Ovako nekako i mi...marta prvotno napisa
Hladno prešana ulja - bučino (uvijek je nerafinirano) i maslinovo za salate, a za pohanje kad nađem najviše volim ulje kukuruznih klica (najmanje štetnih sastojaka). Nije ga uvijek lako naći, a daleko je od toga da bude jeftino.
Prioritet pri odabiru rafiniranog ulja mi je slijedeći:
1. jestivo ulje kukuruznih klica
2. sojino ulje
3. suncokretovo ulje
4. biljno ulje (mješavina, uglavnom prevladava repica) - nekak mi nije za pečenje, ima grdi miris, ali to ovisi i o proizvođaču i o šarži...
5. repičino čisto
Jučer sam pohala bukovače na suncokretovom ulju. Mljac! Inače, imam fritezu već 10 godina, stoji NERASPAKIRANA, jer mi se čini da bi uz fritezu u pogonu jeli 2xviše pohane i pržene hrane, a to mi nije cilj.