meni je zao - ali cini se da nema pomoci - sto ovakve rasprave samo guraju i jedne i druge u suprotne ekstreme. :/
mozda bi nam pomogao moderator.
jer i dalje sam uvjerena da su nam stavovi zapravo puno puno blizi nego sto ovako ispada. nit ja mislim da je najbolje da radjamo same bez icije pomoci, nit vjerujem da mc misli da je 'situacija u nasim rodilistima sasvim ok, a ako nekome nije sama si je kriva'. a vjerujem da ponekad tako ispada, odnosno tako shvati suprotna strana koja cita.
pa kao sto mene iznervira nesto sto napise mc, tako vjerujem da i suprotnu stranu iznervira ono sto ja napisem. ispricavam se ako sam nekoga uvrijedila ili povrijedila svojim postovima.
porod je vrlo intimna i kompleksna tema i tesko se odvojiti od vlastitih iskustava, strahova i predrasuda. zato puno stvari shvacamo osobno, iako tako nije zeljeno.
eto, mene osobno je povrijedilo to sto si napisala. tocka. nije stvar u tebi, nego je u meni. smijes imati drugacije misljenje, naravno.
nitko ne trazi da se zenu ostavi samu da radja. nego da joj se pusti bliska osoba, a intervencije svedu na najmanju mjeru. kod ronin je bila potpuno drugacija prica. nisam referirala na slucajeve kao sto je ona, za koje je normalno da budu u bolnici i pod nadzorom (i to ne tehnologije, nego zivih ljudi, a i koja bliska osoba bi dobro dosla), nego za slucajeve kojih je ovdje 90%, a to je da se zenama buse vodenjaci, daje drip i reze bez pitanja i bez objasnjenja, sve u stilu 'MI znamo sto tebi treba, zenice, TI nemas pojma'.
nigdje ne opravdavam porod kod kuce u hrvatskoj, nesavrsen kakav je, niti zelim reci da bi zene trebale masovno hrliti u tako nesto. to sto je eto par roda ili rodinih forumasica rodilo kod kuce ili mozda planira, mozda u idelanim uvjetima u snovima a mozda u neidealnim uvjetima u hr, je kap u moru prema ostalim zenama koje imaju uniformno isti stav kao ti.
molim te da vise ne seciras mikkin porod. mislim da stvarno nije fer prema njoj. iznijela je sve, i svoje osjecaje, i dvojbe, i strahove,a ti i dalje tvrdis da nesto prikazuje idealnije nego sto je bilo, mozda i da nesto skriva, pa seciras njene kontradiktorne izjave. naravno da su kontradiktorne. jer su osjecaji. posebno u porodu (kad ga analiziras), u glavi nam se roji hrpa osjecaja, misli, ovog onog.. sto je tu cudno? to je normalno i ljudski.

a ti i dalje tvrdis da nesto prikazuje idealnije nego sto je bilo, mozda i da nesto skriva, pa seciras njene kontradiktorne izjave. naravno da su kontradiktorne. jer su osjecaji. posebno u porodu (kad ga analiziras), u glavi nam se roji hrpa osjecaja, misli, ovog onog.. sto je tu cudno? to je normalno i ljudski.
Odgovori s citatom
). Moguce da je tocno ono sto mislim da ti pretpostavljas (da je ozracenje foruma krivo za takav njihov dojam), ali nekako se nadam da su se cure ipak prevarile i da reakcije ne bi bile onakve kakve ocekuju.
. ovog mog sigurno ne bum uspjela nagovoriti da on pregledava posteljicu
onda bi sve bilo med i mlijeko. imam osjećaj (a možda se i varam