ml,i neki doc.mi je rekao da je to mala beta,ne nalazim se u Zagfrebu,pa nemogu do svojega gin. Šta da radim po Vama,razmišljam da odem ponovo za tjedan dana po betu,koliko bi onda ona morala narasti? Inače stalno mi je [u]hladno[/u],jel to normalno u trudnoći? I zanima me da li mi plod može odumrijeti iako nisam prokrvarila i ponekada me trbuh boli. ŠTA DA RADIM''' :? Da li je koja imala iskustva pa da mi pomogne? Pijem samo folnu kiselinu i to je to?[/b]

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ANČI, evo ti link za malo više podataka o beti:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2157

Po meni, vrijednost 2900 u petom tjednu je u granicama normale. Doduše, jest značajno niža od prosjeka, ali u granicama! Da bi bila sigurna, izvadi betu ponovo i provjeri njezino duplanje (računaj da bi za 72 sata vrijednost trebala biti dvostruka). Tek ćeš tada znati.

Zastoj u rastu ploda a bez krvarenja je moguć i nije rijedak. U tim slučajevima, ako ne dođe do spontanog odljuštenja, pribjegava se kiretaži.

Bolovi u trbuhu su normalni i očekivani u ranoj trudnoći i sami po sebi, pogotovo ako nisu jaki i konstantni, nisu znak pobačaja.

Zato, prouči linkani tekst i izvadi betu prvom prilikom!
    A ja se nadam da ćeš uskoro čuti

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno no

iva-luca,hvala ti na odgovoru, ja ću ići vaditi betu negdje u srijedu pa ako se podupla vjerujem da će biti ok. Naime nisam u Zgb,da odem kod doc.tako da moram ovdje u Šibeniku. Gledala sam i ja tu tablicu bete i sve mi je bilo jasno,ali kada je neki doc.rekao tak-.tak uplašila sam se. Bolovi u trbuhu nisu česti,tako da sam puno mirnija. Danas me ništa ne boli i sve je ok,tako da vjerujem da će biti ok. A šta kažeš na zimu,tj.da mi je hladno? :?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: no

Citiraj ANČI prvotno napisa
    Gledala sam i ja tu tablicu bete i sve mi je bilo jasno,ali kada je neki doc.rekao tak-.tak uplašila sam se. Bolovi u trbuhu nisu česti,tako da sam puno mirnija.
    vibram da sve bude ok
    a zalosno je sto neki ljudi nemaju sposobnost empatije pa ti u lice spucaju sve moguce dijagnoze tako hladnokrvno i bezosjecajno, i uopce ne trepnu na to sto nekog nasmrt preplase. Pa nije ovdje rijec o ispucalim vrhovima nego o necijem zivotu
    Nista se ti ne brini, bice kako bude, a ja mislim da je tu negdje jedno malo samo hoce mamu da malo zeza

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sretnooooo!!!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moguće da si kasnije ostala T, a ne po "proračunu" na osnovu standardnog ciklusa, pa ti je zato beta niža od očekivane.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ iz sveg srca za još jednu letnju bebu!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo samo da kažem da sam ponovo vadila betu i poduplala se za svaka tri dana. Sretni smo mm i ja,ići ću na uvz u 7 tj. Puno sam mirnija i još jednom HVALA VAM NA PODRŠCI I SAVJETIMA

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ANČI :D
    Čestitam na trudnoći! Želim da ti bude mirna i dosadno školska.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

:D i potpisujem iva_lucu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •