Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 100

Tema: Što danas kuhate? (14. dio)

  1. #51
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Mi jučer juhu od paradajza, karbonaru i salatu: ručak je morao biti brzo gotov pa se nismo ni trudili. Bio je gotov za 26 minuta.

  2. #52
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Obožavam po ljeti te brzinske ručkove koji su gotovi za manje od pola sata. Nemam živaca saftati se u kuhinji.

    Ja sam jučer pravila isto jedan brzinski. Skuhala heljdu i za to vrijejeme i miješano povrće pa pomiješala i dodala malo soja sosa o cuury-a. Ispekla štapiće oslića i uz to zelena salata. Bilo gotovo isto za cca 20 minuta.

  3. #53

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Moj ručak je uvijek brzinski najviše 30-45 minuta jer dođemo mrtvi gladni....ljetne verzije budu i po 15 minuta jer se juri na plažu...

  4. #54

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Vi zovete brzim ruckom nesto sto se pravi duze od pola sata? (Nasla upiniiiiiik) E meni ce danas teta koja cuva Viktorica nesto da skuha. I u tome je jedina pozitivna strana (dobro i plata) mog povratka na posao.

  5. #55
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Pa kako ću brže?
    Nani, što skuhaš za 15 minuta?

    Da mi provri voda za tijesto treba barem 10 i onda još barem 8 za kuhanje tjestenine, pa dok je ocijediš koja minuta...
    U to vrijeme čekanja očistim i narežem povrće za salatu...
    Ne mogu ja brže od 25 minuta. Nema šanse!

  6. #56
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Čizus, šta je meni danas sa slovima, ili ih ima previše ili su totalno besmislene riječi :shock:

  7. #57

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Salate valjda mogu za 15. I pecena jaja.

  8. #58

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    ja pitu rasucem za 10 minuta, te joj treba 10 minuta da se ispece na zaru( hi, hiii)

  9. #59
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    kak` da ne!

  10. #60

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Sto mogu lagat ove bosanske trudnice....Ja za 10 minuta ne mogu kupit pitu kod Nagiba...

  11. #61

    Početno

    Ja nemam pojma sto cu danas...imam dvije tikvice u frizideru i vremena od 15.45 - 16.00 za nesto iskemijati.

  12. #62

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)

  13. #63
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    vidi mojih bosanki sto su se raskokodakale :beeeeeelj:

    ja vise nemam ideje sta da pravim, uzasno mi je vruce :cmizdr:

  14. #64

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj MajaMajica prvotno napisa
    dolega draga a šta ti znači to "u roli"?
    ispeći u rerni,pečnici i sl.

    apricot,kaj ti štopaš vrijeme kuhanja?

    ja sam radila blitvu s krompirom i čevape(kak se paše)jučer pitu,jednu od sira i jednu od krumpira.konačno sam prokužila kak to bosanci valjaju tijesto.(hi,hi)mojoj sveki bez obzira na porijeklo ne uspijeva baš najbolje.i baš mi je drago što je moja pita bolja od njene(bahati smajlić)

  15. #65

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Dolega, kod sucenja jufke ti je samo bitno da ti rucni zglob nije krut. Ako ti je zglob savitljiv, jufke lete same. sad - sad bude gotovo :D

  16. #66

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Citiraj ninet prvotno napisa
    Salate valjda mogu za 15. I pecena jaja.
    Evo odgovora Apri.....
    Ili neko meso na naglo i salata....pašta sa kupovnim šugom (reći ćeš da treba duže ali ako kupiš Barilline špagete no 1- oni se kuhaju par minutica) ili ako šugo imaš od dana prije.....

  17. #67

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Iako priznajem i kod mene rijetko bude tako brzo jer uvijek još treba nešto Niki donijeti, poslušati ga, obrisati mu guzu i sl.....

  18. #68
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    dolega, jučer sam štopala. Počela sam u 16:53, a završila u 17:19. U 17:45 smo morali biti negdje.

  19. #69
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj ninet prvotno napisa
    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)
    I kako to zavrsis? I sta ide uz to - mislim ja bi to samo pojela, ali MM... :tuzno odmahuje glavom i koluta ocima:

    Jos nesto ... jako sam se navukla na pesto genovese ... ono od bosiljka, pinjola, maslinovog ulja i sl. sto se kupi u staklenci i pomijesa s tijestom ... ODLICNA STVAR! Probala sam prije par mjeseci i postal pravi ovisnik :krevelj:

  20. #70

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Citiraj ninet prvotno napisa
    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)
    I kako to zavrsis? I sta ide uz to - mislim ja bi to samo pojela, ali MM... :tuzno odmahuje glavom i koluta ocima:
    to je to!! a možeš i zaliti sa vrhnjem za kuhanje....i sve skupa zaliti po pašti, naribati parmezana i that's it!! ili u to ubaciš i komadiće puretine/piletine koju si prije bacila na naglo...ili dinstane gljive....

  21. #71
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj Nani prvotno napisa
    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Citiraj ninet prvotno napisa
    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)
    I kako to zavrsis? I sta ide uz to - mislim ja bi to samo pojela, ali MM... :tuzno odmahuje glavom i koluta ocima:
    to je to!! a možeš i zaliti sa vrhnjem za kuhanje....i sve skupa zaliti po pašti, naribati parmezana i that's it!! ili u to ubaciš i komadiće puretine/piletine koju si prije bacila na naglo...ili dinstane gljive....

    Vidis da ima dodatak!!! Moram pitati, da ne bude kao s kus-kusom - ja zalila vrucom vodom i bilo bljutavo. Pa mi je ivy :kis-kis: objasnila da voda mora biti slana...

    A tikvice su mi odlicne, ubacim ih u svakakvo varivo ili umak, pa ih poham (to obicno jedem sama :/), ali moram im dodati neki glamour da bi ih MM i kcer pojeli :/). Pa ako netko ima neki glamurozan recept za tikvice ... neka ne bude Skot ... u zamjenu dajem recept za pohanu ciklu ... :kes-kes:

  22. #72

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Meni su definitivno najbolje na roštilju ili samo na običnoj teflonskoj tavi....ja to obično sama jedem...dečki mi vole pohano, a MM obožava ovako sa vrhnjem za kuhanje i još gljivama unutra. Probaj napraviti, jako je fino!
    Ja ih skupa sa patlidanima ubacim u pleh pa u pecnicu kada radim meso s krumpirom....

  23. #73
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Sutra...

  24. #74

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Upravo bacila u rernu tri pastrmke. Izgledale su savrseno, sjajne i cvrste. Pored njih u drugu posudu cherry tomate na grancicama, pola tikvice na stapice i komadic zute paprike. So, bosiljak i dosta maslinovog.

    Vidjet cemo.

    Jos sam htjela napraviti jogurt sa jagodama i metvicom ali kao za vraga nigdje jogurta koji mi treba. 8-//

  25. #75

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Citiraj Nani prvotno napisa
    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Citiraj ninet prvotno napisa
    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)
    I kako to zavrsis? I sta ide uz to - mislim ja bi to samo pojela, ali MM... :tuzno odmahuje glavom i koluta ocima:
    to je to!! a možeš i zaliti sa vrhnjem za kuhanje....i sve skupa zaliti po pašti, naribati parmezana i that's it!! ili u to ubaciš i komadiće puretine/piletine koju si prije bacila na naglo...ili dinstane gljive....

    Vidis da ima dodatak!!! Moram pitati, da ne bude kao s kus-kusom - ja zalila vrucom vodom i bilo bljutavo. Pa mi je ivy :kis-kis: objasnila da voda mora biti slana...

    A tikvice su mi odlicne, ubacim ih u svakakvo varivo ili umak, pa ih poham (to obicno jedem sama :/), ali moram im dodati neki glamour da bi ih MM i kcer pojeli :/). Pa ako netko ima neki glamurozan recept za tikvice ... neka ne bude Skot ... u zamjenu dajem recept za pohanu ciklu ... :kes-kes:
    jesi li ikada pravila filovane tikvice? Znaci, punis ih kao paprike ili sogan dolmu. ne znam tacno recept, ali se raspitam.
    Inace, i ja obozavam pohane tikvice, ali ih niko sem mene nece da jede (slijeg ramenima).

  26. #76
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja od tikvica radim rižoto - na maslinovom ulju popržim mladi luk, dodam tikvice i rižu pa pomalo zalijevam juhom (temeljcem) dok riža ne bude gotova, doda se malo bosiljka, može se umiješati mozzarela narezana na kockice, a posipa se parmezanom. Još ih radim i na lešo sa krumpirom, a jako volim pohane, samo što mi se to ne da raditi.

  27. #77

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj snorki prvotno napisa
    Dolega, kod sucenja jufke ti je samo bitno da ti rucni zglob nije krut. Ako ti je zglob savitljiv, jufke lete same. sad - sad bude gotovo :D
    eh,to bi trebala nekoga gledati dok radi.ja svoje za sada izvaljam valjkom na mali promjer,jer kad sam ih pokušala razvlačiti rukama,pucale su

  28. #78
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Skuhala sinoć bolonjez i tijsteninu;to se da podgrijavati jer sam po cijele dane na poslu

  29. #79
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    pčelice, prijavljujem da sam radila one dinstane gljive s vrhnjem i bile su odlične! uz to riža sa češnjakom i salata od koječega - njam! i pita od čokolade :mnjam:

  30. #80

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ajme, pohane tikvice. Sada znam zašto ne otvaram često ovaj topic. Što od manjka vremena, što od silne želje za većinom stvari koje se ovdje navode...

  31. #81
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    pčelice, prijavljujem da sam radila one dinstane gljive s vrhnjem i bile su odlične! uz to riža sa češnjakom i salata od koječega - njam! i pita od čokolade :mnjam:
    kako pravis pitu od cokolade.zvuci super

  32. #82
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    jako je jednostavno i nije klasična pita, dolje je tijesto slično pitinom a gore čokoladna fila sa bjelanjcima. to mi je jedan od najdražih kolača - brzo je gotov a fiiiiin... doma mi je recept, probati ću ga navečer ubaciti.

  33. #83
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Vidim da se oko podneva zapocinji razgovori o klopi :ha, ha, ha:

    Pozdravljam vas preko pune zdjele salate i sira i vrhnja (gablec na poslu).

    Jucer sam radila puretinu u umaku od sampinjona i vrhnja, njoke, pohane tkivice i salatu, a navecer i pitu od sljiva. To je bila cista improvizacija s ciljem praznjenja zamrzivaca. U skoro vrijeme moram nesto napraviti sa slanutkom, naribanom tikvom, lisnatim tijestom i sljivama (sve u zamrzivacu ).

  34. #84
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Od lisnatog tijesta i šljiva naprvi štrudlu - bolja je nego ona od jabuka. Samo nemoj zaboraviti šljive posuti sa prezlom - da pokupi suvišnu tekućinu.
    Od tikvica možeš napraviti pitu ili popečke. Ili juhu.
    Slanutak ili na dalmatinski (skuhaš, dodaš kockice krumpira i poliješ maslinovim uljem i češnjakom) ili ko klasični grah, ili skuhaš, smiksaš štapnim, dodaš češnjaka i imaš supe pire ili namaz, kako više voliš.

  35. #85

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Amsterdam
    Postovi
    546

    Početno

    Imam jos dosta skuhane brokule od juce i razmisljala sam o nekakvom hladnom i kiselom folu ali ne znam kako bih to izvela. Mogla bih tome dodati i karfiola, mrkve,... Ali kako?


    Ako se ne sjetim bacam sve u nekakve lazanje sa mljevenim i povrcem.

  36. #86
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Meni je to super zaliti vrhnjem za kuhanje i zapeći. I mrkvu i karfiol.
    Nije mi zakiseljena brokula baš nešto.

  37. #87
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Gle, gle, cijeli meni je stigao! Hvala!

    Ajmo onda dalje (bila sam na placu u subotu): cvjetaca je treba zavrsiti u juhi, ali ako radim juhu od tikve onda cemo je dugacije okrenuti. Imam i kilu poriluka od kojeg ne smijem raditi varivo vec ga moram nekako maskirati da nitko ne zna sto jede. Zatim kila spinata - bio je u subotu na mlijeku, a svaki tjedan jedemo pitu zeljanicu pa bi mozda mogao nekako drugacije zavrsiti. Pa onda kila boba i 4 articoke (dobila ih jucer). Luk, mrkvu, tikvice, krastavce, salatu necu ni spominjati...

    Sta mogu kad poludim cim dodjem na plac?!

  38. #88
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja danas imam paprike u kajmaku sa domacim lepinama.njam

  39. #89

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Lisnato sa šljivama upravo smazali. Ja razvaljam tijesto na veličinu tepsije ili podijelim na 12 kvadratića i stavim u kalup za muffine da dobijem korpice. Onda samo ubacim šljive, pospem smeđim šećerom i cimetom.

  40. #90
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Od špinata možeš napraviti nabujak. Pomiješaš 4 žumanjka, vrećicu parmezana, 4 dkg brašna, malo muškatnog oraščića, jedno kiselo vrhnje, sol, dodaš oko pola kile skuhanog i smiksanog špinata i lagano umiješaš snijeg od 4 bjelanjka. Vatrostalnu posudu namažeš margarinom i posipaš mrvicama, istreseš smjesu sa špinatom i posipaš parmezanom i mrvicama. Peče se oko pola sata na 220 C. Mi obično za ručak imamo neku 'jaču' juhu i ovaj nabujak.

  41. #91
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    A ovo mi je super recept sa porilukom, iz Vegetine kuhinje ; )

    http://www.coolinarika.com/recept/pi...e_od_poriluka/

  42. #92
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    white musk, evo stiže pituljica!

    PITA OD ČOKOLADE

    tijesto: miksati 1 jaje sa 10 dkg šećera, dodati 10 dkg margarina, 10 dkg oraha, 10 dkg brašna. treba biti gusto, lopaticom se razmaže po plehu. peći 10 min na 180° (bude napola pečeno).

    fila: miksati 4 žutanjka sa 15 dkg šećera, dodati 15 dkg margarina, 10 dkg rastopljene koh čokolade, žlicu brašna. lagano umiješati snijeg od 4 bjelanjka. izliti na tijesto, peći još 15 min (kad ubodeš iglom ostane malo vlažna, ne smije se presušiti).

    pis of kejk! :namig:

  43. #93

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    anchi,karfiol možeš spohati,špinat na lešo sa krumpirom ili od njega napraviti rezance ili čak lazanje sa svježim sirom.
    ili...nešto slično mom danjašnjem ručku.krumpir izrezati na ploškice i prokuhati.premazati tepsiju,staviti red krumpira,pa red karfiola i mrkva,pa opet red krumpira,na to bob prodinstan u umaku od paradajza,na to red tikvica,pa možeš i red poriluka i završiš sa krumpirom.pospeš maslacom i zapečeš.

    btw.jel se to meni čini il ti stalno nešto kemijaš s porilukom,a tvoji uporno odbijaju?

  44. #94
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Kemijam ja i poriluk i tikvice i bob i blitvu i špinat i šparoge i sve zeleno s placa (a i druge boje). Ma uvalim ja njima svašta - ni ne znaju šta jedu.

    Danas sam skuhala juhu od tikve (vidi post malo gore) i bilo im je jestivo, a frendica se oduševila. Dobili su i pitu zeljanicu - to uvijek pali, ali već nam je pomalo dosta.
    Za sutra sam zmuljala zdinstani poriluk, mrkvu, celer i paradajz, pa ću u to uvaliti rižu, a sad me čekaju i 4 artičoke koje moram nekako pripremiti. Zapravo sam krenula na coolinariku, a prije toga svratila ovdje da vidim šta ima novoga... Odoh u potragu za receptom, javim sutra kako je ispalo.

  45. #95
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Trebam recept za brz, jednosavan i jaaaako izdasan kolac (za gomilu ljudi). A da nije biskvit, voće, šlag - to je već posluženo u tom društvu!
    Ako moze dupla smjesa za veliku tepsiju.

  46. #96
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    kupi kore za medenu pitu, ja ću ti napisati kremu ako nemaš, gore čokolada - nahraniti će hrpu ljudi a brzo je za napraviti.

  47. #97
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Nemam ništa protiv kupovnih dijelova, ali te kore su taaako debele. Kad ja pravim medenu ili mađaricu, stavim 8-10 kora koje su debele po 2mm.

  48. #98
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    eh, ali to trajeeee... ja sam za to lijena. a kore možeš malo zaliti toplim mlijekom s rumom, pa će se fino nasaftati i nećeš ni skužiti da nisu prave. :namig:

    ili, ako imaš vremena, napravi urmašice. zasitno, izdašno, fino za poludit...

  49. #99
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Pa poanta i jest u vremenu: trebala bih napraviti barem 50 hurmašica, aza to fakat treba vremena.
    Ali, dobro si me podsjetila - to ću napraviti za svoju dušu.
    Kad više ne budem na dijeti!

  50. #100
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ma napravi ti njih i dostavi na krešić :anđeoski smiješak:

    ja se spremam već 13 i pol mjeseci, pa nikako...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •