ne koristim ju baš često, ali ipak bi htjela jedno temeljito čišćenje.
Imate li kakve preporuke?
Čula sam nešto da se iscijedi limun u vodu, stavi na najvišu temperaturu i prebriše s krpom nakon toga.
Je li netko to probao?
ne koristim ju baš često, ali ipak bi htjela jedno temeljito čišćenje.
Imate li kakve preporuke?
Čula sam nešto da se iscijedi limun u vodu, stavi na najvišu temperaturu i prebriše s krpom nakon toga.
Je li netko to probao?
Soda-bikarbona u posudicu s vodom i staviti u mikrovalnu da se zagrijava, te te pare kasnije pobrisati..
Ja tako radim
Ja stavim pola limuna u zdjelicu s vodom i isto pustim 5 min na maksimum, da se pećnica dobro zapari. Ostavim još stajati 5 min, a onda samo obrišem mokrom truleksicom.
Sretna Mama, možeš li malo detaljnije. Koliko sode-bikarbone, koliko zagrijavati? Je li to ona soda za pranje ili ona za kolače?
Soda je soda. Može i ona za kolače (u plavoj kućici). Upute o količini zanimaju i mene, pa da probam... Jel ok 1 kavena žlica puna u 1 šalicu/zdjelicu od 2 dl i to je to?gitulja prvotno napisa
Pa možda si u pravu, ali ja svejedno ne bih stavljala washing sodu u kolače.Peterlin prvotno napisa
Jeeee, istina! Ni ja ne stavljam sol za suđericu u juhu!![]()
evo ja svoju mikrovalnu čistim tako da u posudicu s vodom i limunom dodam još i žlicu octa jer se kod nas često peku kokice s maslacom u mikrovalnoj pa taj miris jaaako teško ide van. nafrljim ju na naj jače nekih 5 min. ovisi o zagađenju (ha ha) i na kraju obrišem s truleksicom.
Ajde još i pojašnjenje što je truleksica :? .
periljak, kanavača, otarak, ono ljigavo gumeno po 3 komada kaj ima u billi u drečećim bojama
maria71 prvotno napisa
![]()
![]()
ove izraze priznajem nisam čula ali trudit ću se zapamtiti radi lakšeg sporazumjevanja.
čokolada - to ti je ona spužvica tanka i obično kockasta i drečavih boja kaj obično na sudoperu služi za brisanje sudopera, stola i sl. (bar meni)
nisam još vidjela da ima za kupiti washing soda...vidjela sam samo velika i mala pakovanja sode bikarbone :?
ja imam pakovanje od kile na kojem ne piše za šta je. koristim za čišćenje a i za kolače, kad ih radim
washing sodu sam kupila u Mulleru, stoji kraj detrdženata za veš.
aaaaaaaaaaaaaagitulja prvotno napisa
a koji je sastav? please...
e to ću morat doma pogledat, sad sam ne poslu.puntica prvotno napisa
javim sutra.
soda iz Muellera: natrijev karbonat 90%
natrijev hidrogenkarbonat
kalcij
hvala emira.
znači to nije soba bikarbona nego nešto drugo. za šta se to koristi? ja i za pranje koristim sodu bikarbonu :? Možda je ovo jeftinije? ili bolje? please, ako znate... HVALA![]()
bit će da nije isto... pogotovo ovih 90% natrijevog karbonata
soda bikarbona je u osnovi natrijev hidrogenkarbonat NaHCO3 (iliti natrijev bikarbonat, od tuda i naziv)
ipak soda iz Muellera ne ide u kolače![]()
malo smo skrenuli s teme, ali za pranje veša. Uglavnom bijelog, za skidanje fleka i održavanje bjeline. I za veš postojanih boja. Na vrećici su nacrtane košulje. Ja perem i vešmašinu s tim povrameno.
Cijena je cca 8 kn za pola kg.
običnu sodu bikarbonu iz dučana stavim u plasticnu zdjelicu, iskreno otprilike, negdje čajnu zličicu na nekih 3-4 dcl vode i stavim u mikrovalnu i zagrijavam da vrije, pustim malo i samo prebrisem. bude čista ko suza
Staviti vodu i ocat u omjeru 2:1 u mikrovalnu.