Evo jedno pitanjce molim iskrene odgovore.
Evo jedno pitanjce molim iskrene odgovore.
Ili kako izgleda nas dan?
Ustajem u 6h, klince budim u 6:30 i zajedno smo do isporucivanja u vrtic u 8h. U tih sat ipo se rasanjujemo, mazimo, doruckujemo, umivamo, spremamo i pesacimo do vrtica razgovarajuci sve vreme od otvaranja ociju pa do poljupca za rastanak.
Po njih ide mm u 15h i od njihovog dolaska pa do spavanja su samo moji. Rucamo, oni s eigraju dok ja raspremim sto a onda malo popricamo o danu, sta su radili u vrticu, sta cemo raditi do kraja dana...Bojimo, crtamo (sad im je glavna fora da ih ucim kako se crtaju stvari, ono potez po potez) a onda mama oko 17 popije kafu dok s eoni sami nesto igraju i nakon toga krecemo u skitnju - biblioteke (moja i njihova), negde na sokic, kod nekog na druzenje ili jednostavno lanzamo po gradu i cavrljamo. Oko 19:00 smo kuci, spremamo veceru pa oni gledaju pola sata crtic (obozavaju nekog psa Kliforda) dok se vecera pece/hladi. Veceramo, tusiranjac ili kupanjac (kako im se dopada) a onda se zavalimo na dvosed, ugasimo muziku/TV, pokrijemo se dekicom i citamo. U 21h su u krevetu
Konkretno, ja jako puno kvalitetnog vremena provodim sa njima. Na zalost, za tatu se to ne bi bas moglo reci :/ . Kad kazem kvalitetnog mislim na to da smo grupa za sve sto se radi bilo da je igra ili posmpremanje po kuci (ovo drugo uglavnom ostavim za subotu) jer im je u suprotnom dosadno pa se svadjaju/otimaju/tule za sitnice...Ovako je i lakse i lepse.
Ja nešto slično ko clumsy, jedino što ona dođe ranije doma.
Radnim danom smo 3,4 sata do sapvanja zajedno. One oko 21 idu na spavanac.
Dotad se igramo, šećemo, pogledaju crtić prije spavanja, onda priča i tako.
Vikende, normalno, cijeli da provodimo s njima.
Misim da malo vremena provodim s njima i da nikakva kvaliteta provedenog vremena ne može nadomjestiti kvantitetu...no, tako je... :/
meni je ovo super što si napisala samo kod moje djece je razlika što kćer neće u šetnju dok sin obožava šetat tako da dok se mi dogovorimo što di kako prođe vozclumsy mom prvotno napisa
Prerano sam stisnula send...
Kad ardim ujutro svi se dižemo oko 6, u vrtiću su u pol 7, MM i ja radimo od 7.
Ja radim do 15, MM do 15:30, ali smo na suprotnim stranama, ja bez auta, pa se nađemo taman pred vrtićem i dođemo doma oko 16, 16:10.
Iva ide spavati nekad oko 19h, nekada oko 20h, a Janko oko 21h i to je vrijeme taj tjedan koje provodimo s njima. Vikend je cijeli naš, osim kaj se skuha ručak, malo pospremimo.
ALI...Kada ja radim popodne, ujutro oko pol 9 odfuram klince u vrtić a bude se između 6:30 i 7:30. I to je jedino vrijeme koje ja provedem s njima. Jer kada dođem s posla oko 21h Iva već spava, a Janko je isto več skoro u krevetu.
I onda još radim i tu subotu do 14h sam doma![]()
.
PREMALO!!!
Inače, kad sam ja u smjeni popodne muž je s njima pa su ipak s jednim od roditelja, ali meni to previše previše fali!
Ja inace radim do 14h (blagodeti sopstvene firme i muza direktoraAnci prvotno napisa
) i generalno bih mogla otici po njih jos u 14:15 ali iskoristim tih sat vremena da usisam, pospremim krevete, rasirim ves, podgrejem rucak...posle sam samo njihova
Premalo.
Radim od 9-17, dodjem doma oko 18h. Dakle, provedem s njom vrijeme od 18-21. Veliki mi je problem sto je izbacila dnevno spavanje, pa ide u krevet oko 21. Prije, dok bi spavala popodne, isla bi spavati oko23,24h sto mi je bilo puno bolje i vise bi bile zajedno.
mi se dignemo oko 7 ujutro, svekrva ili teta čuvalica dođu oko 7.30, mm oko 6.30 izlazi iz kuće, a juraj i ja oko 7.45. njega vodim u školu, a ja radim od 8. i redovito kasnim.
povratak - ja idem po juraja, a mm po maru - svi smo kod kuće oko 16.30.
onda, juraj ima dva puta tjedno nogomet - dok ode, dođe, od 17.30-19.30.
svo ostalo vrijeme smo zajedno. juraj zaspije oko 21.30, mara oko 22.30. često se ja i mara i po noći družimo.![]()
u stvari, moram priznati da nemam neki osjećaj da smo premalo zajedno. :/
u vrticu je 8,5 do 9 sati sve ostalo vrijeme je s nama, bilo pojedinačno bilo utroje 8) , znači zajedno provedemo 15 ili 15,5 sati, naravno tu je uključenjo i spavanje
sve dodatne aktivnosti koje ne uključuju nas odradi u vrticu
naravno ovo sto sam napisala vrijedi za radni dan, za vikend smo 24 sata zajedno
ja računam spavanje jer se za to vrijeme mirišemo i grlimo![]()
naguravamo .... 8)
Radnim danom (osim petka) - malo i nekvalitetno....bar kad je Viktor u pitanju, jer on je action man, nikakvo intelektualno - romanticno druzenje ne dolazi u obzir...a Luka strasno pozeli cicu, tako da mi se prakticno ne skida s nje sve do spavanja...Tako da V ide van s MM, a poslije povratka, vecera, tusiranje i krevet...Naravno, mi sve vrijeme intenzivno komuniciramo, ali nije to-to... Ovo je najcrnja varijanta, desi se naravno i da nesto crtamo, igramo se, zajedno peremo sudje ili svi skupa idemo negdje...Vikendom je puno bolje.
A petak mi je posebna prica. Petkom radim do 2 i dok sam imala samo Viktora, to vrijeme od 2-5 sam posvecivala samo i iskljucivo sebi. E sad ga posvecujem samo i iskljucivo Viktoru, tako da se nas dvoje negdje "zadamo" sami, dok Luka ostane sa cuvalicom...
Aaaa, ovako sam ja na porodiljnom uživala. Malecka bi spavala doma s čuvalicom, a nas dvije haračile okoloninet prvotno napisa
![]()
E pa da, ja sam ga na porodiljnom i navikla na te "samo nase" trenutke![]()
naš dan ovako nekako ide..
buđenje oko 6 ( ja i MM) i odlazimo na posao.ona spava a baka dolazi u 6.oko 7.30 se budi laganini bez žurbe i oblači se,pojede čokolino i sprema se za vrtić..baka ju odvede u vrtić i odlazi na posao.ja ju uzimam iz vrtića oko 15 h i ostanemo malo vani,pojedemo sladoled...odlazimo kući nešto skuhati u to dolazi tata i svi skupa nešto se igramo unutra,jedemo (kako tko) i onda ili van u šetnje,ili u shooping ili ...već neznam ni ja šta...tako do cca 21 h kada je odlazak na spavanje obavezno netko s njom ili ja ili MM a najbolje oboje
.a kada radim popodne malo je drugačije s tim da je onda većinu dana sa tatom i oni se super zabavljaju....
![]()
Big potpis.Deaedi prvotno napisa
Meni je, istina do 16 h, ali tad je tolika gužva da se vučem sat vremena do doma![]()
Da vidiš horde ljudi u 16:05![]()
Ja sam jucer izasla s posla u 1645, usla u kucu u 18h. Kisa, kolona po Slavonskoj, pa po Ljubljanskoj...
Na Savsku i centar nisam ni pomisljala, s prozora sam vidjela zakrcenu Vukovarsku.
ja završavam raditi u 16, a u 16.30 sam već doma s jurajem. kojeg sam pokupila iz škole![]()
Pa još imaš viška vremenacvijeta73 prvotno napisa
![]()
Radila sam ja u manjem gradu. Totalno druga priča.
ja kao vecina gore..malo smo zajedno preko tjedna, ujutro pred vrtic i iza 17 do cca 21h
eee, a da sam u Ri, radila bih do 16, a u 16:05 bih bila po nju u vrticu ,a u 16:15 kuci. Ipak bi se tu nakupilo par sati tjedno vise...tako mi je sve bilo blizu, a u gradu, a sve pjeske...aaaaa
Zato ja nikad ne bi mogla živjeti u zg.Deaedi prvotno napisa
jutro je predviđeno za tatu jer ja radim od 7:00, a tata je kod kuće i sam sebi kroji radno vrijeme. Kupim ih u 15:05 jer imam 5 min do vrtića i eto nas kod kuće za vrlo malo vremena. I onda je sve vrijeme njihovo. Kuhamo, spremamo, peremo, šetamo, kupujemo svi skupa! :D
Ma meni je ok ovaj tjedan kada radim ujutro, kad bih barb stalno radila ujutro i bez subota, mene ivaj tjedan popodne ubije.
Bilo bi dobro da klince mogu dopeljati u vrtić u 12h, ali to je nemoguće.
Nas uobicajeni tjedni dan izgleda ovako: tata nas budi u 7:30h sa spremljenim doruckom, i odlazi na posao u 7:40h.
Tada ja preuzimam E, oblacimo se, obavljamo jutarnju higijenu, i idemo na stop pred vrticki autobus u 8:20h.
U 15:20h opet idem pred nju, onda je samo moja do 17:10 h - idemo u voznju biciklom/rolama/romobilom ili setnju do plaze, vratimo se doma, ako nam se kuha spremimo zajedno rucko-veceru (mi to tako zovemo), ako ne - tata ce kasnije.
Kada tata dodje, idemo svi zajedno u shopping, ili ako ne trebamo ici u shopping (obicno u shopping idemo 2x tjedno) idemo na setnju ako vrijeme dozvoljava, a ako ne, doma se igramo - crtamo, pisemo, citamo, igramo Memory, Covjece ne ljuti se i sl.
Veceramo (ako nismo isli van) u 18:00h, ako smo isli van, onda vrijeme vecere ovisi o tome kad smo dosli kuci.
Uglavnom - od trenutka kada dodje iz vrtica do trenutka kada dodje tata samo je moja, a kad tata dodje onda se druzimo svi zajedno.![]()
MM nema problem i sam ju zabavljati ako ja imam obveza i sl.
Tusiranac je u 20:00h, rascesljavanje kosice, oblacenje pidjamice i pricanje pricice je izmedju 20:30 h i 21:00h. Pricicu pricamo ili naizmjenicno (jedan dan MM, jedan dan ja), ili oboje u isti glas.. U 21:00h je curka u krevetu.
Vikendi nam izgledaju puno drukcije, puno su fleksibilniji jer ih cesto provodimo na putu, ili kod bake u HR. Vikende kod bake E uglavnom smatra njihovim vremenom; tako ce s nama otici u shopping ili setnju, ali ostatak vremena uglavnom zeli provoditi s njom (crtajuci, igrajuci se, pomazuci joj kod kuhanja - njih dvije zajedno rade najbolje pohano meso ever!) i slicno.
Sve u svemu, zadovoljna sam s kolicinom vremena koje provodimo zajedno.![]()
24/7 su samnom. 5g i 2mj. ne radim i pripadam samo djeci.I ne izgleda da cu jos dugo, bar dok Ahmed ne krene u skolu full time...
L. dižem u 7.15 i skupa smo do 8.30 kad je predajem tetama i vrtiću.
dolazim po nju (kako-kad i ovisno o mom poslu) između 15.30-16.45.
idemo ili kući ili u "žensko druženje" kako nas dvi to zovemo.
družimo se ko i svi drugi roditelji do 21 kad se gasi svitlo u sobi, mi izlazimo i posvećujemo se ostatku svojih poslava, a ona odlazi spavat.
ni vikendom se ne mogu pohvalit kako smo non stop skupa jer nam tako diktira moj ili mm-ov posao, odnosno ako imamo posla moramo na posao. ako nemamo ostajemo doma. to važi i za subotu i za nedilju.
meni je dobro što ja u petak mogu odradit posao za subotu i nedilju i tako pokrit vikend a da se na poslu niti ne ukažem. ne uvik, ali mogu.
nema svatko tu privilegijuDeaedi prvotno napisa
![]()
Što bi bilo drugačije?Deaedi prvotno napisa
Dizala bi se dva sata ranije i odlazila spavati dva sata ranije, kvalitetnog vremena ti opet ostaje jednako, vjeruj mi, isprobala sam i jedno i drugo.
Dobro, ja možda tako govorim jer nisam ranoranioc, pa sam cijeli dan omamljena kada se dižem u pet. Nije mi neko veselje niti izvlačiti djecu iz kreveta u pet i pol, vani mrkla noć, zvijezde, hladno, a mi kao rudari po mraku u šest i kvarat izlazimo iz kuće. Navečer u sedam već se ruše i opet si na istom.