Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: ja bih prestala

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

juls - samo polako - sve ti je ms. ivy rekla! I moje iskustvo je slično, s tim da sam se s drugim djetetom prvih tjedan-dva povratka na posao malo morala izdajati kada bih osjetila da su se cice prepunile (odeš u wc, ižmikaš nad umivaonikom da popusti napetost i tjeraš dalje...).

Da je bar više djece privrženo i povezano s majkama na takav način!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi se polako odvikavamo noćnog dojenja i uspavljivanja na siki evo već 4 dad :D , plaće ona, plaćem ja, najgore ju je dobiti u krevet i uspavati pričom i maženjem jer odmas traži siku, ako jokj ne dam siđe s kreveta i upali svijetlo i igra se do 3 ujutro ( ne bi ju ja još odvikavala od uspavljivanja dojenjem ali stvarno ne daj Bože da nekud moram ić, bolnica itd. nju nitko ne može uspavati ima 2g i skoro 2 mjeseca) meni je najveći problem buđenje noću i sisanje preko dana svakih 10 ili 5 min :shock: , navlačenje sike u svim smjerovima, hodanje s sikom, skakanje itd. da ne govorim da ništa drugo ne jede...sad kad se probudi noću malo plaće ( to me slomi) onda se mazimo ili brblja iduća tri sata...siku joj dam samo ujutro i kada pojdoji od sreće kaže; to moja mama, mazi me, ljubi, grli i ponekad tako zagrljene opet zaspemo....

Pitanje: počela je sada noću tražiti vodu, je li stvarno žedna ili joj je to zamjena za siku???
    Ja sam počela cmoljiti i padati u depresiju i mislim da mi je to zbog toga što ju dojim odjednom 1-2 dnevno-koliko me je to njeno navlačenje stvarno izludilo toliko mi sada fali dojenje :/
    Sise mi se i dalje jako pune, izdojim ih malo, ali su ko kamen ujutro, koliko vremena treba da se smanji ta proizvodnja mlijeka, jer evo več 4 dana ju dojim u isto vrijeme dva puta na dan :? :?
    Ja ne bih još prestala, dojiti ali htijela bih da nemam toliko više mlijeka i strah me je mastitisa

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bi ju ja još odvikavala od uspavljivanja dojenjem ali stvarno ne daj Bože da nekud moram ić, bolnica itd. nju nitko ne može uspavati ima 2g i skoro 2 mjeseca
    kad bi se stvarno desilo tako nešto, prilagodila bi se.
    vjerujem da bi to puno lakše podnijela, nego ovakvo odvikavanje kakvo opisuješ.
    ali to je samo moje mišljenje.

ne volim te šbbkbb situacije
    pogotovo zato što su najčešće prenapuhane, i kad i ako se dese u stvarnosti, puno se lakše riješe nego što smo to zamišljali

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja bi se samo pridružila patnicama
    kraj se ne nazire, uz svu odlučnost i ustrajnost.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa desilo se nešto slično i nije se prilagodila plakala je do 3h ujutro onda mala odspavala pa opet plakala cijelu noć.
    Stvarno ne vidim zašto nakon 2,5g ne bi smanjila broj podoja :shock: u čemu je problem, mora kad tad prestati, pa neću je dojiti do 6g
    Moje dijete u ove 2,5 g niti jednu noć nije odspavalo u komadu, niti jednu, do prije 3 mj. išla je spavati u 7h ujutro i to uz milijon podoja koja ju nisu uspavali. Kada i zaspe odspava najviše 3h sata u komadu i onda slijede buđenja svakih 15min
    To ni konj više ne bi izdržao što sam ja
    Neuropedijatri i pshiholozi tvrde ; to je takvo djete i tu se ništa ne može!!!!

U zadnje vrijeme znala je lijepo zaspati na siki, ali po noći i u toku jutra budi e najmanje 7 puta, u npr. 5 sati što odspava, pa sada si ti račnaj koliko ja spavam 1h, nead samo 15 min. ja sam hodajuća sjena, mrtvac, umor......

Ne tražim od nje da spava od 20h-8h jer znam da je to nemoguće, barem kod nje, ali od ponoći ili 1h kada legne, barem do 6h, 7h ujutro da odspava bez buđenja, mislim da bi to i za nju bilo zdravije.
    Evo sada se ustala, zaspala je oko 22:30h u autu, u sjedalici na putu kući.
    probudila se u ponoć, i nakon što joj nisam dala siku, plakala je 10 sekundi, vrtila se imazila samnom 45 min. a onda je tražila vode i ustala iz kreveta...što mi vrijedi što je ne dojim kada se opet budi...ali ako joj je to način da me "prisili" neće moći...ZAŠTO????

Pa zato što sam napokon smogla snage i odlučila, do sada sam uvijek popuštala, ja sam slommljena žena, umorna sam stalno jer ne spavam....

Emi stalno želi sisati da je ne skinem s sebe ona bi sisala 24h, a to nije normalno, je se ne mogu s njom poigrat jer ona odmah traži siku, ne mogu sjest na krevet jer ona odmah skače na siku, ne na mene, na siku, ne mogu obavljati nikakvu aktivnost, družiti se s ljudima, ići u park, dućan, telefonirat jer ona stalno gura ruke u moja prsa.

I kada je sretan i kada je tužna, i kad joj se spava i kad se probudi, i kada se igra i ako je upravo ručala ona želi siku.....
    A to je način manipulacije samnom i "terora", ona samnom upravlja na taj način, uopće joj nije do mene već do sise i da je svaku stotinku sekunde u centru pažnje, a to nije normalno za djete koje dobiva stalnu pažnju......

Teško mi je ovo odvikavanje ali ona možda uskoro krene u vrtić, trebala bi se lagano odviknuti od pelena,( ne bi htijela da se desi da to sve bude odjednom skupa) a i jako je vezana za mene jer je nikome ne ostavljam ni na pola sat ni mami ni mužu, a za puno toga je kriva i sika, jer ona neće ništa drugo jest osim sike, a ima 2,5g skoro....
    Još uvijek ću je dojiti ali želim da može jesti, spavati i živjeti bez sike ako treba, nije više beba, a i želim da se nas dvije povežemo i drugačije osim samo preko dojenja...ja sam njoj samo jedna velika SISA!!!!!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ivana, to za dojenje i jelo mi smo prosle prosle godine. duduse aria je tada imala godinu dana. mojim odlaskom na posao ona je lagano prihvatila dohranu. ali moram priznati da sam bila i ja malo frustrirana.
    sto se tice ovoga:
    Pitanje: počela je sada noću tražiti vodu, je li stvarno žedna ili joj je to zamjena za siku???
    aria sad vec skoro tjedan dana trazi nocu vodu, a do tad je dojila. nisam joj ja nista uskratila, vec bi sama se probudila i umjesto dosadasnjeg cicaaaa, pocela je traziti vodu. i eto sad vec tjedan dana ne cica, a ja se borim s popunjenim cicama

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

juls
    Ja na tvom mjestu ne bih prekidala dojenje. Moje iskustvo je kao i kod ms ivy...
    Sisanje prije posla i vrtića i odmah nakon povratka. Prvih par dana je trebalo malo da se izregulira količina i nova potražnja, nakon toga sve ok.
    Mislim da dijete i lakše prihvati tu veliku promjenu u životu ako mu ostaje ova njegova njemu važna konstanta- dojenje. I dobro je ms ivy rekla- ne treba nikako zanemariti učinak dojenja kod bolesti.

ana.m
    identično tako i moja. Ja joj nakon nekog vremena prekinem podoj jer me počne jako smetat, valjda kad isprazni, a još bi se mlao mazila. Malo se buni, ali se makne. HOće se sama maknuti, neda da joj ja maknem. Već zna, kad vidi moj prst da se približava njenim ustima, pokrije s obje ruke i enda mi da priđem i kaže: sama ću se maknut

Ali, u zadnje vrijeme sam uvela malo reda u broj i raspored podoja pa mi je lakše.
    Ne mogu ja to na zahtjev, svaka čast onima koji mogu :/

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

voda - meni G1 otkako ne dojimo noću traži vodu (a tome ima već 2 godine). Čuturica stoji pored njega pa se sam posluži, popije i nastavi spavati...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

voda, da... moja ne traži noću, no primjetila sam da tokom dana popije puno više nego prije- kad je non stop sisala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

voda - sve je toplije, znoje se, treba im više tekućine

margita doji po noći nekoliko puta i do sad nije pila vodu noću
    ali otkako su počele vrućine, žedna je, pa prije dojenja zatraži vodu, napije se, onda jos malo doji pa zaspi dalje

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

juls, još samo nešto - moguće da žene koje ti savjetuju da prestaneš dojiti dolaze iz generacije koja je kraće ostajala s djecom na porodiljnom i počinjali su raditi nakon 6 mj ili kraće. Moguće da im je zato u glavi takva drama oko dojenja uz posao. S godinu dana dijete je ipak već dosta veliko, može bez problema izdržati bez cice i jesti drugu hranu. Moja je počela puno više jesti kad sam krenula na posao (tu je možda pomoglo i to što sam je prestala maltretirati s kašicama i dala joj da se hrani što više sama, također negdje u tom periodu)

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma ja nisam ni blizu spremna da bi prestala, ali uplašiše me savjeti sa strane. Hvala na savjetima, dobro je znati da se može i dojiti i raditi bez trauma.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    A to je način manipulacije samnom i "terora", ona samnom upravlja na taj način, uopće joj nije do mene već do sise i da je svaku stotinku sekunde u centru pažnje, a to nije normalno za djete koje dobiva stalnu pažnju......
    Ivana, prvo jedan
    A sad: ona trazi sisu, to je njeno pravo.
    Tvoje je pravo da povuces granicu bez krivnje.
    Pisala sam vec, al nije mi tesko opet.
    Mi smo se - cijela obitelj - preporodili otkako je sisa pocela spavat po noci. Do njegovih 22 mjeseca se budio bas kako ti opisujes, s tim da je isao spavat u 20-21h jer jedva da je po danu ista spavao, osim ako bih ja legla s njim.
    Bilo je "cupavo" jedno tri-cetiri dana, navecer sam mu rekla da je to sisanje, i drugo ujutro kad vani bude dan. Naravno, budio se, trazio, nagovarao me, pa me lupao nogama i rukama (ono - ne das, ne volim te, mici se od mene). Tata je uskocio, spavao uz njega, nosio ga.
    Ja sam bila odlucna to pretrpit pa makar 2 tjedna, jer sam stvarno krepavala.
    Vazna stvar: MIRNO. Bez ljutnje na nju. BEZ OSJECAJA KRIVNJE. Bez uvjeravanja tipa "Ajde milo, brzo ce biti dan, nemoj sad plakati" ili "Dpsta vise, cijeli dan sam ti na raspolaganju, a ti opet trazis jos!"
    Ti si odlucila i drzis se svoga, ona ima pravo plakati i drzati se svoga.
    Naposlijetku ce biti po tvom jer ti donosis odluke za funkcioniranje cijele familije (nis ne pises kak se tvoj muz drzi u toj situaciji).
    Mislim da dijete, ako dobiva ne znam sto, ne moze biti sretno ako njegovi roditelji nisu sretni.

Danas kad spavam od 1 (ide on u 10, al ja se vratim u dnevni) do 6, 7 u komadu mi nije jasno kako sam uopce prezivjela ta budjenja od svakih pol sata i beskonacna nasisavanja.

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    a i jako je vezana za mene jer je nikome ne ostavljam ni na pola sat ni mami ni mužu, a za puno toga je kriva i sika, jer ona neće ništa drugo jest osim sike, a ima 2,5g skoro....
    Ako mogu pitati - zasto ne?
    Ako vam baka nije bas katastrofa, za 2-3h joj nis nece bit.
    Dapace, naucit ce da je sigurna i s drugim ljudima makar rade drugacije od mame.
    Ni nasa baka nije za cjelodnevno cuvanje, al dodje 2 dana u tjednu na 3h dok ja radim. K. joj skace po glavi i mota je oko malog prsta, al dobro zna sto smije mami, sto tati, sto baki
    Izadji popodne, izadji navecer, ostavi je muzu, izadji s muzem i ostavi je baki... sigurno imas jos stvari koje te veseli raditi, osim nje.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Juls, tebi su sve rekle, ja se pridruzujem.
    Ne vidim kako bi mu bilo lakse da mu jos na krizu odvajanja uskratis i dojenje. Katastrofa u malim okicama
    Prestat cete kad ti i on budete spremni.

P.S. Pripremi se na full time nasisavanje kad si doma, vikendom, da se ne mozes od njega maknut ni na wc i tako to
    Proci ce nakon 25j-mjesec dana ako budes strpljiva i ne tjeras ga od sebe (kukaj mm-u i psuj u sebi :mig: )

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Tipfeler.
    Htjedoh napisati - 2 tj do mjesec dana.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj blazena prvotno napisa
    Juls, tebi su sve rekle, ja se pridruzujem.
    Ne vidim kako bi mu bilo lakse da mu jos na krizu odvajanja uskratis i dojenje. Katastrofa u malim okicama
    Prestat cete kad ti i on budete spremni.

P.S. Pripremi se na full time nasisavanje kad si doma, vikendom, da se ne mozes od njega maknut ni na wc i tako to
    Proci ce nakon 25j-mjesec dana ako budes strpljiva i ne tjeras ga od sebe (kukaj mm-u i psuj u sebi :mig: )
    X

Kod nas je dodatno bilo i to da se nikad prije mog odlaska na posao nije uspavao bez cice i nije bio ni na jednom obroku dohrane

..i opet

sve je bilo OK

Od prvog dana je počeo jesti, piti vodu, spavati i jedva čekati svoje cike kad se vrate s posla sa mamom
    Svakako ponesi na posao izdajalicu - meni je trebala 2 mj skoro svaki dan, ono baš baš!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Vidim da nisam napisala kak nama ide nakon ukidanja beskonačnih noćnih podoja. Kak sam i napisala, noćne podoje sam ukinula za Božić (imala je tada 28.5 mjeseci). Otada spava puuno mirnije, probudi se jednom ili dva puta, popije vode, zagrli me i nastavi spavati. Za Uskrs sam joj najavila da će prestati sisati ujutro. I to je dosta lako prihvatila. Sad sisa samo navečer i to ne u njenom krevetu nego u boravku, nakon toga wc, krevet i priča. U zadnje vrijeme često zaspi na sisi jer ne spava prek dana. Odnesem ju u krevet i tam nastavi spavati. Uvjerena sam da je sve išlo tak glatko jer sam JA bila odlučna i svaki put joj kratko, dan ili dva prije najavila kaj ćemo napraviti. Zato, ako niste sigurne, moj vam je savjet da niti ne pokušavate. Riješite same sa sobom dileme i trileme i tek onda u akciju.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja se silno nadam sporazumnom prekidu dojenja jer nemam srca slušati njegovo neutješno plakanje. Bio je pravi cicoljubac, a sad smo na cca 3 podoja dnevno. Ide polako, ali nadam se da ćemo uspjeti. Jutros se samo malo pomazio, pomirisao cicu, dao pusu i pokrio grudnjakom. Malo veći problem je uspavljivanje, ali i tu vidim napredak. Moj najveći problem je što zbog trudnoće nekad uopće ne mogu podnijeti dojenje. Ježim se, kostriješim, bježim u drugu sobu. Ne da me toliko boli nego uopće ne mogu podnijeti dodir. A on onda plače jer ne može prepoznati mamu . Beskrajno puno pričamo o tome i nadam se da će si s vremenom sam u svojoj glavici posložiti kockice, a da će mene pustiti šiza. Ne želim traumatičan prekid niti da krivi bebu zbog ukidanja cice, ali nekad mi dođe takav crnjak da si poželim cice namazati pitajbogačim, samo da me pusti. Nadam se da ću izdržati.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Ježim se, kostriješim, (...) Ne da me toliko boli nego uopće ne mogu podnijeti dodir.
    E, tu se ja prepoznajem (iako nisam trudna).
    Nikad nisam imala problema s dojenjem - nisam se ograničavala niti sam mislila puno o tome što drugi misle. Maleni mi je olakšao utoliko što je vani svega tri-četiri puta tražio cikati i to je bilo to.

Uskoro će napuniti dvije godine i sisanje se svodi na dnevno uspavljivanje i noćno dojenje, dakle jednom dnevno i milijun puta po noći. Umor ne moram opisivati. Ali, unatrag mjesec dana počela sam i sve češće vikati na njega ("Dosta mi je!, Ne mogu više! Ostavi me na miru! ). Sad već idemo u krivom smjeru i želim prekinuti prije nego moj mali dečko počne osjećati krivnju što sisa.

I povrh toga dva su nam zubića pod upitnikom. Već ih ima 18 i od početka smo ih održavali kako treba, ali te četvorkice su nam se počele kvariti.

Ono što ja mislim napraviti je najprije se riještiti ovog dnevnog uspavljivanja na ciki. Nama će morati pomoći deda i baka (jer smo solo/duo ), ali nisam sigurna koliko da ih uključim.
    Obožava ih, ali ne znam da li da im prepustim i dnevno i noćno uspavljivanje. Uskoro idemo na more zajedno; možda tamo?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja samo da se pridružim u jadikovkama. Naime, što se samog dojenja tiče OK smo, sisa možda jednom po noći (nekad ni toliko), danju bar 4-5 puta, najgora su jutra jer se jako teško razbuđuje pa se nasisava i po sat vremena.
    Ali zadnjih nekoliko ciklusa ja izgleda imam neki poremećaj hormona i u PMSu i tokom menstruacije ne mogu da podnesem njeno sisanje (naročito kad se uspavljuje pa onako bez veze, iritirajuće dudla). Očajna sam, toliko me to nervira da moram da se uštinem za nogu da skrenem pažnju. Dođe mi da vrištim. Pokušala sam da je uspavam nosanjem, ali plakala je do iznemoglosti i na kraju sam joj opet dala sisu.
    Išla sam i kod ginekologa da vidim šta mi je sa hormonima, ciklus mi se produžio a i PMS, sve je užasno bolno i jaaaaako sam nervozna. Ali dr me je otkačio kad je čuo da dojim dete od dve godine, u stilu on bi mi pomogao antibebi pilulama ali kad ja sama sebi neću da pomognem i prestanem da dojim :/
    Uf, danas mi je prvi dan menge i malopre sam plakala od muke dok sam je uspavljivala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vissnja, meni je isto malo tesko kad imam menstruaciju, ali nije strasno.
    strasno je bilo u trudnoci - e to mi je bilo uzasno iskustvo zbog kojeg sam odlucila da ne idem na trece dijete dok margita ne prestane dojiti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uh meni je ovo prestrašno. A baš sam bila presrećna kad smo prestali sa noćnim dojenjem, i puštala sam je danju da sisa koliko hoće, ma ono, baš nam je bio super period. A ovo sad, totalno me deprimira. Da sam bar trudna, ne, nego imam odvratne, bolne menstruacije i taj grozni osećaj, bljak

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo da se i ja požalim.
    U trudnoći me prilično smeta dojenje. Vrlo lako, kroz samo par dana, uspjeli smo se rješiti noćnog dojenja (iako mi je srce pucalo, ali stalno sam mantrala "on je već veliki, on je već veliki"), a onda isto tako dnevnog, onda kada se vratim s posla. Sada ga pokušavam odviknuti od jutarnjeg. Par dana nam ide, a onda posustanemo. Evo npr. danas. Probudio se došao k meni, odmah zavukao glavu pod majicu, a ja mu kažem "Ivo zlato, dogovorili smo se da cikiš kad ideš spavati". Au, kako je bio ljut i onako prijekorno mi kaže "Mama!". Ne želim mu zabranjivati, trudim se dogovoriti, iako ponekad baš teško prihvaća dogovor :/

Uistinu nemam pojma kako ćemo se riješiti dojenja prije spavanja :/
    Ne bi nikako htjela da mi dojenje postane tlaka i da on to osjeti.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uh, upravo sam pročitala svoj post od 30.05; danas je 28.06. i evo što smo napravili u tih mjesec dana: potpuno smo prestali! :D
    A mislila sam da nikad nećemo; on je do svojih 18 mjeseci imao sisu na svaki kme, u bilo koje doba dana ili noći, na bilo kojem mjestu. Prestanak dojenja činio se kao pravi SF.
    Na žalost nemam sad savršeni recept jer je najveći dio posla Oskar obavio sam. Prvo je preko noći smanjio buđenja sa 5-6 na 1. To je bilo prije nekih 2-3 mjeseca Onda je, prije nekih 2 mjeseca počeo pretjerivati i to jedno noćno dojenje pretvorio u pakao - htio je od cca 4-5h pa do ustajanja imati cicu u ustima. I onda sam ga par puta najurila u stilu: spavaj, pusti mamu, mamu to boli, tralala...i na moje veliko čuđenje on se okrene i zaspi. Ubrzo zatim sam je ukinuo to jedno dojenje i otad spava cijelu noć. Narednih mjesec dana ukinuli smo sve osim za uspavljivanje i tu nisam znala što i kako. Onda sam nakon jednog dvominutnog podoja dobila ragade !? i shvatila da više ne mogu, da trudnoća radi svoje...došla sam poslije kupanja k njemu i pokazala mu ranicu i pred njim namazala kremom. Kod uspavljivanja sam ga podsjetila na to i nije sisao, ali je tražio da dira rukama. Jedno 10 dana se uspavljivao uvrtanjem bradavica a onda mi je i to dojadilo pa sam uzela flastere i zalijepila bradavice. Evo i sada su zalijepljene, a uspavljuje se tako da prekontrolira sise, vidi da su zalijepljene, da im pusu, zagrli me i zaspi uz tomy medvjediće na plafonu. Po noći ako se probudi samo dođe do mene i stavi mi glavu na rame i tako zaspi, u tišini!
    Milijun puta prije sam imala žute minute u fazama njegovog bjesomučnog nacicavanja, ali nikad nisam imala snage da nešto poduzmem. Ovog puta je on sam počeo odašiljati signale da je spreman i zato je išlo tako lako. Naravno, beskonačno puno smo pričali o tome i na kraju se dogovorili.
    Razumijem svaku mamu koja u napadu ludila i fazi "ne mogu više" naglo prekine dojenje, ali najiskrenije preporučam svima da izdrže do faze kad dijete postane barem djelomično spremno za prekid.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I ja bi prestala!U šest godina sam rodila 3 djece, i znači da već 5 godina dojim, dosta mi je!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo prestali dojiti prije nekih 10 dana
    po opipu ( a pipam si cice zadnjih 4 godine, jer stalno nekog dojim )rekla bih da je unutra recimo 10% mlijeka od onoga koliko može biti. nisu tvrde i ne vidim neki jaki faktor da krenem sa izdajanjem. a opet nešto unutra ima, a bojim se da bi sa izdajalicom postigla relaktaciju. i šta sad napraviti?izdajati ili ne?
    da li se mljeko može samo povući?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni se samo povuklo, nije bilo nikakve prepunjenosti ni bolova. Par dana sam nalazila zasušeno mlijeko na bradavicama i onda više ništa.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •