Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1370

Tema: Pričajmo o platnenim pelenama, 15.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

mi koristimo platnene tek par dana pa još nemamo problema.
    no htjela sam pitati za čuvanje -treba li tu kantu u kojoj se čuvaju povremeno oprati? ako da, koliko često?
    koliko često se treba špricati čajevcem -8jednom dnevno?nakon svakog ubacivanja pelene?)
    postavit ću pitanje i na temi o čuvanju pp.
    je li netko probao prati onim indijskim sapunastim oraščićima? ja sam ih imala negdje kod kuće, ali ne znam gdje su :kaotični smajlić:
    ja za sad stavljam uloške od tetri ili gazi pa isperem samo pod vodom taj pokakani sloj, nakon što stolicu wc papirom bacim u wc. popiškene pelene ne ispirem prije bacanja u kantu. je li to ok?
    je li dovoljno prati sve na 65 s dodatnim ispiranjem? ne izađe mi baš jako bijelo, a ne usudim se prati na više jer ima i šarenih pelena.
    koliko treba često prati covere? mi imamo 3 od PUL-a u uporabi. čime ih prebrisati između uporabe, a prije pranja?
    smijem li s pelenama prati i gazice za brisanje guze i za bljuckanje? mislim, ako se sve ubije na 65 da ne bi trebalo biti problema. nezgodno mi je pratiti koje su gaze za što.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jesen u meni prvotno napisa Vidi poruku
    no htjela sam pitati za čuvanje -treba li tu kantu u kojoj se čuvaju povremeno oprati? ako da, koliko često?
    Ja je operem svaki put kad su pelene u mašini, znači ca. svaka 4 dana, to mi nekako logično, prazna je, pa je i operem.

ja za sad stavljam uloške od tetri ili gazi pa isperem samo pod vodom taj pokakani sloj, nakon što stolicu wc papirom bacim u wc. popiškene pelene ne ispirem prije bacanja u kantu. je li to ok? je li dovoljno prati sve na 65 s dodatnim ispiranjem? ne izađe mi baš jako bijelo, a ne usudim se prati na više jer ima i šarenih pelena. smijem li s pelenama prati i gazice za brisanje guze i za bljuckanje? mislim, ako se sve ubije na 65 da ne bi trebalo biti problema. nezgodno mi je pratiti koje su gaze za što.
    Ja sam isto tako, samo uglavnom ne sa tetrama. Nego pazi, meni su se tetre u kanti upljesnivile! ja sam ih doduše ubacivala onako vlažne, popišane ili isprane pokakane, i ako su stajale u kanti do pranja ca. 3 dana, eto, uhvatila se plijesan. tako da sad imam poseban lavorčić za tetre, pa ih osušim, ako su vlažne i tek onda držim u tom otvorenom lavoru dok ne slijedi pranje svih pelena zajedno, sa svim gazama za sve, bljuckanje, što god. nekad ih operem na 80, ali to su moji pokušaji odsmrđivanja. inače moja mašina ne zna kako je na toj temperaturi ali neće šarenima ništa biti, kad bi češće prala na višoj temperaturi, izblijedile bi brže nego na 60.

koliko treba često prati covere? mi imamo 3 od PUL-a u uporabi. čime ih prebrisati između uporabe, a prije pranja?
    ja ih samo osušim, ako smrde, a nije još na redu pranje pelena, operem ručno s baby šamponom ili sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •