Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 100 of 100

Thread: Što danas kuhate? (14. dio)

  1. #51
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Mi jučer juhu od paradajza, karbonaru i salatu: ručak je morao biti brzo gotov pa se nismo ni trudili. Bio je gotov za 26 minuta.

  2. #52
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Obožavam po ljeti te brzinske ručkove koji su gotovi za manje od pola sata. Nemam živaca saftati se u kuhinji.

    Ja sam jučer pravila isto jedan brzinski. Skuhala heljdu i za to vrijejeme i miješano povrće pa pomiješala i dodala malo soja sosa o cuury-a. Ispekla štapiće oslića i uz to zelena salata. Bilo gotovo isto za cca 20 minuta.

  3. #53

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Moj ručak je uvijek brzinski najviše 30-45 minuta jer dođemo mrtvi gladni....ljetne verzije budu i po 15 minuta jer se juri na plažu...

  4. #54

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,512

    Default

    Vi zovete brzim ruckom nesto sto se pravi duze od pola sata? (Nasla upiniiiiiik) E meni ce danas teta koja cuva Viktorica nesto da skuha. I u tome je jedina pozitivna strana (dobro i plata) mog povratka na posao.

  5. #55
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Pa kako ću brže?
    Nani, što skuhaš za 15 minuta?

    Da mi provri voda za tijesto treba barem 10 i onda još barem 8 za kuhanje tjestenine, pa dok je ocijediš koja minuta...
    U to vrijeme čekanja očistim i narežem povrće za salatu...
    Ne mogu ja brže od 25 minuta. Nema šanse!

  6. #56
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Čizus, šta je meni danas sa slovima, ili ih ima previše ili su totalno besmislene riječi :shock:

  7. #57

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,512

    Default

    Salate valjda mogu za 15. I pecena jaja.

  8. #58

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    ja pitu rasucem za 10 minuta, te joj treba 10 minuta da se ispece na zaru( hi, hiii)

  9. #59
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    kak` da ne!

  10. #60

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,512

    Default

    Sto mogu lagat ove bosanske trudnice....Ja za 10 minuta ne mogu kupit pitu kod Nagiba...

  11. #61

    Default

    Ja nemam pojma sto cu danas...imam dvije tikvice u frizideru i vremena od 15.45 - 16.00 za nesto iskemijati.

  12. #62

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,512

    Default

    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)

  13. #63
    wewa's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    3,187

    Default

    vidi mojih bosanki sto su se raskokodakale :beeeeeelj:

    ja vise nemam ideje sta da pravim, uzasno mi je vruce :cmizdr:

  14. #64

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by MajaMajica
    dolega draga a šta ti znači to "u roli"?
    ispeći u rerni,pečnici i sl.

    apricot,kaj ti štopaš vrijeme kuhanja?

    ja sam radila blitvu s krompirom i čevape(kak se paše)jučer pitu,jednu od sira i jednu od krumpira.konačno sam prokužila kak to bosanci valjaju tijesto.(hi,hi)mojoj sveki bez obzira na porijeklo ne uspijeva baš najbolje.i baš mi je drago što je moja pita bolja od njene(bahati smajlić)

  15. #65

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Dolega, kod sucenja jufke ti je samo bitno da ti rucni zglob nije krut. Ako ti je zglob savitljiv, jufke lete same. sad - sad bude gotovo :D

  16. #66

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Quote Originally Posted by ninet
    Salate valjda mogu za 15. I pecena jaja.
    Evo odgovora Apri.....
    Ili neko meso na naglo i salata....pašta sa kupovnim šugom (reći ćeš da treba duže ali ako kupiš Barilline špagete no 1- oni se kuhaju par minutica) ili ako šugo imaš od dana prije.....

  17. #67

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Iako priznajem i kod mene rijetko bude tako brzo jer uvijek još treba nešto Niki donijeti, poslušati ga, obrisati mu guzu i sl.....

  18. #68
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    dolega, jučer sam štopala. Počela sam u 16:53, a završila u 17:19. U 17:45 smo morali biti negdje.

  19. #69
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by ninet
    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)
    I kako to zavrsis? I sta ide uz to - mislim ja bi to samo pojela, ali MM... :tuzno odmahuje glavom i koluta ocima:

    Jos nesto ... jako sam se navukla na pesto genovese ... ono od bosiljka, pinjola, maslinovog ulja i sl. sto se kupi u staklenci i pomijesa s tijestom ... ODLICNA STVAR! Probala sam prije par mjeseci i postal pravi ovisnik :krevelj:

  20. #70

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Quote Originally Posted by ninet
    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)
    I kako to zavrsis? I sta ide uz to - mislim ja bi to samo pojela, ali MM... :tuzno odmahuje glavom i koluta ocima:
    to je to!! a možeš i zaliti sa vrhnjem za kuhanje....i sve skupa zaliti po pašti, naribati parmezana i that's it!! ili u to ubaciš i komadiće puretine/piletine koju si prije bacila na naglo...ili dinstane gljive....

  21. #71
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Quote Originally Posted by Nani
    Quote Originally Posted by anchi pp
    Quote Originally Posted by ninet
    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)
    I kako to zavrsis? I sta ide uz to - mislim ja bi to samo pojela, ali MM... :tuzno odmahuje glavom i koluta ocima:
    to je to!! a možeš i zaliti sa vrhnjem za kuhanje....i sve skupa zaliti po pašti, naribati parmezana i that's it!! ili u to ubaciš i komadiće puretine/piletine koju si prije bacila na naglo...ili dinstane gljive....

    Vidis da ima dodatak!!! Moram pitati, da ne bude kao s kus-kusom - ja zalila vrucom vodom i bilo bljutavo. Pa mi je ivy :kis-kis: objasnila da voda mora biti slana...

    A tikvice su mi odlicne, ubacim ih u svakakvo varivo ili umak, pa ih poham (to obicno jedem sama :/), ali moram im dodati neki glamour da bi ih MM i kcer pojeli :/). Pa ako netko ima neki glamurozan recept za tikvice ... neka ne bude Skot ... u zamjenu dajem recept za pohanu ciklu ... :kes-kes:

  22. #72

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Rijeka
    Posts
    885

    Default

    Meni su definitivno najbolje na roštilju ili samo na običnoj teflonskoj tavi....ja to obično sama jedem...dečki mi vole pohano, a MM obožava ovako sa vrhnjem za kuhanje i još gljivama unutra. Probaj napraviti, jako je fino!
    Ja ih skupa sa patlidanima ubacim u pleh pa u pecnicu kada radim meso s krumpirom....

  23. #73
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Sutra...

  24. #74

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Amsterdam
    Posts
    546

    Default

    Upravo bacila u rernu tri pastrmke. Izgledale su savrseno, sjajne i cvrste. Pored njih u drugu posudu cherry tomate na grancicama, pola tikvice na stapice i komadic zute paprike. So, bosiljak i dosta maslinovog.

    Vidjet cemo.

    Jos sam htjela napraviti jogurt sa jagodama i metvicom ali kao za vraga nigdje jogurta koji mi treba. 8-//

  25. #75

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    2,765

    Default

    Quote Originally Posted by anchi pp
    Quote Originally Posted by Nani
    Quote Originally Posted by anchi pp
    Quote Originally Posted by ninet
    Isjeci na kolutice, baci na maslinovo ulje, dodaj malo bijelog luka (ako smijes)
    I kako to zavrsis? I sta ide uz to - mislim ja bi to samo pojela, ali MM... :tuzno odmahuje glavom i koluta ocima:
    to je to!! a možeš i zaliti sa vrhnjem za kuhanje....i sve skupa zaliti po pašti, naribati parmezana i that's it!! ili u to ubaciš i komadiće puretine/piletine koju si prije bacila na naglo...ili dinstane gljive....

    Vidis da ima dodatak!!! Moram pitati, da ne bude kao s kus-kusom - ja zalila vrucom vodom i bilo bljutavo. Pa mi je ivy :kis-kis: objasnila da voda mora biti slana...

    A tikvice su mi odlicne, ubacim ih u svakakvo varivo ili umak, pa ih poham (to obicno jedem sama :/), ali moram im dodati neki glamour da bi ih MM i kcer pojeli :/). Pa ako netko ima neki glamurozan recept za tikvice ... neka ne bude Skot ... u zamjenu dajem recept za pohanu ciklu ... :kes-kes:
    jesi li ikada pravila filovane tikvice? Znaci, punis ih kao paprike ili sogan dolmu. ne znam tacno recept, ali se raspitam.
    Inace, i ja obozavam pohane tikvice, ali ih niko sem mene nece da jede (slijeg ramenima).

  26. #76
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,863

    Default

    Ja od tikvica radim rižoto - na maslinovom ulju popržim mladi luk, dodam tikvice i rižu pa pomalo zalijevam juhom (temeljcem) dok riža ne bude gotova, doda se malo bosiljka, može se umiješati mozzarela narezana na kockice, a posipa se parmezanom. Još ih radim i na lešo sa krumpirom, a jako volim pohane, samo što mi se to ne da raditi.

  27. #77

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    Quote Originally Posted by snorki
    Dolega, kod sucenja jufke ti je samo bitno da ti rucni zglob nije krut. Ako ti je zglob savitljiv, jufke lete same. sad - sad bude gotovo :D
    eh,to bi trebala nekoga gledati dok radi.ja svoje za sada izvaljam valjkom na mali promjer,jer kad sam ih pokušala razvlačiti rukama,pucale su

  28. #78
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Skuhala sinoć bolonjez i tijsteninu;to se da podgrijavati jer sam po cijele dane na poslu

  29. #79
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    pčelice, prijavljujem da sam radila one dinstane gljive s vrhnjem i bile su odlične! uz to riža sa češnjakom i salata od koječega - njam! i pita od čokolade :mnjam:

  30. #80

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Ajme, pohane tikvice. Sada znam zašto ne otvaram često ovaj topic. Što od manjka vremena, što od silne želje za većinom stvari koje se ovdje navode...

  31. #81
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    Quote Originally Posted by ms. ivy
    pčelice, prijavljujem da sam radila one dinstane gljive s vrhnjem i bile su odlične! uz to riža sa češnjakom i salata od koječega - njam! i pita od čokolade :mnjam:
    kako pravis pitu od cokolade.zvuci super

  32. #82
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    jako je jednostavno i nije klasična pita, dolje je tijesto slično pitinom a gore čokoladna fila sa bjelanjcima. to mi je jedan od najdražih kolača - brzo je gotov a fiiiiin... doma mi je recept, probati ću ga navečer ubaciti.

  33. #83
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Vidim da se oko podneva zapocinji razgovori o klopi :ha, ha, ha:

    Pozdravljam vas preko pune zdjele salate i sira i vrhnja (gablec na poslu).

    Jucer sam radila puretinu u umaku od sampinjona i vrhnja, njoke, pohane tkivice i salatu, a navecer i pitu od sljiva. To je bila cista improvizacija s ciljem praznjenja zamrzivaca. U skoro vrijeme moram nesto napraviti sa slanutkom, naribanom tikvom, lisnatim tijestom i sljivama (sve u zamrzivacu ).

  34. #84
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Od lisnatog tijesta i šljiva naprvi štrudlu - bolja je nego ona od jabuka. Samo nemoj zaboraviti šljive posuti sa prezlom - da pokupi suvišnu tekućinu.
    Od tikvica možeš napraviti pitu ili popečke. Ili juhu.
    Slanutak ili na dalmatinski (skuhaš, dodaš kockice krumpira i poliješ maslinovim uljem i češnjakom) ili ko klasični grah, ili skuhaš, smiksaš štapnim, dodaš češnjaka i imaš supe pire ili namaz, kako više voliš.

  35. #85

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Amsterdam
    Posts
    546

    Default

    Imam jos dosta skuhane brokule od juce i razmisljala sam o nekakvom hladnom i kiselom folu ali ne znam kako bih to izvela. Mogla bih tome dodati i karfiola, mrkve,... Ali kako?


    Ako se ne sjetim bacam sve u nekakve lazanje sa mljevenim i povrcem.

  36. #86
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Meni je to super zaliti vrhnjem za kuhanje i zapeći. I mrkvu i karfiol.
    Nije mi zakiseljena brokula baš nešto.

  37. #87
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Gle, gle, cijeli meni je stigao! Hvala!

    Ajmo onda dalje (bila sam na placu u subotu): cvjetaca je treba zavrsiti u juhi, ali ako radim juhu od tikve onda cemo je dugacije okrenuti. Imam i kilu poriluka od kojeg ne smijem raditi varivo vec ga moram nekako maskirati da nitko ne zna sto jede. Zatim kila spinata - bio je u subotu na mlijeku, a svaki tjedan jedemo pitu zeljanicu pa bi mozda mogao nekako drugacije zavrsiti. Pa onda kila boba i 4 articoke (dobila ih jucer). Luk, mrkvu, tikvice, krastavce, salatu necu ni spominjati...

    Sta mogu kad poludim cim dodjem na plac?!

  38. #88
    white_musk's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,838

    Default

    ja danas imam paprike u kajmaku sa domacim lepinama.njam

  39. #89

    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    3,026

    Default

    Lisnato sa šljivama upravo smazali. Ja razvaljam tijesto na veličinu tepsije ili podijelim na 12 kvadratića i stavim u kalup za muffine da dobijem korpice. Onda samo ubacim šljive, pospem smeđim šećerom i cimetom.

  40. #90
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,863

    Default

    Od špinata možeš napraviti nabujak. Pomiješaš 4 žumanjka, vrećicu parmezana, 4 dkg brašna, malo muškatnog oraščića, jedno kiselo vrhnje, sol, dodaš oko pola kile skuhanog i smiksanog špinata i lagano umiješaš snijeg od 4 bjelanjka. Vatrostalnu posudu namažeš margarinom i posipaš mrvicama, istreseš smjesu sa špinatom i posipaš parmezanom i mrvicama. Peče se oko pola sata na 220 C. Mi obično za ručak imamo neku 'jaču' juhu i ovaj nabujak.

  41. #91
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,863

    Default

    A ovo mi je super recept sa porilukom, iz Vegetine kuhinje ; )

    http://www.coolinarika.com/recept/pi...e_od_poriluka/

  42. #92
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    white musk, evo stiže pituljica!

    PITA OD ČOKOLADE

    tijesto: miksati 1 jaje sa 10 dkg šećera, dodati 10 dkg margarina, 10 dkg oraha, 10 dkg brašna. treba biti gusto, lopaticom se razmaže po plehu. peći 10 min na 180° (bude napola pečeno).

    fila: miksati 4 žutanjka sa 15 dkg šećera, dodati 15 dkg margarina, 10 dkg rastopljene koh čokolade, žlicu brašna. lagano umiješati snijeg od 4 bjelanjka. izliti na tijesto, peći još 15 min (kad ubodeš iglom ostane malo vlažna, ne smije se presušiti).

    pis of kejk! :namig:

  43. #93

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    anchi,karfiol možeš spohati,špinat na lešo sa krumpirom ili od njega napraviti rezance ili čak lazanje sa svježim sirom.
    ili...nešto slično mom danjašnjem ručku.krumpir izrezati na ploškice i prokuhati.premazati tepsiju,staviti red krumpira,pa red karfiola i mrkva,pa opet red krumpira,na to bob prodinstan u umaku od paradajza,na to red tikvica,pa možeš i red poriluka i završiš sa krumpirom.pospeš maslacom i zapečeš.

    btw.jel se to meni čini il ti stalno nešto kemijaš s porilukom,a tvoji uporno odbijaju?

  44. #94
    anchi pp's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,908

    Default

    Kemijam ja i poriluk i tikvice i bob i blitvu i špinat i šparoge i sve zeleno s placa (a i druge boje). Ma uvalim ja njima svašta - ni ne znaju šta jedu.

    Danas sam skuhala juhu od tikve (vidi post malo gore) i bilo im je jestivo, a frendica se oduševila. Dobili su i pitu zeljanicu - to uvijek pali, ali već nam je pomalo dosta.
    Za sutra sam zmuljala zdinstani poriluk, mrkvu, celer i paradajz, pa ću u to uvaliti rižu, a sad me čekaju i 4 artičoke koje moram nekako pripremiti. Zapravo sam krenula na coolinariku, a prije toga svratila ovdje da vidim šta ima novoga... Odoh u potragu za receptom, javim sutra kako je ispalo.

  45. #95
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Trebam recept za brz, jednosavan i jaaaako izdasan kolac (za gomilu ljudi). A da nije biskvit, voće, šlag - to je već posluženo u tom društvu!
    Ako moze dupla smjesa za veliku tepsiju.

  46. #96
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    kupi kore za medenu pitu, ja ću ti napisati kremu ako nemaš, gore čokolada - nahraniti će hrpu ljudi a brzo je za napraviti.

  47. #97
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Nemam ništa protiv kupovnih dijelova, ali te kore su taaako debele. Kad ja pravim medenu ili mađaricu, stavim 8-10 kora koje su debele po 2mm.

  48. #98
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    eh, ali to trajeeee... ja sam za to lijena. a kore možeš malo zaliti toplim mlijekom s rumom, pa će se fino nasaftati i nećeš ni skužiti da nisu prave. :namig:

    ili, ako imaš vremena, napravi urmašice. zasitno, izdašno, fino za poludit...

  49. #99
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Pa poanta i jest u vremenu: trebala bih napraviti barem 50 hurmašica, aza to fakat treba vremena.
    Ali, dobro si me podsjetila - to ću napraviti za svoju dušu.
    Kad više ne budem na dijeti!

  50. #100
    ms. ivy's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    12,890

    Default

    ma napravi ti njih i dostavi na krešić :anđeoski smiješak:

    ja se spremam već 13 i pol mjeseci, pa nikako...

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •