Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: dojenje i sisanje palca

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno dojenje i sisanje palca

Moj dvomjesecni sin iskuljcivo je dojena beba, nema dude, nema bočice, samo sisa. Dojim ga na zahtjev, lijepo napreduje, rodio se sa 3920, iz rodilišta izašao sa 3850, a sa dva mjeseca imao 5700. Primjetila sam da ponekad sisa palac. I to ne samo kad je gladan, nego ponekad i kad je sit. Čim bi to primjetila ja sam ga stavljala na siku i on bi ponekad sisao, ponekad ne. Ja ga ostavim a on opet nakon nekog vremena potraži palac, malo ga posiki i spava. Može li mi to poremetiti dojenje? Prva dva sina imala su dudu varalicu, pa nisam primjetila da sišu palac. Kakva su vaša iskustva? Da mu kupim varalicu ili da ga pustim na miru?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pusti ga - on na taj način otkriva svijet oko sebe. Sad siše palac, sutra će igračku, pa sa cca sedam mjeseci nožice... Sve su to normalne faze...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pusti ga - on na taj način otkriva svijet oko sebe. Sad siše palac, sutra će igračku, pa sa cca sedam mjeseci nožice... Sve su to normalne faze...
    ili će nastaviti sisati palac kao moja Pia.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto smo prošli... prvo sam bila nesretna i mislila da je gladna, međutim nije htjela dojiti kad bih joj ponudila, onda sam par noći oblijetala oko kinderbeta i vadila prst te gurala dudu (nedavno mi je jedna mama rekla da je to trebalo trajati bar mjesec dana), ali nisam ju uspjela odviknuti...
    sad duda prst kad je pospana i kad je jako nesretna (ljuta, nervozna, tužna), po noći ga izvadi ali čim se malo razbudi, prst je opet u ustima...
    Jednostavno joj treba i ona si ga je našla...

A u debatu što je bolje, duda ili prst ne bih ulazila.. samo znam da me je sad jako strah jer svašta dira po vani i u trenu strpa prst u usta - nit joj mogu svake dvije minute prati ruke (a to ne bih niti htjela) niti mogu hodati za njuom s maramicom i brisati....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Didi, pa zasto bi joj uopce trebala stalno brisati ruke?
    Normalno je da mala djeca trpaju svasta u usta, to im je jedan od glavnih nacina upoznavanja svijeta, ali tako se i razvija prirodni imunitet. Kao sto rece jedan pedijatar mojim frendovima, dijete da bi bilo zdravo mora prvo popapati pol kile smeca .
    Malo karikirano, ali poanta je jasna.
    I moja chiquittita je imala fazu s neka 2-3 mj. kad je sisala povremeno palac, a ja sam joj tada brze bolje svaki put gurnula ciku i ona bi je prihvatila, malo podudala i to bi bilo to.
    Proslo ju je kroz nekih mjesec dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sankar isto vec duze vrijeme sise palac, i to uglavnom kad je pospan. Probala sam ga na cicu, ali ako nije gladan, onda mu mlijeko smeta pa odmakne glavu i nastavi s palcem. Mene isto brine da ce se tesko toga odviknuti, jer ce palac imati cijeli zivot, a duda se valjda nekako ukloni.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da se nadovezem na prethodnu poruku: prije nekog vremena sam kod pedijatra vidjela curicu koja ima mozda i 6-7 godina i ima dudu. Tako da mi se cini da je tesko procijeniti sto je bolje, odnosno, cega ce se kasnije lakse odviknuti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni stoput ljepse izgleda beba koja sise palac od one koja sise dudu. palac je definitivno prirodniji.

moj je jakov sisao palac do nekih 2,5 mj i sam od sebe prestao jer su mu tad poceli izlaziti zubici!!!
    a filip je imao dudu, i prestao ju je koristiti kad su mu izbijali gornji zubici.

violet, razumijem tvoju dvojbu, no mislim da je i ta djevojcica koju spominjes sigurno do sada imala prilike za prestajanje navlacenja dude, samo netko nije htio pomoci, potaknuti, prepoznati trenutak i sl... a ti ces kod svoje djece to znati, i gotovo

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni se ipak cini da je cistiji njegov palac nego duda. moja sestra dudu zove čep za djecu.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    moja sestra dudu zove čep za djecu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja starija je imala dudu i bez problema je sama odbacila sa oko 2,5 god. Blizanci sisaju prstić i ponekad mi se čini da će posisat nokat koliko jako vuku. Čim ga stave to je siguran znak da će uskoro zaspat

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ma ja nekako uvijek mislim da je sisanje palca pokazatelj da mu nešto nedostaje :ili je gladan ili bi malo nježnosti i ja mu svaki put ponudim siku ali on je nekad neće. i ja bih onda plakala jer mislim da je tužan i usamljen ( a možda to mene samo drmaju hormoni, :šmrc, šmrc: :

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lidija_33 prvotno napisa
    ma ja nekako uvijek mislim da je sisanje palca pokazatelj da mu nešto nedostaje :ili je gladan ili bi malo nježnosti i ja mu svaki put ponudim siku ali on je nekad neće. i ja bih onda plakala jer mislim da je tužan i usamljen ( a možda to mene samo drmaju hormoni, :šmrc, šmrc: :
    I ja isto pomislim i onda skačem oko njega ne bi li izvadio taj palac iz usta, ali kad neće, onda neće... obično to radi kad je pospan ili trenutno nema pametnijeg posla...

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nemoj mu kupovati dudu varalicu, on ne sisa prst kad je gladan, to je normalna navika skoro svakog djeteta.
    Moj Luka za tjedan dana ce imati 7mj. i nikada nije htjeo dudu, prije malo vremena sam probala sa bocom al nece ni nju, nema sanse, pa sam mijenjala nekoliko bocica al nista, nema sanse al zato prst igra glavnu ulogu iako sam primjetila da vec mjesec dana ga manje sisa.

Eh ta nasa dijecica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Paula je s 4 mj. odbacila dudu i počela sisati palac, dok Pat. sisa dudu od početka. Nikad mi to nije stvaralo nikakve probleme s dojenjem, a Pat. s 15 mjeseci još uvijek obožava ciku bez obzira na dudu.
    I sama sam sisala palac od 5. godine kad sam slomila ruku, a lijevi mi nije bio toliko sladak pa sam odustala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •