-
Lupanje po glavi- 18. mjeseci
Zabrinuta sam zbog ponašanja 18-mjesečnog djeteta.
Često se udara rukama po glavi, ne jako ali to učestalo radi i na taj način privlači pažnju.
Svaki put mu govorim: ne lupati glavicu, draga glava i sl. i čini mi se da nema neke koristi... pokušala sam i ignorirati to lupanje, ali ništa nije bolje.
Ponekad to radi i udarajući glavom o pod ili zid kad nije nešto po njegovom.
Primjetila sam da je to posebno izraženo kad mu nešto branim ili nešto krivo napravi; npr. zalije se, sruši nešto slično.
Mi ga nikad nismo ni udarali niti na taj način kažnjavali.
Ne znam da li je to faza ili imam razloga za zabrinutost.
Ima li tko sličnih iskustava?
-
Zar se to nikom ne događa osim nama?
-
Bio je jedan topik na ovakvu temu, ali nemam vremena ga naći sada. Uglavnom, ono što sam pročitala je da to djeca rade kada nešto nije po njihovom, da privuku pažnju itd. sve ono što si ti napisala.
Većini je uspijevalo da to riješe ignoriranjem, ali možeš i doći do djeteta i spriječiti ga da to radi, ali na blag način i objasniti da se ne bi trebao udarati itd. Kod nekih je palilo ignoriranje bolje, a kod drugih ovo drugo, ali znam da je kod sviju to prošlo u jednom trenutku kao rukom odnešeno...
izdrži!
-
naravno da nas ima!
ali, kao što reče maslačkica, pisalo se o tome... potraži
moj se isto zna baciti na pod i lupati glavom... odvratim mu pažnju nekom igračkom, slikovnicom, pozovem ga da nešto idemo tražiti... uglavnom mi uspije.
-
uuu, sjecam se kad je znala glavicom lupati u zid :/, ono tup-tup ...i proslo je uz razgovor, objasnjenje i pomalo ignoriranje
-
Sad mi je lakše kad vidim da nas je više koji su prolazili ili prolaze kroz isti problem.
Topic na ovu temu nisam uspjela naći ali se nadam da je to prolazna faza i da neće dugo trajati.
Zaboravila sam napisati da je prije 2 mjeseca krenuo u jaslice, pa bi to mogao biti i neki oblik posljedica adaptacije.
-
moj se tako uspavljivao i još uvijek se uspavljuje - ima 14 godina a sve je krenulo s njegovih 1 godine i ostanka u bolnici 2 tjedna bez roditelja
-
ima jako puno djece koja to rade. To je faza koja nije baš ugodna ali prođe.Pogledaj pod izazove možda tamo nađeš temu na kojoj se već pisalo o tome.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma