Stranica 6 od 28 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1370

Tema: Pričajmo o platnenim pelenama, 15.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Bok cure

Imam dva malo glupa pitanja ali kaj ću
    1. koristimo platnene (fitted+cover uglavnom) i super nam je. No još uvijek se nisam odvažila držati ga cijelu noć u platnenoj jer me strah, ne da će pelena procurit, nego da će biti predugo mokar, da će se mokra pelena rashladit i da će se prehladit. Dajte mi neki pametan savjet i razuvjerite me. Ne bih ga baš htjela presvlačiti po noći :/
    2. stavljate li covere za vrijeme velikih vrućina za npr. po doma ili ne?
    3. ispirete li kakicu u toploj ili hladnoj vodi?

hvala unaprijed na odgovorima
    hej...
    1.moja je cijelu noc i nemamo nikakvih problema..kuc-kuc
    2.za vrucine sam uzela dva vunena
    3.pod uskim, jakim mlazom vode, sve ode... nije bitna temp,dapace, radije u hladnoj jer mi ne smrdi

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. mokra pelena se rashladi tek kad ju maknes s koze, dok je na bebi je topla - dakle nece se od toga prehladiti. margita je bila 12 sati po noci u istoj peleni
    2. po ljeti mi je bila bez covera po danu, po noci je uglavnom bila gola (ne zbog vrucina, nego je imala AD pa smo luftali guzu). vuna je isto dobar izbor.
    3. nemam pojma, kako se desilo

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Imamo nove pelenice http://picasaweb.google.hr/triplemam...93359935481954
    prvih 10 slika

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo i mene s pitanjima
    jeli koristite ulje cajevca kod pranja pelena? ako jeste, kako?
    kod suhog odrzavanja jeli normalno da se pelene ipak malo usmrde s obzirom da vlaznost zadrze sve dok ih ne stavim na pranje?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lu Lu prvotno napisa
    evo i mene s pitanjima
    jeli koristite ulje cajevca kod pranja pelena? ako jeste, kako?
    kod suhog odrzavanja jeli normalno da se pelene ipak malo usmrde s obzirom da vlaznost zadrze sve dok ih ne stavim na pranje?
    - znala sam staviti par kapi skupa s praškom
    - normalno da se malo usmrde, pogotovo sada kada je toplo

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Upravo smo dobili nove pelenice od Flafija, sve su s kopčanjem na drukere.
    Jedna od njih je i ova http://www.flafi-platnene-pelene.com...roducts_id=204

Malo je reći da su preprepredivne :D

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da li se može koristiti krema za guzu uz platnenu pelenu? mi koristimo ali primijetila sam da krema ostavlja jedan tanki sloj na peleni pa me brine dal bi pelena zbog toga mogla slabije upijati nakon nekog vremena?
    Inače mi smo novi u platnenom svijetu i još se uhodavamo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krema se NE preporuča

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zbog upijanja ili nečeg drugog?

kako zaštititi bebinu guzu od osipa ako se ne smije mazati kremica?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeste li ikad probali bez kreme?
    većini beba, pogotovo onima u platnenim pelenama, krema uopće ne treba

krema se koristi ako nastane kakvo crvenilo, a ono najčešće uopće ne nastane (ako se beba redovito i pravilno pere - dakle, bez kemije od mokrih maramica, s čistom vodom)

to s kremama koje se stalno moraju mazati je preeeeveliki mit

kao i onaj da se bebe moraju od prvog dana prati ovim i onim šamponima i sapunima, mazati uljima i slične potprošačke fore

dakle, najtoplije preporučam da probate bez kreme

što se tiće razloga zašto ne, onaj je koji si navela. krema stvara sloj koji uništava pelenu i smanjuje moć upijanja

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Probali smo ali ne s platnenima. Kao što rekoh u platnenom svijetu smo novi pa se još ne snalazim i tražim savjete.

Hvala na prijedlogu, pokušat ćemo bez kreme.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

imam pitanje.

što su te pelene all in one?
    jesu li one univerzalne veličine? što to znači ? da iste pelene koristim tipa godinu dana?..
    što sve naručujem uz njih?
    nepropusnu pelenu koja se stavlja iznad?...
    a oni ulošci? što s njima?
    što sve ide uz te pelene? kakva sve dodatna oprema je potrebna?

koliko da ih naručim? 20-30? otprilike?

i kad ih mogu početi koristiti? čim dovedem dijete iz rodilišta ili kad navrši mjesec dana?... ili kako?

i zar su zbilja tako univerzalne da ih beba može nositi do prve godine?
    zvuči mi čudno.

totalno sam izgubljena. previše je tih informacija i svega...
    pomoć!
    pliz...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, univerzalna veličina su ti "one size", AIO su ti one za koje ne trebaš zaštitne.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Ne, univerzalna veličina su ti "one size", AIO su ti one za koje ne trebaš zaštitne.
    ahaaa.... to sam naknadno skužila

a ček..postoje li AIO koje su ujedno one size?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

postoje

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a koja je kvaka s tim "one size"?
    neki opaki nedostaci trebaju biti ali nisam našla nigdje navedene.

zašto bi netko uopće onda kupovao tri različita paketa ako može jedan isti?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

One size pelene ti imaju drukere kojima se smanjuju, zakopčaš drukere i pelena je manja, kad ih raskopčaš onda se skroz otvori i veća je.
    OS pelene su ti otprilike od nekih 4 - 5 kila pa do 16 - 17.

Nema opakih nedostataka, samo kaj pelena u jednoj veličini bolje stoji bebi, OS ti bude prevelik na početku. I pelena je debela dok je "skraćena" a kasnije zna biti pretanka kad se rasklopi (nama je recimo pretanka). I skuplja je. I tak. Kolko sam skužila, ekipa uglavnom i kupuje OS, mi ne recimo, počeli smo s platnenim nedavno, a već smo na veličini XXL tak da OS nema smisla

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

znala sam da ima neka kvaka!

i kaj onda uzimam tri paketa?
    a koliko traje taj prvi paket - small -jelda? do koliko kila?

hoću li to sve uzet sad ili svakih par mjeseci da uzmem drugi - veći paket?
    btw-kad bih uopće trebala onda uzeti medium?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i btw- te se platnene mijenjaju koliko sam skužila oko 8-10 puta dnevno?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo kako sam ja napravila pa možda ti pomogne.

Uzela sam većinu OS pelena i nekoliko S za prve dane. Neke OS nisu jako debele niti kad se smanje na minimumj tako da su mu sasvim super stajale. Puno je bio "deblji" sa pampersicom i širokim povijanjem. Te S pelenice brzo prerastu, ono, moji je bio mršavac pa smo ih nosili nekih 3 mjeseca, a deblje bebe niti toliko. Ne isplati se uzeti puno tih malih pelenica. Nakon toga je skroz u OS. Imamo puno različitih proizvođača i stvarno je razlika od jednih do drugih. To ćeš s vremenom vidjeti koje ti najviše pašu.

Sada ima 15 mj i skoro 11 kg. Još smo uvijek u OS, a imamo i par L pelenica.

Covere ili nepropusne gaćice kupuješ u veličinama.

Vidi malo na burzi, najisplativije ti je (osim da ih sama šivaš) da ih uzmeš tako

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa
    i btw- te se platnene mijenjaju koliko sam skužila oko 8-10 puta dnevno?
    i jednokratne bi trebalo mjenjati jednako često kao i platnene.

ja sam s prvom bebom koristila jednokratne i često mjenjala jer em što je imao osjetljivu kožu, a i nisam htjela da je u pokakanoj/upišanoj peleni.

sad s drugom bebom koristim platnene, a kad idemo u goste onda jednokratne. i mjenjam ih jednako često.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Death, obavezno uzmi pelene od više proizvođača, nemoj sve na jednom mjestu. bebe su različite, krojevi su različiti, neke pelene će vam biti super, neke tak tak, a neke katastrofa, al to ne znaš dok ne probaš na bebi. Uzmi si i OSeve i u veličinama. Prvih tjedana isprobavaš kaj bebi najbolje paše pa znaš za dalje.

za početak si uzmi 20 komada, to bi ti trebalo biti dosta za početak, dok ih ne isprobaš i vidiš kaj bebi odgovara. svakak si kasnije uzmi još bar desetak da možeš biti komotna, 20 komada ti je jako naknap osobito za novorođenče.

I baci pogled na topic o tetrama, možda nisu loše za početak

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Zvjerolina prvotno napisa
    I baci pogled na topic o tetrama, možda nisu loše za početak
    Mi ćemo ovog puta započeti sa tetrama jer mi se čini da su sve OS malo preglomazne za sićušno novorođenče. A i nekako mi je romantično furati tetre!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni bi trebale neke za nadolazeće blizance...ove što sada imamo mislim da će biti jako velike za njih koji će ipak biti manji puno od terminskih beba.....gdje da potražimo takve platnene????

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa
    meni bi trebale neke za nadolazeće blizance...ove što sada imamo mislim da će biti jako velike za njih koji će ipak biti manji puno od terminskih beba.....gdje da potražimo takve platnene????
    ja sam kupila dosta pelenica veličine S (za prva 3-6 mj) preko burze. sve pelenice sam kupila povoljno, a bile su super očuvane. Vjerujem da je jedan od razloga taj što se kratko koriste, pogotovo ako rodiš veću bebu.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala cure i na svim pp....

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Mi ćemo ovog puta započeti sa tetrama jer mi se čini da su sve OS malo preglomazne za sićušno novorođenče. A i nekako mi je romantično furati tetre!
    Čuj, nikad ne znaš, možda ti se zalomi novorođenče od 4,5 kile, ko meni pa možeš komotno odmah na fitted

Al tetre su super, ja isto kćerkicu zamatam u tetru sa frotirnim švedskom preko i preslatka mi je tak

sir_oliver avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prije nego sam rodila govorila sam poznanicima kako ćemo koristiti platnene. jednog dana je moja 10 god curka počela plakati jer je nju sramota što ćemo mi koristiti platnene dok svi kupuju pelene. objašnjavala sam joj i prije razloge zbog kojih sam tako odlučila ali valjda me nije doživjela.
    sada, kad god nam netko dođe ona pokazuje našu kolekciju platnenih i sa mnom na netu bira uzorke.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Žene, imam i ja pitanje/problem/dilemu.

Luka se polako odvikava od pelena.
    Preko dana je skroz bez pelena, stavljam mu samo za spavanje.
    Poslije dnevnog je uvijek suha.
    Noćna se tu i tamo zalomi koja mokra.

E sad, problem je kako da ja "čuvam" i perem te pelene kad mi se za cca tjedan dana skupi 3-4 pelene :/

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

khana - operi ih sa drugim vašim vešom koji ide na 60...
    Kad mi je G2 kod mame na čuvanju onda ona tako naparvi da ne nosamo prljave pelene. (i sad i ona koristi puno manje detrdženta ) i Bravo Luka!!!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Olivija hvala
    Tako sam i napravila, nema mi druge.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo da vam se pridruzim i ja malo u raspravi. Mi smo jucer pocele koristit platnene pelenice, malena mi ima 19 dana, i jos uvijek mi je dosta sicusna, pa ih nisam pocela koristit od prvog dana povratka iz rodilista. Jucer sam ih joj stavila tek toliko da probam kako ce to ici ( a i zato sto im nisam vise mogla odoljeti - stoje mi u ladici poslozene vec 3 mjeseca ). Posto smo do sada koristile pampersice, kad sam joj stavila PP izgledala mi je ogromna, tj. guza ( imamo 10 kom od tabithe). Ne znam da li je tako i sa drugim markama? Uglavnom, nisam primjetila da se ona nesto buni da joj smetaju, ali kad je stavim na krevet da lezi izgleda mi presmijesno - onako samo joj guza u zraku. A i kad se najede odmah mi pocne bljuckat i stucat, jer takoreci lezi naglavacke skoro. Sad, postavila sam joj u krevetic ispod madraca jastucic, tako da tamo i nije tako strasno, al problem je kad nekada je stavim kod sebe u krevet ili u onu kosaru od kolica. Tako da mi je ovo zasada veliki minus kod ovih platnenih, a toliko sam im se veselila, i vec sam narucila jos jednu turu, al sad vise neznam :? .
    Ste imale i vi ovakve probleme i kako ste ih rijesile? Bude sta bolje kad bebe malo poraste? Molim vas, razuvjerite me, jer stvarno ne bih htjela radi ovoga na kraju prijeci na papersice ili neke druge plasticne.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mellyca - ak' su ti trenutno tako velike, zamotaj malenu u tetre - u njima je guza sasvim mala (onak na zmaja, ne onako kako smo k'o klinke radile).
    To ti ide pod ono: nemoj sve od iste vrste, nemoj sve OS. Neke OS se daju baš lijepo složiti i za male guze, a neke baš i ne. Meni je drugorođenac bio tek 3 kg težak, tak da do neke 4 kg nisam koristila ni jednu OS već tetre i ono što sam imala u S veličini.

A da moraš i široko previjati preko jednokratnih, guza bi joj bila također ogromna... Čak mislim još i veća (uspoređivala sam G2 s nećakinjom)...

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jedna ot stvar.

Na moru smo .vec tjedan dana i ostaemo jos bar mjesec.
    u viksi nemam vešmašinu.

Fale mi moje platnene.toliko da cu poluditi!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pa i moja se rodila sa 3 kg. Sada mozda ima oko 3500, moramo se ici vagati danas... Ah.ne znam, ove sam kupila jos prije nego sto sam rodila, htjela sam biti spremna kad malena dodje. Sad neznam dal da cekam dok jos malo ne naraste, bar na te 4 kile sto si rekla. Ma najgorem mi je sto se te PP ne prodaju po trgovinama, tako da ljepo dodjes i kupis od svake po jednu, nego moras narucivati online i to na nevidjeno. Sad namjeravamo kupit jos 10-ak komada, gledali smo od Popolini, tako da jos neznam koje bi i sta na kraju.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da, a te tetre, neznam, nekako mi se neda sad i njih koristiti. Kupila sam ih 15 kom, tek toliko da imam za pokrit malenu, ili za stavit ispod nje. Sad kad bih je pocela motat u njih, znaci da bi morala ici kupit jos tko zna koliko komada, plus sto mi se cine da ne bi upile bas tako jako kao ove , a i neznam kako ih treba smotat, cini mi se prekomplicirano...

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam kupila pelenice raznih proizvođača, i od svih koje imamo mi se čine najtanje Rodine bambus i FuzziBunz

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pozdrav, platnene! Već vas duuugo "vrebam", ali nisam ništa pisala jer sam sve odgovore nalazila čitajući stare teme i postove. Sad sam vas ipak došla žicati pomoć. Naime, zanima me ima li koja šivalica koja bi mi bila voljna zamijeniti čičke na kamaris pelenama? Priznajem, zlostavljala sam ih počestim pranjem na 95 (da, da blesava sam, ne mogu si pomoći...), pa su stvarno dotrajali i slabo drže. Ako netko zna radi li to itko i koliko bi to koštalo, molim da mi javi!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cure koje perete pelene sa sodom bikarbonom, koju kolicinu stavljate u punu vesmasinu?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da li bi mi netko mogao reći iz vlastitog iskustva koje su razlike između:
    - nježne puse,
    - bambus puse i
    - puse prirodi
    odnosno po čemu se međusobno razlikuju što se tiče mekoće, udobnosti, upijanja, debljine? Jednom riječju da sad kupujete, koje biste kupili i zašto?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I još nešto, obzirom da nemamo perilicu sa sušilicom, da li je problem zimi sa sušenjem platnenih pelena bez sušilice, odnosno kako/koliko dugo se suše u stanu s centralnim grijanjem?

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imamo jos od starijeg djeteta Popolino pelene kao i par rodinih koje smo sad dobili. Rodine pelene mi se jako svidaju iako se malo duze susi unutrasnji dio. U kupaoni imamo veliki radijator ljestve i nemamo problema sa susenjem zimi. Veci problem bi mogla biti kisna razdoblja u proljece, no i to se moze...

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Da li bi mi netko mogao reći iz vlastitog iskustva koje su razlike između:
    - nježne puse,
    - bambus puse i
    - puse prirodi
    odnosno po čemu se međusobno razlikuju što se tiče mekoće, udobnosti, upijanja, debljine? Jednom riječju da sad kupujete, koje biste kupili i zašto?
    imam sve tri vrste
    - pusa prirodi je nešto tanja, ali od materijala koji bolje upija, kada se ne suši u sušilici zna biti kruta kad se osuši (ali to rješava trljanje među rukama i opet je mekano )
    - nježne puse ostaju mekše, dugo se suše, fino upijaju, lijeepe šarene , jedina zamjerka: čičak s vremenom slabije drži
    - bambus pusa ostaje lijepo mekana, suuper upija, super se zatvara drukerima... jedino treba računati da veličina 1 ne traje baš dugo (sa 6 mjeseci i 8 kg njoj je sad već zbilja na knap - više plitka, širina nije problem - ali zato jaaako lijepo stoji na sasvim maalenoj bebici)

planiram na štandu za tjedan dojenja kupiti bambus puse vel.2

eto, ne znam koliko sam pomogla

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ovo su super informacije, hvala

Nisam uopće razmišljala o tome da je zapravo sušenje u proljeće i jesen najproblematičnije, kad još nema centralnog u stanu

A što se tiče bambus puse, mi već spadamo u skupinu iznad 6 kg, tako da bi i tako uzela drugu veličinu
    Ovo u vezi nježnih pusa se i ja bojim, jer sam već od par mama čula da čičak s vremenom opusti, pa eto, možda Rodin webshop odluči i ovu vrstu dopuniti s vrstom s drukerima, a ne samo s čičkom, jer upravo to šarenilo boja i motiva je ono što čini te pelene posebnim

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi smo malo jačih kapaciteta pa smo imali problema s coverima. U stvari, imamo još uvijek. potrošila sam hrpu novaca na njih a da nisam našla odgovarajući. Više mi se niti ne da eksperimentirat. sa pelenama smo pak imali sreće od prve i sve su OS.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo jednog pitanjca. Kakve biorazgradive papiriće stavljate u pelenu, da li ih uopće stavljate i gdje ih nabavljate??
    Mi imamo bambusice od totsa, s njima dobili jedan paketić, sad ih više u pahuljici nemaju pa sam kupila neke bambolina papiriće koji mi i nisu baš nešto.
    Thx

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

emarink mi imamo bambino mio papiriće 80-ak KN/ 200 kom.

Cure help!!!
    Otkad je Davud počeo sve jesti (više manje) pelene mi se toliko usmrde u kanti da je to prestrašno. Amonijak me grize za oči, a od smrada mi se povraća svaki put kad prebacujem pelene u perilicu. Perem svaki 2 dan. Počele su mi se gaditi i da nismo potrošili bogatstvo na te pelene, odustala bih .

Mislim da nije stvar u prevelikoj količini praška i sl. jer se one usmrde tek nakon par sati dok stoje, ne smrde dok su na njemu. Znam prepoznati taj miris jer nam se i to jednom dogodilo. Probala sam i sa ispiranjem svake pelene prije ubacivanja u kantu ali ni to ne pomaže, čak štoviše, mislim da smrde još gore. Probala sam i sa mokrim načinom čuvanja, u vodi i malo octa, ajmeee kako su se tek onda usmrdile.

Očajna sam... Imate kakvih trikova, ideja, prijedloga??

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

peri svakodnevno, sa ostalim bijelim vešom
    uz malo dijete definitivno se nabere jedna mašina bijelog na dan
    ni pelene ni preostali veš se neće buniti, samo zaobiđi omekšivač i uključi duplo ispiranje
    ja sam tako prala

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Otkako je moja počela jesti krutu hranu, naravno da je i stolica postala tvrđa i primjetim kad počne kakati. U tom trenutku joj skidam pelenu i nosim u wc gdje kaka iznad školjke. Čini mi se da joj je tako lakše, slobodan joj je put , a i meni je puno jednostavnije s pelenama. Od tada se možda 2-3 puta pokakala u pelene jer je wc bio zauzet, ali nisam primjetila da pelene smrde. Ali jesam da joj se guza jako zacrveni kad je u pokakanoj peleni minutu- dvije...

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    peri svakodnevno, sa ostalim bijelim vešom
    uz malo dijete definitivno se nabere jedna mašina bijelog na dan
    ni pelene ni preostali veš se neće buniti, samo zaobiđi omekšivač i uključi duplo ispiranje
    ja sam tako prala
    ovo mi se čini neizvedivo zbog količine praška. Bijeli veš perem sa normalnom količinom praška jer je često i flekav, dok pelene perem sa minimalnom količinom praška (1 žlica na mašinu)

Stranica 6 od 28 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •