Ne mislim da zivotom branite ulaz, nego ono - pojavi se na ulazu netko tko ne zvoni, nikoga ne ceka, samo ceka da mu se otvore vrata a ponasa se pomalo cudno?
Ukratko, u nasem ulazu su 4 stana, poznajemo sve susjede, a jedan susjed uopce ne boravi u svom stanu. Znaci, redovno srecemo dvoje susjeda, i to je to.
Parlafon postoji.
Ne mozes uci ako ne otkljucas, ili ako ti netko ne otvori buzzom.
Buzz parlafona se dosta cuje u hodniku ulaza, ali i u hodniku stana.
I danas mi se dogodi nesto sto mi je na trenutak djelovalo pomalo cudno: sidjem, izadjem, a na vratima stoji zena sa bebom na rukama. Zvonila nije nikome, kao sto rekoh zvonjava parlafona se cuje i na hodniku ulaza, i u hodnicima stanova.
Udje ona u ulaz, a meni padne na pamet, "Ne poznajem ju, nije zvonila, kamo ona ide?".
I vratim se ja u ulaz, popnem uz stepenice, dodjem do podesta, a ona odmah silazi dole, mimoilazimo se po stepenicama. Nije ni stigla do stanova. Cim mi je cula korake, okrenula se i silazi niz stepenice.
Nije nikome zvonila - opet se i to na hodniku cuje, na bilo koja od 4 vrata da zvonis - nego ono - udje u ulaz, izadje iz ulaza.
Nista, izadjem i ja za njom, pripazila sam da su se vrata dobro zatvorila, ona se nekud izgubila...
I sad sam ja :?
Pa rekoh, pustate li u zgradu nepoznate koji vam radi necega (ne mogu to 'nesto' konkretno opisati) djeluju kao da tu nemaju nikakvog (postenog) posla?