Iskreno, ja ne bi ni kupovala pelene sa pamucnim frotirom na unutarnjoj strani. Svaka cast frotiru, ali svi znamo kakvi postanu rucnici nakon odredenog vremena koristenja. A pelenice se peru i koriste puno cesce!
Iskreno, ja ne bi ni kupovala pelene sa pamucnim frotirom na unutarnjoj strani. Svaka cast frotiru, ali svi znamo kakvi postanu rucnici nakon odredenog vremena koristenja. A pelenice se peru i koriste puno cesce!
Pelenama tete Naide sam prezadovoljna, eto stvarno kao da sam ih danas kupila, a ako ih ne iskuhavam, onda ih perem na 80, hehe! I uvijek se suše na štriku. Super upijaju, divno su komotne, po meni imaju sve. Sad mi je žao da ih sve nisam kod nje kupila. Eh da, i ne korustim ama baš nikakvu kremu za guzu, savršeno je očuvana, hehe! No, neka smo u platnenima, koje god da jesu, to mora biti bottom line svake diskusije o platnenim pelenama, zar ne?
![]()
Meni su DajDaj bambusice super. Tako su meeekane. Mislim ih kupiti jos kad se oporavim od "ovomjesecne" kupovine. I rodine su mi super. Kupila sam 8 polovnih bambusica, noviji model, ne one plitke. I super su. Cak se brze suse od DajDaj jer su mjesavina bamusa i pamuka a DajDaj su sami bambus.
Jeli netko od vas koristi CP Pop-in v2? Isplati li se kupiti par komada?
Jos su mi na wish listi ME, Popolini, Little Lamb...sve bambus. Ako imate koju preporuku za dobre bambusice...shoot!
Ja imam jedne, živciraju me. Toliko sam se načitala o tome kako su prefenomenalne da sam uzela jedne za probu. Nama dosta ostanu urezani lastici u nožice, a uopće nam nisu debele, no ono što je meni najveći problem je to da PUL s unutarnje strane ima flis kojem uopće ne kužim ulogu, a koji se namoči urinom i nakon 2 promjene pelene taj flis smrdi po mokraći i treba ga se oprati. Hebeš cover kojeg treba prati skoro kao i pelene, a i ne suši se brzo.
eto možeš ga koristiti kao kupaće, cp kupaće koje sam ja naručila također imaju PUL izvana i flis iznutra![]()
Ma di vi nabavljate te Dajdaj zar nije to iz Srbije?
I gledala sam te little lamb, jel to preko Amazona kupujete ili?
Sad bih i ja sve te probala, ovo je stvarno zaraza...
potpisujem za Rodine snježne puse phiphy, stvarno su mekane i nakon dosta pranja ali ja ih sušim u sušilici pa su mi se izgleda stisle i što me nervira tamo gdje dođe piša su dosta tanašne...mislim da se najviše ukrute one od konoplje i organski pamuk nakon xy pranja i sušenja
Mimi, je, to se dobavlja iz Srbije, preko te FB grupe. Sad gledam - pa i ti si u njojTe DajDaj nemam (još
) a lambuše sam isto tim kanalom dobavila, neka ženska nove prodaje. Ajde pošaljem ti pp pa nastavimo akciju onuda.
ME ti se ne isplati uzimati izvana, mislim da su cijene tu negdje.
Za puse se slažem da su pretanke naprijed, mislim da to nije problem mamama ženske djece, ali nama s muškićima ne paše taj početak uloška koji je prenisko.
ja imam tri v1. ne izgledaju nesto previse udobne. i phiphy u pravu si sto se tice prakticnosti. i meni se cesto smoci onaj flis iznutra pa ih moram prati.
mislila sam da je V2 mozda malo pametnije rijesen.
Meni su iz eko butika rekli da su V1 i v2 isti, samo se razlikuje vanjski uzorak.
Argente, tko prodaje lambuse? I ja sam u toj grupi ali ne mogu vise pratiti koliko toga ima.
Mimi, dajdaj imaju svoju fb stranicu. Odgovaraju super brzo.
phiphy ima jos nekih razlika jer npr ulosci od v1 ne pasu na v2. to je bas sxxxx.
Ja imam samo jednu ME pelenicu i mene ona nista posebno ne odusevljava
Zapravo koristim ju jako rijetko, jer mi se uopce ne svidja kako izgleda kad ju stavim
Al zato su im coveri vrh vrhova
Janjce i ove zicarose nemam
L. je samo u DajDaj bambusicama bila. Meni se nije gnjavilo da nabavljam neke druge iz inostranstva, a i svideo mi se bambus pa nisam ni htela ništa drugo osim njih. Uzela sam prvo 10 većih, a kasnije dokupila još 15. Prva tura je bila kombinacija bambusa i pamuka, a druga čisti bambus i tačno se vidi kako im je bežao materijal dok su šili ove bez pamuka (dete krojača). Krivi i nezavršeni šavovi, različite dužine krajevi koji se kopčaju, čak i različite dimenzije pelena. Nitne su mi na bar 5 pukle nakon nekoliko nedelja, dok su one prve kupljene i sada kao nove. Stvarno su korektni i da sam odnela na popravak sigurno bi mi to sredili, ali nisam sačuvala račun, pa mi se nije natezalo oko toga. Izgleda sam naišla na lošu seriju. Probala bih Rodine sa sledećim detetom, ali verovatno ću opet bambus ili konoplju.
vidila sam i ja da su ove ME pelene nekako previse cetvrtaste. ali svejedno bi htjela probati jednu.
ma kako MM kaze. platnene pelene su navlakusa za mame.
nego da vas pitam gdje drzite pelene i kakav vam je proces susenja i slaganja. slozite li ih odmah sa papiricima i dodatnim uloscima ili to radite bas kad presvlacite bebe?
ja pelene drzim u jednoj velikoj plasticnoj kutiji u dnevnom. jer tamo ih vecinom presvlacim. doduse nekad i u sobi a onda moram uzeti bebu u ruke i otici u dnevni po pelenu. mislila sam nabaviti jedan onaj platneni drzac pelena koji se ako sam dobro shvatila, objesi na kreveti.
A meni se taj kroj kod ME bas svida!
Je da su siroke izmedu nogica ali se uvijek same nekako preklope da budu taman, a ono sto mi je zakon sto kad ih skinem na kozi nema niti jedne crtice od ruba pelene.
Zato ih uvijek koristim za noc u kombinaciji sa uloskom od Flafice bambus/konoplja.
ma treba stvarno probati sve da znas sto tebi i bebi najvise pase. moje cure su razlicite gradje. smjesno zvuci ali jednoj bolje sjednu plice a drugoj dublje pelene. valjda ima veze sa izrezom oko nogu. nemam pojma. uglavnom nastavljam istrazivati na opce zgrazanje mog muza. kad je vise dosta tih pelenaaa??? hihihi
razmišljam već neko vrijeme o kupovini pamučnih pelena koje se peru u mašini, može li mi netko reći ima li neko iskustvo s njima?
ovdje pola foruma ima iskustva s platnenim pelenama![]()
ja svoje dijete već 14 mjeseci motam u chibolo pelene i jako sam zadovoljna njima. imam 24 komada i perem ih svakih 2-3 dana. mislim da se na 4 bijele pelene odvojio PUL, ali ne propuštaju. mijenjamo ih svakih 3-4 sata. dogodi se da ih propiški, ali to ipak zavisi od toga koliko puno i često piški. nismo imali problema sa crvenom guzom.
na poklon sam dobila nekoliko flafi i mother ease pelena, ali priznajem da se baš i nisam pronašla u njima.
U zadnje vrijeme mi PP pustaju kad se popisa. Sve koje imam. A imam rodine puse (razno-razne), i grovia. Obavezno zastitne gace ne uspiju zadrzati sve unutra.
Bude neke dane i da ga 2-3 puta moram presvlaciti.
Sad sam krenula i sa tetra pelenama da vidim da li ce i s njima biti jednako.
Zasto se to dogadja?
Sto da radim???
Lulu, kakve covere imaš? Da nisu mali/veliki?
Beba piški koliko piški (možda tvoj u ovom razdoblju više), pp upija kolika joj je moć upijanja, a cover može zadržati višak određeno kratko vrijeme.
Hoću reći, ako kažeš da "zaštitne gaćice ne uspiju zadržati sve unutra", možda trenutno puno piški i moraš ga češće presvlačiti ili su coveri preveliki/premali.
Tako bar ja to vidim![]()
Coveri su dobri. Imam x i xl. Ovi veci su i preveliki jos uvijek. Do sad su svi coveri dobro "radili". A sad odjednom sve procuri.
Dobro, probati cu cesce presvlaciti.Mozda malo vise piski, istina. Ne puno, ali mozda dovoljno da procuri.
Ostala mi jedna bijela platnena zaljepljena za bubanj i u drugom pranju mi se pofarbala u crveno-rozo
Šta sad da radim, ako bi ju namočila u varikinu pa ponovno oprala, jel bi moglo malome nešto bit?
Ma nemoj u varikinu. Nek bude crvena i bok. Ionak to ide na guzu![]()
Kakve su vam dobre preko noći?
Je li probao tko one charcoal bamboo inserts?
Mi smo sve do sada bile na tetrama i disaninim švedskima s umetnutom tetrom, ali sad je krenulo... Jedan piš i gotovo. A navlačenje je tek nemoguća misija.. moja beba je vreća buha. Gledam Kawaii na Amazonu... Imao tko?
Coveri me isto izluđuju. Mother Ease nažulja nogice, čičak je ubitačan i za kožu (prevrne se) i za trakice na gaćama, a kako tek buči.. Drukeri ajde-de, ali ta verzija nema ušitak na turu... Blueberry mi lijepo izgledaju. Ili pak Stretchy Wrap od Tots Botsa... ili ću popizditi i početi uzimati jednokratne.![]()
Meni su najbolja nocna kombinacija ME Air Flow zastitne i ME bambusica sa uloskom od Flafi bambus/konoplja.
I sama Flafica bambus/konoplja je odlicne upojne moci ali mi je drazi kroj ME pelene za cjelonocno boravljenje u istoj peleni.
Kad je cicao cijelu noc i abnormalno puno piskio stavljala sam i po dva mala Flafi uloska uz veliki.
Guza je bila velika ali nije procurilo!
hello
došla sam da mi budete grupa podrške
sa starijim sam nadobudno kupila platnene pelene, ali smo iz raznih razloga nakon nekoliko mjeseci odustali i pomalo se vratili na jednokratne
sad bih stvarno htjela da nam uspije s malenom
nedavno smo se prebacili na platnene pelene kući, za noć i kad idemo van se još držimo jp
vidim da moram dokupiti covera, dosad sam imala samo Rodine i Gaia by Dolisa, pa me zanima vaše iskustvo, koje biste još preporučile?
Ja sam se prije kupovine pp streberski informirala po raznim forumima koje pp i covere najvise hvalei tvrdoglavo kupila upravo te, a da su mi bili dostupni.
Sa ME coverima sam jako zadovoljna i nisam imala potrebe traziti dalje.
Jedino cu sad za drugo gledati nadokupiti nesto tanjih pelena za dan, da guza bude malo manja, ali bi svejedno da drze 2-3 sata.
Any suggestions?
Mislila sam probati ove ME Wizard duo.
Ja za dan koristim ili kamaris pelene - tanke su i nikad mi nisu procurile, ili bambino mio sa njihovim coverima- one su savršenstvo, moj favorit definitivno, jedini coveri koji ga ne nažuljaju, pelene se lako posuše, a guza mala![]()
tangerina ME coveri svakako. meni se airflow pokazao boljim od rikiki modela. inace vise volim drukere nego cicak traku.
za preko dana mi se totsbots pelene cine tanje od ostalih. samo one u velicinama.
Meni su Rodini coveri na drukere sasvim OK, više ih volim od ME Rikki.
tanđo - ME airflow cover je bez premca (on dolazi samo s drukerima)
maco - dajdajke su pun pogodak, jedino ako mu/joj/im ne budu preuske među nogama
Trakice na ME coverima joj nažuljaju kožu, a Riki osim toga ima i ubitačan čičak (mislila sam da su svi njihovi coveri od istog airflow materijala, hm). Procurili nisu, ali se kakica iz čička (ne pitajte!) i ušitaka teško ispire. Meni je do sada najbolji bio Tots Bots cover, onaj obični, koristimo ga od rođenja pa sve do sada, iako je deklariran do 5 ili 6 kg, a ona je već oko 7.
Nego, plaćamo li mi pedeve na narudžbe s UK amazona? Jerbo je njihov na bejbi stvari okruglih nula. Anybody?
Iz UK ne plaćamo ni PDV ni carinu.
Konfuzija pokušaj promijeniti pp (ako još koristiš tetre i kakica leti posvuda) ili fold i probaj ME Air Flow (kad prerastete ove). Ako ti se urezuje u nogice znači da prejako stežeš cover (provjereno), pretpostavljam zbog toga što ti pelena ne drži sadržaj.
Arđo, tnx za hint, probat ćemo i te čudesne dajdajke čim mi ju proslijediš.
A ja i dalje tvrdoglavo vjerna, naručila i te ME Wizard duo. Voljela bih svoje trčeće djetence koji put obuć u traperice ovu zimu![]()
E, da, meni Rikki nikako nisu sjele upravo zato što sam pre zatezala čiča a i jednom mi se okrenuo i izgrebao ga.
Ali su mi i Rikki i Air Flo bile od istog materijala, istih rubova, jedino je kod A F fora u tom preklopu na bokovima koji omogućava da pelena diše bez curenja sadržaja.
Imam i te s drukerima, one su puno suradljivije.
Jej za ziro pedeveja, naručit ću si te uloške od ugljenog bambusa i nekoliko bambus AIO/AI2 pelena za probu.
Ima li tko Close Parenta i čime su podstavljene iznutra? Uložak je bambus, ali za podstavu ne vele ništa.
Kod ME su drukeri linera u direktnom kontaktu s bebinom kožom?
Ja imam dvije CP pop in v2 od nedavno, mislim da su ulosci od bambusa ili flisa a imaju i minkey (kak se vec pise i nemam pojma sta je to)
Meni su super, ako se cover ne smoci previse; mozes unutra ubaciti tetru, ali to jos nisam stigla isprobati...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Maco jesi gledala Milovia pelene i covere (eko butik)?
One su tanke, unutra ubacis ulozak koji zelis i koliko zelis.. Fine su i mekane i dosta izdrze sa npr 2 bambus uloska (ja imam Rodine).
Bubimitka, pojasni malo to da su Milovia tanke...ja, recimo, imam Popicu i ako kažemo da je taj cover deblji, onda je Milovia tanji? Ulošci se ionako dodaju i izbacuju po želji i potrebi. Ili ti misliš skroz na nešto drugo?
Maco, ja sam prošlu godinu ubacila M. u traperice. Bitan je kroj, nije bila baš najelegantnija, ali traperice je nosila. Rodine bambusice su dosta tanke. Nama izdrže 2 sata bez uloška.
Phiphy totalno su drugacije, mozda su cak po debljini tu negdje kad bi npr mjerili u mm, ali je Milovia puno meksa i na drukere je dok na popicama imas "glomazni" cicak pa zadebljanja oko nogica gdje su gumice itd... Od Milovie nema sanse da ostanu tragovi, jaaako je mekana...
ajme meni, a mislila sam "imam već platnene, trebam samo uzet par covera i ne moram ulazit u velike investicije"
nakon dva dana surfanja vidim da je to vrlo slisko i opasno tlo
da, svugdje nekako dođemo do ME. kolika je poštarina za to?
U Pelenko webshopu je dostava od 11,40-21 kn, ovisno o težini.
Te Milovia gledam prvenstveno jer su mi baš lijepe plus na drukere su, ali mislim da su onesize sve više manje jednako debele
Konfuzija, drukeri linera kod ME jesu u kontaktu sa kožom, ali su nekekvi drugačiji, plići i zaobljeniji. Ja sam ih koristila i bez linera i nikad nije bilo niti točkice na koži od njih.
Pa nego
Ma ja sam se sokirala kad mi je stigla, na slici izgleda robusno, a uzivo je skroz tanka, nemas ju sta vidjetiCak sam se pitala na cega sam ja to bacila preko 160 kn
Ginger, šta je najgore, di god sam čitala o pp pisalo je upozorenje tipa "pazite, moguće je postati ovisan o kupovanju platnenih pelena"![]()