Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Zakon o zastiti pucanstva od zaraznih bolesti

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Zakon o zastiti pucanstva od zaraznih bolesti

Imam nekoliko pitanja i nedoumica vezanih uz Izmjene i dopune zakona o zastiti pucanstva od zaraznih bolesti.

Naime, iako je nedavno izglasan novi Zakon, ovih dana je Sabor potvrdio donosenje izmjena i dopuna kojima ministar odlucuje o listi bolesti koje su nazovimo ih "opasnima". Takodjer, isti taj ministar moze odluciti o radnoj nesposobnosti osoba koje su zarazene ili kliconose tih opasnih zaraznih bolesti. I jedan dan moze on iliu ona odluciti za HIV/AIDS isto to i svima koji imaju HIV-infekciju zabraniti rad. Zar to ne predstavlja diskriminaciju ? Zar nije bolje da recimo HZJZ odlucuje o listi tih bolesti te da postoji neko Povjerenstvo, a ne jedna osoba i jedan potez pera da o svemu odlucuju...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno mislim da Ministar zdravstva i donosi listu bolesti temeljm prijedloga HZJZ. Ministar ne smišlja sam što bi ili ne bi napravio. On je "vrhovna" osoba zakonodavnog ministarstva u ovom slučaju.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nazalost, jedan moze biti dobar i sve napraviti kak spada, ali onda dodje neki novi...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za ostale zarazne bolesti s kojima se ne smije raditi piše "prema epidemiološkoj indikaciji".
    Nisam nigdje vidio tko određuje tu epidemiološku indikaciju.
    Pretpostavljam da to ne bi bio ministar sam, već na prijedlog HZJZ-a.

A što se liste bolesti tiče, Zakon je stupio na snagu prije tri dana, što znači da ministar ima još 5 dana za donijeti listu bolesti. Uskoro ćemo vidjeti kak bu to izgledalo......

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    za ostale zarazne bolesti s kojima se ne smije raditi piše "prema epidemiološkoj indikaciji".
    Nisam nigdje vidio tko određuje tu epidemiološku indikaciju.
    Pretpostavljam da to ne bi bio ministar sam, već na prijedlog HZJZ-a.

A što se liste bolesti tiče, Zakon je stupio na snagu prije tri dana, što znači da ministar ima još 5 dana za donijeti listu bolesti. Uskoro ćemo vidjeti kak bu to izgledalo......
    A kaj ti (iz struke) misliš o tome? Mislim, jedno su fakti, a drugo stav nekoga tko je u posjedu više informacija.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ima tu jako puno nedorecenosti koje pojedinci mogu iskoristiti na krivi nacin !!!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mim prvotno napisa
    A kaj ti (iz struke) misliš o tome? Mislim, jedno su fakti, a drugo stav nekoga tko je u posjedu više informacija.
    Pojma nemam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •