mi još nemamo problem smrdljivih pelena (još nismo počeli s dohranom) ali negdje sam pročitala da bi se pelene mogle prskati ulje čajevca.
Neka me isprave oni koji znaju više...
Možda bolje onda dok još dojim (tj. kad se beba rodi) dok ne krene dohrana držati pelene na suho?
početnica sam pa ne znam...
meni se osobno čini puno lakše držati ih na suhom. skineš, ubaciš u kantu i doviđenja. kad se skupi određeni broj pališ mašinu. tako je kod nas![]()
Ja sam skoro za nasu bebicu koja stize za oko meseci po dana nabavila pp, pa sam imala nekoliko pitanja:
1. Pise mi na uputstvu da se peru na 40-60C, da li je to po vama dovoljna temperatura (narocito za ukakene)?
2. Kako sprecavate fleke?
I posto su moje pelene OS, nikako nisam sigurna kako se podesavaju na najmanju velicinu. Ne znam da li cu dobro objasniti, ali razumece me mame koje imaju OS pelene kao Rodina pusa sa drikerima po visini.( http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=1&Tekst2ID=287 ) Kad zakacim na najnize drikere, ne znam sta da radim sa onim delom pelene gore koji je visek. Da li se on savija - ako da da li ka spolja ili unutra ili ostaje onako ka gore preko bebinog stomaka? Izvinjavam se ako je glupo pitanje, nadam se da ste razumeli na sta mislim.
meni uopće ne smrde. čuvam ih u kanti u kupaoni i ništa ne špricam.
u kakvoj kanti ih držiš?
moja kanta je kanta sa puno rupa, prozračna.
ja ih držim na suhom i ne smrde, ali ponavljam mi još nismo počeli s dohranom. ne znam što nas još čeka![]()