Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Ceporex i dojenje

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Ceporex i dojenje

Ide li Ceporex uz dojenje. Moja doktorica mi je propisala Eritromicin, ali me od njega boli stomak pa sam prestala piti, a pedijatrica mi je još prije rekla da bi ona savjetovala Ceporex.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne znam, ja sam i u trudnoci i u dojenju pila samo amoksil

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

antibiotik ionako neces sama kupiti, ide na recept pa se posavjetuj s lijecnicom. jer nema ovdje univerzalnog odgovora: moze.
    za svaki lijek jako je puno faktora, pocevsi od dobi i zdravstvenog stanja djeteta pa dalje.
    imas tekst na portalu:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=240&Show=1486

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je moja doktorica propisala Ceporex kad sam joj rekla da dojim. Ja sam se trudila da si naštimam da pijem lijek nakon podoja pa da bude malo veća pauza do slijedećeg podoja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ide i svakako je bolji izbor od eritromicina.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ceprex ide uz dojenje kao i svi pencilinski antibiotici.Ah,sad vidim da je bibai to napisala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Pročitala tekst, hvala, nisam ga prije skužila.
    A što se tiče savjetovanja s liječnicom, nervira me to što sam tu ja ta koja odlučuje, jer će mi ona dati što ja kažem. Reći će mi da je bolje da ne pijem, ali ako baš hoću da će mi dati...grrrr. Sve u svemu, kad se radi o dojenju, više vjerujem Rodama nego liječnicima.
    Bruno je zdrav, već je jednom pio Ceporex, nije bilo problema, sisa još dosta. Pokušala sam izbjeći antibiotik, ali više ne mogu, imam upalu grla koja ne prolazi već mjesec dana.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Opa, tri odgovora dok sam ja pisala, stvarno ste brze, hvala.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mamaja prvotno napisa
    više vjerujem Rodama nego liječnicima.
    Rode - savjetnice ti nikada neće davati informacije o lijeku, uvijek će te uputiti liječniku. To je njihova nadležnost. A dojenje naša. :mig:
    Mi ti možemo reći da je najbolje popiti lijek odmah nakon podoja kako bi prošlo što više vremena do sljedećeg, ili da uz antibiotik piješ fermentirana mlijeka kako bi umanjila opasnost od gljivica, ali u vrstu terapije se ne miješamo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jesi radila bris? Ako nisi, napravi ga, strpi se još 3 dana do nalaza. Možda ti nije ni potreban.
    Alergična si na penicilin?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Apricot, ma znam da lijekovi nisu vaša nadležnost, ali kad mi jedan doktor kaže jedno, drugi drugo, a treći treće - ja odaberem Rodu. Jer na žalost, odluka je moja (mene je dr. pitala šta da mi da).
    I da, alergična sam na penicilin.

martinovamama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kod alergije na penicilin znaju se javiti i alergije na ceporex i ostale cefalosporine jer su to dvije vrste antibiotika dosta slične po sastavu i načinu djelovanja...A i ne moraju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E sad tek vidim da si već počela piti eritromicin pa bris otpada

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ti možemo reći da je najbolje popiti lijek odmah nakon podoja kako bi prošlo što više vremena do sljedećeg, ili da uz antibiotik piješ fermentirana mlijeka kako bi umanjila opasnost od gljivica, ali u vrstu terapije se ne miješamo.[/quote]

antibiotik se pije redovito (svakih 12 ili 8 sati najčešće) upravo zato da njegova koncentracija u krvi bude na odgovarajućoj razini tijekom cijelog vremena uzimanja a ne da znatno pada i raste.
    i stoga je svejedno kad se pije u odnosu na podoj.
    ako se uzme neposredno nakon podoja onda će nakon nekoliko sati biti maksimalna kon. u krvi i tako u mlijeku, znači sljedećih 1-2 podoja će dijete dobiti full antibiotika.
    zaključak: svejedno kad se uzima u odnosu na vrijeme dojenja, ali bitno da se uzima u točno vrijeme da se beštija dokrajči i da se ne mora ponavljati terapija.

btw. meni je ceporex izazvao gljivice koje sam liječila dva mjeseca zato ono s jogurtom svakako ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •