Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: koliko nakon bolesti bez vrtića?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno koliko nakon bolesti bez vrtića?

Kad vaši idu u vrtić nakon što su ozdravili, odnosno popili antibiotik? Da li krećete odmah sutradan ili ostavljate tjedan, dva, tri :? da se imunitet oporavi nakon bakterijske infekcije? Kakve su službene preporuke, a kakva praksa? Jasam čula vrlo različite verzije.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

išli smo kad je pedijatrica rekla da može.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ovisi kakav je; ako je ok, veseo, pun energije i kao da i nije bio bolestan, onda ode kad dobijemo potvrdu da možemo, ali ako bude sav nikakav, umoran, bezvoljan, onda ostanem još par dana s njim, dok se malo ne oporavi

mislim, to ja općenito sa boleštinama tako, ne nužno samo nakon antibiotika

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    išli smo kad je pedijatrica rekla da može.
    Ovako ja.
    Evo konkretno, meni pedijatar daje, takoreći, bolovanje, onu potvrdu koju ja nosim svojem doktoru i ona napiše koliko dana preporučuje.
    Ako joj da ispričnicu, meni zatvara bolovanje.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ispričnicu=mislila sam na potvrdu da je zdrava

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo mi trenutno lječimo upalu oka..skužili u petak, dobili mast i kapi...uzimati 5 dana, do četvrtka imamo ispričnicu..znači 5 dana lječenja i izostanka iz vrtića

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa
    evo mi trenutno lječimo upalu oka..skužili u petak, dobili mast i kapi...uzimati 5 dana, do četvrtka imamo ispričnicu..znači 5 dana lječenja i izostanka iz vrtića
    da., ali ovdje je rijec da tvoje dijete ne prenese drugoj djeci ( radi se o konjuktivitisu pretpostavljam )... a ne zato jer ce se njemu nesto desiti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U vrtić može najranije tek kad pedijatar napiše PAPIR da je dijete zdravo i može u vrtić od tog-i-tog datuma. Ja sam znala svoje ostaviti doma do kraja tjedna ako su, npr. dobili papir u četvrtak, pa sam znala petak preskočiti, ali ne dulje, pogotovo ne prilikom adaptacije.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A gle, nasa pedijatrica pogleda mene - "I, mama, koliko bi vi ostali s njim doma?"

Doduse, antibiotik jos nismo uzimali (kuckuc).
    Ja bih ga ostavila doma jos cca 2 dana nakon sto zavrsi kuru, za svaki slucaj.
    Ali ovisi koji dan u tjednu zavrsi, i jos vaznije - kako on izgleda, jel veseo i jurca okolo, ili onak tutlav i nije mu ni do cega.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Išli smo kod pedice na pregled i ako ona veli da može i da ispričnicu išli smo sutradan.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nasa pedijatrica da ispricnicu sa praznim datumom... pa ocjenim sama.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ću morati danas po potvrdu kod pedice. Mala je doma od prošlog utorka. Ne znam da li ju moram voditi sa sobom kod doc ili da samo kažem da je ok i da mi da potvrdu. Mrzim ju vući tamo pa da opet nešto pokupi.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Ja ću morati danas po potvrdu kod pedice. Mala je doma od prošlog utorka. Ne znam da li ju moram voditi sa sobom kod doc ili da samo kažem da je ok i da mi da potvrdu. Mrzim ju vući tamo pa da opet nešto pokupi.
    Ja obično odem sama da mi zaključi bolovanje i da potvrdu za vrtić. Isto je ne volim voditi tamo da opet nešto ne pokupi i da se dodatno ne traumatizira.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za neke stvari tako i ja - ali obicno pitam telefonom, da li da dodjem ili ne treba... Sve ovisi o bolesti/situaciji/misljenju pedijatra i nekom mom osjecaju.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi danas bili na kontroli, za divno čudo nigdje nikoga...bili sveukupno 10 min sa predajom knjižice... :D :D

i rekla mi pedica da ubuduće ako smatram da je sve u redu da samo nazovem za ispričnicu i dođem po nju...da dijete ne čeka sa bolesnima..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •