-
Ulja
Nisam sigurna je li bila tema o uljima, molim moderatore da reagiraju ako jeste.
Zanima me koja ulja koristite za salate, kuhanje, dinstanje, pecenje, pohanje i przenje.
Jutros sam pravila nezdravi dorucak u zdravoj verziji
: bio tost pohan u bio jajima, przen na bio ulju.
I gledam ja to ulje nekako, i zao mi je toliko love spucati na taj cin przenja. I razmisljam kako cu drugi put kupiti najobicnije ulje kojeg mogu dobiti barem duplo vise za istu lovu.
Onda opet kontam kako ne bih bas kupovala ta rafinirana ulja jer su ova druga zdravija. Za dinstanje i kuhanje najcesce koristim maslinovo koje mi dovuku moji. Za salate nekad maslinovo, nekad bio suncokretovo, ovisno o ukusima ukucana. (nerafinirana, hladno tiskana
)
Ponekad nesto isprzimo na maslacu ili maslac dodamo u npr. rizu.
I nisam sad sigurna koliko su ok ove deklaracije na obicnim uljima za przenje na kojima pise da su pravljena takvim i takvim postupkom kojim se sacuvaju hranjive fore iz ulja ili je to samo patka?
Isplati li se ipak lupnuti par eurica za dobro, bio ulje kojeg spucam u jednoj turi pohanja ili par tura przenja? :shock:
Muzu mi se digne kosa na glavi na ovakve dileme i kaze da je ovo jedna od tipicnih tema na kojima se vidi da pretjerujem u ovim bio/eko/zdravlje pitanjima. (jednako kao i nedavni pokusaj pravljenja palacinka sa integralnim brasnom :/
)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma