-
Mama alergičar i dojena beba
Kako sam se udala iz podravine u liku prije 4 godine zdrava ko dren. A kako je počelo? Prije 2 godine jedno veče pojela sam 2 pečena jaja za večeru. Prvi zalogaj svrbe malo usta, mislim si ma nije ništa jedem dalje i pojedem sa guštom i ne prestaje svbiti. Nakon tog svrbeža otiče mi donji dio lica, brada,obrazi, jezik i svrbi me u ustima. Nakon pola sata vozi me MM na hitnu, al na pola puta me počinje gušiti i napokon stižemo, dijagnoza: alergija, dobijem 2 injekcije i ostajem na promatranju, tek mi lice počelo splašnjavati za 2 i pol sata i pustili me kući. Trošila sam 3 vrste lijekova za alegriju tek četvrti "letizen" se pokazao kao prikladna terapija. Kako smo MM i ja planirali bebu odlazim na Jordanovac i dr. Grle me primila, obavila sam test na inhalacije i nutritivne i pokazala se alergija na jaja (bjelanjak i orah) jako a meso I.skupine (janjetina, svinjetina,teletina,govedina nešto manje) i preporuča mi konstantnu terapiju letizenom 3 mjeseca + tafen nasal za nos. Nakon 3. mjeseca terapije počinjem apstinirati od lijekova da bi očistila organizam i prpremila tijelo na moguću trudnoću. To je završilo u 6. mjesecu 2006. Zatrudnila sam 12.09.2007. a rodila Laru 06.05.2008. Za sada je sve u redu i ne trošim nikakve lijekove za alergiju. Laru isključivo dojim sa dr. Grle sam redovito u kontaktu a kad Lara bude veća iduće godine ponoviti ću nalaze i vidjeti da li se alergija smanjila jer nestati ne može. Jedini lijek za moju alergiju je izbjegavanje alergene hrane. Zna mi curiti nos i svrbiti me oči al zbog Lare i dojenja izdržim smetnje. Malo me strah da Lara nije nasljedila neku alergiju od mene jer je to moguće, kad poraste napravit ćemo i njoj testove. Laru isključivo dojim a nakon 6. mjeseci dojenja počet ću joj davati dohranu uz dojenje naravno uz savjet pedijatrice. Dojit ću Laru do kad ona to bude htjela i do kad budem imala mlijeka. Započela sam ovu temu iz razloga što se moj trud i muka sa alergijama isplatio a sve to u želji za djetetom i željom za dojenjem. Danas Lara ima 10 kila zdrava je beba i dobro napreduje, ja dojim i nadam se da moje sadašnje zdravlje to neće narušiti.
Ponosna mama dojene bebe.
-
-
dojene i preslatke - jel' to ona na avataru?
-
Da to je naša Larica naša srećica
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma