Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Probava

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Probava

Mislim da ovo nije bas topik za ovde, ali nisam znala gde bi ga tacno ubacila. Naime zanima me koliko je potrebno da bi se hrana probavila tj,. ono sta ja pojedem doslo u mleko posto beba ima jake grceve i vetrove (a i ja sto god da pojedem) pa bi htela da pratim sta mu to smeta sta ja jedem. Recimo nisam nista jela od sinoc u 10, a jutros sam se sva naduvala

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je dosta individualno. ponekad se neka hrana zadržava dosta dugo, a da ni ne znamo tj. mislimo da smo ju davno probavili.

inače dječiji grčevi skoro nikad nisu povezani s onim što mama pojede. jer već si i sama napisala: što god pojedem...znači uzrok treba tražiti u nečemu drugom. jer jesti moraš.
    koliko je staro dijete? kad se najčešće javljaju grčevi i da li doji?
    da li si već nešto poduzimala po tom pitanju i da li je bilo kakvih poboljšanja?

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovako: beba je stara mesec i po. Dojim je i najaci grcevi su ujutro i uvece u 6, ali ima i krace tokom citavog dana i to posle svakog podoja jedno 10 minuta. Pocne se grciti i onda ga nosam i uspavljujem. Cak i kada zaspe muci se u snu. Jedino kada je dobro je negde sat - sat i po posle sisanja, ali onda je vreme za novo dojenje i onda ide sve ispocetka. Nocu dobro spava tj budi se na svakih 5 sati, ali pred jutro se vec grci u snu
    Probala sam sve: grejanje stomaka, kamilica i kim, dajem mu i kapi protiv grceva, vezbanje, jedan dan jela samo hleb i margarin, ali nista ne pomaze.
    Zao mi ga posto od kad se rodio stalno se muci s tim grcevima, a poslednjih nedelju dana kao da su cesci i jaci. Kada nema grceve prava je dobrica i samo lezi i smesi se. Inace cesto i bljucka pogotovo kada ga stavim na ledja. Dojim ga na zahtev ponekad nakon sata vremena,a ponekad posle 3. Samo sto cesto bljucka pa mu ja dajem ponovno jer se bojim da je sve izbljuckao pa da je gladan
    Jedino se tesim da ce proci ovo sve najkasnije za 2.5 meseci...

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zaboravih reci da je dobro dobio na tezini. Rodjen je sa 3400, a sa sest nedelja je imao 4850.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako ti ide mlijeko? jel šprica? kako beba guta? da li guta brzo i intenzivno i da li curi mlijeko sa strane dok doji?
    ako je u pitanju jak refleks otpuštanja mlijeka onda možda jede brzo, mlijeko šprica i ne stigne progutati sve pa malo uhvati i zraka i od tuda grčevi. možeš probati započeti, podoj pa onda nakon par minuta skinuti bebu sa sise, pa podignuti da možda podrigne, pa opet vratiti na istu stranu. pravi pauze, znači kod jednog podoja.

kako izgledaju stolice i koliko često dijete ima stolicu?

dalje probaj smanjiti konzumiranje kravljeg mlijeka i sl. proizvoda, ako konzumiraš. neka djeca znaju biti osjetljiva na proteine iz mlijeka koji mogu proći kroz tvoje mlijeko. reakcija je najčešće u obliku osipa ili grčeva. potrebno je oko tjedan dana da nakon prestanka konzumiranja tih proizvoda nemaš više proteina u svom organizmu. tako da i to uzmi u obzir.

potom, vitamini i željezo. ako uzimaš nešto od toga možda može biti uzrokom.

položaj pri dojenju. probaj namjestiti diejte u položaj da je glava malo povišena u odnosu na tijelo. možeš podmetnuti neki jastuk ispod svog lakta.

tako malom djetetu, moram ti reći, ne savjetujemo ništa osim tvog mlijeka. znam da si očajna.
    pitaj ako trebaš još nešto.

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stolice su uredu i ima uglavnom 3-5 dnevno. Cini mi se da mi mleko ne ide bas jako. Ako ispusti bradavicu odmah na pocetku kada povuce onda imam mali vodoskok ali samo iz jednog kanala. Polozaj takodje dobar - sedeci (on je na negde 50 stepeni). Jedino dok sisa se vec pocne grcit, a ja ga ne sklanjam nago ga ostavim. Inace ne sisa dugo. Nikad preko 10 minuta i to samo na jednoj dojci.
    Uf mlecni proizvodi...to mi je osnovna hrana...cini mi se ako izbacim to nece mi nista ostati da doruckujem i veceram, ali probacu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •