Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
Kako motate bebe u platnene, našla sam na netu par načina al ni jedan mi baš nije sjeo. Mame koje imaju iskustva molim recite koja vrsta motanja vam se najviše pokazala kao najbolja?
Ja sam smislila neki moj način na bazi angel folda (tako nekako se zove), tako da je puno pelene između nogica a malo na bokovima. Isprobavaj, možda pronađeš nešto svoje što ti funkcionira najbolje.

Kad je starija curica nosila pelene ispirala sam kao što kaže vještičica. Sad sa malom bebom dovoljno je malo isprati u umivaoniku, kakica je tekuća i ne smrdi.
ardnas tvoja beba je stara kao i moja, ne kužim kako ti već imaš problema s ispiranjem?

Koliko po danu tetri iskoristite?
Puno, ni ne brojim - desetak najmanje. Osim kad smo dulje u šetnji, onda se manje presvlačimo.

Pokušala sam izračunati koliko posla imam s platnienim pelenama (ne brojim presvlačenja, samo pranje i slaganje) - oko pola sata svaka 2-3 dana. Uopće nije puno.

Što su vam rekle patronažne/pedijatri - je li jedna tetra (ili platnena pelena) dovoljna za široko povijanje? Ja sam dobila različite informacije.