Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: dohrana, dojenje i voda?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno dohrana, dojenje i voda?

Dakle, poceli s dohranom prije otprilike dva mjeseca. Vec ima 3 dnevna obroka. Kako sam pocela raditi, dnevno dojenje se malo reduciralo na: ujutro prije posla, 12h i navecer u 18h, s tim da se u medjuvremenu jos jednom izdojim (u 15h).
    Dakako da se nocna dojenja nisu mijenjala - cak oko 6 od povratka s posla.
    E, sad me zanima sljedece.
    Trebam li i koliko vode davati malome?
    POstoji li neka mjera koju obavezno mora popiti? Ipak idu topliji dani.
    Plus, uzmite u obzir da moje izdojeno mlijeko nikako nece prihvatit (od danas ce mama ponovo probat na zlicu, pa da vidimo).

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preko dana dok te nema, djetetu obavezno trebate ponuditi vodu. Lovro je dobiva za vrijeme i poslije krutih obroka, te mu se nudi cca svakih sat vremena ili čak i češće ako je aktivniji. Ne popije on puno, ali...

Čim ti je dijete na krutoj hrani, moraš mu početi nuditi vodu. Probaj mu odmah nuditi u maloj čaši. To im je štosno...lakše je pijuckaju nego u bočici.

Što se tiče pijuckanja tvojeg mlijeka preko dana, mislim da nije ništa čudno ako ga odbija...jer je puno više sit od čvrste klope. Tvoje mlijeko (izdojeno) ponudi mu kao obrok (znači cca 2,5 - 3 sata nakon prijašnjeg obroka). Kao samo tekućinu (pijuckanje) vjerovatno ti neće prihvatiti. Moj Lovro isto nije. Ali zato kad sam došla doma, cugao je iz originala kao lud.....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

probaj mu ponuditi i čašu s kljunom. i svakako mu nudi iza obroka i između, kako ti je mamma napisala. vjerojatno će popiti gutljaj-dva, nek' si sam odredi... ali je važno da mu često nudiš sad kad je vruće.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja baš ne znam koliko mora i da li uopće mora neku određenu količinu; ponudiš mu svako malo, pa će popiti koliko mu treba.
    valjda.
    jer, moj bojan pije tako malo vode da se i ja ponekad zabrinem, a još k tome od subote ima proljev i povraća, pa me je strah da ne dehidrira

ja mu svako malo nudim, i popije on dva, tri gutljajčića, pa si mislim da se tako skupi dosta kroz dan

a pročitala sam (moja prva godina) da dijete kada ima proljev i povraća treba popiti cca 500 ml vode VIŠE nego inače :shock:
    a on inače uopće neće vodu, iako svi kažu da dok je na cici da jako malo traže tekućine sa strane, pa me to malo tješi

ja ne radim još, ali i bojan ima sličan "raspored" dojenja, iako mu ja ponudim i između, ali neće baš

uglavnom; čim ste počeli sa dohranom, obavezno mu češće kroz dan nudi i vodu, s vremenom će ziher prihvatiti
    samo ga nemoj mamiti sa sokićima i čajevima, bar dok se ne nauči na vodu, jer se bojim da poslije teže ide
    ipak su im sokići finiji !

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

vas dvije što postate s posla; što ste brze ! :D

dok ja nakucam svoj jedan, evo njih dvije !

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kuckuckuc :cer:

andrea, nudi mu ciku svaki čas dok je bubani! to će sigurno htjeti. :namig: a jesi probala **** ors?

andrejček je počeo malo više piti tek otkad je kod bake i počele su vrućine, ali i sad bi mu pola litre trajalo danima. dok je dijete zadovoljno, dovoljno piški, koža i oke su ok... ne treba se opterećivati količinom!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi još dan danas ne popijemo pola litre vode :shock: , možda 3-4 dl dnevno, ak je dobar dan... a gutljaj-dva vode popio je prvi put negdje s 10-11 mjeseci (ono, da je baš potegnuo... dotle je bilo brboćkanje i par kapi koje bi mu iscurile u usta). Sam je počeo grabiti bočicu s vodom sa stola s nekih 13-14 mjeseci i otada sam pije i traži vodu (najbolje mi je kad mu pokušam uvaljati malo soka, a on se okrene i traži nakon toga vodu ). Odnedavno sam žica čašu i pije bez prolijevanja.
    Od početka dohrane nakon obroka dam mu ili na bočicu sa sportskim čepom ili na čašicu, one s kljunom i sl. su mi bile bačen novac.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

sad si ja mislim; možda su oni pod "tekućina" mislili i na cicanje i na vodu, jer, fakat, 500 ml više :shock: , pa malo mi je to too much

ORS sam mu probala dati; prvi gutljaj- sve ispovraćao.
    poslije više nije htio ništa, ni jesti ni piti, pa mu se više ne usudim to davati

imate vi kakav trik, kako im to dati, a da ne skuže ?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

s proljevima nemam iskustva, ali znam da je za svake prehladice i one jedine angine ljubek visio na ciki ko novorođenče. pa nisam brinula da je gladan ili žedan.
    jednom sam mu skuhala čaj, nije ga htio ni pogledati.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, krivo sam postavila pitanje koje je zapocelo s: trebam li
    Znam da trebam davati vodice, al ono sto me najvise brine je: koliko :?
    Naime, mama mu tijekom dana nudi vodu, i on ju pije, ali ne popije ni 50 ml Tijekom cijelog dana :/ Uopce ne znam jel mu to dovoljno? Strah me je da mu i nije bas :?
    Sjecam se da kad je imao oko 4 mjeseca i bio prehladjen, i kad sam ga SAMO dojila, doktorica je rekla da treba popiti 2 dcl tekucine :? Pa uopce ne znam gdje bih mu to ugurala kad je stalno visio na cici :?

Pije inace iz Jane s cepom, iz case s kljunom jos ne zna vuc , al od danas uvodim zlicu jer ce mozda tako vise popiti. Na casu voli popiti, al cini mi se da mu vise iscuri nego sto popije i onda mi je jos gore jer ne znam koliko je popio.

Sokice i slicne bakrace mu uopce ne dajem, a ne znam jel tu i tamo treba popiti mozda koji caj (rashladjen), kamilicu mozda :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mony, tvoj miš popije onoliko tekućine koliko mu treba. Znači piti će iz boce na kljun, čaše, žlice samo onoliko koliko mu treba. On će ti sam reći kad mu je dosta. Bitno je da mu često ponudiš. Zašto mu prestaješ dati vodu na čašu i uvodiš kljun? Pa poanta flašice na kljun je prelazak na čašu!! Tvoj malac hoće čašu i ostavi mu čašu. Mjera, koliko je vode popio, ti ne treba dokle god mu nudiš vodu barem jednom u sat vremena (kod krutih obroka)..a kad je samoposluga u otpicaju (cika na zahtjev) ekstra voda ne treba, osim ako ne traži.

Čajevi, bilo kakvi, ne kužim zašto bi mu trebali???? Voda je sve što mu treba od tekućine (osim tvojeg mllijeka).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mony, pa i cika se broji u tekućinu :namig:, kao i voda iz kašica koje mu skuhaš, s kojima zamutiš mliječnu kašicu i sl.
    kod nas je mjesecima trajalo igranje s kljunom, čašom, žlicom... i popio bi doslovce par gutljaja dnevno. sad popije malo više gutljalja. :namig: zna sam tražiti kad mu je čaša na vidiku, ali se često s njom igra i pola popljucka okolo.
    ti mu samo nudi, a on će popiti koliko mu paše.
    čajeki mu ne trebaju, voda mu je čisto dobra.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Znaci, mogu se opustiti, i nastaviti nuditi
    Nekako me je strah kad on jos ne zna reci je li zedan, gladan, a za bake ne znam hoce li prepoznati znakove kojima on to govori, pa se bojim ovih toplih i sparnih dana koji dolaze :/
    Mamma san - kazes jednom u sat vremena nuditi? OK. To ce biti novo pravilo za bake
    A, zasto ne casa - bila sam malo zabrinuta jel on ista popije ili sve prolije
    Pa probat cemo onda i dalje s casom, jer se u zadnje vrijeme poboljsalo pijenje iz case i prolijeva kada valjda vise nece

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma i nama čaša uglavnom služi za igru, a kljun za konkretno popiti. bake neka mu ponude poslije papice i kad god se sjete i bit će sve ok. čašu (bočicu/kljun/whatever) ostavite na vidljivom mjestu pa će bakama biti na pameti a i maleni će naučiti tražiti. :smajl:

lidac2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Sjecam se da kad je imao oko 4 mjeseca i bio prehladjen, i kad sam ga SAMO dojila, doktorica je rekla da treba popiti 2 dcl tekucine :? Pa uopce ne znam gdje bih mu to ugurala kad je stalno visio na cici :?

sad sam zbunjena??
    zar se mlijeko ne racuna pod tekucinu?
    malena je bas prehladjena i ne dajem joj nista osim mlijeka.
    vodu sam joj probala dati i cim skuzi da to nije mlijeko pljuje. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mlijeko je tekućina....dakle dok god ISKLJUČIVO doji, voda nije potrebna. Kada počne dohrana sa čvrstom hranom potrebno je klinca lagano navikavati i na vodu.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    Citiraj Mony prvotno napisa

sad sam zbunjena??
    zar se mlijeko ne racuna pod tekucinu?
    malena je bas prehladjena i ne dajem joj nista osim mlijeka.
    vodu sam joj probala dati i cim skuzi da to nije mlijeko pljuje. :/

Sta da ti kazem - i ja sam bila jako zbunjena kad mi je to rekla.
    Al, L. je stvarno stalno visio na siki pa se nisam previse zabrinjavala, no ipak sam mu davala malo caja, kojeg nije mogao popiti vise od 50ml dnevno.
    Ako i vi samo sikate, nemoj se previse zabrinjavati.
    Ja sam sada otvorila topic s pitanjem za tekucinu zbog dohrane

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ovo pitanje sam i ja htjela postaviti. Kod mene je situacija ista kao i kod Mony, na tri obroka dohrane smo, samo što ja još ne radim, pa je cika više u opticaju. Kad ga nahranim, za petnaestak min mu ponudim ciku i uglavnom prihvati. Nekako mi je draže da se napije mlijeka, a opet možda bi mu trebala davati vodu. Probalasam mu dati i naravno neće. Da forsiram to ili ne?
    Možda da mu ponudim vodu, pa onda ciku?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja bojanu dajem obrok + cika + cika za uspavljivanje (ponekad i za buđenje ), a vodu između toga, neovisno o cicanju
    kada se šećemo, kada se igra i tak, kad se sjetim
    ali danas je, kroz popodne, bogec, popio 2 dcl; izmučili su ga ovi učestali proljevi (a toliko inače ne popije za dva dana)
    i rekla mi je pedijatrica da, kada je ovakvo stanje sa proljevima i povraćanjem, stalno inzistirati na tekućini, bilo cica, bilo voda, a kada je stanje normalno, onda im ne treba ništa posebno forsirati, oni si sami doziraju koliko im treba, mišeki mali

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

I mene zanima isti problem. Mi tek počinjemo dohranu. Sad je par dana bila bolesna pa nisam ništa davala, a prije toga smo par dana papali jabuku i rižu, ali svega par žličica. Znači li to da i mi moramo početi svakodnevno davati vodu? (inače cicamo)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

počni joj svaki dan nuditi, a ona će popiti koliko bude htjela. čisto da se počne navikavati!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajde da se i ja prikrpam s pitanjem: kako izvesti da popije dovoljnu količinu vode?
    Mi, naime, ne koristimo nikakvu bočicu, normalno ga dojim i dalje (po danu je broj podoja malo rjeđi nego prije, ali ne sisa rjeđe od svaka 2-3 h), a vodu mu nudim najčešće iz flašice Jane sa sportskim čepom. Iz takve flašice može piti, iako se prilično i zalije, ali se i napije. Čašu još uvijek grize i igra se s njom (pije iz nje kao mačka, tako da liže tekućinu). Kljun na čaši grize i uopće ne kuži da ga treba nagnuti da bi voda curila iz nje. Količine vode koje na taj način popije su vrlo male, pa ne znam kako je najbolje da radimo, a da se ipak napije po vrućem vremenu...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako baš hoćeš da više popije, daj mu na žličicu. recimo poslije obroka, a u ostalo vrijeme nudi sva gore navedena sredstva da vježba. :namig:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo mene opet da se požalim na bližu i dalju okolinu...
    Danas dajem Andreju piti iz flašice sa sportskim čepom (a pije sve bolje i bolje, potegne ko veliki), a moja mama odmah: pa daj mu piti na dudicu, bolje će se napiti, pa on će biti jedino dijete koje nema flašicu (na to ja šrgućem zubima, ali u interesu boljih obiteljskih odnosa prešutim), pa onda MM-u: daj je ti nagovori da mu da piti na dudicu, pa bit će mu lakše...
    Onda se nađem s frendicom koja ima malu od 8 mjeseci, ona njoj daje čaj na dudicu, ja Andreju Janu na sportski čep, a ona skoro padne na rit od smijeha, da je to prvo dijete koje vidi da pije iz flaše na sportski čep.
    Pa što je tu tako čudno?
    Meni je stvarno bedasto uvoditi mu bočicu sada, kad ima 9 mjeseci, a stvarno pije sve bolje i s tim sportskim čepom. Vodu mu nudim često (po ovim vrućinama), on popije par gutljaja, kad više neće, odgurne flašicu od sebe, jest da se malo i zalije, ali ide mu sve bolje, i zbilja ne vidim ništa čudno u tome. Na čašu mu još i ne ide, ali vježbamo doma, pa će ići i to.
    (Ovim postom, u stvari, žicam malo virtualne podrške...)

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i ja bojanu dajem janu sa sportskim čepom i stvarno me ponekad škvadra zna čudno gledati; ali on flašicu ni neće.
    pokušala sam mu ja i flašicu uvaliti, kao, možda će iz toga htjeti, ali ništa.
    a sad je već postao pravi cuger , ove vrućine su pridonijele tome.
    on isto popije par gutljajčića, kad mu je dosta, odgurne, ali ja sam prava napast, nutkam ga svakih 10 minuta.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tanja, pa ti digni nos do neba jer ti je dijete tako napredno! dvalj:

starijim generacijama se teško pomiriti sa činjenicom da bočica nije bogomdana, a mlađe... već mi je dosadno pisati da je tragično kak cure znaju biti needucirane...

(evo, recimo, ja sm ljubomorna na tebe. :cer: andrejček neće ni sportski čep ni slamku, čašom se pretežno igra a najviše pije na kljun)

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Petra vodu pije iz flašice s kljunom i ima SVOJU malu janu sa sportskim čepom. Nju obožava. Voli i piti iz nje, a kad popije kolko joj treba onda se voli poljevati. Uzme gutljaj i onda pljucka i ide brrrr
    Tanja, a za tvoju okolinu:
    mi NEMAMO flašicu, a i cura NIKAD nije htjela bilo kakav oblik dude. i baš sam nekako ponosna zbog toga što imam bebu bez flašice i dude

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    i baš sam nekako ponosna zbog toga što imam bebu bez flašice i dude
    također :pljes pljes pljes:

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

me too

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i baš sam nekako ponosna zbog toga što imam bebu bez flašice i dude
    također :pljes pljes pljes:
    Isto :D

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hej, još malo pa će nam trebati popis isključivocicaša, kao za produženo ili platnene pelene! :namig:

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Bas sam se pocela brinuti jer moj Luka nece ni na kakav naci da prihvati flasicu, bas nikako al eto sad vidim da je i to normalno.

A u kojim kolicinama i od kada se bebama pocinje davati sok ?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sok se ne bi trebao davati tj nije neophodan

bolje je jesti svjeze voce , ili u kasicama, a piti obicnu vodu
    zdravija je, nema secera, konzervansa a i jeftinije je da se dijete navikne na vodu, nego da postane ovisnik o soku....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

potpisujem zrinku. za sokiće ima vremena kad ih sam poželi piti, a i onda je bolje iscijediti voće nego mu dati kupovni.

(ja bih sad andrejčeku ponekad i dala sok, recimo od crvenog voća kad jede meso, ali nije baš oduševljen s njima - navikao je na vodu - a ja ne inzistiram)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Petra vodu pije iz flašice s kljunom ... i baš sam nekako ponosna zbog toga što imam bebu bez flašice i dude
    Same here...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma super ste...
    U stvari, upravo sam iz ovog foruma shvatila da dijete može proći razdoblje dojenaštva a da ne koristi flašicu s dudicom, i to mi se jako svidjelo. Uostalom, što se tiče spretnosti, evo, kako su sad veće vrućine, pa mu češće dajem da pije, sve bolje pije iz sportskog čepa i sve se manje zalijeva.
    Ma navikla sam već da se moja mama iščuđava nad dosta toga što ja radim, ali dosad me nikad ni na što nije nagovarala. Ova priča o vodi i flašici je prvi pravi pokušaj da me navuče "na svoje".

Sokove mu isto ne dajem, također sam informaciju dobila s foruma (inače, pedijatar nam je za početak dohrane savjetovao sokiće, naravno da mu ih nismo dali).
    Za sok uvijek ima vremena, a bolje je da pije običnu vodu. I baš su mi super one male flašice Jane od 2,5 dl - taman po našoj mjeri!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

I Filip pije isključivo iz Jane sa sportskim čepom. Nikakve bočice i dudice ne dolaze u obzir. Ovako je baš faca!
    Nakon početnih nespretnosti sad cuga kao veliki.
    Količina vode koju popije varira od gutljajčića do oko 1dl ili i više. Ja nudim, a on popije koliko tad treba.

Tanja, gdje ima za kupiti tih malih Jana? Ja sam ih prije kupovala u DMu, ali već neko vrijeme ih nema (bar u DMu u Okićkoj). Filip sad pije iz boce od 0,5 l, ali male su mi puno zgodnije.

lidac2004

Početno

i mi smo se vratili dohrani nakon krace pauze i pokusavamo malenoj dati vodu ali neda se....popije par gutljaja pa skuzi da nije mlijeko i samo ispljune....i tako par puta na dan.... : lol :

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj IveM prvotno napisa
    I Filip pije isključivo iz Jane sa sportskim čepom. Nikakve bočice i dudice ne dolaze u obzir. Ovako je baš faca!
    Nakon početnih nespretnosti sad cuga kao veliki.
    Količina vode koju popije varira od gutljajčića do oko 1dl ili i više. Ja nudim, a on popije koliko tad treba.

Tanja, gdje ima za kupiti tih malih Jana? Ja sam ih prije kupovala u DMu, ali već neko vrijeme ih nema (bar u DMu u Okićkoj). Filip sad pije iz boce od 0,5 l, ali male su mi puno zgodnije.
    Mi smo ih našle u konzumu!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je, i meni su te male Jane jako zgodne. Dosad sam ih kupovala u DM-u, a zadnji put ih je MM kupio u našem dućanu u zgradi (Panda trgovina). Naleti se tu i tamo, ali moram priznati da ih baš i nema puno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja ih viđam po dm-ovima. ako nema, kupite veliku pa ulijevajte u malu bočicu!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam uvijek kupovala (prije no što smo nakon 14-15 mjeseci prešli na vodu iz pipe) onu veliku bocu, od 1,5 l jer mi je bilo bezveze dati skoro 3 kn za malu bočicu i onda je bacati, a za 4.5 kn se mogla kupili litra i pol vode pa sam mu i kuhala na tome, a i mi smo pili (s obzirom da je pio zanemarive količine vode). Bočicu bih par puta oprala, a onda bacila i kupila novu malu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ima nešto i u tome, iako mi je zasada zgodno povremeno i baciti tu malu flašicu, s obzirom da se Andrej i igra s njom, baca je okolo, i sl. (ne trebam pričati gdje sve završi flašica osim u njegovim ustima).
    Ali s ovim vrućinama razmišljam o ovome: da nabavim Siggi bocu od 0,5 L s termo navlakom (ima za kupiti u Iglu športu, samo još ne znam koliko košta), i onda da mu iz toga lijevam u ovu malu sa sportskim čepom. Mislim da bi bolje držalo temperaturu dok smo npr. vani u šetnji (to je aluminijska boca s termo navlakom, nije kao prava termosica, ali ipak drži temperaturu tekućine u podnošljivim okvirima).
    Je li netko probao nešto slično? Ima li i bolje rješenje?

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

To se meni cini kao dobra ideja, i mi cemo tako probati! Imamo tih boca (stari planinari) pa cemo lijevati vodicu iz Brite ili Janu... Inace, Fran tih par kapi vode sto je popio, uzeo je tek kad je bilo +35 a mi se vozili u autu iz Fuzina ili s mora pa mu je bilo jako jako vruce - inace nista osim cicke ne prolazi
    A sveki i ostali iz nase okoline takodjer se sekiraju sto malac nece da pije CAJ/SOK iz dude KO OSTALA DJECA , jasno to bi joj olaksalo cuvanje (svake prijestupne po 2 h) ali ja sam skroz protiv toga i dok imamo dovoljno mlijeka neka se cicka a kasnije cemo nekako tu vodu vec prihvatiti (i mi smo bacili lovu na loncice s kljunom ali ta igracka franu nije bas zanimljiva)

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo pretražujem stare topike i vidim da vas ima dosta čija djeca neće ili piju malo vode. A moja Luce (iskljućivo dojena do 6 mj, a zadnja 2 tjedna počeli sa dohranom, dobro je sve do sad prihvatila,jabuku, mrkvu, tikvicu i krušku) kad god joj dam vodu uzme. Dok jede dohranu,između žlica kad joj se malo nakupi u ustima,dam žlicu vode i sva sretna cmokće. Nakon što pojede dam opet par žlica i nezasita je. Onda dam siku, nekad uzme a nekad ne. A vodu bi opet uzela.
    Čak nekad ni moju siku neće ali hoće ako joj dajem svoje mlijeko sa žlicom. obožava žlicu, čim vidi da joj se žlica približava širom otvara usta, ali samo ako je voda ili moje mlijeko, kad je dohrana manje otvara usta. Vjerojatno voli žlicu zato što već 3 mj dva puta tjedno kad ja radim dobiva mlijeko na žlicu. Čak sam bila ljubomorna na žlicu, jer sam čitala kako vaše bebe kad vi dođete kući ni čut za bočicu nego navale na vaše sike, a moja beba ziva ko lav i jede mlijeko sa žlicom a ja kraj nje.
    E sad, da li joj smim davat još više vode, mislim nije ni to sada puno, ali da li da joj dajem dok god ona hoće ili koliko ?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ja ih viđam po dm-ovima. ako nema, kupite veliku pa ulijevajte u malu bočicu!
    Prije godinu-dvije sam čitala neko istraživanje gdje je pisalo da se takve bočice ne smiju koristiti više od 1-2 puta. Zna li tko malo detaljnije, ja sam zaboravila je mi to i inače nije baš opcija, pa ni ja ne pijem iz iste čaše cijeli dan ili par dana.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A moja Luce (iskljućivo dojena do 6 mj, a zadnja 2 tjedna počeli sa dohranom, dobro je sve do sad prihvatila,jabuku, mrkvu, tikvicu i krušku) kad god joj dam vodu uzme.
    Kod nas je isto bilo tako, otkad smo počeli s dohranom odmah je dobro prihvatila vodu. Pijenje vode je dobra navika. Znam dječicu koja vodu jednostavno ne žele piti nego uvijek traže sokić ili čaj, a to je šteta jer voda najbolje gasi žeđ.
    E sad, da li joj smim davat još više vode, mislim nije ni to sada puno, ali da li da joj dajem dok god ona hoće ili koliko ?
    Ne vidim zašto ne. Ako je žedna, neka pije, znači da joj treba. Ja sam svojoj uz obroke uvijek nudila vodu, a cikala je prije ili poslije. Još uvijek tako radimo.

To što ti mala radije uzima mlijeko na žlicu nego na ciku neka te ne brine. Tako joj je lakše, ne mora vući. Makni žlicu kad si s njom pa kad neće imati izbora onda će uzeti ciku, a na žlicu nek joj daju samo dok tebe nema.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala
    i ja dosta pijem vode pa neka je bar nešto na mene!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

htjela sam samo nešto ispričati.
    u dućanu prije par dana kupujem malome kašice i pored mene stoji jedna mlada žena i njena (najvjerojatnije) mama i kupuju sokiće (kršitelj koda)ove. u košari je već naslagano puno sokića. ja, komentiram: uh, sva sreća da moj mali neće sokiće (zapravo, nisam mu ih baš ni nudila).
    a ona kaže: pa nego što pije?
    ja: vodu.
    ona: moja mala ima 5 ipo mjeseci i počeli smo s dohranom, ali pedijatar nam je rekao da joj ne smijemo davati vodu!!!!!! nego samo sokiće od jabuke, mrkve i banane.
    ja: ma dajte joj vodu, voda je najbolja. kakav je to pedijatar.
    ona: ma poslušat ćemo ga, ipak. vodu nećemo još uvoditi!!!! :shock:

ostala sam bez teksta.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tanjaa prvotno napisa
    ipak. vodu nećemo još uvoditi!!!! :shock:
    Ajme, krepala sam od smijeha.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu