Stranica 10 od 28 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1370

Tema: Pričajmo o platnenim pelenama, 15.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

eh i jos jedno pitanje: gdje naruciti Thirsties cover?
    preko e-baya ili nekog web-shopa? ubijem se s tim shopovima dok nadjem kolika je postarina. ako imate neku preporuku, bila bih zahvalna.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj visibaba prvotno napisa Vidi poruku
    eh i jos jedno pitanje: gdje naruciti Thirsties cover?
    preko e-baya ili nekog web-shopa? ubijem se s tim shopovima dok nadjem kolika je postarina. ako imate neku preporuku, bila bih zahvalna.
    www.cottontailbaby.com
    teta ljubazna, poštarina pristojna, stižu u roku 7-10 dana
    imala je prije koji dan i sniženje baš za thirsties kavere

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    www.cottontailbaby.com
    ej vjesticica bas ti hvala na odgovoru; nasla sam naknadno da si i na temi o coverima pisala za cottontailbaby, ti si mi jedina s preporukom. idem odmah kontaktirati tetu

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

www.cottontailbaby.com
    Znam da ste ih koristili, pa daj savjet, koju velicinu za 10kg, 10 mj? A da joj bude taman?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nisam pratila, možda si negdje i spomenula, zašto ne uzmeš one size (puno je isplativije) nekih naših proizvođača?

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koje naše bi mi preporučila da su one size na drukere

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa Vidi poruku
    Koje naše bi mi preporučila da su one size na drukere
    Ja sam s drukerima imala od Nature, imala sam i Flafi, na čičak doduše, ali vidim da imaju i na drukere, Roda ima pelenice na drukere, Luci također. Pročešljaj malo po njihovim stranicama, možda bi ti bilo isplativije nego naručivati i odlaziti po njih vani.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo malo sam citala o platnenim pelenama i odlucila sam se da cu ih koristiti za svoje bebice kad se rode.
    Prvih mjesec dana dok se ne uhodamo sam mislila koristiti jednokratne a poslje bi presla na platnene jer otkad sam
    ih vidila bila je to ljubav na prvi pogled
    Zanima me vase misljenje koje da kupim i koliko komada bi mi bilo dovoljno za pocetak s obzirom da nosim blizance

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Tomislava, mi nismo uopće koristili jednokratne, osim u rodilištu..

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo malo sam pogledala (prije 4 god nije bila tolika ponuda hr platnenih pelena pa nisam ni znala šta nude naši) i zaključila da mi se više isplati ići u Graz po moj ljubljeni Pop.koji me nije iznevjerio. Njihove su organic a naše uglavnom od flanela (kojeg ne želim), Pop. je 13 eur a naše od 85-115 kn. I želim da su bijele a ne šarene jer boja brzo odlazi na 90 C. Muž će za 100 kn onim šop.busom rado do Graza

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zašto pranje na 90 stupnjeva, zar nije dovoljno 60?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pelene je sasvim dovoljno prati na 60°C, ali ona vjerovatno želi biti sigurna

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma znam da je dovoljno 60 al jednostavno ne mogu bijeli veš prati na 60 nego 90, imam tu blokadu i gotovo i nikad crvenila ili osipa na guzi, niti su pelene smrdile, na što su se znali tužit neki. Kako sam pelene prala svaki drugi dan fino bi se usmrdile pa je to bio još jedan razlog za 90

Tomislava ja sam imala Motherease ,Popolini, Bella bottoms, i to one size fitted, dakle idu sa zašt. gaćicama. Imala sam 25 kom a kako je beba rasla rasle su i zašt.gaćice (S, M L). Nije mi ih nikad manjkalo iako sam mijenjala često (nekad čak 13 dnevno) jer su bile suhe nakon par sati sušenja na radijatoru

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Imam jedno pitanje, gdje ću naći bolji odgovor nego tu.

U mogućnosti sam kupiti pelene Little lamb, gospođa tvrdi da se moraju prati na 30-40c (savjet proizvođača)

što se meni čini stvarno malo? Da li mi se čini ili? Hvala.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj leptiric_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jedno pitanje, gdje ću naći bolji odgovor nego tu.

U mogućnosti sam kupiti pelene Little lamb, gospođa tvrdi da se moraju prati na 30-40c (savjet proizvođača)

što se meni čini stvarno malo? Da li mi se čini ili? Hvala.
    Ponekad ne pamučnim majicama piše da se mora prati na npr 30 - zato da se ne oštete boje aplikacije ili ne skinu šljokice... Pa onda biraš želiš li sačuvati boje i šljokice ili skinutu prljavštinu iz pješčanika. Tako je valjda i s pelenema

Ja imam jednu nn pelenu s eBay-aja na kojoj piše "prati u hladnoj vodi". Ići će u mašinu na 60.

Usput, danas perem i slažem naše pelene (većinom sam ih sama sašila) i uživam u slatkom poslu

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Treba ih prati na 60, ali ako su od pamuka, ne vidim zašto se i ne bi mogle prati na 60
    Posljednje uređivanje od aishwarya : 08.07.2011. at 21:07

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Znam da s einače peru na 60, ali mi je ovo ipak bilo prenisko. Ima netko iskustva s Little lamb?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda je mislila na zaštitne, njih se preporučuje prati na nižoj temperaturi.
    koliko vidim na sajtu od little lamba, to su tipične platnene pelene i ne vidim ni jedan razlog da se ne peru na 60 C

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da i meni je jako sumnjivo bilo, stvarno je niska temp. Normalne bambus platnene pelene. Odustala sam od kupnje.

Htjela bi jako koristiti bambus, imate prijedlog za neke provjerene?

edit: ne, radi se o platnenima, ne o zaštitnima...
    Posljednje uređivanje od leptiric_zg : 09.07.2011. at 17:37 Razlog: :)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se nekako čini da se oni žele ograditi od reklamacija zbog propadanja pelena.
    jer osim pranja na 30C, preporučuju i čuvanje prljavih pelena na suho, sušenje na zraku, i slične stvari koje u konačnici produljuju vijek trajanja pelene.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cure jel netko kupovao preko ove stranice

http://www.thewashablenappy.co.uk/shop/index.htm

prejeftine su mi poštarine,ne mogu vjerovati jer preko kittykinsa je sad 8,95 funti a ovi daju po 3.5 GBP za par pelena...aaaali ne primaju paypal

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nisam tu kupovala, ali ni ovdje poštarina nije skupa
    http://www.babykind.co.uk/postageanddelivery.htm
    često kupujem od njih, primaju paypal, pa pogledaj ako imaju što tražiš i ako ti cijene inače odgovoraju

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

baš sam ih gledala, nije mi neki izbor jer tražim pamučne fittedice a ovi nude uglavnom pocketice, AIO i dosta flanelastih fitted a flanel neću. U obzir mi dolaze samo ove -
    Huggles, kakve su http://www.babykind.co.uk/huggles.htm ?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo ja konacno upravo stavila moje platnene pelene u upotrebu!!!!

Sad mi je jako drago sto sam kupila dio newborn pelena a ne sve OS jer su mi i Rodine njezne puse preeeogromne na maloj!
    Rodjena je prije 4dn sa 3400 i 52 cm,pelena joj ide preko pupka i nemogu ju smanjit (podvrnut nekako) jer su cicak trake na vrhu....
    Kako novorodjence jako malo mokri,em je cura pa nece zapisavat prema pupku nadam se da ce ostat suh!
    Zasada kombiniramo platnene po danu a jednokratne po noci,nadam se kroz mjesec-dva skroz izbacit jednokratne...u medjuvremenu cu vidjet koji mi model platnenih najvise pase i njih nadokupit.....

Pitanje,jeli iko probao ne stavljat cover na newborn pelenu? Mislim se tesko da ce to promocit sa one 2 zlicice koliko bebe ispiske,pogotovo sto za sad nece bit na njoj po noci nego samo po danu kad ju azurno mijenjam...
    Kolika joj je guza sa pelenom zao mi jos na to i cover dodavat....
    Ja stavila samo platnenu bez covera ima 2h pa cu vidjet prije iduceg podoja sto se dogodilo....

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje,jeli iko probao ne stavljat cover na newborn pelenu? Mislim se tesko da ce to promocit sa one 2 zlicice koliko bebe ispiske,pogotovo sto za sad nece bit na njoj po noci nego samo po danu kad ju azurno mijenjam...
    Kolika joj je guza sa pelenom zao mi jos na to i cover dodavat....
    Ja stavila samo platnenu bez covera ima 2h pa cu vidjet prije iduceg podoja sto se dogodilo....
    Evo da samu sebe citiram i dam odgovor: do not try this @ home! )))
    Jednom je proslo (malo je piskila) ali evo maloprije se posteno popiskila i proslo je pelenu,body,tetru i doslo do kauca....
    Dakle nista bez covera...

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Curke prerasli smo M covere i hitno trebam veče molim vas za savijet koji su dobri ,jer mi se teta šivalica ne javlja kod koje kupujemo,uredno se sa ovim budimo popišani što nam se do sada nije događalo.Kaj velite na ove mother-ease i gdije da ih naručim,mislim koja stranica.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni su ME super,odi slove kao najbolji,imas cijeli thread o njima...
    ja sam kupila polovne na burzi i jako sam zadovoljna!

BOZZ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Daj mi reci kako ti se ponaša taj kover na čičak vještićica,meni je inače odličan za podesit ali nakon dva mjeseca jako slabo čičak hvata i zna se odljepljivati

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj BOZZ prvotno napisa Vidi poruku
    Daj mi reci kako ti se ponaša taj kover na čičak vještićica,meni je inače odličan za podesit ali nakon dva mjeseca jako slabo čičak hvata i zna se odljepljivati
    pa baš zato što je čičak jako otporan, a PUL jako mekan i ne šuška ja volem Thirsties kavere
    jel' ti dovoljno govori to da sam skinula čičke sa starih šmizlinih kavera i stavila na NB pelene za čupavca?
    i nakon tri mjeseca bjesomučnog pranja pelena čičak i dalje odlično hvata
    jedino ne znam kakvi su im kaveri sa podešavanjem na drikere (Duo Wrap), jer sam uzimala samo po veličinama

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Trebala bi savjet u vezi vunenih covera
    Htjela bi kupiti neki koji se oblaci kao gace, znaci bez kopcanja, pa me zanima da li su oni rastezljivi u podrucju nogica. Malo me strah kupiti na slijepo da mu ne bi bile siroke oko nogica. Ima li tko iskustva s mrsavijim bebama u takvom coveru (14mj, 8.5kg)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja je bila tolika

mislim da su ti najbolje popolinice jer imaju to oko nožica kao dolčevitice, vrlo rastezljivo, a opet su uz nožicu, broj L

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mi smo vecinom na vunenima. Istina, mi smo teska kategorija Ja te bez drukera volim samo po ljeti umjesto hlacica, inace su mi gnjavaza. Pa da ti ja preporucim svoju tetu za covere: http://www.clothforyourangel.com/
    S drukerima, super su i sami i ispod hlaca, a nama ti s 10kg ide s na tetru,m na fitted i l nam je za noc (malo joj je velik). Pisem ti za drukere jer onda nemas previse fulanja u velicini. Ako ipak odlucis za neki pull-on, ne bi trebala imati problema ni ako nisu skroz uz nogicu, imamo mi longies sa sirokim nogavicama i ok su nam.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Gledam ta dva vasa linka... Oni koji mi se svidjaju su out of stock.
    A dostavljaju u Hr bez problema?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

dostavljaju u BiH, a ako je stiglo do nas, sasvim sigurno stiže i u HR

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja držim u bubnju od mašine, kad se napuni, vrijeme je za pranje, a mirisa nema

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

u 4 godine sruženja s platnenima zaključila sam da mi ih je najlakše držati u nepropusnim vrećama koje perem zajedno s pelenama, otvorim cif, iskrenem pelene u bubanj i gotovo. imam ukupno 3 velike

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj aishwarya prvotno napisa Vidi poruku
    u 4 godine sruženja s platnenima zaključila sam da mi ih je najlakše držati u nepropusnim vrećama koje perem zajedno s pelenama, otvorim cif, iskrenem pelene u bubanj i gotovo. imam ukupno 3 velike
    kakve to nepropusne vrece imas? imas neki link? i onda tu vrecu ubacis u masinu skupa s pelenama?

dostavljaju u BiH, a ako je stiglo do nas, sasvim sigurno stiže i u HR
    vec mi nekoliko dana nis ne odgovaraju na pitanje o šipingu sa cottontailbaby

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moram priznati da sam očekivala da će puno manje smrditi. Ugodno me iznenadilo kako kakica ne smrdi ni približno kao u jednokratnima ali nakon 2-3 dana stanja miris mokraće mi je stvarno grozan i jak, a inače nisam nešto pretjerano osjetljiva na mirise.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I meni su ima par dana pocele smrditi, vjerujem da se nakupilo praska u njima pa sad stavljam na duplo ispiranje da vidim je li to pomaze.
    Bas to sto kazes, nakon 2 dana mi bas zaudaraju na mokracu, nije mi do sad tako nikako bilo. Ako duplo ispiranje ne pomogne onda cu ih jednom oprat sa sodom bikarbonom umjesto praska.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma moje su nove, možda 15 dana u upotrebi a stavljam jako malo praška tako da to nebi trebalo biti, ja sam evo maloprije isprala popišanu pelenu i nema mirisa, tako da mislim da ću ispirati i popišane.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni ne smrde kad su popisane, vec tek nakon sto odstoje dan..

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moje od pocetka perem sa predpranjem i uvijek duplo ispiranje, nikad ali bas nikad ni malo ne smrde...suho drzanje, pranje svaki treci dan,sa malo praska.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jel zatvaras poklopac od kante?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel zatvaras poklopac od kante?
    to sam htjela dodati, za početak probaj otklopiti kantu. u poklopljenoj kanti se uvijek strahovito usmrde, da grize oči

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zatvaram poklopac od kante. Probati ću s otvorenim. Ali cure meni i tek popišana pp užasno smrdi, baš onako na mokraću smrdi.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

S2000, moja kanta nije bas ista kao OVA ali slicna je , uglavnom poklopac je na tu foru, znaci ima ga ali nije sad nesto da hermeticki zatvara, struji zrak...kad izvadim pelene, stvarno smrdi kanta (treci dan) , ali odmah je sperem vrelom vodom, ali same pelene ne smrde (pomalo da, naravno, ali jednokratna smrdi vise cim je skines).

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A probat cu i ja bez poklopca, do nedavno su bile uglavnom zatvorene i nije nista bilo.

Mitovski, bas mi cudno da odmah smrde. Mozda se ipak nesto praska zadrzi, pa mozda da i ti probas duplo ispiranje?

Sto bi se dogodilo s pelenama da se stavi omeksivac? Ok, znam da smanjuje moc upijanja, ali bi li skodilo da kapnem malo, jer mi pelene znaju bit dosta krute, pogotovo konoplja. Stavim ja ocat i etericno lavande, i trljam nakon susenja, al opet su malo krute.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ne znam evo sad sam joj skinula pelenu i stvarno smrdi pišalina poprilično. Kakica ne. Možda se zadrži praška. Stavim cca 1 ravnu jušnu žlicu praška na cca 15 pelena. Jel to puno?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam evo sad sam joj skinula pelenu i stvarno smrdi pišalina poprilično. Kakica ne. Možda se zadrži praška. Stavim cca 1 ravnu jušnu žlicu praška na cca 15 pelena. Jel to puno?
    ja bih rekla da je to premalo. koliko je 15 pelena? puna mašina od 5 kg?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •