Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: bol u leđima i...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno bol u leđima i...

jutros dok sam prala zube samo me odjednom presjeklo u donjem dijelu kralježnice, par cm od trtice. preko dana nije bilo tako strašno ali sad me boli cijeli taj dio kralježnice, trtica, zdjelica i noge.
    hodati mogu samo ako se zgrbim, stisnem trbušne i guzne mišiće i ukočim noge :/ izgledam ko kauboj džimi dok hodam.
    ležanje mi je najgore, onda se tek bol pojača, a ustajanje nemoguća misija.
    i inače imam problema s kralježnicom, ali ovako nešto još nisam doživjela. koji mi se vrag uopće mogao dogoditi da me tako sastavi!?

doktorica mi radi tek popodne, hoće li me primiti u suprotnoj smjeni? a i u suprotnu mogu otići samo ako MM uspije odgoditi skoro pa neodgodivi sastanak.
    u najgorem slučaju poslat ću ga ujutro rano u dežurnu ljekarnu. što da mu kažem da uzme, kakvi lijekovi uopće pomažu kod ovakve vrste boli?

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uh, znam kak je to, meni se slicno desilo tako da nisam mogla ustati iz kreveta dobrih tjedan dana bez da mi muz ne pomogne da se odvucem na wc i natrag...pila sam voltarene, malkice su mi olaksavali ali pomogel mi je jedino odmor tj lezanje...imam skoliozu i predugo sam hodala i sjedila par dana prije neg mi se to dogodilo tak da sam znala kaj mi je i da mi dr nemre pomoci. a u tvom slucaju ne znam kakvih ti problema i inace imas s kicmom,tak da ti samo mirovanje i lezanje mogu preporuciti, to ti sigurno nemre odmoci, samo pomoci.
    drzi se!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na žalost kod mene nema ležanja i odmaranja, jer imam malog hahara kojeg nema tko pričuvati. još sutra popodne moram s njim na jedan pregled u klaićevu, to će biti zabavno.
    meni treba nešto brzo i efikasno.

da, inače imam skoliozu i kifozu i anomaliju na vratnoj kralježnici

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uz takve dijagnoze koje imas sve mi je jasno ali sumnjam da postoji brzo rjesenje...a da te muz proba promasirati? vjerovatno si dizala dijete ili napravila neki polozaj koji tvojoj kicmi nije pasal...u apoteci ce sigurno same farmaceutkinje znat preporuciti sta da ti olaksa bolove ili ako ima kaj za opustanje misica.

msko23 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo jos jedne sa istim problemom, isto imam skoliozu, i tu i tamo me zna tako ukocit da se ne mogu okrenut u krevetu, ko to nije prosao nema pojma koje su to muke.
    Meni je znao pomoci ICE GEL, to si namazi na bolno mjesto i popustit ce sigurno, na pocetku mazi par puta dnevno i odmaraj koliko god mozes, sad ti se to upalilo i nema sanse da prodje odmah, meni obicno treba oko tjedan dana da budem ona stara koliko toliko. Inace sam sad u 31 tjednu trudnoce i bas me neki tjedan opet fest ulovilo, uzas, samo da me ne ulovi kad cu radjat jer ne znam kak cu to izvest, kad te ulovi tesko je otici na wc, a kamoli leci na stol i radjat.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dakle, kažu da je išijas.
    jutros sam ipak uspjela otići u dežurnu ambulantu. dobila sam nekakav koktelčić u obliku injekcije i mogu reći da sam još uvijek ošamućena od toga. bol je popustila nakon jedno sat vremena, ali ne onoliko koliko sam očekivala. sad se opet pojačava.
    dobila sam recept za ketonal forte i normabele, ali mislim da me ti normabeli neće vidjeti jer kako sam ga jutros dobila još uvijek ga osjećam.
    sad bih trebala na rtg.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

voltaren je najbolji lijek u takvim slicajevima za kratkorocno rjesavanje problema...

na duze staze naravno vjezbanje, struk i ledja, istezanje tipa yoga takodjer...

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ležanje mi je najgore, onda se tek bol pojača, a ustajanje nemoguća misija.
    i inače imam problema s kralježnicom, ali ovako nešto još nisam doživjela. koji mi se vrag uopće mogao dogoditi da me tako sastavi!?
    Mene je jučer ulovilo u donjem lijevom dijelu, malo iznad lijevog bubrega... jako mi se pojačala bol kako je padala večer, a evo sam cijelu noć prejaukala baš od nemoći da se ikako namjestim.
    Nisam puno ležala, prekjučer sam dosta radila po kući, našetala sam se... nemam pojma odakle sad to niti što je to točno! Od čega??? Ja sam sad u 22+7tt, dosta mi je velik moj baby balon, ali valjda bi me sve bolilo da je od težine i pritiska. Probada me samo na jednom mjestu i oko njega se širi okolo, da se nije možda od kakve loše poze uklještio živac- jel se to događa? Nemam ja pojma o tome, ima li netko sličnih iskustava ili znanja što raditi??? Može li masaža pomoći ili je bolje ostaviti...??? HELP!

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

...još jedna stvar koju sam shvatila u tijeku dana- najviše me boli kad legnem...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ooooooo gdje su ova vremena kad su samo leđa boljela

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I još uvijek boooooool, ta točka bola me opet budila cijelu noć i produžila se na današnji dan... A spavala sam s jednog boka na drugi, s tim da me budila bol kad bok utrne... ma grozota, ne znam što da radim sama sa sobom. Nema sumnje da se nešto upalilo, ne smijem ni pomisliti leći na leđa! A što bih sve dala da smijem potrbuške da se odmorim; eh da barem postoji krevet za trudnice s mekanom rupom za stomak kao što postoji stol za masiranje s rupom za lice, ehehehe! Ovako samo mogu kukati i čekati hoće li i kad će li popustiti...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zna li neka gdje naci neke vjezbe koje pomazu kod boli u trtici
    i pomazu li za sjedenje nekakvi jastuci i gdje ih ima
    boli me vec mozda dva tjedna toliko da s mukom ustajem sa stolice, a zadnjih par dana ne mogu spavati (nocu je najgore, u svakom me polozaju boli)
    kad sjedim bol je lokalizirana na trticu, ali kad lezim, reflektira se na cijeli taj pojas, šlauf od 20 cm, kako objasniti, pa nisam nacisto sto me ustvari boli

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sjedanje na lopti pomaze! ne cijelo vrijeme naravno ali bar 2-3h radnog vremena rascjepkano....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    sjedanje na lopti pomaze! ne cijelo vrijeme naravno ali bar 2-3h radnog vremena rascjepkano....
    probala sam, jedan dan sam radila oddoma bas da mogu na loptu, i - nista

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

e,ti bi sad instant rjesenje...za to su inekcije i jaki analgetici...a za na duge staze je lopta,vjezbanje,vise kretanja...
    ali ako te bas tako jako boli vec 2 tjedna ja bi to posla slikat...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trazim ja vjezbe, zato sam i dosla na ovu temu,
    ali ovdje sam skuzila da postoji i voltaren, tako da cu bar ove noci spavat...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A da odete kiroprakticaru? Nije jeftino , ali je efikasno.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mene je ukliještilo krajem prosinca (iako redovito vježbam), ali ono gadno, išla sam tri dana na injekcije i ništa, onda sam se naručila kod jedne fizioterapeutkinje na masažu i bilo mi je puno bolje već poslije 2. masaže, sada leđa ni ne osjetim : ) (iako kod mene nije bila nikakva hernija/protruzija diska, već istegnuće mišića, vjerujem da masaža u nekoj ozbiljnijoj situaciji ne bi bila dovoljna). Isto me boljelo u lumbalnom dijelu, stvarno jako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasla sam ove vjezbe pa cu ujutro krenuti s njima
    http://www.alternativa-za-vas.com/in...olova-u-ledima

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uf... upravo sam na blokadama. Od poroda kao da me je netko rasturio na pola. Svako malo me negdje ukoči. Sada mi je ukočen vrat, toliko da imam vrtoglavice. Ništa tu ne pomaže osim blokada, barem meni. Voltaren i dip malo ublaže situaciju, ali za ozbiljno pomaže tek blokada, pa onda fizikalna terapija. Užas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •