Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Beba mala prema UZV???

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Beba mala prema UZV???

Ja sam trudna 36+6 i bila sam kod dr.-a prije 4 dana,koji mi je rekao da je beba teška 2710gr,što je kao malo manje nego što bih trebalo biti u ovoj sedmici.Moram reći da me je to pravo zabrinulo,jer sam rodila sina prije 3 godine koji je bio težak 4200gr.

Da li je to normalno i da li postoji neka tablica po kojoj se mjeri težina bebe i sedmica?

Unaprijed hvala!

tinnkka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Beba mala prema UZV???

[Da te utjesim,kad sam ja bila trudna sa drugim bebacem u toj dobi,znaci 36 tjedana,rekli su mi da je beba nesto manja,ali kao nije to neki problem.Meni je bio problem jer prva curica je bila 3720 i 53,pa mi nije bilo jasno kako je ova beba tako manja, a jos i decko.11 dana prije poroda,odnosno 4 dana prije termina( tjedan dana sam prenijela) mi je opet rečeno da je beba manja,da ima oko 2800.Ja to nisam mogla vjerovati,pa sam otisla jos kod svog ginekologa koji mi je vodio 1. trudnocu i bila sam jako zadovoljna i on mi je isto rekao da je beba manja,da nema ni tri kile.I tako ja doma u komi jer beba je manja,ko zna sta nije u redu,da li se beba uopce hrani preko posteljice i sto cuda mene mori,a kad ono rodi se zdrav i veseli decko od 3600 i 52!!!Nadam se da se sada bolje osjecas i i vjeruj sebi i razmisljaj pozitivno,ipak mi mame znamo najbolje!!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni su dan prije poroda rekli 3700, rodio se s 4030. Brzo je dobio 330g

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure hvala na odgovoru,lijepo je znati da postoje odstupanja od njihovih mjera

A da li ima neki link gdje mogu vidjeti tabelu za koju sam već pitala?

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ukucaj u pretražnik: trudnoća iz tjedna u tjedan i na stranici Harni naći ćeš podatek o prosječnoj težini bebe za pojednini tjedan!

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ima ovdje http://babymed.com/tools/pregnancy/calendar po danima (pod 2 treba odabrati Fetal Weight Calendar) ali ja se ne bih držala strogo tih tabličnih mjera.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U knjizi STA DA OCEKUJETE DOK CEKATE BEBU pise,da kada se posumnja da je mala kilaza bebe,trudnica treba da uzima 25mg cinka.
    Naravno uz savet ginekologa!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na ultrazvuku 6 tjedana prije termina poroda, doktor je pogledao mene i mog partnera i rekao da je beba premala s obzirom na nas dvoje.

Dosla je moja srecica carskim i otpusna dijagnoza je zivorodena, velika beba - za curice - imala je 3800g i 50 cm.

Sretno

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

16.1. na uzv beba je bila 3300g kad se rodila 10.2. imala je 3360! da je narasla 60g za mjesec dana mislim da bi ipak bilo premalo. tako da, ne brini, mjerenja nisu baš precizna.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pogoditi tezinu bebe na UZV ovisi koliko je iskusan doktor i koliko je kvalitetan UZV.
    Za prvo mi nisu nista govorili,ni spol ni tezinu,ni duzinu,samo da je sve ok.
    Za drugo rekli da je oko 3300-3500 sto mi je izgledalo ok jer je prvo rodjeno sa 3800.
    I falili.
    Desetak dana nakon toga mala je rodjena sa 2550!
    Na pitanje kako je tako naglo smrsala nisu mi mogli dati odgovor osim da je mozda gubila kilazu jer je bila kompletno zapetljana pupcna vrpca.
    Za trece mi rekli (nakon pola sata UZV i mjerenja glave,stopala,protoka krvi i kisika kroz pupcanu vrpcu...)da je oko 3500.
    I rodio se sa 3440.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •