Citiraj sonjaer prvotno napisa
da ne otvaram novu temu pitat ću na ovom mjestu za savjet. Moja beba je rođena 08.10. Dojim ju i ima žutu kakicu i to dosta često-skoro svaki podoj. No na otpustu su mi rekli da ima žuticu, ali laganu i nisu nas ni zadržali niti što savjetovali. U utorak mi je bila patronaža i rekla je da beba ima žuticu i da ju moram hraniti najviše na dva i pol sata razmaka. Problem je što moja beba ima neke faze spavanja kad ju ja ne mogu probuditi. Stvarno se trudim i po pola sata no ništa. Ako se i probudi brzo zaspi i možda pocica minutu dvije. Nisam jako zabrinuta zbog kakica koje pokazuju da dosta jede, no ne možemo ispoštovati ono hranjenje na dva i pol sata. Ponekad jede više-do 15-20 minuta. Stvarno se vidi da guta.Puno bljucka i podrigava.
Da li stvarno moram maltretirati dijete s buđenjem svaka 2, 2i pol sata i koliko ona može pojesti u te dvije minute.Može li joj to biti dovoljno?
Za lilažu ne znam , nemamo vagu, no u bolnici je nakon prvotog gubitka na težini zadnji dan počela dobijati. A mlijeka ko u priči. Curi na sve strane i bez da mi je na dojki.Malo se izdajam jer me počne boljeti.
robala sam one položaje da ne zaspi i ne pomaže nam. Ako neće otvoriti usta ne mogu je natjerati.

Moj bi ti savjet bio da ako su ti rekli da ga dojis svaka dva sata zbog žutice onda ga doji svaka dva sata jer samo unosom što veće količine u ovom slučaju majčinog mlijeka i izlučivanjem što veće količine urina i solice uspjet ćeš izliječiti svom djetetu žuticu i spriječiti da se ne razvije u već oblik. Ovo ti govorim iz vlastitog iskustva i u skladu sa savjetima vrlo cijenjene pedijatrice sa Šalate.
Dojenje na zahtjev ne dolazi u obzir kod djece sa žuticom ako će dojenej na zahtjev stvoriti intervale veće od 3 sata između dva podoja.
Također pazi da ti se ne desi da zbog velike pospanosti djeteta i zato što nema snage papati dijete dehidrira.
Pogledaj moj roman u ovoj temi foruma od prije dva-tri dana.