Valjda moze, ne znam... Ja sam kupila u Rodi pa me bas zanima hoce li koristit za pelene kojima je cicak slab. Ajd ne kosta puno pa i ako sam fulala nije velik problem![]()
Valjda moze, ne znam... Ja sam kupila u Rodi pa me bas zanima hoce li koristit za pelene kojima je cicak slab. Ajd ne kosta puno pa i ako sam fulala nije velik problem![]()
problem je ako je gornji sloj od makoa ili flanela, snappi ne ide na to, on baš treba one, kako se to zove.... petljice
evo kopiram s dekalaracije: Snappi kopča ima najbolju primjenu za tetra pelene,prefold pelene te bilo koje druge platnene pelene koje imaju široko tkanje u koje se kopča može zakačiti. Kopča ne odgovara gusto tkanim te osjetljivim materijalima. Preporuča se za korištenje samo na dovoljno debelim pelenama kako zupci hvatača ne bi dodirivali dječju kožu....
Manal,jedini potencijalni problem je da mu bude zanimljivo otkopcavat ju pa da se ne bi slucajno ubo na zupce...
Hvala cure! Ove panda su od kombinacije bambusa i mislim 10% neke sintetike. pa sad ne znam bi li hvatala, gusto tkanje... ove su onako malo... "čupave"to mi zvuči kao da bi odgovaralo.
ali palo mi je na pamet i da preko njih stavim švedsku i onda zaštitne. ne da mi se plaćati 15kn poštarine za 16 kn snappy kopče, to mi se čini neisplativo...da sam u ZG lijepo bih došla u udrugu i uzela jednu kopču.
Konačno je "kapnuo" hladniji dan i htjela sam našu bebanu konačno vratiti u pp. Strašno mi se osipala na vrućini od njh. Prelaskom na jednokratne smo shvatili da se ospia od pp. I tako sam teška srca ostavila ih na strani čekajući zahlađenje.
No danas sam ju obukla u pp i noge su joj tako neprirodno stršale na stranu, kao da jaši bure! Uz to joj nogice padaju nadolje jer je pelena debela, ne može se ravno ispružiti kao u jednokratnoj. I sad sam se grdno razočarala. Imam ih, predivne su mi, jedva sam čekala da joj ih navučem, a sad nemam volje da ih obučem... to je najiskrenije od mene. Stvarno nemam volje...
One su mi i dalje divne (pp) i mrzim smrad jednokratnih (to je također istina druge strane). Nema se tu što raditi pogrešno. Na drukere su, OS su, pocket fitted, uložak se umeće lako, divne su i mekane, ali tako nezgrapno izgledaju na njoj da mi je muka.
Žene drage, ŠTA DA RADIM???
žao mi je što se beba osipala.
što se tiče izgleda i stajanja nožica, stvar je u tome što ste se sad navikli na jednokratne i na to kako beba izgleda u njima. možda se i ona navikla na osjećaj da joj je tanje među nogama.
moj se recimo počeo strašno buniti kad ga oblačim, jer je ljeto proveo dosta goluždrav, pogotovo na moru. ali, evo nakon 2 tjedna se već opet lagano naviknuo.
nemoj se forsirati. spremi ih i probaj opet za koji dan, ako želiš. sjeti se zašto si ih u prvom redu i uzela i koliko si ih brižno prikupljala. možda ti to vrati volju.
Zekana, mislim da ti samo treba par dana da se ponovno naviknes.
Ja sam rano pocela sa platnenim (rodio se velik), a onda se na 15-tak dana prebacila na jednokratne jer smo imali problema sa spavanjem i nisam uspijevala tako cesto mijenjati pelenu i kad sam ponovno uvela platnene isto su mi bile nezgrapne, guza mu je bila ogromna, bas su me zivcirale!
Onda sam, kao sto je Jesen navela, napravila rekapitulaciju razloga zasto sam se odlucila za pp i u dva dana vratila film na obozavanje platnenih
Sad se vec grozim puta kad cu ga morati staviti u plasticnjace, al definitivno kupujem Bambo! Da bar malo umanjim tu odbojnost i pruzim mu zdravo okruzenje za guzu.
Cure jel mi moze netko objasniti zasto se kupuju zastitne gacice posebno kad postoje vec gotove pelene sa usivenim zastitnim?
Jel postoji neki poseban razlog ili....,?
Tek istrazujem pa mi nije jasno, zar nije jednostavnije odmah uzeti ove gotove usivene?!
Sorry ako vec negdje pise, ali citam na preskokce....
Te pelene su u startu skuplje. Jer je zastitnih dovoljno imati 2-3. I cesto procure ako se pelena malo rasiri oko nogice. Ksd je cover odvojen, on puno bolje drzi oko nogica. A i pranje je upitno, tj ako imas samo all in one pelene s usivenim zastitnim, zbog cestog pranja moze taj zastitni dio malo popustiti od pustog pranja na 60. Inace kad je cover odvojen, dovoljno ga je prozraciti, tu i tamo oprati.
Hvala S2000, upravo sam zavrsila iscitavanje jedne druge teme na kojoj sam nasla odgovor na svoje pitanje. Ovakav kao sto si mi i ti napisala![]()
Ja u kolekciji od 27 pelena imam 4-5 AIO, sasvim dovoljno. Uglavnom bi ih koristila kao rezervnu u torbi, kad idemo van i ako treba promjena- najjednostavnije je... Kad bi se vracali s plaze itd. Jako je prakticna, no definitivno ne preporucam da su sve AIO![]()
Hvala ti
Vidim da imas decka, jel mi bolje uzeti one sa dzepicem (nisam jos usvojila termine) pa po potrebi u njega umetnuti dodatni ulozak? Ili to bas ovisi o bebici bez obzira na spol?!
A i koliko sam skuzila, te se brze i suse....
Za deckica mi je super bilo s odvojivim uloskom (ili pocjerice koje se pune, ili one na koje se ulozak kaci druckerom i odvaja). Em se brze suse, em taj ulozak uvijek mogu pomalnuti vise sprijeda gdje mu je blize pisonji i di je pelena vise mokra. Kod fitted pelena, dakle onih s usivenim uloskom, cesto je taj ulozak bio usiven daleko na guzi, a sprijeda praznjukavo... Naravno, ovisno o marki, modelu... Moja preporuka je kupiti par razlicitih pa vidjeti sto vise odgovara i kasnije nadokupiti favorite. Nece se ni oni koji nisu favoriti baciti, odradit ce oni svoje![]()
Posljednje uređivanje od S2000 : 23.08.2013. at 23:58
Hvala S2000, vjerovatno cu i uzeti 2-3 razlicite pa isprobati![]()
Evo i mene malo do vas. Več duže vrijeme se razmišljam kako bi bilo da probam s platnenim pelenama. E sad gledam ja na rodinom web shopu ima ih svarno lipih u svim bojama..za novorođenče....E sad gledala sam i druge pelene tipa Flafi. Ali radije bi kupila tu na Rodi. E sad što je meni dobro kod Flafi pp. Oni su napravili kao neki mali startni paket od 5 pp i ja mislim jednih zaštitnih gačica. Ja bi probala sa pp ali ne bih odma u startu kupila 20tak komada koliko se preporučuje več bi za probu kupila par komada (5-6) sa svime što ide s njima. Dali mi može netko od vas iskusnih preporučiti koje da kupim i što da kupim s njima. Hvala![]()
Nemam iskustva konkretno s platnenima za novorođenče, jer sam tad još uvijek bila poprilično neinformirana i zbog x razloga nisam ni provjeravala ništa o platnenima. Mi smo na platnene prešli sa cca 3 mjeseca i mogu reći da sam se oduševila (iako sam ih kasnije morala pomalo ukinuti jer imamo malo motoričkih problema, pa one znaju malo smetati, ali evo ima par dana sam ih opet vratila, jer joj se guza zacrvenila). Mislim da ti je za ovorođenče zgodno uzeti tetra pelene i vidjeti na youtube-u imaš zgodnih filmića kako se one motaju. Uz njih ti treba snappy kopča, a ako ti je komplicirano motati sama, onda imaš tetra prefolds koje su ti tetra pelene koje su u bitnim djelovima već podebljane u nekoliko slojeva. Nemoj naručivati puno pelena za novorođenče, jer ti oni to jako brzo prerastu, ali se svakako opskrbi s 3 zastitne gaće. Meni su od naših webshopova najkvalitetnije rodine i od naturapelena.
Za kasnije si naruči po par od svakog proizvođača, pa si fino možeš kombinirati. Rodine su meni must have za noć, malo su deblje, pa super upijaju, ali im treba i više vremena za sušenje (ako je vlažno cca 2,5 dana).
Naturapelene su manje i tanje, baš su zgodne za dan.
Flafi su mi dobre, veće su kao i rodine pelene, ali im imam samo jedne i to od plišane.
Imam i od tabite, kupila sam njen paket 5 pelena pocketica, one imaju džep u koji ide uložak kojeg sam dobila s pelenama, ali si možeš stavljati tetra pelene ili druge uloške-što više uložaka, više može upiti. One su veće ali i elastičnije pa se daju namjestiti i na manjoj bebi.
Ali da se sad pripremam za drugo dijete, na početku bih koristila tetra pelene u kombinaciji s boljim zaštitnim gaćicama, onda nita ne bi trebalo curiti van.
A sad za noć u platnenu samo stavim tetra pelenu i drži 12 sati- jednokratne nam sve propuste.
Isto tako možeš zoviti rodin webshop u njihovo radno vrijeme, pa se i s njima prokonzultiraj
Jarčica draga hvala ti na odgovoru pronjuškati ću ka jos malo po pp. Ma imam još jedno pitanjce u vezi pp: ma one jesu i deblje od običnih, pa me zanima kako to izgleda kad djete počne učiti hodati. Jel smeta ?
Ako je dijete motoricki ok onda ne smeta.
Mi smo neurorizicni- malo smo kasnili pa sam neko vrijeme platnene samo po noci stavljala. Dobila je upalu nakon 3 tjedna tog rezima. Cim sam joj vratila platnene sve se povuklo.
Ja njoj sad kombiniram platnene i jednokratne kad uci novu vjestinu. Kad je savlada, onda joj u potpunosti vratim platnene. Ali naglasavam, mi smo posebna prica jer smo kasnili![]()
Vrijeme mi je da počnem razmišljati i o ovome, pa trebam par informacija ( lijena sam tražiti)
Za prvih mjesec dana dok se ne ufuram malo u roditeljstvo, zbog komforta ću koristiti jednokratne pelene.. Nakon mjesec dana bi željela preći na platnene.. Zanima me koja veličina mi je potrebna za koliko dugo vremena, pa koja veličina nakon te, koliko komada pelenica mi je potrebno , gdje da kupim pelene?
eh,sad bi ti da ti na sve u jednom postu odgovorimo,vidi koliko ima tema na ovom podforumu....
16.09 je bila radionica o platnenim pelenama u Canicevoj,mislim da ih imas na mjesecnoj bazi pa gledaj na portalu kad ce objavit datum iduce!
a do tada skicaj odi na forumu,svak ce ti shodno iskustvima drugacije rec sto i kako....(sto se tice vrsta i brandova) ali definitivno s obzirom da neces ici od starta sa pp preporucam ti da kupis samo OS (one size), mozda da za pocetak uzmes samo par komada pa da vidis kako ti ide i onda dokupljujes....
a trebalo bi ti ih min 20ak ili vise,sve ovisi koliko ih cesto mislis prati,imas li susilicu itd....
gdje kupiti? na web-shopovima,u Rodinom gnijezdu u Canicevoj,od teta sivalica,ovdje na burzi...ili trazit od prijatelja i rodbine kao poklon za babine!![]()
Ma čim sam postavila pitanje odmah sam išla sama sve vidjet i pročitat haha![]()
Već sam našla i koje ću kupiti i sve.. sad me samo brine volja oko pranja i sušenja.. al dobit ću ja i nju![]()
kako to biva kod mene, za sve se stvori prilika i razlog... stalno sam pomalo uvodila platnene nazad, dvije-tri na dan, a sad na zadnjem pregledu kukova je preporučila još mjesec dana široko povijanje radi jednog od kukova (dok ne napuni 6mj.-sad ima 5mj). Pa mi eto konačno pusha da ih u potpunosti ubacimI jesam i super je! Samo me nervira što mi je skoro skroz prerasla covere i sad bih trebala kupovati nove, a paaaaara nigdje!
Morat ću nešto smisliti...
![]()
zekana, drago mi je da se vraćaš na platnene. I kod nas se nije razvila do kraja jedna jezgrica pa je pedijatrica rekla da još malo široko povijamo, što ne moramo jer smo u platnenima.
a da prodaš ove manje covere i kupiš veće bar dijelom od tog novca?
mi smo par dana bili u jednokratnima zbog gljivica i groznog osipa. sad je već puno bolje pa smo se vratili u platnene. jedva sam dočekala. ima više posla oko njih, ali su mi prirasle srcu.
meni u zadnje vrijeme cure coveri i to najčešće gore na trbuhu (dečko je pa valjda tu najviše piški).
čula sam da se možda pohvatalo previše kamenca pa da bi trebalo natapati u octu.
imate li vi takvo iskustvo?
da ih probam lanolizirati iako su od PUL-a?
I mi smo počeli sa pp čekali smo da se udebljamo jer sa 2400 smo bili premajušni.
Koristim i preflodice (sašila sama većinu i kupila 3) sa snapy kopčom i zaštitnim, sašila i dvije male od flanela sa ušivenim uloškom i dvje pocketice od makoa i platna. Naravno kupila i par korištenih i par novih rodinih. Rodina konoplja za noć je nešto fenomenalno izdržala je 12 sati bez presvlačenja - bila je ono puna ali se nije cijedilo niti procurilo moram još kupiti za noć takvih.
Ujedno po potrebi koristim i jednokratne (ako idem od doma stavim da baki i tati ne kompliciram prematanje) i za noć ako mi se suše ove koje mogu dobro podebljati.
Nisam previše toga nagomilala čisto iz želje da prvo probam da li ću se ja saživiti sa cijelom procedurom oko platnenih te da li će madam biti zadovoljna. Uglavnom furamo i dalje sa pp i krećemo u nabavku novih.
Moj prijedlog budućim mamama da (ako nemaju averziju prema rabljenim pelenama) kupe par komada čisto za probu a lako onda kupe ili naruče za babinje nove kad vide da li uopće žele koristiti i kad vide koje im najbolje pašu.
Jesen u meni, ovo promakanje se i nama počelo događati otkad smo postali pokretni. Skužila sam da mu se rub od covera uvrne prema unutra i onda to promoči. Čak ne mora pelena biti ni jako mokra da bi se to dogodilo. Ne znam kako to spriječiti... A ne vjerujem da je od kamenca je imamo poprilično nove L covere, koristimo ih možda 2 mjeseca, ako i toliko.
Cure otkad ste počele koristi platnene pelene univerzalne veličine?
Naime, planirala sam prvih par tjedana koristiti jednokratne jer sam shvatila da su univerzalne pp malo nezgrapne za novorođenče....
Naša beba će sad 4 tjedna i ima oko 4 kg... A jedva čekam preći na pp..
p.s. tek danas naručujem pp pa ih ne mogu sama isprobati na njemu, a baš sam nestrpljiva![]()
Mi smo s mjesec i pol krenuli s platnenima kad je imao 4,5 kg. ali imamo problem za noć naime sve mu procuri kako vi po noći?
Hvala MM... Isto imaš univerzalnu veličinu?
Netko je gore napisao da su od konoplje super za noć... Baš me zanima kako će nam biti s pp...
Mi smo krenuli s 3,5 kg. Ovisi dosta i koje pelene imaš, neke su glomaznije, a druge i tim malim guzama sasvim dobro stoje. Zapravo, iz osobnog iskustva, veći je problem bio s coverom za manje bebe jer su i najmanji coveri preveliki. S 4 kg bez problema možeš koristiti one size moderne pp.
MM, kako ti promoči? Kod nogica ili na leđima? Koje pelene imaš? Paziš li da ti je cijela pelena u coveru, da ti nigdje ne viri? Presvlačite li se noću? Ako ne i ako si sigurna da si pelenu dobro namjestila pa je samo stvar u tome da bude previše tekućine, dodaj još koji uložak.
Posljednje uređivanje od phiphy : 12.11.2013. at 16:55
Probala sam par puta baš s onom AIO i procurilo je prema gore nakon 5 sati recimo a ona baš ima od konoplje uložak, preko dana presvlačim na svaka 3 sata otprilike jer mi je isto znalo procuriti ako pustim više. Mada procuri i ona jednokratna tako da moram bar jednom presvući po noći ali samo da ga ne moram svaka 3 sata jer onda nemam niš od spavanja
Bubimitka da sve koje sam kupila su te univerzalne veličine, dobila sam i neke manje koje su nam skoro sve već male
nije čudno da curi, jer je AIO pelena najmanje pouzdana pelena, i to nipošto nije pelena za noć.
Za noć su dobre klasične platnene pelene sa zaštitnim gaćicama, po potrebi s dodatkom uloška.
da, konoplja je super pelena za noć, ali misli se na pelenu koja je cijela od konoplje, a ne na AIO s ulošcima od konoplje.
dakle, za noć koristite neku od debljih pelena plus zaštitne gaćice i eventualno dodatni uložak.
a AIO se koristi kad se pelena neće nositi duže od sat-dva i kad nam je potrebna brzina i jednostavnost prematanja, npr. kad idemo pedijatru ili smo u šetnji...
mi ćemo sutra imati 2 tjedna i od povratka iz bolnice smo u pp. malo mi jesu djelovale nezgrapno za obući malenoga u početku, ali brzo smo se uhodali.
doduše kad smo došli kući mali L je imao 3,5kg tak da nije skroz maleni. ovaj sam tjedan počela neke modele pp čak povečavati.
inače u početku sam prvenstveno radi pupka preko noći stavljala jednokratne - i one su nam propuštale! pp ništa
jedino mu je koža malo popucala na pregibu noge prema piši - to pudramo i uskoro će valjda otići.
jesen u meni, lanoliziraju se samo vuneni coveri, ne i ovi od PUL-a. Mislim da si dobro čula to za potapanje u octu jer on otapa kamenac, znat će ako ti se zapjeni kad ga uliješ
Jel' mogu oprati rodine pp na 95°. Inače, to im je 1. pranje. Ili je bolje samo na 60°?
A da, i da li puštaju farbu kod 1. pranja?
Potrpala bi i tetre i neke bodije u istu mašinu.
Evo i mene među vamaImam dosta kamaris pelena, nekoliko rodinih, nekoliko flafi i još nekoliko nekih, na putu su mi i bambino mio pelene.. Sve su različite, sve se drugačije stavljaju, pojma nemam koji cover na koje pelene, ulošci vjerojatno idu unutra na sredinu pelene.. Pojma nemam kako se održavaju, tj gdje da ih držim do pranja, al srećom sam ih nabavila unaprijed pa još imam vremena da skužim..
Platnene je dobro prije prvog pranja namočiti u hladnoj vodi jedan dan, pa onda guruti u mašinu. 60 stupnjeva je dovoljno + 2x ispiranje. Ja perem pelene + njenu robicu svu na 60 bez incidenata dosad
bitno je katkad stavit alkoholni ocat umjesto omekšivača i koristiti malo deterdženta, jer se priljubi uz kamenac, pa se pelene znaju usmrditi, ali čim se operu s octom, on razbije taj kamenac i opet bude sve ok.
Jučer oprane na 60°, 2x isprane (po savjetu). Sve sam potrpala, i vreću za pp, i tetre i rodine pp. ništa nije pustilo boju, čak ni najšarenije pp![]()
Posljednje uređivanje od lulu-mama : 17.11.2013. at 10:14
meni je čičak na rodinim počeo "zijevati" - nekak se skrutio i ne legne lijepo uz trbuh što me smeta jer nam još pupak nije otpao + na najmanjoj smo veličini
tak da mi onda cover ne sjedne lijepo ispod pupka neg se zna rupa napraviti
stavljam redovito octa.. ima tko kakvu ideju??
tetre dok ne otpadne pupak
čičak nikada nije savršen