Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Gušenje nakon podoja

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Gušenje nakon podoja

Moja beba se nakon svakog podoja zahlikne i ostaje bez zraka dok ne poplavi. Nakon toga povraća. Zbog toga me strah zaspati. Može li se ugušiti u snu zbog toga? Kako da spriječim to gušenje?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vjerujem da si zabrinuta, pokušat ćemo ti pomoći
    Evo nekoliko pitanja:

1. Koliko je beba stara?
    2. Koliko ima popišanih i pokakanih pelena dnevno? Koje boje je stolica?
    3. Primjećuješ li da ti je tijekom podoja refleks otpuštanja mlijeka prejak, beba se "bori" s mlijekom, zagrcava...?
    4. Koliko podoja dnevno imate?
    5. Podignete li bebu da podrigne nakon podoja?
    6. Povraća li beba u luku?
    7. Jeste li se obratili sa svojim problemom pedijatru?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Evo nekoliko pitanja:

1. Koliko je beba stara?
    3. Primjećuješ li da ti je tijekom podoja refleks otpuštanja mlijeka prejak, beba se "bori" s mlijekom, zagrcava...?
    1. mjesec i pol
    2. popisanih 10, pokakanih 5. stolica je zlatno zute boje, mozda je dvaput bila zelenkasta
    3. mlijeko mi sprica kao ludo, beba se zna zagrcnuti
    4. desetak
    5. cak ju i prekidam tokom podoja
    6. dosad je tako povratila 5 - 6 puta
    7. ne, to se dogadja zadnja 3 dana

Hvala!!!

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj alex08 prvotno napisa
    Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Evo nekoliko pitanja:

1. Koliko je beba stara?
    1. mjesec i pol
    2. popisanih 10, pokakanih 5. stolica je zlatno zute boje, mozda je dvaput bila zelenkasta
    3. mlijeko mi sprica kao ludo, beba se zna zagrcnuti
    4. desetak
    5. cak ju i prekidam tokom podoja
    6. dosad je tako povratila 5 - 6 puta
    7. ne, to se dogadja zadnja 3 dana

Hvala!!!
    Ok, po tome što si napisala beba lijepo napreduje, podoja imate dovoljno.
    Koliko je bebica dobila u prvih mjesec dana?

Vaš problem je možda u prejakom refleksu otpuštanja mlijeka, zbog kojeg se beba zagrcava i bori sa mlijekom pa se možda naguta puno zraka i, kako hlapljivo jede (jer mlijeko ide brzo pa brzo guta) povrati.
    Mene malo brine to što beba poplavi, možda se javi netko tko o tome zna više.

Evo nekoliko savjeta kako bebi možeš pomoći:
    - pokušaj primijeniti neke od položaja kojima se mogu smanjiti prejake navale mlijeka u bebina usta:
    položaj u kojem mama leži na leđima, a beba leži na mami, na trbuščiću, tako da joj mama pridržava glavicu i leđa (bebina se glava nalazi iznad dojke), zatim položaj nogometne lopte te sjedeći položaj u kojem je mama malo nagnuta unazad, tako da mlijeko ne curi prema dolje bebi u usta
    - kada, prilikom dojenja, osjetiš da mlijeko nadolazi, treba maknuti bebu s dojke, i to tako da nježno staviš prst u kut bebinih usta. Nakon "let-down"-a, bebu vrati na dojku.
    - pokušati bebu uspraviti da podrigne, zatim pokušati promijeniti položaj, jer će predah i promjena položaja usporiti gutanje i tako smanjiti količinu zraka koju beba proguta.
    - neposredno prije podoja prvih par jačih mlazova možeš izdojiti u ručnik ili pelenu pa će beba nakon toga biti u stanju normalno gutati mlijeko koje će nadolaziti
    - bebu treba dojiti na zahtjev jer će otpuštanje mlijeka biti manje intenzivno što beba češće dojila
    - dobro je pokušati dojiti bebu kada je opuštena i pospana, tada će i sisati nježnije pa će i dotok mlijeka biti sporiji

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Sad sam se sjetila da je moj stariji sin isto povraćao kad je imao 6 tjedana. Povraćao je u luku, bio jaaako nervozan. Sjećam se da sam se jako uplašila, išli smo na pedijatrijski odjel na pregled, bojala sam se da nije refluks, ali sve je bilo ok. Lijepo je napredovao na težini i sumnji u refluks nije bilo. Tako je trajalo tjedan, dva, više se ne sjećam, i prošlo samo od sebe. Inače, i ja sam imala problema s prejakim refleksom otpuštanja mlijeka, bubamarac se stalno gušio od navale mlijeka u usta. Jedino što se on ne bi gušio na način na koji si ti opisala, ne bi poplavio ni ništa slično, nego bi jednostavno povratio nakon podoja. Možda da ipak kontaktiraš pedijatra pa ga malo pitaš u vezi toga.

A za prejak refleks otpuštanja mlijeka probaj ove položaje koje sam ti napisala i svakako bebu stavljaj na cicu čim vidiš prve znakove gladi (ne čekaj plač) jer se od nervoze može dodatno nagutati zraka. I obavezno pokušaj maknuti bebu u vrijeme onih najjačih mlazove mlijeka (kad se mlijeko otpusti-vjerojatno osjetiš u tom trenutku trnce, neugodu (neke mame osjete ugodu), žmarce ili ti najvjerojatnije mlijeko krene na drugu cicu), možeš staviti ručnik na dojku. Nakon toga, vrati dijete na cicu.
    Ako vidiš da se zagrcava, prekini podoj, digni ga da podrigne, zatim vrati na dojku.

Bitno je i da na jednoj cici bude dovoljno dugo, tek kad on prekine podoj, ponudi mu drugu.

Ajde pliz odgovori mi samo koliko je dobio na težini u prvih mjesec dana i daješ li mu išta osim svog mlijeka.

Nadam se da ste već danas bolje

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

alex08 jeste li ok? Povraća li još bebica?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Oh, HVALA na brizi i savjetima!!! bebica je super. povraca kad se prejede, jer stvarno puno papa i dobiva 1200 g mjesecno, pa kad pretjera povrati. i to sto je poplavila (rece pedijatar) je potpuno normalno, makar odonda nije nijednom poplavila, samo se zagrcne i malo povrati. tvoji su mi savjeti pomogli!
    PUSA!!!

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Super :D
    Hvala, pusa i vama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove