Results 1 to 19 of 19

Thread: MORSKI PLODOVI

  1. #1
    Maza's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    173

    Default MORSKI PLODOVI

    Trebam neke recepte za pripremu morskih plodova.Gdje ih kupujete , naravno očišćene ...dajte sve to što jako ne smrdi...poslije pripreme ne mogu naizračiti kuhinju.

  2. #2

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Moj favorit su očišćene kozice i repići škampica...ja ih kupujem na placi, oni ih očiste!

  3. #3

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Naravno za kupiti ih ima i u supermarketima, od Leda.

  4. #4
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Repići škampi (ili kozice), vrhnje za kuhanje i tikvice narezane na tanke štapiše. Prokuhaš i preliješ preko njoka, riže, makarone, zelenih rezanaca...
    ili
    Morski plodovi u koje dodaš paradajza i začine i opet preko nečega.

  5. #5

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Baš sam tuka. Napisala sam šta a nisam napisala kako...prava sam magarica...heheheh....
    Dakle, prodinštaš kozice na kapuli, dodaješ peršin, možeš naribanu mrkvu, vino, masline, pelate...na kraju ukuhaš rižu, minutzu prije kraja češnjak na listiće, poklopiš i nakon minutu ugasiš. Pospeš parmezanom ako želiš............

  6. #6
    zrinka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Split, Lijepa nasa
    Posts
    4,633

    Default

    meni su najdraze kozice kad se kratko poprze na maslinovu ulju i doda se malo luka tj cesnjaka mmmmm

    sve ostalo mozes takodjer praviti na buzaru, malo vode, persina, bijelog luka i amslinova ulja, recimo musule za lizat prste...

    jedino priznajme friske morske plodove, nisam nikad probala smrznute pa ni ne znam kako se oni tocno spremaju...

    ako slucajno ovo ljeto prolazis blizu stona, an pocetku peljesca, nemoj ga zaobici i probati najukusnije morske plodove na jadranu

  7. #7

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Smrznute kozice nisu ni K od svježih.....

  8. #8
    Maza's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Osijek
    Posts
    173

    Default

    a šta tek mi tu u Salvoniji da kažemo ni s od svježe morske ribe

  9. #9
    zrinka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Split, Lijepa nasa
    Posts
    4,633

    Default

    ali imate rjecnu

  10. #10
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Mazo, imaš u Ipercoopu svježe morske ribe.

  11. #11
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Nani, nemoj mi reći da u Rijeci čiste kozice????!!!!
    Ja kupim svježe repove pa ih čistiim sama. Ili možda ti kuhaš sa neočišćenima?

  12. #12

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    U Rijeci sve čiste....ja ne pamtim da sam neku ribu doma čistila...sve srede u ribarnici!!

  13. #13
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    I ovdje čiste ribu, ali kozice...
    Pa meni se doma ne da čistiti već ih jedem u ljuskama :iskrivljena faca:

  14. #14

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    I kozice i škampe možeš kupiti već očišćene...inače ih ja ne bi ni kupovala, ne volim ih neočišćene....sada se svi čudite.....heheheh

  15. #15
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Da, preseliti ću u Rijeku.

    Ma, meni je lakše čistiti kozice neg ribu. Obavim to časkom i čak mi malo smiruje živce (nešto kao heklanje, valjda)

  16. #16
    zrinka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Split, Lijepa nasa
    Posts
    4,633

    Default

    vi cistite kozice prije friganja?

    mi ne, mi ih operemo i bacimo na maslinnovo ulje, a cistimo ih dok ih jedemo, ono zagrnes rukave i jedes

  17. #17
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,702

    Default

    Ja ih čistim zbog djece.

  18. #18
    zrinka's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Split, Lijepa nasa
    Posts
    4,633

    Default

    ali meni su uksnije kad ih ocistim poslije
    ja ih mislavu ocistim nakon przenja....

  19. #19

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zgb, zapad
    Posts
    98

    Default

    U Rijeci sve čiste....ja ne pamtim da sam neku ribu doma čistila...sve srede u ribarnici!!
    A zašto to nsu radili kad sam ja živjela tamo?

    Uglavnom, ja radim rižot od morskih plodova, standardni. Nekad napravim bijeli umak (sa vrhnjem) pa sa njokima ili paštom.
    Prije sam kupovala Ledove smrznute, ali nisu mi bili fini. Kao da su gumeni, i niš se ne osjeti okus, moraš natrpati začina...
    Prošli put sam probala coop i bolje su mi.
    Inače, sveki radi sa lososom iz konzerve (Eva ili Rio Mare), ja često dodam i malo tune.
    Inače, najviše volim škampe i to neočišćene (onda je saft 100 puta intenzivniji), samo su poprilično skupi. Može se eventualno ubaciti par komada u brodet, pa bude "bogatiji" -a za prilog palentu.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •