Stranica 23 od 28 PrviPrvi ... 132122232425 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1370

Tema: Pričajmo o platnenim pelenama, 15.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja uopće ne koristim te papiriće samo izvrnem pelenu nad školjku i govance samo padne sad kad je tvrđe a ako je mekano istuširam nad školjkom i gotovo, onda pelenu malo isperem i istrljam sapunom za to i gotovo. Inače kaka 1-2 put na dan nije to baš toliko puno da bih mu stalno te papiriće stavljala

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja logistički ne mogu to izvesti kao ti Mali Mimi, jer ne znam gdje bi s djetetom dok to obavljam
    Na prematalici ga ostaviti ne mogu, a spustim li ga na pod, bit će mi pomoćnik u ispiranju pa ću na kraju i njega cijeloga morati "isprati".
    A i ne da mi se.
    Ovako malo vježbam gađanje govanca u wc školjku i pretežno i pogodim

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

E, da, Arđo, neću na tu temu o papirićima jer je tamo pitanje perivosti, a mi tu razglabamo o tome koristiti ih ili ne, bacati u školjku ili ne...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kod mene je to logistički neizvedivo jer imam odvojenu kupaonu od zahoda...a ručno ispiranje je prljav posao kojeg moje aristokratske ručice pokušavaju izbjeći...i ne smetnimo s uma da ja još uvijek hendlam dojenačku kakicu jer dohrana praktički nije uvedena...dakle, papirići su must have.
    Srećom, incidencija no2 se prorijedila na jednom dnevno, tako da svome princu uglavnom priušćujem nesputano zadovoljstvo neposrednog kontakta s plemenitim materijalima - papirić ide na procjenu, pogodim u cca 50% slučajeva

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Štaaaa šta je ovo maco u tvom potpisu
    pa ti si trudna?!
    kad si nam mislila reć?!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa evo vidis da sam rekla

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

pa čestitam ti draga
    ajd sad detalji
    i da ne bude offt, hoće li biti platnenopelenaš

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

odnosno, koje su se pelene pokazale dostojnima da ih dokupiš i za drugo čedo
    a koje ne
    i koje su se previše olinjale da bi podnijele dvoje

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Naravno! Već razmišljam o ozbiljnom proširenju svoje mršave kolekcije od svega 23 komada

Imaš pp

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja sam tvrdoglavo kupila samo Flafi bambus/konoplja i ME bambus.
    Dobila jednu Flafi pocketicu gratis-meni to jadno. U razdobljima kad je puno piškio, bila bi puna u pola sata. Pa to guranje umetaka prilikom slaganja

Planiram nadokupiti more ME bambusica i one njihove wizard one size kao varijantu AIO!

Nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Baaaaaaaa, vidjela sam već na jednoj temi, ali tamo bi bila dibidus off topic pa evo ovdje: ideeeeeeš, maco, blago ti se, ti se sad bacaš u nabavku novih pelenica i to s jako dobrim razlogom!!! (mi ostale se ili suzdržavamo teškom mukom ili kupujemo kad nam, realno, novih pelenica više ne treba). (čitaj: čeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeestitam!!!! jako uzbudljivo!!! )

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam tvrdoglavo kupila samo Flafi bambus/konoplja i ME bambus.
    Dobila jednu Flafi pocketicu gratis-meni to jadno. U razdobljima kad je puno piškio, bila bi puna u pola sata. Pa to guranje umetaka prilikom slaganja

Planiram nadokupiti more ME bambusica i one njihove wizard one size kao varijantu AIO!

Nisam dovoljno bogata da kupujem jeftine stvari
    A da, pored navedenih su skoro sve jadne Ja imam tu Flafi pocketicu i nije loša, ako unutra staviš tetru. Iako je skoro nikad ne koristim jer se ni meni ne da naguravat te umetke, pa ako je tetra uneređena odvajat je za pranje s bijelom na 95...

I stvarno ćeš se zadržati samo na te dvije vrste? Koja si spartanka
    Ako slučajno poželiš proširiti kolekciju a opet sa sličnima, došle bi u obzir Rodina konoplja i novo otkriće - Little lamb (bambusovina s nekih 10% sitentike) - vrh!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Baaaaaaaa, vidjela sam već na jednoj temi, ali tamo bi bila dibidus off topic pa evo ovdje: ideeeeeeš, maco, blago ti se, ti se sad bacaš u nabavku novih pelenica i to s jako dobrim razlogom!!! (mi ostale se ili suzdržavamo teškom mukom ili kupujemo kad nam, realno, novih pelenica više ne treba). (čitaj: čeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeestitam!!!! jako uzbudljivo!!! )
    Baš tako...da ih bar ja imam samo 23 pa da moram kupovati još
    A tek da nam je pojačanje pa još suprotnog spola pa da imamo izliku, ihaj haj!

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    I stvarno ćeš se zadržati samo na te dvije vrste? Koja si spartanka
    Reko' ja da je maca za moju kuću . Da nisam cicija, riješila bih se svih pelena osim Rodinih bambusica.

A tek da nam je pojačanje pa još suprotnog spola pa da imamo izliku, ihaj haj!
    Meni ni to ne bi pomoglo...je l' mi pelene mogu biti neutralnije, nego što jesu . Ja si zapisujem ME bambus na popis želja pa ako bude bebice br. 2 da se malo počastim .

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Rodine nisam probala jer sam na nekoliko mjesta naišla na kritiku da su malo pliće pa nisu baš za velike guze?
    A meni su očito suđena velika djeca...

Gdje ima tih Jagnješaca? Možda ih i probam, ova voljena ME je tog sastava.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa ne znam, meni Rodine nisu ništa pliće od većine pelena koje imam. Naravno, opet jesu od ovih koje imaš ti
    Jagnješce sam uzela preko jedne grupe na FB.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

phiphy, poludi! Kad vidiš kako pije ME...šta tebi Rodina bambusica potegne cijelu noć?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Arđo beeeelj
    Vidla sam prije tebe da nam stize jos jedan/jedna platnenopelenas/ica
    I pobogu, kakave detalje hoces, pa u pitanju je HM (home made, jelte)

Al evo citam vas i mislim si kak ste fine
    Ja nis ne ispirem
    I kakv crni sapun?
    Govance bacim, pelenu u kantu nakon sto ju pospricam cajevcrm
    Kad se skupi-ubacim u masinu i prvo ispiranje pa pranje i to obicno na 60 (svako tolko okrenem na 90)
    I onda ispiranje jos jednom
    Nema tu puno rucnog rada

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aaaaa Maco, blago ti se za nabavu novih pelenica
    Cestitam!!!
    Btw, moje su sve Rodine, bila sam lijena za kemijanje s ostalima..
    Sad kao kobac cekam najavljeni popust da si popunim kolekciju sa barem 2-3 bambusice

Sent from my iPhone using Tapatalk

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

LOL Đinđo, mislila sam ono, jel kućno, jel se iznenadila, kad je termin (ne da mi se računat) ovo-ono...
    I ja postupam isto kao i ti, osim kad je šteta prevelika a kup pelena upravo opran pa da se baš opako ne safta 2 dana.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

šta tebi Rodina bambusica potegne cijelu noć?
    Možda bi, sa jedno 3, 4 uloška . Noć smo u jp.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Arđo

Pa sta rade ta vasa djeca po noci?
    Ja vec trecu curu drzim u platnenima i jedino kad mi je promocilo je bilo kad nisam dobro nastimala zastitne

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Hvala na čestitkama. Želim vam svima (dobro, možda ne baš svima , Gigi je zavijorila bijelom zastavicom) proširenje kolekcija pelenica s najboljim razlogom!
    Ja nemam veliki broj pelena, ali s obzirom da su sve superupijajuće, ova mi se količina pokazala taman za ovo dijete i ritam pranja svaki drugi dan.

Nego, ja Klempićeve ne špricam čajevcem, držim ih u otvorenoj košari za rublje u vešeraju. Do nedavno nije puno smrduckalo, ali prošli tjedan kad je naglo zavrućilo i smrad je naglo eskalirao!
    Planiram ih prebaciti u zatvorenu košaru s poklopcem.
    Kako ih vi "čuvate"?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pelene cuvam u kanti s poklopcem, ali je poklopac uvijek malo otklopljen
    Smrdi ako mi netko poklopi do kraja
    Probaj s cajevcem, sigurna sam da pomaze i za smrad, jer ipak usporava razmnozavanje baja

maco, bijela zastavica je za postupke
    a hm suprise ne odbacujem :trebamipsihic:

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Pelene cuvam u kanti s poklopcem, ali je poklopac uvijek malo otklopljen
    Smrdi ako mi netko poklopi do kraja
    Isto!

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I moje su u zatvorenoj kanti, poluzaklopljenoj..

Jesu vam bambusice bas za noc ili su vise "dnevna" pelena..
    Rodina konoplja mi je super, ali za noc, nekako mi nije bas za dnevne aktivnosti pa da se ne zeznem sa par novih bambusica jer mi fali vise ovih dnevnih pelenica, meksih...?!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne kuzim kaj pitas za rodine bambusice
    Meni su super i za dan i za noc
    Konoplja super upija, al za moj ukus je ipak prekruta pa imam samo uloske od nje (pelene sam prodala)

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja konoplju susim u susilici ali mi je isto pregruba za direktan dodir s bebinom kozom.
    Zato su Flafi konoplja/bambus mrak jer je i na peleni i na uloscima izvana konoplja, a iznutra premekani bambus velur.

Bambus je super mek, upijajuci i navodno se na njemu ne mnoze gljivice.

Ginger, onda i tebe ukljucujem u zelje za prosirenje kolekcije pelenica (djece) !

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

maco nije nuzno, zadovoljna sam ja svojom kolekcijom platnenih
    al ako se zalomi, nema veze

Joj, ti pamucni i bambus veluri su predivno mekani!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bubi, kod nas su Rodine bambusice definitivno samo dnevna pelena. One su dosta tanke, do jutra i konoplja bude puna do ruba izdrživosti.

Nego, budući da pelene ne ispirem, kad ne stavim papirić (ili u svojoj škrtosti stavim pola, pa ne dostaje) vnićago moram uklanjati toalet papirom. E sad, ni toalet papir nije džabe a znam potrošiti po trećinu role po akciji; čitala sam da se neke žene služe posebnim priborom za mehaničko otklanjanje . Da li je neka od vas jedna od tih žena? Ili imate li jednostavno dobru ideju, špatula, još nešto...?

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Samo nemojte zaboga predložiti žlicu, nož ili četkicu za zube, pliz

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja konoplju susim u susilici ali mi je isto pregruba za direktan dodir s bebinom kozom.
    Zato su Flafi konoplja/bambus mrak jer je i na peleni i na uloscima izvana konoplja, a iznutra premekani bambus velur.
    Ja sam se u grubost unutrašnjosti Rodine Pusa pelene jako iznenadila. Unutra je pliš i užasno je grub. Što li nisu uzeli i stavili neki sitniji/mekši pliš? Imam i pelene Baby Saurus, ma to se ne može usporediti s ovima! A ja sam mislila da su Rodine Puse VRH! Probala sam i ispeglati ne bi li smekšalo, ma kakvi! Evo pogledajte!

https://plus.google.com/photos/10151...Nbvi-nvlMb5pQE

Evo zelena je baby saurus, a bijela je rodina pusa.
    Uz to, jedva kopčam na curi Puse, a ima 12,5 kila. Sve natežem, zatežem, a i plitke su. Ma baš sam razočarana.
    Posljednje uređivanje od zekana : 17.06.2014. at 08:58

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I ja ne sušim u sušilici nego vani na štriku.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I od tri covera Rodine puse, dva su mi polufunkcionalna jer ključni druker ne valja. Ma... novac u vjetar...

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se u grubost unutrašnjosti Rodine Pusa pelene jako iznenadila. Unutra je pliš i užasno je grub. Što li nisu uzeli i stavili neki sitniji/mekši pliš? Imam i pelene Baby Saurus, ma to se ne može usporediti s ovima! A ja sam mislila da su Rodine Puse VRH! Probala sam i ispeglati ne bi li smekšalo, ma kakvi! Evo pogledajte!
    O kojoj peleni govoriš? Imam Rodinu pusu i unutra nije pliš.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Evo stavila sam, to su Rodine puse s ušivenim ulošcima. Sve odreda su pliš iznutra.

Evo link:
    https://plus.google.com/photos/10151...04996165699818

ili isto album

https://plus.google.com/photos/10151...86461093802321

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

https://plus.google.com/photos/10151...04996165699818

a evo i veličina. koliko se napatim stavljajući joj pelene... ma nisam sanjala... ja sam mislila da je OS svugdje OS. Međutim, po komforu za veće guze mi definitivno id e Baby Saurus pa Natura pa Rodina Pusa. Druge marke ni nemam. Samo posjedujem jednu Rodinu pusu koja je iole dovoljno velika za nju, a ona je upravo na guzi. Drukeri su ukrasni, zapravo je na čičak. Veći je model valjda. Shvatila sam da izbjegavam Rodine pelene kad zavirim u košaru. Sve se nekako tješim kad dođe mala guza, bit će za nju... Ali to opet ne rješava problem grubosti materijala! Od 33 pelene, ovih Rodinih imam 11.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bubi, kod nas su Rodine bambusice definitivno samo dnevna pelena. One su dosta tanke, do jutra i konoplja bude puna do ruba izdrživosti.

...?

E to me zanimalo, da nisu sta ja znam debele i neudobne za dan...
    Njezne puse su mi super za dan, ali obicne puse sa odvojivim uloskom kodistim za noc jer su mi nekako glomazne i krute!

Zdkana ni ja ne kuzim kakve su ti to pelene sa plisem iznutra?! U mojima je frotir, tj. obicni pamuk...
    Da ju ne stavljas naopacke

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Bubimitka81 prvotno napisa Vidi poruku
    E to me zanimalo, da nisu sta ja znam debele i neudobne za dan...
    Njezne puse su mi super za dan, ali obicne puse sa odvojivim uloskom kodistim za noc jer su mi nekako glomazne i krute!

Zdkana ni ja ne kuzim kakve su ti to pelene sa plisem iznutra?! U mojima je frotir, tj. obicni pamuk...
    Da ju ne stavljas naopacke

Ah mene blesave, sad tek vidim da pišem pliš... FROTIR, DA, FROTIR! PARDON! Grub i pregrub!
    Posljednje uređivanje od zekana : 17.06.2014. at 10:14

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja mislim da ti je to zato jer od Babysaurusa imaju sintetike u sebi. Ili nije frotir nego pliš
    Zekana, jesu li rabljene? One se s vremenom skrute, vidim po tome što imam starije i novije (kupovala sam u dvije ture s razlikom od pola godine). Nakupe se kamenca valjda, pogotovo ako ih sušiš na špagu (kao i ja). Ako su rabljene i stare par godina, još pitanje kako su održavane, pa to zaista unutra može biti kost. Ne znam je li to samo do Rodinog frotira ili tsu takve sve frotirnjače, imam samo Rodine s tim materijalom unutra. Trebalo bi ih malo "osvježiti", već mjesecima razmišljam o tome ali nikako krenuti. Je li ih netko u tu svrhu toćao u ocat? Kakav je bio rezultat? Koliko octa na jednu pelenu...ako se nekome da napisati ili staviti link, fala.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

edit: ne mislim da se nakupe kamenca jer se suše na špagu, nego iz sušilice ispadnu mekše nego sa zraka

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I ja bih bila zahvalna na informaciji kako ih smekšati.

Jesu korištene, ali su i Saurice pa kao da sam ih danas kupila. Mekane kao duša.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Jesi sigurna da ti je BS pelena čisti pamuk? Po slikama bih rekla da nije jer ja imam njezine 100% pamučne, unutarnji sloj frotir i to nije ista pelena. E, pa, ako ćemo pričati o tvrdoći i grubosti, bogme BabySaurus frotiru nema ravna. Imam frotirnu sNježnu pusu i BS je puuuuuno, puno grublja. Ja baš zbog nekvalitetnog frotira (jer sam htjela pelene bez poliestera pa sam tražila frotir, a ispao grub i rijedak, skoro proziran) nisam više naručivala od nje.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Platnena pelena se sastoji od tri sloja :

vanjski uzorak 100% pamuk,

srednji upijajući sloj (pamučni flis) 100% pamuk,

unutrašnji pamučni velur do guze (80%pamuk, 20% poly).Moguce je naruciti istu pelenu sa bambus velurom uz doplatu.

Drikeri su visoko kvalitetni.

Dakle nije 100% pamuk. Ali šta mi vrijedi da je ova 100% pamuk kad mi ne valja.

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I moje su bile grube dok nismo uzeli susilicu, sad su fine mekane

Argente, stavi u pretinac za omeksivac ocat.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Heh, prvo smo kupili perilicu za suđe, a valjda će idući logičan korak biti da kupimo i sušilicu za veš!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bubi, stavljam to redovito (osim za bambuse), pa onu sodu...tu u mom selu voda je dosta tvrda pa sam mislila na radikalnije mjere tipa potapljanje i toćanje u octu kroz...24 sata mislim?

Zekana, to nije isti materijal, baš htjedoh reći. Nema frotira koji je mek k'o duša, znam ja po svojim ručnicima I sjetila sam se da imam još frotirnatih pelena: one koje su 100% pamuk su grublje, one koje imaju 10-20% sintetike unutra su mekše.
    Ne kužim se turbo u materijale, ali ajmo reći ovako po seljački da je u Rode frotir, a u Naide pliš. Dakle, kad budeš kupovala druge, izbjegavaj 100% pamuk, konoplju, kupuj pamučni velur (sa sintetičkom mješavinom unutra) i ti će ti dugo biti mekši. A i novo je uvijek novo, nema tu priče...osim kod bambusice, prva i druga tura - nikakve razlike (testirano na Rodinima samo, zasad)...

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Dakle nije 100% pamuk.
    A da, kao što reče Argente, ne možeš od frotira očekivati neku pretjeranu mekost ako se suši na zraku, iako, frotir sNježne puse je bolji od mojih ručnika, tj. manje grub.

Imam i pelene Baby Saurus, ma to se ne može usporediti s ovima!
    Evo, i da se ne bi zaboravilo: stvarno se ne može usporediti jer se ne radi o istom materijalu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •