Page 8 of 28 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 351 to 400 of 1370

Thread: Pričajmo o platnenim pelenama, 15.

tua's Avatar

a vidim na temi o platnenim ulošcima da si šivala. pa da probaš i ovo? onda samo covere moraš kupit.

a72's Avatar

Prvo, hvala vam sto ste odvojile vrijeme ,pogledale i odgovorile mi
    Kao sto rekoh , ne znam o platnenima, i ovdje (CG) nemam bas priliku ni da ih vidim, a ni kupim. Naletila sam slucajno na taj gore site ,isporucuju u cg pa me privuklo to sto mogu lako do njih doci.
    Za sada smo na jednokratnim, ali mi je zao sto nisam ranije ozbiljnije citala o platnenim i od pocetka se obezbijedila. Tako mi sve to djeluje komplikovano...
    tua, da , znam da sijem, i sila sam sebi platnene, ali pelene mi se cine prevelik zalogaj, pogotovo sto mi je izbor dostupnih materijele jako los...
    Last edited by a72; 07.01.2011 at 13:38.

tajuska's Avatar

a da razmislis o tetama koje sivaju? mozda bi ti one poslale u cg. ako hoces posaljem ti pp s kontaktima pa mozes pitati. a rade i ovakve pocketice....

a72's Avatar

tajuska, moze pp, hvala.

SunčicaVŽ's Avatar

a72 inbox ti je pun...isprazni ga..

lady.x's Avatar

a72, ja sam nabavila te pelene, ali iskustva ti ne mogu preneti licno jer tek ocekujemo bebu za oko mesec dana. Inace sam ih uzela jer su sve mame koje ih koriste, a znam ih vise, prezadovoljne ovim pelenama, kazu da uopste ne cure, sto je cest slucaj sa drugim AIO (naravno ako ih dobro podesis na prave drikere). Prala sam ih, jako se brzo suse, jedino ulosci nesto duze, ali mozes uvek uzeti vise ulozaka da imas, a u nedostatku mozes staviti tetre.

lady.x's Avatar

Quote Originally Posted by tajuska View Post
    ovo su u biti pocketice.
    imam nesto slicno. isto nadobudno nabavila 10 takvih. i okej dok je beba jos mala, do nekih 5 mjeseci u nasem slucaju, ali kasnije nema sanse da prodes samo s jednim uloskom, a ni s dva ne drze ne znam kako. imala sam i FB pocketice, ali ni one mi nisu bile nesto. a i flis je tak...
    .
    Kakvi su ulosci u tim pocketicama? Ovi su od debelog mikrofibera iz tri sloja i kad sam ih prala bas vidim da mogu mnooogo da upiju. E, sad, ja nemam jos licnog iskustva kao sto sam rekla ali znam zenice koje imaju vece bebe, do oko 1 god. i koriste ih i zadovoljne su (mislim na ove koje smo uzeli a72 i ja). Nocu uglavnom stavljaju dva uloska.

vještičica's Avatar

ko voli/može/smije umjetne materijale, ove pelene nisu loša varijanta
    umjetni materijali su suhi na dodir kad su mokri, oni koji se koriste za uloške jako mnogo upijaju, a svi skupa su mnogo, mnogo jeftiniji nego prirodni
    naravno, sve to je OK dok PUL drži
    kad "krepa" od mnogobrojnih pranja, onda ih možeš baciti

lady.x's Avatar

Quote Originally Posted by vještičica View Post
    naravno, sve to je OK dok PUL drži
    kad "krepa" od mnogobrojnih pranja, onda ih možeš baciti
    Jel ima iskustava, koliko pranja PUL podnosi? Koliko dugo ste mogli koristiti AIO (ne mislim na moc upijanja, vec bas na ovaj problem habanja nakon vise pranja)? Ove moje drugarice koriste pomenute AIO tek oko 4 meseca koliko su na nasem trzistu, pa povodom toga zaista ne znam kako ce se pokazati.
    Last edited by lady.x; 08.01.2011 at 11:01.

vještičica's Avatar

zavisi od vrste PUL-a i njegove debljine, kao i od čestoće pranja i upotrebe
    tanji PUL, naravno, manje podnosi, a deblji - više
    svi proizvođači će reći da baš njihov traje vječno
    ja nisam koristila AIO pelene, ali jesam PUL zaštitne gaćice
    one od tanjeg (1mil) PUL-a počele su puštati nakon otprilike četiri mjeseca svakodnevne (bespoštedne) upotrebe
    pranje većinom na ruke, povremeno na 60°C sa pelenama

6,841

Meni se pocketice i sl. ne sviđaju iz još jednog razloga: flis je umjetni materijal, i meni je to na korak do jedokratnih pelena. Osobno mi je glavni razlog za pp bilo to što sam htjela da mi djeca budu u prirodnim materijalima.

Moji coveri (ME - valjda je to PUL) su u savršenom stanju, čak i oni 4 god. stari. Perem ih s pelenama na 60, ali ih nikad ne sušim u sušilici.

vještičica's Avatar

ME kaver je od 2mil heavy duty PUL-a
    meni lično se nikad nije dopao, previše je tvrd, slabo se rasteže i imala sam dojam da je djetetu neudoban, a i šuška kao plastična vrećica
    kupila, probala i poklonila
    mi smo koristili samo kavere sa 1mil breathable PUL-om na pletenoj (žersej) podlozi - takve je onomad imao Kamaris, a kasnije smo prešli na Thirsties
    ne može i jare i pare - deblji PUL dugo traje i podnosi svašta, tanji je neprimjetniji, bolje diše, ali se brže i uništi

tua's Avatar

zato je vuna neunuštiva
    što se tiče uložaka od mikrofibre, starijem sam kupila pocketice za vrtić i oni su mu doslovce izvukli svu vlagu iz kože, baš je ružno izgledalo, a bome mi je trebalo da skužim u čemu je problem. na onaj flis sloj do guze nije reagirao, a punili smo ih s tetrama.
    meni je i dalje na novorođenčetu i prvih par mjeseci najdraža tetra.

tajuska's Avatar

Quote Originally Posted by lady.x View Post
    Kakvi su ulosci u tim pocketicama? Ovi su od debelog mikrofibera iz tri sloja i kad sam ih prala bas vidim da mogu mnooogo da upiju. E, sad, ja nemam jos licnog iskustva kao sto sam rekla ali znam zenice koje imaju vece bebe, do oko 1 god. i koriste ih i zadovoljne su (mislim na ove koje smo uzeli a72 i ja). Nocu uglavnom stavljaju dva uloska.
    isto mikrofibra.
    ali kao sto su cure vec objasnile, moze biti do PUL-a ili cisto kolicine koju moja mala ispiski
    velim, svakome pase nekaj drugo, u biti dok ne krense s praksom ne mozes znati.
    a od AIO do njenih nekih 5 mjeseci smo koristili Mutt Aio i bila sam prezadovoljna s njima. a onda su poceli pustati, ali bila je pri kraju s tom velicinom pa mislim da zato. imamo jedan mutt OS AIO, ali njega sam podebljala s dodatnim uloskom pa je i dalje u uporabi. recimo meni su te super pelenice jer su ful uske medu nogama.
    a ME cover je nezgrapniji, ali za spavanja je prva liga. no najdrazi mi je jedan cover od tete sivalice. btw, posaljem sad pp

renci's Avatar

Htjela bih se osvrnuti na ovo što je napisala Vještičica, ja osobno ne mislim da je potrebno prati zaštitne svakodnevno, niti ih perem.
    Vještičica je napisala:
    one od tanjeg (1mil) PUL-a počele su puštati nakon otprilike četiri mjeseca svakodnevne (bespoštedne) upotrebe
    pranje većinom na ruke, povremeno na 60°C sa pelenama
    Dakle, ako se upotrebljavaju kako je preporučeno od strane proizvođača i mama koje svoju djecu premataju pp- pranje po potrebi, većinom jednom tjedno- onda će trajati i nekoliko godina, naime, ako se peru svakodnevno, tridest puta mjesečno, pa to puta četiri mjeseca ispada da im je trajnost 120 pranja, odnosno 120 tjedana ili 2.5 godine- taman!
    Last edited by renci; 10.01.2011 at 22:13.

vještičica's Avatar

nisam ih prala svakodnevno, nisam ni mogla jer sam uvijek imala samo po dvoje zaštitne
    počnu puštati jer se pri upotrebi rastežu
    prvo popusti gumica oko nogu, a onda počne da se odvaja i puca poliuretanski sloj koji je nanesen na pleteninu, jer se PU sloj teže rasteže od nje, obično prvo na "ušima" u blizini čička, pa onda nastavi dalje
    ovo je moje iskustvo sa ultratankim PUL-om

kao što rekoh, one koje su pravljene od debljeg PUL-a mnogo duže traju, posebno ako je PU sloj nanesen na tkanu osnovu, koja se ne rasteže - imamo jedan takav kaver, star preko pet godina, ne propušta još uvijek (ali se skvasi rub koji je pamučni, pa ga ne ljubim zbog toga)

bez obzira što brže stradaju, uvijek sam za tanje gaćone (ili vunene sad imamo većinom te)

evo i nas u svijetu platnenih tj. tek smo poceli prije nekoliko dana kad je otpao pupak. pa me zanima, oprala sam ih na 60 sa malo praska i stavila octa ali flekice zute od kakice su sve ostale. nista se nije opralo. kako to rjesavate. hoce li one otici nakon par pranja ili se moram pomiriti da ce nam biti flekave. jer kupila sam rabljene ali bile su ciste ko suza. a moje vec nakon par dana sve flekave

Osoblje foruma Lutonjica's Avatar

u principu se moraš pomiriti s flekicama.
    odu one u par pranja, ali onda dođu nove
    najbolja stvar za izbjeljivanje flekica je sunce, pa će po ljeti vjerojatno biti čiste kao suza.

6,841

Quote Originally Posted by nevena View Post
    evo i nas u svijetu platnenih tj. tek smo poceli prije nekoliko dana kad je otpao pupak. pa me zanima, oprala sam ih na 60 sa malo praska i stavila octa ali flekice zute od kakice su sve ostale. nista se nije opralo. kako to rjesavate. hoce li one otici nakon par pranja ili se moram pomiriti da ce nam biti flekave. jer kupila sam rabljene ali bile su ciste ko suza. a moje vec nakon par dana sve flekave

Sa prvim suncem bit će opet ko suza. Te fleke ne znače da je pelena loše oprana .

hvala cure puno. znaci moramo cekati sunce. ma i jedva ga cekam, ovak ih moram na radijatoru susit a onda mi ispadnu nekako tvrde

a koliko cesto im mijenjate platnene, zapravo dali djetetu smeta to sto je u stvari u mokrom stalno? jer ne mijenjam ih nakon jedne pise....

-tajana-'s Avatar

Ja mijenjam svakih 2-3 sata, jedino kad čujem da se ukakao, odmah.

Pa tako i ja, ako je ukakan odmah a inace prije svakog dojenja. samo nekad mi spava po 3,5 sata u komadu pa je nakon toga pelena prilicno morka. pa sam se pitala jel im smeta to sto su u stvari cesto mokri.

renci's Avatar

O ovome razmišljam već neko vrijeme, no nikako da stignem napisati. Pošto ipak mame kada odluče koristiti pp pročitaju i ono što mi ovdje pišemo htjela bih nešto napomenuti vezano za čuvanje pelena.
    Naime, jedan tata kemičar koji je bio na radionici upitao me kako to da neke mame pelene čuvaju u vodi i octu do pranja a opće poznato je da je ocat agresivan prema gumi?! Pošto ja osobno nisam srela mamu koja to radi, a eto saznajem da takvih ima, željela bih s vama podijeliti što me naučio taj tata kemičar- dakle, ocat može (većinom u mekoj vodi) djelovati tako na gumicu u pelenama da je skroz omlohavi, da ona uopće više ne drži i nema čvrstoću, skroz se izravna. Imajte to na umu kada odlučujete kako ćete čuvati pelene do pranja. Samo špricanje pelene nije tako agresivno, ali čuvanje po dva tri dana u otopini vode i octa nažalost može vam uništiti pelene. Upotreba octa u pranju nije upitna.

zasad skulirana's Avatar

Quote Originally Posted by tajuska View Post
    meni se cini najbolje za pocetak nabaviti samo dio potrebnog i par vrsta (i onda cesce prati i "krpati" s tetrama") pa onda vidjeti kaj ce ti najbolje odgovarati i kupovati dalje. moja shoping lista sada bi definitivno izgledala dobrim dijelom drugacije nego dok sam bila trudna.
    hmmm,vidim da mi pada u vodu kupovanje unaprijed paketa od 20kom pa da tako ustedim (jer tako svaka pelena dodje cca 65kn)...
    koliko sam citala,stvarno svatko ima razlicita iskustva te tek nakon isprobavanja raznih vrsta skuzite koje najbolje pasu bebi...

zakljucila sam da mi je onda u startu najbolje kupit brdo tetra i covere pa onda nakon mjesec-dva se prebacit na platnene i to mozda prvo par od svakih da vidim sto ce mi odgovarat...samo je to onda najskuplji nacin...

ne kuzim samo poantu kupovanja svih tih prekasnih uzoraka i boja ako preko pelena idu coveri i one se uopce nevide (osim kad su na susilu )?
    onda bi trebalo imat kolekciju covera,a vidim vecina vas ima samo 4-5... (neke i manje)...
    nastranu AIO,samo eto vecina vas njima bas i nije odusevljena...

zasad skulirana's Avatar

Quote Originally Posted by nevena View Post
    Pa tako i ja, ako je ukakan odmah a inace prije svakog dojenja. samo nekad mi spava po 3,5 sata u komadu pa je nakon toga pelena prilicno morka. pa sam se pitala jel im smeta to sto su u stvari cesto mokri.
    iz ovog je razloga moja prijateljica odustala od platnenih!imala je najbolju namjeru ih koristiti,posudila par od prije no kad je vidjela da paranoicno svako 30min gleda jeli beba mokra da je odustala....i mene to zanima,jer bas buditi bebu da je promjenis mi se ne cini OK...a bome ni da stoji mokra....
    hajde vi iskusne,jeli bas odmah mijenjate bebe,cak i kad spavaju?

tajuska's Avatar

ja ne mijenjam odmah, jer uglavnom niti ne skuzim kad je piskila, a da gledam svako malo, nebi valjda nis drugo radila. ni pod razno je ne bih budila da bih joj promijenila pelenu, san je predragocjen
    mijenjam odmah kad se pokaka. al to radim i u situacijama kad smo na jednokratnima (u gostima npr.). nisam primjetila da joj smeta sto ponekad bude dosta mokra, niti da zbog toga ima nekih problema.

Quote Originally Posted by zasad skulirana View Post
    iz ovog je razloga moja prijateljica odustala od platnenih!imala je najbolju namjeru ih koristiti,posudila par od prije no kad je vidjela da paranoicno svako 30min gleda jeli beba mokra da je odustala....i mene to zanima,jer bas buditi bebu da je promjenis mi se ne cini OK...a bome ni da stoji mokra....
    hajde vi iskusne,jeli bas odmah mijenjate bebe,cak i kad spavaju?
    otprilike sam četiri godine mijenjala platnene pelene, dva djetea ukupno, i pelene sam uvijek mijenjala svaka tri (u prvim tjednima) ili četiri (kad smo prošli prve tjedne i pupak) sata, a noću ih nisam presvlačila nikada (osim ako bi se pokakale). Ta noćna pelena je bila ista po i po 12h. Moje su bile uglavnom u vuni, druga isključivo, ne sjećam se nikakvih problema, a pogotov ne paničnog provjeravanja je li beba mokra ili nije.

Osoblje foruma Mimah's Avatar

Moja je 23 mjeseca bila u platnenima. Mijenjala sam joj svaka 2- 3 sata, čini mi se, kad je kakala, odmah. Ništa njoj nije smetalo što je znala biti u dobrano mokroj peleni. Ničime nije pokazivala nelagodu, ni ona, ni njena koža.

tua's Avatar

Quote Originally Posted by zasad skulirana View Post
    hmmm,vidim da mi pada u vodu kupovanje unaprijed paketa od 20kom pa da tako ustedim (jer tako svaka pelena dodje cca 65kn)...
    koliko sam citala,stvarno svatko ima razlicita iskustva te tek nakon isprobavanja raznih vrsta skuzite koje najbolje pasu bebi...

zakljucila sam da mi je onda u startu najbolje kupit brdo tetra i covere pa onda nakon mjesec-dva se prebacit na platnene i to mozda prvo par od svakih da vidim sto ce mi odgovarat...samo je to onda najskuplji nacin...

ne kuzim samo poantu kupovanja svih tih prekasnih uzoraka i boja ako preko pelena idu coveri i one se uopce nevide (osim kad su na susilu )?
    onda bi trebalo imat kolekciju covera,a vidim vecina vas ima samo 4-5... (neke i manje)...
    nastranu AIO,samo eto vecina vas njima bas i nije odusevljena...
    sto se tice uzoraka i boja, vidis ih ti kad presvlacis a imas i cisto bijelih, meni je recimo konoplja jedna od drazih pelena. A mozes se raspametiti za vunenim coverima, pa imas na drukere, cicak, longies, shorties...
    Po meni je jeftinije poceti s tetrama (plus sta meni os pelene na novorodencetu izgledaju stvarno ogromno) i par covera, pa vidis jel si uopce za to. ja imam od sina nesto pelena, pa sam si s curkom priustila svaki mjesec par komada (kao, ne trosim na jednokratne, pa nek se nade) i od drage tete sivalice ni jedna nije skuplja od 60 kn. u rodinom shopu sam se opskrbila kad su imali popust. a mozes i na burzi naci i novih i rabljenih. na kraju, novac je (bar meni) zadnja stavka kad su pp u pitanju.
    Sto se tice toga da su mokri... moja je cijelu noc u istoj peleni, naravno da je do jutra mokra, uopce se ne zamaram time. Nije da se to ohladi, pa da joj je zima ili nesto tako. Ne kuzim ovo provjeravanje svakih pola sata- pa i u jednokratnima su mokri i isto ih treba mijenjati. samo te moze ponijeti osjecaj suhoce, pa ti je dijete zapisano duze.
    Ma svasta bi jos napisala, ako si za, nece te pokolebati nista, ako nisi, naci ces problem.

Treće dijete u platnenim. Mijenjam svako 3 4 sata po noći ne. I sve 5. Nego, zanima me mažete li vi svoje bebe kremom? Kojom? Ili nečim drugim? Ja ovog trećem ne mažem ničim i stvar super funkcionira,a kad se guza malo zacrveni namažem kantariolom i meni je to najbolje rješenje. Bojim se malo sad kad počne nadohrana pa se promijeni i kakica. Ima li netko iskustva, dakle bez kreme u platnenim i kad se svašta papa?

tajuska's Avatar

mazem samo ako se gadno nakon neke kakice zacrveni (tu i tamo se zalomi). s tim da nakon svake kakice brisem vodom, ne samo marmicama. a mazem s nekom kremom koja je kao okej za platnene (northern essence nabavila skupa s nekim pelenama koje sam izvana narucivla) ili s bepanthenom.

vještičica's Avatar

guzu pri presvlačenju uvijek perem vodom i sapunom, mažem kad mi se učini da bi trebalo (crvenilo) što je rijetko, ne zavirujem kad je mokar, presvlačim prije ili poslije jela, kako kad stignem, a namirišem kad kaki, pa to presvlačim odmah; noću sam šmizlu presvukla možda deset puta sve skupa, i to kad bi procurilo (nije kakila noću, ali je znala biti upišana dozavrat); malog do sad jednom, jer u gluvo doba, zbog silnog plača nisam znala šta bi više, pa, ko velim, da presvučem, možda pomogne (nije pomoglo)

zasad skulirana's Avatar

onda dobro,jer sam u pretrazivanju ove teme nabasala na neciji komentar da kao nemozes s platnenim ostavit dijete mokro kao sa onim jednokratnim i da to nije za lijene,tako nesto....bas sam stekla dojam da se po tom pitanju mora bit jako "atento"(tako bi mi na jugu rekli)...i mislila da vi bas tako skacete odmah i mijenjate! sad ste me umirile...

ma tua,nedam se ja pokolebat,samo se zelim (kao u i svemu) mozda malo previse informirat pa imam 101 pitanje jer ne zelim imat nepoznanice...prvo sam procitala tekst o platnenim na Rodi koji preporucuju kupovanje paketa,pa kad sam onda ovdje procitala toliko razlicitih i oprecnih iskustava o vrstama pelena...uf...isprintala sam thread gdje objasnjavate kratice da vas uopce mogu pohvatat, sejvala vec 10ak linkova sa vrstama motanja,pa prodavaca....
    ja jos uvijek ovdje nemam pristup burzi ali ce mi sis tu pomoc!

bebeto's Avatar

naravno, zasad skulirana , podupirem te potpuno !!! Ja sam svojevremeno razmisljala o platnenim ali me najvise odbilo to sto sam na otoku pa nemogu skoknuti kupiti novu kad mi prifali ili preraste i to sto kad pada kisa danima nemam gdje posusiti robu .

Osoblje foruma Mimah's Avatar

I ja sam na otoku, doduše, nešto sjevernije, nemam sušilicu, nemam centralno u stanu i uglavnom ovisim o buri. Ipak, nije se često događalo da mi ih je prifalilo. Uvijek sam imala paket jednokratnih doma pa baš kad bi zagustilo, stavila bih njih.

S2000's Avatar

napokon smo poceli s platnenim
    Kupila sam listice, mio liners biorazgradive. Ja sam mislila da oni mogu u wc skoljku, kad na njima pise da ne mogu. Mozda postoji vise vrsta?

a72's Avatar

s2000 sretno! bebaci su nam se rodili otprilike u isto vrijeme, i mi smo poceli sa platnenim prije mjesec dana, i za sada sve super... mio liners sam i ja uzela ali ih ne bacam u skoljku, stari odvodi pa da ne rizikujem. nase pelene su bambus do guze ,a sa njega fleke lakse idu tako da nema problema i kad sam to shvatila sad ih skoro ni ne stavljam.
    mame djecaka u pp - pitanje za vas: kad ga ujutru skinem imam osjecaj da mu je pisa i jajca sva nekako stisnuta , i sve mislim mozda to njemu smeta. nama se pocetak pp poklopio sa nicanjem zubica, puno se budi nocu, place, i sad vise ne znam zbog cega je. jednu noc sam ga stavila u jednokratnu da vidim je li do pp i opet se budio i plakao, tako da vjerovatno nije do pelene.
    cak ni ne stavljam puno slojeva, samo 2 uloska od bambusa u pelenu koja nema usiven ulozak, to nikako nije predebelo, ali kad se napuni mozda stisce? mislim da je za curice udobnije nego za djecake...

S2000's Avatar

Mi smo zasada uzeli samo 5 razlicitih pelena samo da probam. U ponedjeljak narucujem jos, iako mi je tesko u ovako kratko vrijeme zakljucit koje nam najbolje odgovaraju.
    Od bambusa nisam narucila jer u Rodinom webshopu nije bila slika (?), pa ne znam ni kako izgledaju, vjerojatno kao i konoplja.
    Zadovoljni smo PP, samo se ja jos moram naviknut na njegovu novu veliku guzu
    Razmisljam da kupim malo vise komada AIO, mozda ce one bit zgodnije kad krene u jaslice. Ako moze preporuka koje su AIO vama the best?

Bambusice izgledaju drukčije od svih ostalih rodinih pelena, baš imaju specifičan dizajn.
    Međutim, već neko vrijeme ih nemamo, niti mislim da ćemo ih uskoro imati, tako da se ne mogu niti naručiti - zato nema ni slika.

S2000's Avatar

Hvala na odgovoru Lutonjica, onda brisemo bambus s wishliste
    Ja ne znam je li tako kod svih deckiju, ali nama je pelena mokra samo s prednje strane, strana na guzi je skoro pa suha. I zato nam se desi da pelena probije na prednjoj strani kraj stomka. Postoji li koji trik?

trik je da se staviš uložak
    ako imaš recimo rodinu pusu, onda uložak malo izvadiš van da podebljaš onaj tanju dio kod trbuha

s tim da, ako ti ne promoče kroz zaštitne gaće, nema nikakve veze što pelena probije bilo gdje, naše su znale biti skroz mokre, sa svih strana, ali nije propustilo kroz zaštitnu, a to je bitno - da ne dođe do odjeće..

S2000's Avatar

Probilo je na body s prednje strane. Jednom dok smo se nosili u slingu u njeznoj pusi. Probat cu vise zategnit zastitne. Ma vjerujem da je to jos stvar prakse, tj.neprakse
    Jos malo pa cemo uci u stos i znati cemo procjenit kad treba dodatni ulozak i u koju vrstu platnene ce mo ga staviti.
    Last edited by S2000; 07.03.2011 at 00:28.

a72's Avatar

Quote Originally Posted by a72 View Post
    mame djecaka u pp - pitanje za vas: kad ga ujutru skinem imam osjecaj da mu je pisa i jajca sva nekako stisnuta , i sve mislim mozda to njemu smeta. nama se pocetak pp poklopio sa nicanjem zubica, puno se budi nocu, place, i sad vise ne znam zbog cega je. jednu noc sam ga stavila u jednokratnu da vidim je li do pp i opet se budio i plakao, tako da vjerovatno nije do pelene.
    cak ni ne stavljam puno slojeva, nocu samo 2 uloska od bambusa u pelenu koja nema usiven ulozak(danju samo po jedan), to nikako nije predebelo, ali kad se napuni mozda stisce? mislim da je za curice udobnije nego za djecake...
    moram ponoviti pitanje

S2000's Avatar

Ja nemam iskustva (jos ) pa ti ne znam odgovorit.
    Jedino mogu pretpostavit da se jajca ne stisnu jer im je tijesno u peleni. Vjerojatno im je u peleni udobno, ali u trenutku kad skines pelenu se malo ohlade pa stisnu...

vještičica's Avatar

@a72
    stisnuta jajca = normalna jajca
    "razlivena" jajca = vruće im je
    'oće reć' ne smeta mu

a72's Avatar

vjesticica , znas sta ...

vještičica's Avatar

Quote Originally Posted by a72 View Post
    vjesticica , znas sta ...
    znam

alkemicar's Avatar

Quote Originally Posted by S2000 View Post
    Razmisljam da kupim malo vise komada AIO, mozda ce one bit zgodnije kad krene u jaslice. Ako moze preporuka koje su AIO vama the best?
    ja imam mislim 6 komada bum genius i super su mi
    kupila ih tu na forumu rabljene, al kao nove su

a72's Avatar

S2000, kasno sam vidjela da si i ti napisala teoriju o "stisnutim jajcekima " ,ima logike i u tome sto si napisala .... valjda je sve ok onda...
    ja sam uzela samo jednu aio , i nisam bila nesto zadovoljna, ali u stvari je nisam znala dobro namjestiti - onaj dio oko nogica treba uvrnuti ka unutra da vlaga ne bi sa unutrasnjeg pamucnog dijela koji viri doprla do robice. ali onda mu ostaju tragovi od nabora tkanine na kozi, mada se nije bunio...ja sam uzela samo da probam , i da imam npr za kod doktora, ili kad ga neko drugi presvlaci, na kratke staze dakle.

Mi smo platneni od rođenja i obožavam te slatke, šarene, bumbaste pelene.
    Jedino me zanima imate li i vi problema s odjećom? Naime, moj je mišić prilično bumbast, ima okrugao trbuščić i sav je u kiflicama i iako je na zadnjem pregledu bio velik 57cm (2 mjeseca) i težak 6,5kg, kupujem mu bodiće veličine 68, a nosi i neke 74... Žao mi je da ga bilo što stišće, a pelene su velike pa i one traže broj više.. Kako vi to rješavate?

Page 8 of 28 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast