Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: ljubi se sa susjedom

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno ljubi se sa susjedom

danas sam imala jednu totalno neugodnu situaciju.Sin mi se je otisao igrati kod susjede.Ona malo mlađa od njega .I za sat vremena njena mama zvoni nam na vrata,sva unezvjerena i nervozna.Kaže da gujdić ,mora ići doma i da M-u mora nešto reći nasamo.Ukratko ulovila je klince kako se u sobi u mraku ljube u usta..Klinci se bili skroz pokunjeni i unezvjereni.
    Pitam ja poslije gujdića šta je bilo a on ne želi razgovarati o tome. U krevetu smo prije spavanja ipak malo razgovarali.Ukratko mala se je htjela igrati seke i brace :? i ljubiti se u usta.A moje dijete je pristalo.

Meni nikakav big deal....Ali šokirala me je reakcija susjede.Da li sam ja preopuštena mama kada mislim da im je to normalna faza.I zasmetalo mi je to što sada moje dijete misli kako su napravili nešto totalno strašno.
    Bdw susjeda mi je već pričala kako je malu ulovila kako si s frendicama gleda pišu i onda je isto imala neki ispad u stilu...fuj to..to se ne radi..idemo doma.. :shock:
    Ja planiram s gujdićem razgovarati.O curama i dečkima.Intimnim dijelovima tijela...ali meni to nije tako strašno.Pa klinci su i naravno da ih zanima.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja ne vidim ništa nenormalno u tome.
    Pretjeruje. A što se tiče ovoga
    sada moje dijete misli kako su napravili nešto totalno strašno.
    - jel što drugačije nakon razgovora s tobom?

Mislim, pa djeca su se poljubila.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

[quote="Anci"]jel što drugačije nakon razgovora s tobom?

Pa pričali smo samo par minuta .Bio je totalno umoran i nije baš bio raspoložen za taj razgovor.Rekla sam mu da se nije desilo ništa loše i da ako hoće da možemo razgovarati i ujutro.
    Najviše me je zabrinulo što ne želi razgovarati o tome,jedva mi je rekao šta se je desilo
    Totalno kriva reakcija susjede.A njeno dijete!Mogu si samo misliti kakav je razgovor ona vodila sa svojom curičkom kada je moje katapultirala doma

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam mišljenja da je bitno da tvoje dijete postane svjesno kako nije učinilo ama baš ništa loše već da je susjeda zabludjela frikuša očito...

Mislim, halo?!
    Moj je L. jasličar i već sada zna razlike između djevojčica i dječaka...pa kako i ne bi...po cijele su dane tamo zajedno, zajedno idu na tutu...gledaju se, čude, uspoređuju,istražuju....a pogotovo tvoj mali i ta malička...to je posve normalno za tu dob...
    joj,kak sam ja ljuta kad vidim da netko djecu sputava u tome...i onda se čudi nakon 15 godina kaj je mala ostala trudna...
    dobro, pretjerujem...ali ja bih joj rado na vrata dovela svoga 26-mjesečnog sina da joj izreferira svoje znanje. decki imaju pipija, cujice imaju pišu-pišu.cujice nemaju gake, mame imaju gake. deçki nemaju isto gake, decki imaju jajceka...
    pa nek padne u nesvjest

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

drago mi je da još neko misli da je susjeda napravila frku od ničega...
    Mi stvarno ne radimo probleme oko seksualnosti
    smije se uči u kupaonu kada se neko tušira,kada me je pitao gdje je on bio prije nego je došao u trbuh rekla sam mu da kada se mama i tata vole i maze komadić tate i komadić mame se je spojio i tako nastane beba.Njemu je tada to bilo dovoljno,kada bude htio znati više reči ću mu.
    I ako nam je normalno da se djeca igraju situacija koje vide,npr.dučana ili kuhanja,zašto bi nam bilo čudno što se probaju i ljubiti.
    Što je najbolje ta igra sigurno nije pala na pamet mom djetetu,on je još na spidermanovima i autićima...pa ni mene baš ne ljubi .

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bolje da se ljube nego da se tuku

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je stariji 2 mjeseca i isto se ljubi u usta i još se hvlkai svima. problem je što su tete rekla da se to ne radi pa se sad klinci sakriju

objasnila sam im da ih puste na miru jer će ih ovako samo pogubiti vani

možda sam ja suluda, al meni je to normalno i lijepo

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

imao je i juraj te faze ljubljenja sa susjedama. nitko mu nikad nije rekao da je to nešto loše, a sad se na samu pomisao ljubljenja s curama, strese sav od gađenja, mislim da mu je to trenutno najgadnije od svega na listi gadosti. :/

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    imao je i juraj te faze ljubljenja sa susjedama. nitko mu nikad nije rekao da je to nešto loše, a sad se na samu pomisao ljubljenja s curama, strese sav od gađenja, mislim da mu je to trenutno najgadnije od svega na listi gadosti. :/

Kad moja dođe iz vrtića i kaže da joj je dečko bolestan, MM i ja znamo što slijedi

I ona je nas pitala kako je dospjela u trbuh. Već dugo zna odakle je izašla (isto kroz trbuh ), i da su njene sestrične izašle kroz "kokicu" , a sad zna i kako je dospjela unutra.
    Uopće ne ispituje previše, ne komplicira, više se MM smrzne kad čuje pitanje. Objasnili smo joj, tj. ja, jezikom koji je njoj razumljiv, njoj je to dosta.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja danas skidala Filipa s Lucije (njegove "prijateljice" kako on kaže). U Maksimiru se valjali po travi, on nalegao na nju i ljubi je u usta (to mu je fascinacija otkad sam mu rekla da se u usta ljubim samo s tatom, a da s njim ne).
    S osmijehom sam ih razdvojila uz "Filipe diži se sa Lucije, jesam li ti lijepo rekla da se ne smiju ljudi ljubiti bez dopuštenja! Ajde, razlaz, bit će vremena za valjanje". A šta da im kažem. I onako su tek odustali (samovoljno) od ideje da se vjenčaju (njena ideja).

Definitivno faza, proći će ih. Više će me brinuti kad bude sljedeći put u toj fazi, tad bi m njihova ljubav više brinula i više bih imala potrebe objašnjavat, crtat diagrame, poklanjat gumene igračke...

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mislim da je to sasvim normalna faza kroz koju prolaze sva djeca. kad sam bila u drugom stanju sa adrianom, amelie je pitala sve i svasta i to joj je bilo jako zanimljivo. nikad nismo od toga radili cirkus, vec smo pokusali sto tocnije odgovarat na njezina pitanja, ali naravno na nacin koji je primjeren njezinom uzrastu. milanu smo, uz razgovore koje smo vodili, poklonili i super knjigu, jer je njega zanimalo puno vise toga zanimlo.
    ona se jako dugo igrala mame, tate i bebe. bilo je tu cak i ljubljenja. nista strasno za nas, a ni druge ljude cija su se djeca nasla u toj njezinoj igri.
    oni jednostavno otkrivaju sebe i postaju svjesni razilika izmedju djevojcica i djecaka.
    nista od toga nije BLJAK, FUJ ili neprirodno. mislim da ti je susjeda, definitivno pretjerala sa tom reakcijom.mozda su to neki njezini strahovi??

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sad meni nije jasno, da nađete svoje dijete i susjedovo, kako si "pokazuju", vi biste samo okrenuli glavu? Ili bi ih pomazili i rekli super djeco, samo nastavite, to je prirodno?
    Ili bi ipak prekinuli "igru" i objasnili da se intimni dijelovi ne pokazuju. :/ Bez pridavanja previše pažnje tome (jer zabranjeno voće je najslađe), niti nametanja osjećaja srama. Što bi vi učinili?
    Ja sam imala takvu situaciju i prekinula sam je. Nije nešto što mi je nenormalno, ali neću ni ohrabrivati, kao ni ljubljenje u vrtiću. (nadam se da to u našoj grupi ne rade ipak :shock: ).

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pa naravno da ih necu ohrabrivat i naravno da se necu okrenut i pravit se kao da se nista nije dogodilo, ali necu ih posramljivat i vikat, govorit im da je to nesto "prljavo" i ruzno.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajd dobro, onda radimo isto.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je normalno da su dica znatiželjna, da istražuju, da imaju raznorazne faze.
    tako da i ljubljenje u usta nije nešto oko čega bi napravila bilo kakvu dramu.
    moja je jednom došla iz vrtića i ispričala mi kako su u wc-u muški pokazivali curama piše, a one njima kokinete. fino sam je saslušala, pitala je li i ona vidila (kaže je) i zaključila: ok, sad ste svi pokazali šta ste imali i više nije potreba skidat gače. piše i kokice se ne pokazuju svima, samo mami i tati (na što je ona nabrojila cilu obitelj i je li njima može pokazat ). kokica je samo tvoja i nije nešto što se pokazuje okolo.
    malo me stvarno uhvatila na prepad pa se i nisam najbolje snašla.
    ali kroz tu vrtićku priču sam provukla i pokazivanje intimnih dijelova odraslima. jer vrag ne spava, a ja se još sjećam kako mi je jedan (bila sam prvi osnovne) pokazivao muškost iza stabla na livadi na kojoj smo se igrali. nikad neću zaboravit ni kako me namamio iza stabla.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: ljubi se sa susjedom

Citiraj mona prvotno napisa
    Meni nikakav big deal....
    Ja planiram s gujdićem razgovarati.O curama i dečkima.Intimnim dijelovima tijela...ali meni to nije tako strašno.Pa klinci su i naravno da ih zanima.
    I ja planiram ovako.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lillifee prvotno napisa
    mislim da ti je susjeda, definitivno pretjerala sa tom reakcijom.mozda su to neki njezini strahovi??
    Mozda se susjeda uplasila da ce kroz djecju igru izaci na vidjelo ponasanje odraslih u njenoj kuci.
    Nedavno sam prisustvovala prizoru u parku gdje su se sreli jedan malac i jedna curica od nekih 3-4 godine,upoznali se i idu se igrati zajedno.
    I igrali se tako nekih pola sata,a ja sjedim na klupi s mamom od djecaka i bas razgovaramo kako je lijepo kad se djeca tako slazu i igraju iako se prvi put vide.
    Nakon spustanja niz tobogan i kopanja u pijesku,mala je dosla na ideju da se igraju "mame i tate".
    Ona je "mama"(sjela na klupu i nekim stapicem "lakira nokte"),on je "tata"(vuce neku vrecicu i kao "dolazi s posla").
    Tek sto je malac "usao u kucu"mala se skoci i pocme galamiti na njega "vidis li koliko je sati,gdje si ti do sada"...i zalijepi mu samarcinu svom snagom.
    Jadni mali se rasplakao(naravno kad ga odalamila i ja bi poslije onakve sljage plakala) i ne znam jel u vecem soku bio on ili njegova mama kad je dotrcao onako uplakan do klupe na kojoj smo sjedile i ispricao joj sta se dogodilo.
    Mama od doticne gospodjice se kao fol opravdavala da ne zna sta bi maloj i odakle joj takva spika,a kad je dobila odgovor da mala ocito ponavlja "kucne scene"samo se zacrvenila,pokupila malu i zbrisala iz parka.
    Toliko o djecjim igrama!

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a sto rec na ovo???

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a sto rec na ovo???
    Reći da ne bi bilo nimalo smiješno, da je situacija obratna. To jest, da je mali maloj zviznuo šamarčinu (da je glumio svog tatu).[/quote]

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

znam, znam....znam sto mislis, draga dijana, ali prvo sto sam vidjela pred ocimasu bila ta DJECA, to lakiranje noktiju, on vuce vrecu....i onda samar!meni je to i sad smjesno.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Reći da ne bi bilo nimalo smiješno, da je situacija obratna. To jest, da je mali maloj zviznuo šamarčinu (da je glumio svog tatu).
    Ispravite me ako grijesim,ali mislim da bi bilo jednako"smijesno"tj.zalosno jar jadni brakovi u kojima je samaranje sredstvo komunikacije.

Tema je bio monin post o "soku" njene susjede kad je ulovila klince kako se ljube u usta,a ideja je potekla od susjedine kcerke.
    Zakljucak : mala vidjela tatu i mamu kako se cmokaju pa prenijela to u igru.(Igranje "brace i seke"s ljubljenjem u usta mi malo cudno,moja djeca se ljube medjusobno-ali u lice!)
    Susjeda se ocito uplasila da igra ne ode "predaleko"jer tko zna sta je njena kcerkica sve vidjela od mame i tate.
    Ja sam se nadovezala s mojim iskustvom u parku,opet zakljucak mala je malog osamarila u igri "tate i mame"jer ocito tako radi njena mama.
    Ova djecja igra oponasanja odraslih,odnosno "kucne situacije",je samo dobra pouka da se sve bracne nesuglasice,intimne scene i sl.rjesavaju daleko od djecjih ociju.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

[quote="M&A"]

Tema je bio monin post o "soku" njene susjede kad je ulovila klince kako se ljube u usta,a ideja je potekla od susjedine kcerke.

Upravo tako.Ja ne ulazim u nečije načine odgoja ali je po mome trebala klincima reči:nemojte se tako igrati,tako se ljube odrasli ljudi...ili nešto u tom stilu a ne odmah iz razdvojiti,naprasno mog sina poslati doma i jako značajno to nama saopčiti. Ta reakcija mi je bila totalno pretjerana :shock:
    a i klinci su bili unezvjereni.

[quote="M&A"]
    Zakljucak : mala vidjela tatu i mamu kako se cmokaju pa prenijela to u igru

inače njena mama mi je i bila rekla kako je mala rekla da bi se s tatom ljubila kao mama.To je bilo prije nekih mjesec dana tako da ne znam zašto ju je sve to tako iznenadilo :?

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mona prvotno napisa
    inače njena mama mi je i bila rekla kako je mala rekla da bi se s tatom ljubila kao mama.To je bilo prije nekih mjesec dana tako da ne znam zašto ju je sve to tako iznenadilo :?
    e pa reci susjedi neka od sada s muzem izmjenjuje poljupce u lice kad je mala prisutna,a "zvaku"neka ostave za trenutke kad ih mala ne vidi!
    iznenadilo je to sto nije mislila da ce mala takvo nesto oponasati u igri,a ubuduce neka paze sta rade pred malom i neka se ne cudi ako je mala zatekne na tati (ili tatu na njoj svejedno)pa onda skoci na nekog decka s prijedlogom "hocemo se igrati mame i tate"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •