Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Što danas kuhate? (14. dio)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja danas povrće (mrkva, paprika, pomidor, poriluk, peršin, celer) sa kobasama u alu vrećicama...mmmmmmmmmm prefino

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Danas svi razmisljamo o hrani . Jos da nagovorim Ivancicu da stavi recept za nabujak od brokule...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ivančica, Ivančica!!!!!!!!!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo, evo!

NABUJAK OD BROKULA

Tijesto:
    25 dag brašna
    12 dag maslaca(margarina)
    sol
    5 žlica hladne vode

Nadjev:
    50 dag brokule
    2 jaja
    2 dcl mlijeka
    12 dag naribanog sira
    žlica senfa
    sol, papar

Od gore navedenih sastojaka umijesimo tijesto i njime obložimo kalup za pečenje. Po tijestu razdijelimo na kratko kuhane cvjetove brokule. Jaja, mlijeko, senf, sol, papar i 3/4 naribanog sira pomiješamo i prelijemo preko brokule. Pospemo preostalom 1/4 sira i pečemo na 220°C oko 30 minuta.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pčelice, navali!

Povrće s umakom od limuna

400 g šparoga iz staklenke (zelene i bijele)
    200 g brokule
    100 g mrkve
    200 g cvjetače
    sol
    50 ml maslinova ulja
    Za umak od limuna:
    2 žlice ulja
    10 g šećera
    1 žličica naribane limunove korice
    2 žlice limunova soka
    150 ml vode
    100 ml rižinog mlijeka
    1 žličica Škrobnog brašna Gussnel
    1 žličica narezane mente

1. Cvjetove brokule i cvjetače skuhajte u posoljenoj vodi, zajedno s mrkvom narezanom na ploške, te ih ocijedite i prelijte maslinovim uljem.

2. Šparoge iz staklenke ocijedite, dodajte ih povrću i ostavite stajati na toplom mjestu.

3. Na ulju otopite šećer, dodajte naribanu limunovu koricu, sok i vodu. Dodajte Vegetu i kuhajte oko 5 minuta.

4. Umiješajte rižino mlijeko, škrobno brašno, koje ste prethodno razmutili u malo vode, narezanu mentu, pa kuhajte još oko 1 minute.

Umakom prelijte toplo povrće i poslužite kao predjelo ili prilog uz kuhanu ribu.

Prokulice u sojinom umaku

800 g prokulica
    200 g Kukuruza šećerca
    1 žličice đumbira u prahu
    1 žličice kajenskog papra
    250 ml sojinog vrhnja
    50 g tofu sira
    1 glavica luka
    30 g maslaca

1. Očišćene prokulice stavite u kipuću vodu, kuhajte oko 10 minuta i procijedite.

2. U tavi na otopljenom maslacu kratko popecite luk narezan na ploške, dodajte prokulice i pirjajte, podlijevajući vodom, 5 - 10 minuta.

3. Umiješajte kukuruz šećerac, tofu sir narezan na kockice, Vegetu, kajenski papar, đumbir, sojino vrhnje i kratko prokuhajte.

Poslužite uz kuhanu smeđu rižu.
    Tijekom pirjanja prokulice podlijevajte vodom u kojoj su se kuhale.

Složenac od tikvica s prosom

4 žlice ulja
    1 limenka Pelata (400 g)
    1 žličica šećera
    1 žličica bosiljka
    200 ml mlijeka
    2 jaja
    1 luk
    200 g prosa
    300 g krumpira
    500 ml vode

1. Tikvice i krumpir narežite na ploške i malo posolite.

2. Na ulju popecite nasjeckani luk, dodajte pelate, bosiljak, šećer i žličicu Vegete. Pirjajte 10-ak minuta, umiješajte proso, pa nastavite pirjati podlijevajući vodom još 15-ak minuta.

3. Vatrostalnu posudu ili pleh namažite uljem, pa složite red tikvica, red umaka od rajčica s prosom, a zatim red krumpira.

4. Vodu u koju ste dodali žličicu Vegete zakipite, pa njome prelijte složeno povrće s prosom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 20 minuta.

5. Prelijte jajima razmućenima s mlijekom i nastavite peći još 10-15 minuta.

Gljive s kiselim vrhnjem

500 g gljiva (šampinjoni, bukovače, vrganji)
    100 g luka
    40 g maslaca
    15 g Krušnih mrvica
    250 ml kiselog vrhnja
    1 žlica nasjeckanog peršina
    papar

1. Gljive operite i izrežite na četvrtine.

2. Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, dodajte gljive, Vegetu i papar, pa zajedno pirjajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari.

3. Dodajte mrvice, pa pirjajte još oko 5 minuta.

4. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.

Poslužite s kuhanom rižom.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

:šok:šok:šok

misajvi; pa kaj ti i kuhaš ??! :cerečući smajli:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

brezobraznice jedna :ceeeer:

mm i ja smo supergurmani i superkuhari, ono, jamie oliver je kod nas u školu išao... :ceeeeeeer:

samo nešto ne stignemo pripremati delicije u zadnje vrijeme... :namig:

još jednom disclaimer: gornji recepti još nisu isprobani pa se ne ljutite na mene ako ustanovite da treba nešto modificirati! ja ću ih isprobati, tako, u idućih godinu-dvije pa vam se javim... :kolut:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

danas pecena paska janjetina s... necim... najvjerojatnije pecenim krumpirom i kapulom i za desert medeno srce

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hmmmmm,Sandra, da si mi bliže najavila bih ti se na ručak. Miriše mi čak ovdje do Slavonije.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Hmmmmm,Sandra, da si mi bliže najavila bih ti se na ručak. Miriše mi čak ovdje do Slavonije.
    ma i nije to neki miris... mirisi se po meni sire tek nakon rucka... ja puhnem, svi popadaju... kapula!

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma daj Sandra, rekla si to krivoj osobi.Meni kapula ne smrdi. Evo jučer sam ju jela i za večeru uz pečena jaja. Naravno mladu. Ja u stvari obožavam kapulu. Još kad je uz janjetinu. Mmmmmm...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja danas nisam ništa kuhala,sveki nas je zvala k sebi na ručak.
    sutra se bacam na pečenje kolača i torte,Lea slavi u subotu roćkas.
    taman sam skupila neke nove recepte pa ću se razbacati s kojekakvim delicijama.

nadam se da će mi sve uspjeti kako treba

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Danas juha, pire krompir, pohani oslici i tikvice, umak od spinata, pita zeljanica, strudla od jabuka... sve cemo rasporediti za cijeli dan, a mozda ostane i za sutra (nadam se).

Probala sam napraviti kus-kus po preporuci misajvi ( ). Meni bilo super, a muzu tak-tak. Kaze da mu fali okusa (?). Napravila sam neki dzumbus od poriluka, tikvica, pelata i svacega drugog, meni bilo fenomenalno, a njemu fali okusa. Ne znam, mozda da kus-kus namocim u juhi ili u slanoj vodi?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

heeej anchi, vodu za kuskus treba posoliti! kao i kad kuhaš rižu ili tijesto ili njoke. naravno, možeš ga zaliti i juhom.
    meni je dobar i sam okus kuskusa, ali ako je nekome "prazno" ne moraš ga raditi samog, nego predinstaš luk na ulju... ili češnjak na maslinovom, s travama po želji... ili ubaciš unutra masline, sirovi paradajz, malo maslinovog i bosiljka... ma nađeš svoju kombinaciju!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Danas juha, pire krompir, pohani oslici i tikvice, umak od spinata, pita zeljanica, strudla od jabuka... sve cemo rasporediti za cijeli dan, a mozda ostane i za sutra (nadam se).
    nego ženo, kad si stigla sve ovo nakuhati???

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    nego ženo, kad si stigla sve ovo nakuhati???
    Pa produzeni vikend! :D I ukljucila turbo-motore.

Umijesala sam kus-kus u onaj moj dzumbus od povrca, pa nisam takav tulipan da dam muzu sam kus-kus :namig.
    Znaci, slana voda. OK. Ko pita ne skita.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

trebala sam odmah napisati, sorry :posram:

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam neki da n izmislila nešto s kus-kusom. Samo da kažem da ste me zarazili s njim, stalno gledam da ga nekako uguram u jelovnik.

U woku sam pržila: prvo mrkvu i grašak, dodala mahune i tikvice(naravno sve sitno isječeno) i to toliko dok nije dobilo onako fini okus i miris. Dodala sam curry-a, sojinog umaka i prepržene sezamove sjemenke. Još da sam imala, a nisam, dodala bi i ulje od sezama, jer mi je nekako fino pasalo. Pomiješala sam s kus-kusom. Mljac!

Danas sam radila pastrve s pečenim krumpirima u rerni i juhu od oslića s heljdom.

Moram priznati da sam počela izmišljati recepte i sve mi bolje ide.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zagorio mi grah!!I to turbo!Sad moramo jesti ono što je ostalo od jučer-burek od tikvica.Znači,danas smo na dijeti..šmrc!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi danas jedemo ostatke s jučerašnjeg rođendana,samo juhu još kuham.

pekli smo roštilj,biftek u lisnatom sa šampinjonima i pršutom,domači zeleni rezanci u umaku parma,krumpir salata po receptu golog kuhara koja je ispala mrak fina,biskvit od tikvica,mufine,crnu tortu(sandrinu)i kolače koji mi nisu baš uspjeli.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam sinoć dečkima za danas skuhala mahune čušpajz, a MM samo treba ispeći faširane šnicle.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam danas kuhala juhu i povrće sa piletinom u lisnatom tijestu. Ivancice, slikala sam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    krumpir salata po receptu golog kuhara koja je ispala mrak fina
    Neću komentirat impozantan ostatak spiska, čak ga nisam htjela ni kvotat.

Kaj ide u salatu? Ja radim običnu, s lukom, octom, uljem, soli i paprom. Nekad dodam malo paprike...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja cu danas napraviti salatu od pomidora i paprike, u to ubaciti paket mozzarele i zaciniti. koje blazenstvo po ovoj sparini. to sam jela i jucer. najvjerojatnije cu i sutra. cudno je to s trudnickim zeljama....

deckima moram nesto smisliti...

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa
    biskvit od tikvica
    Dolega, sta je to? Jel kolac ili nesto normalno? Ajde opisi, trazim recepte za korisno upotrijebiti tikvice?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U subotu cini mi se: salata sa piletinom. Uzivali totalno.

Prvo kupus tanko izrezala i posolila pa pustila da stoji dok sam ostalo cistila i rezala.

Ostalo je zelena salata, mladi luk, prasa, celer listici i stabljika iz sredine, pomidori, persin, bosiljak, pa zacinila klasicno so, maslinovo i ocat. Slozila, promjesala i na vrh izrezane jos prije pecene pilece filee pa posula zapecenim sjemenkama ne znam cega. Krupnije nego sezam. Mozda Dille zna: pijnboompitten.

Onda improvizirala pesto. Ocerupala bosiljak i promiksala u maslinovom sa dodatkom sezama i sjemenki odozgo. So isto.

Bilo vruce i bas dobro sjelo. Na putu prema plazi navece muz hvalio takvu klopu jer se bas lijepo najedes a opet se mozes kretati (voziti do plaze :cerek: ). Moram potvrditi jer na plazi nas je docekao strasni vjetar, onaj pravi nizozemski, ali smo svejedno jurcali za zmajem i pokusavali ga pustiti. Nije nas klopa dotukla.

Ali zmaj i vjetar je. :cerek:

Početno

Citiraj Lilly prvotno napisa
    Mozda Dille zna: pijnboompitten.
    Naravno da zna - pinjoli.

Citiraj Lilly prvotno napisa
    Na putu prema plazi navece muz hvalio takvu klopu jer se bas lijepo najedes a opet se mozes kretati (voziti do plaze :cerek: ). Moram potvrditi jer na plazi nas je docekao strasni vjetar, onaj pravi nizozemski, ali smo svejedno jurcali za zmajem i pokusavali ga pustiti. Nije nas klopa dotukla.

Ali zmaj i vjetar je. :cerek:
    :smajlic ubija zavidnim pogledom:

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pinjoli! Kakvo ridikilus ime! :cerek:

Za danas se snalazimo sa pastom od juce. Po njoj je dinstani patlidzan, tikvica i pome.

Početno

A ja bih lijepo molila recepte ze sljedece delicije:

piletina u lisnatom tijestu - janoccka
    biftek u lisnatom sa šampinjonima i pršutom,domaci zeleni rezanci u umaku parma, biskvit od tikvica - dolega
    burek od tikvica- martinova mama

Mi cemo danas karfiolu na leso i piletinu na grill tavi.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo recept za burek od tikvica.Nije kaloričan kao ostali i meni je super ali MM se mršti na njega.Treba :3 tikvice srednje veličine
    brašno,mlijeko,peršin
    kopar(ne mora)
    150 gr svježeg kravljeg sira
    1 žica vegete
    4 žlice ulja
    6 listova za savijaču
    Za umak:3 jaja,1 žličica ulja,1 žličica mlijeka i 1
    žličica kiselog vrhnja
    Tikvice se ogule i naribaju,posole i ocijede a zatim im se doda mlijeko,brašno,ulje,peršin sir,kopar i kravlji sir te vegeta.Sce se dobro promješa.Za umak se pomiješa mlijeko,ulje jaja i kiselo vrhnje. Kore se rašire na stol i premažu sa umakom.Premazane kore se slože u posudu koja je prethodno nauljena i na njih se list po list odvaja i stavlja mješavina sa tikvicama(kao kod ostalih bureka).Kad se završi,premaže se s ostatkom umaka.Peče se oko 1 sat na 200 stupnjeva.Dobar tek!

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ivy, zaboravila sam se zahvaliti na receptima! Sad još samo čekam da ih isprobaš :hihihi namig:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rekoh, u idućih godinu - dvije sigurno ću ih isprobati. u međuvremenu, javi kakvi su... :namig:
    ali jesi vidjela kako se hvalim sa šampitama, odlično su uspjele! :smajlić odbacio lažnu skromnost i hvali se svakome tko naiđe:

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

:smajlić koji kolači oči od čuđenja i nevjerice:
    Ma di je taj post?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

burek od tikvica?!?! :smajli-bosanac se upucao u glavu:

Pa to je pita tikvenjača, a kad tikvice malo "ostare i porastu", onda pita - bundevara.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

na topicu o šampitama :beeelj:

dakle, ovim bezobraznim smajlićem profućkala si poziv na hlađenje na našem friškom balkonu! a još ću razmisliti i da ti nikinu svekrvu natovarim za vrat, onda si nadrapala! dvalj:

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    :smajli-bosanac se upucao u glavu:
    super su mi ovi novi smajlići!

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    dakle, ovim bezobraznim smajlićem profućkala si poziv na hlađenje na našem friškom balkonu! a još ću razmisliti i da ti nikinu svekrvu natovarim za vrat, onda si nadrapala! dvalj:
    :smajlić koji skriva oči od srama:
    hihi, pazi da tweety tebi ne sjedne za vrat, ipak smo mi u ¨rodbinskim vezama¨

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za danas pasulj sa suvim rebrima, a za dezert jagode sa slagom. :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dillie ići će recept na portalu... Može?

Ja sam danas brzinski...
    Ispekla piletinu na vodi. Poriluk, tikvice i mrkvu dinstala na maslinovom ulju. Salata od krastavaca, rajčice i crveno luka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

martinovamama

--------------------------------------------------------------------------------
    Evo recept za burek od tikvica
    Sve su pite pitice....samo je burek pitac
    Nemate pojma kako je nama u Bosni smijesno kad cujemo naprimjer burek sa sirom. Jedan je burek a ostalo su pite :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za sve koje nemaju puno vremena za kuhanje preporucujem slijedeci recept.

-Ispohovati pilece ili telece snicle (malo deblje narezane),
    -Skuhati konzervu pelata (dodati zacine po zelji..ja stavim sol, biber, bijeli luk, persun, neku dalmatinsku smjenu zacina, ma ustvari sve sto imam u kuci).
    Na dno vatrostalne posude poredati šnicle, preliti skuhanim sosom, naribati preko trapist sir i peci u rerni da porumeni.
    Jako je ukusno i osvjezavajuce jer paradajz blago kisi.

Dobro je to sto se snicle i sos mogu pripremiti uvece a sutra kad se vratite s posla, dok se rerna zagrije, naribate sir i pecete. I to je to!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Aprilka ma dobro to zvuči, ali samo pohanje ubija, tako da ja to ne bih predložila onima koji nemaju puno vremena :/
    A plus ako ste lijeni kuhati dan prije kao ja.... Ali voljna sam doći na ručak!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj sunce prvotno napisa

Kaj ide u salatu?
    skuhaju se cijeli krumpiri,sitni,oguljeni.u vruče zamiješati umak da se bolje primi.
    umak napraviti ovako:sitno nasjeckati par kis.krastavaca,češnjaka,peršina i bosiljka.dodati žličicu senfa,sol,biber,vinski ocat i maslinovo ulje.

peršina i bosiljka staviti dosta

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

BISKVIT OD TIKVICA

to je slano jelo samo nisam znala kak bi ga nazvala.

izribane tikvice ostaviti 10tak min da se ocijede.dodati 1-2 jaja,ovisi o količini tikvica,začine i malo brašna da bude gušča smjesa.namazati maslacem tepsiju,istresti tikvice i peči u roli dok se ne zarumeni.

BIFTEK U LISNATOM

meso začiniti,te kratko zapeči u tavi sa svih strana.zatim peći u roli na 250c 20tak min.ohladiti.
    nadjev:prepržiti luk,dodati sitno iskosane šampinjone(15 dkg),pršut ili šunku(10dkg) a može i malo kobasice.bitno je da je sve na sitno.
    propržiti,pa dodati žlicu koncentrata rajčice.ohladiti

lisnato tijesto razvaljati na dvostruku veličinu pečenke.
    pečenku staviti na tijesto ,obložiti nadjevom i sve zarolati.

napraviti nekoliko otvora za odvod pare,te premazati žutanjkom.
    peći oko 35 min na 220c.

najbolje rezati kad se malo ohladi.

ZELENI REZANCI PARMA

TIJESTO:10 dka špinata(kuhanog i iskosanog),40 dkg brašna,2 jaja,sol.
    zamijesit tijesto,razvaljati,malo prosušiti i izrezati na 1cm široke rezance.
    kuhati 10tak min. u kipućoj vodi,naravno

Preljev:prodinstati šampinjone(10 dkg) na maslacu,dodati grašak(10dkg),pršut(10dkg) i popržiti.umiješati parmezan(5dkg) i sl.vrhnje(2dcl)te začiniti.
    preliti preko rezanaca.

ovo mi je super fino,a parmezan daje baš poseban okus.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Aprilka takvi slični recepti su se pojavljivali,ali mi nije jasno jeli pohance ispržiš ?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

danas lazanje i zelena salata. mljac!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi od jučer varivo od slatkog kupusa, mrkve, celera, pomidora...i još je par kobasa uletio unutra, za šmek!! Ipak bi mi to bilo prelagano....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mi jučer špagete s gljivama i vrhnjem i tonuuuuuuu salate svih vrsta..:blaženo ljeto:
    danas ćemo lešo povrće (isto svih vrsta) i šnicele
    Off topic-izbacili smo bijeli kruh, jedemo bezkvasni, integralnu manistru, kupila sam gomašio, itd..rezultati se već vide, osjećam se bolje, lakše, smanjio mi se opseg struka..:iskačem iz kože:

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

dolega draga a šta ti znači to "u roli"?

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Jucer riza sa zdinstanim povrcem (poriluk, mrkva, tikvica, pelati, celer... je li to dzuvec?) i pohani kruh - to nisam radila 10000 godina!
    I opet sam uvalila poriluk muzu, a da nije ni primijetio!!! Jupi za mene :smajlic koji se cereka od zadovoljstva: !!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •